Tietokirjallisuus

Otava on Suomen eturivin tietokirjallisuuden kustantaja, joka on jo liki 130 vuoden ajan julkaissut suomalaisille lukijoille laaja-alaisesti tietokirjoja.

Jos haluat tarjota meille käsikirjoitustasi, katso ohjeet täältä.

Ville Rauvola

Kustannusjohtaja

0405720667 ville.rauvola@otava.fi

Mari Mikkola

Kustannuspäällikkö

0407570368 mari.mikkola@otava.fi

Intohimoni on aina ollut kirjat ja historia. Siksi olen opiskellut Helsingin yliopistossa antiikin kreikan kieltä ja kirjallisuutta sekä klassillista arkeologiaa. Teini-iässä löysin elämäkerrat, muistelmat ja erilaiset tositarinat. Siitä asti olen rakastanut kirjoja, joiden teksti soljuu kuin romaanissa, mutta kaikki on totta. Niitä lukiessa pääsee muihin maailmoihin, mutta voi myös oppia uutta. Kaksi asiaa, joita en voi vastustaa, ovat puutarhanhoito ja jääkiekko.

×

Jarkko Vesikansa

Kustannuspäällikkö

0405416709 jarkko.vesikansa@otava.fi

Tiedän, miten hienoa on nähdä oma teksti painotuoreena. Olen työskennellyt toimittajana Suomen Kuvalehdessä ja Taloussanomissa sekä päätoimittajana Ylioppilaslehdessä, ja lisäksi olen kirjoittanut Raimo Sailaksen elämäkerran Laman taittaja ja poliittisen historian väitöskirjaani perustuvan teoksen Salainen sisällissota. Taustani johdosta pystyn ohjaamaan ja tukemaan tietokirjailijoita, ja vuodet kustannusalalla ovat tarkentaneet näkemystäni siitä, millaisista aineksista syntyy hyvä tietokirja.

×

Ulla Böhling

Kustannustoimittaja

0503737638 ulla.bohling@otava.fi

Tietokirjatoimittajana erityisalueitani ja innostavien kirjaprojektien aiheita ovat luontoon, historiaan ja mediaan liittyvät kirjat. Olen Mitä Missä Milloin -kirjan päätoimittaja, ja työhöni kuuluu ajankohtaisten asioiden seuraamista, aiheiden ideointia ja kuvatoimitusta. Olen filosofian maisteri ja kirja-alan moniosaaja, sillä olen ehtinyt työskennellä sekä viestinnän, markkinoinnin että myynnin tehtävissä. Rakas harrastukseni on lukupiiri, jossa kirjoista voisi puhua loputtomiin.

×

Ann-Mari Huhtanen

Kustannustoimittaja

0405070063 ann-mari.huhtanen@otava.fi

Ari Leskelä

Kustannustoimittaja, F-kustannus

0405238050 ari.leskela@otava.fi

Olin jo pienenä poikana ”yli-innostunut” musiikista; lauloin ja soitin kuulemma koko ajan. 80-luvun alussa muutin Helsinkiin vakaana tarkoituksena mennä töihin Musiikki Fazerille, johon pääsinkin. Ensin apulaiseksi varastoon, sitten myyjäksi nuottiosastolle ja lopulta kustantamoon toimittajaksi. Vastuualueenani on lähes kaikki nuotteihin liittyvä Suuresta Toivelaulukirjasta pienempiin julkaisuihin. Myös vapaa-aikani kuluu yleensä musiikin parissa.

×

Anna Rantamala

Kustannuspäällikkö, Moreeni

0505055459 anna.rantamala@otava.fi

Parasta työssäni on se, että saan toteuttaa projekteja, joissa yhdistyvät lempiasiani: teksti, toiminta ja visuaalisuus. On sykähdyttävää nähdä, miten lahjakkaita suunnittelijoita ja käsityöläisiä Suomesta löytyy ja kuinka suurta iloa voi tuottaa kirjoilla, jotka jakavat tekemisen taitoja ja ideoita. Teen käsitöitä itsekin, mutta se on vain pieni viipale kaikista kiinnostukseni kohteista. Olen aikoinani valmistunut Otaniemestä arkkitehdiksi, eikä siitä vielä ole ollut työssäni haittaa.

×

Eila Rikkinen

Toimituspäällikkö

0503103082 eila.rikkinen@otava.fi

Olen työskennellyt Otavassa vuodesta 2008. Kirja-alan polkuja olen kuljeskellut 1990-luvun lopulta alkaen. Nautin monipuolisesta työstäni tekijöiden ja kirjojen parissa. Inspiroidun yhtä lailla politiikan, talouden, historian, elämäkertojen kuin luonto-oppaidenkin maailmoista.

×

Päivi Syrjänen

Kustannustoimittaja

0405620183 paivi.syrjanen@otava.fi

Ruoka- ja hyvinvointikirjoja, historiaa ja hakuteoksia… Olen tutustunut mukavan vaihteleviin teemoihin ja ihmisiin tultuani Otavaan tietokirjojen kustannustoimittajaksi vuonna 2001. Taustani kirjoittavana toimittajana on ollut avuksi, ja edelleen pyrin vaalimaan sujuvaa, ymmärrettävää ja ilmaisuvoimaista suomen kieltä. Toivon tietokirjojen lukijoille uusia näkökulmia ja oivalluksia sekä käytännön hyötyä ja iloa.

×

Päivi Ylöstalo

Kustannustoimittaja

0503245504 paivi.ylostalo@otava.fi

Toimitan kaikenlaisia tietokirjoja. Työni on vaihtelevaa: välillä hauskaa ja mutkatonta ja välillä aikaa vievää ja vaikeaa. Kenties siksi sen parissa viihtyykin.

×

Jenni Vehkaluoto

Kustannustoimittaja

jenni.vehkaluoto@otava.fi

Nina Kuusisto

Toimituskoordinaattori

0405287628 nina.kuusisto@otava.fi

Ville Pekkanen

Kustannustoimittaja

ville.pekkanen@otava.fi

Anri Väre

Tuottaja (ääni- ja sähkökirjat)

anri.vare@otava.fi