Kustannusosakeyhtiö Otava

 

Otava kustantaa kaunokirjallisuutta, tietokirjoja ja oppimateriaaleja, ja se on kirjankustannusalan suurin toimija Suomessa. Perustamme kustantamisen ja julkaisemisen linjamme aina moniarvoisuuteen, avarakatseisuuteen ja suvaitsevaisuuteen.

Kustannusosakeyhtiö Otava on perustamisestaan lähtien julkaissut suuren osan suomalaisen kirjallisuuden kansallisaarteista, Eino Leinon runoista marsalkka Mannerheimin muistelmiin, Minna Canthista Laila Hirvisaareen ja Mauri Kunnaksen ”kraahvisiin novelleihin”.

Otavan toimitalo Uudenmaankadulla on tarjonnut yli sadan vuoden ajan osoitteen, jonka kirjailijat ovat voineet tuntea kotoisaksi tukikohdakseen. Läpi liiketoiminnan nousujen ja laskujen Otava on säilynyt suomalaisessa omistuksessa, väliin pörssissä mutta vuodesta 1991 jälleen Reenpään-suvun perheyhtiönä.

Kustantamosta mediataloksi

Samaan aikaan kustannusyhtiön ympärille on kasvanut kokonainen konserni, johon kuuluu myös maan laajin kirjojen jakelutie, Suomalainen Kirjakauppa. Otava-konserni on Suomen kolmanneksi suurin monialainen mediakonserni, joka koskettaa jollain tavoin lähes jokaista suomalaista. Liiketoiminta-alueemme ovat yleinen kirjallisuus, oppimisen palvelut, kauppa, aikakauslehtien kustantaminen ja verkkopalvelut sekä markkinapaikat.

  • Suomalainen Kirjakauppa palvelee 65 pisteessä ympäri Suomen ja on verkossa aina asiakkaan ulottuvilla. Jamera Oy on oppikirjoihin keskittyvä kirjakauppaketju, jonka valikoimaan kuuluvat muun muassa sekä uudet että käytetyt oppikirjat.
  • Kustannusosakeyhtiö Otava kustantaa niin kaunokirjallisuutta, tietokirjoja kuin oppimateriaalejakin. Kirjat-liiketoiminta-alueeseen kuuluvat myös Like Kustannus, Otavan Kirjapaino Oy, Karisto, Atena, F-Kustannus, Nemo ja  Moreeni.
  • Otava Oppimisen palvelut on kotimainen oppimateriaalien yleiskustantaja ja oppimisen asiantuntija, joka tuottaa digitaalisia ja painettuja sisältöjä ja palveluja esiopetuksesta aikuiskoulutukseen. Otava Oppimisen palvelut vie suomalaista osaamista ja oppimista maailmalle  ja valmentaa kouluja muutokseen. Liiketoiminta-alueeseen kuuluu myös Otava Utbildning, Otava Learning ja Finn Lectura.
  • Otavamedia Oy kustantaa ja julkaisee suomalaisille tuttuja yleisöaikakauslehtiä ja verkkopalveluita. Otavamedian Yritysasiakkuudet -organisaation palveluita ovat muun muassa monikanavaiset mainosratkaisut, natiivimainonta sekä oman median suunnittelu ja tuotanto.
  • Otava Markkinapaikat -yksikön yhtiöt tarjoavat markkinapaikka- ja viestintäpalveluita yrityksille ja kuluttajille.

Me uskomme mielen mahtiin ja rakennamme rajattoman luovuuden sekä jatkuvan oppimisen polkuja halki ihmiselämän. Yrityksille tarjoamme välineitä kertoa ja vaikuttaa, herättää ja sitouttaa. Ja kun kuluttajalla on kerrottavaa toiselle kuluttajalle – no, välineet löytyvät tähänkin.