Kaunokirjallisuus

Otava on Suomen johtava kaunokirjallisuuden kustantaja, joka on jo 130 vuoden ajan esitellyt suomalaisille lukijoille aikansa lahjakkaimmat ja menestyneimmät kirjailijat.

Jos haluat tarjota meille käsikirjoitustasi, katso ohjeet täältä.

Antti Kasper

kustannusjohtaja

0503132414 antti.kasper@otava.fi

Kaksi vuosikymmentä kirja-alalla, nyt Otavan kaunokirjallisuuden vetäjänä, ovat suoneet ilon tehdä töitä eturivin kirjailijoidemme kanssa ja julkaista puhutuinta ja menestyneintä kirjallisuutta maailmalta. Sytyn niin vahvan ajankohtaisesta nykyromaanista kuin historian draamasta, ja etsin aina koukuttavinta uutta jännäriä. Innostun juonenkäänteestä jonka en nähnyt tulevan, vinosta huumorista, samastuttavan ristiriitaisista henkilöhahmoista. Tarinoista jotka haastavat älyä ja koskettavat sydäntä.

×

Salla Pulli

kustannuspäällikkö

0504104401 salla.pulli@otava.fi

Olen työskennellyt kirja-alalla toistakymmentä vuotta. Parasta työssäni on se hetki, kun luen hyvän käsikirjoituksen ensimmäisen kerran. Tuntematon maisema avautuu, ja maailma on hetken uusi ja tuore. Etsin kirjoittajia, jotka eivät pelkää, ja heitä jotka kirjoittavat vaikka pelottaa. Kiinnostun, kun teksti sanoittaa tunteita ja ajatuksia, joista ei ole helppo puhua – tai joista ei voi lakata puhumasta. Haluan, että julkaisuohjelmassamme kuuluu jatkossakin nyky-yhteiskunnan moniäänisyys. Kun en ole töissä, luistelen Kallio Rolling Rainbown väreissä ja penkkiurheilen.

×

Silka Raatikainen

kustannustoimittaja, perhevapaalla

0445501653 silka.raatikainen@otava.fi

Olen työskennellyt Otavassa vuodesta 2009, ensin viestinnässä ja markkinoinnissa, sitten vuodesta 2011 kustannustoimittajana. Nautin siitä, että saan tehdä töitä erilaisten tekstien parissa runoista dekkareihin niin Suomen parhaimpien kirjailijoiden kuin etevimpien kääntäjien kanssa. Olen kiinnostunut oudon ja tunnistettavan törmäyksistä tekstissä ja metsästän sitä jo lapsuudesta tuttua tunnetta, ettei kirjaa malta laskea kädestään.

×

Reetta Sirén

kustannustoimittaja

0440405665 reetta.siren@otava.fi

Janoan tarinoita, kokemuksia ja uusia näkökulmia. Olen jatkuvasti silmät auki ja korvat höröllä, ellen sitten ole täysin uppoutunut tekstiin, joka vie mukanaan. Kustannustoimittajana saan tehdä töitä Suomen parhaiden kirjailijoiden ja kääntäjien kanssa, ja se on minulle valtava ilo ja kunnia. Otavassa olen aiemmin työskennellyt myös assistenttina ja tuottajana.

×

Anni Tausta

kustannustoimittaja

0406105733 anni.tausta@otava.fi

Tulin alalle vuonna 2016, ja ihastuin välittömästi kustannustoimittajan monipuoliseen tehtävään. On ilo auttaa lahjakkaita kirjailijoita ja kääntäjiä heidän tärkeässä työssään. Luen laaja-alaisesti ja innostun monenlaisista fiktiivisistä maailmoista. Vetävä tarina, kiehtovat henkilöhahmot, ajattelun kirkkaus, väkevä ilmaisu ja kielellinen taituruus kiinnittävät huomioni. Erityisesti nautin, jos teksti haastaa ja onnistuu avaamaan eteeni ikkunan, jonka kautta saan nähdä todellisuuden toisin.

×

Kanerva Eskola

tuottaja

kanerva.eskola@otava.fi

Kirjat ovat kiehtoneet minua nuoresta saakka. Vaikka olen ollut kustannusalalla pian parikymmentä vuotta, yhä edelleen koen pyörryttävää innostusta, kun kirja herättää minut tuntemaan, ajattelemaan ja kokemaan – kun uskon sen maailman.
Olen työskennellyt myös lehti- ja radiotoimittajana, ja äänikirjojen tuottaminen on ihanalla tavalla muistuttanut kuuntelemisen voimasta. Ääneen lukeminen omille lapsille ja yhteiset iltahetket kirjan ääressä ovat yksi rakkaimpia asioita elämässäni.

×

Maria Salakari

tuottaja

maria.salakari@otava.fi

Päivi Surakka

assistentti

0504318389 paivi.surakka@otava.fi

Olen aina rakastanut lukemista, joten pääsy Otavaan töihin vuonna 2004 oli todellinen lottovoitto. Tällä hetkellä työskentelen kaunokirjallisuusosaston assistenttina, ja vastuualueisiini kuuluvat mm. sopimusten käsittely, tapahtumien organisointi sekä erilaiset juoksevat asiat. On suuri ilo tehdä töitä inspiroivien kirjailijoiden, ihanien kollegoiden ja mukaansatempaavien kirjojen parissa.

×