Kaunokirjallisuus

Otava on Suomen johtava kaunokirjallisuuden kustantaja, joka on jo 130 vuoden ajan esitellyt suomalaisille lukijoille aikansa lahjakkaimmat ja menestyneimmät kirjailijat.

Jos haluat tarjota meille käsikirjoitustasi, katso ohjeet täältä.

Antti Kasper

kustannusjohtaja

0503132414 antti.kasper@otava.fi

Kaksi vuosikymmentä kirja-alalla, nyt Otavan kaunokirjallisuuden vetäjänä, ovat suoneet ilon tehdä töitä eturivin kirjailijoidemme kanssa ja julkaista puhutuinta ja menestyneintä kirjallisuutta maailmalta. Sytyn niin vahvan ajankohtaisesta nykyromaanista kuin historian draamasta, ja etsin aina koukuttavinta uutta jännäriä. Innostun juonenkäänteestä jonka en nähnyt tulevan, vinosta huumorista, samastuttavan ristiriitaisista henkilöhahmoista. Tarinoista jotka haastavat älyä ja koskettavat sydäntä.

×

Kanerva Eskola

tuottaja

kanerva.eskola@otava.fi

Kirjat ovat kiehtoneet minua nuoresta saakka. Vaikka olen ollut kustannusalalla pian parikymmentä vuotta, yhä edelleen koen pyörryttävää innostusta, kun kirja herättää minut tuntemaan, ajattelemaan ja kokemaan – kun uskon sen maailman.
Olen työskennellyt myös lehti- ja radiotoimittajana, ja äänikirjojen tuottaminen on ihanalla tavalla muistuttanut kuuntelemisen voimasta. Ääneen lukeminen omille lapsille ja yhteiset iltahetket kirjan ääressä ovat yksi rakkaimpia asioita elämässäni.

×

Maarit Halmesarka

kustannuspäällikkö

0406550699 maarit.halmesarka@otava.fi

Olen toimittanut ja lukenut kirjoja työkseni 15 vuoden ajan. Lukeminen ja kirjoittamisesta keskusteleminen, käsikirjoituksen etenemisen seuraaminen ja kirjailijan mukana kulkeminen ovat työni perusta. Etsin lukemastani kohtaa, jossa voin heittäytyä ihailemaan: säettä joka tavoittaa jotakin ennenkokematonta ja kirkasta, juonenkäännettä joka yllättää tai ravistaa pois paikoiltaan, terävyyttä joka naurattaa, lausetta jonka haluan pitää mukanani. Luen kaikkia kirjallisuudenlajeja ja kaikkea lajien väliltä.

×

Sari Juntunen

toimituspäällikkö

0401955323 sari.juntunen@otava.fi

Muistan edelleen, miten maailmani mullistui, kun Aku Ankkojen kuplien söherrykset muuttuivat ymmärrettäväksi tekstiksi. Olin jo aiemminkin suuri kirjojen ystävä, mutta lukemaan oppimisen jälkeen minusta ja kirjoista tuli erottamattomat. Oli siis hyvin loogista, että aloin tehdä kirjoja työkseni. Nyt, 20 vuotta alalla oltuani, olen edelleen valmis syöksymään päätä pahkaa sinne, minne kirjailija tai suomentaja minut vie. Erikoisalaani ovat edelleen sarjakuvat, mutta työni pääasiallinen sisältö ovat tällä hetkellä monet kehitysprojektit sekä yhteistyö suomentajien ja kustannustoimittajien kanssa.

×

Nina Kuusisto

tuottaja

0405287628 nina.kuusisto@otava.fi

Olen kaunoryhmän uusin tulokas sähköisen kustantamisen tiimissä. Neuvottelen digioikeudet kotimaisten sekä ulkomaisten backlist- kirjojen osalta. Olen ylpeä siitä, että jatkamme vanhojen teosten elinkaarta digimaailmassa, sekä siitä että kirjojen kautta rikastutamme monen suomalaisen elämää. Kirjojen suhteen olen melko moniruokainen. Välillä tekee mieli inspiroitua ihailemani henkilön elämänkerralla äänikirjaa kuunnellen, ja toisinaan tykkään uppoutua historian, fantasian tai feel good – kirjojen pariin. Rakastan sitä fiilistä, kun hyvä kirja tempaisee mukaansa niin, ettei sitä malttaisi jättää kesken ollenkaan!

×

Lari Mäkelä

kustannuspäällikkö

0403524742 lari.makela@otava.fi

Olen toimittanut kaunokirjallisuutta kesästä 2000 lähtien ja vuosi vuodelta enemmän profiloitunut romaanimaisten teosten editoriksi. Haluan julkaista ja edustaa kirjallisuutta, joka hakeutuu lähelle lukijaansa. Mieluiten teen yhteistyötä kirjailijoiden kanssa, joilla on ammattimainen ja kunnianhimoinen näkemys urastaan. Jännitysromaanit, lukuromaanit, historialliset romaanit, huumori, rikoskirjallisuus ja elämäkerrat: kyllä kiitos. Arvostan kirjailijassa draaman tajua, kykyä vaikuttaa lukijan tunteisiin, perehtynyttä yhteiskuntanäkemystä, psykologista havaintotarkkuutta ja ihmisten välisten konfliktien tajua. Ja tietenkin upeaa suomen kieltä.

×

Sara Nykänen

kustannustoimittaja

0440620582 sara.nykanen@otava.fi

Salla Pulli

kustannuspäällikkö

0504104401 salla.pulli@otava.fi

Olen työskennellyt kirja-alalla toistakymmentä vuotta. Parasta työssäni on se hetki, kun luen hyvän käsikirjoituksen ensimmäisen kerran. Tuntematon maisema avautuu, ja maailma on hetken uusi ja tuore. Etsin kirjoittajia, jotka eivät pelkää, ja heitä jotka kirjoittavat vaikka pelottaa. Kiinnostun, kun teksti sanoittaa tunteita ja ajatuksia, joista ei ole helppo puhua – tai joista ei voi lakata puhumasta. Haluan, että julkaisuohjelmassamme kuuluu jatkossakin nyky-yhteiskunnan moniäänisyys. Kun en ole töissä, luistelen Kallio Rolling Rainbown väreissä ja penkkiurheilen.

×

Silka Raatikainen

kustannustoimittaja, perhevapaalla

0445501653 silka.raatikainen@otava.fi

Olen työskennellyt Otavassa vuodesta 2009, ensin viestinnässä ja markkinoinnissa, sitten vuodesta 2011 kustannustoimittajana. Nautin siitä, että saan tehdä töitä erilaisten tekstien parissa runoista dekkareihin niin Suomen parhaimpien kirjailijoiden kuin etevimpien kääntäjien kanssa. Olen kiinnostunut oudon ja tunnistettavan törmäyksistä tekstissä ja metsästän sitä jo lapsuudesta tuttua tunnetta, ettei kirjaa malta laskea kädestään.

×

Reetta Sirén

kustannustoimittaja

0440405665 reetta.siren@otava.fi

Janoan tarinoita, kokemuksia ja uusia näkökulmia. Olen jatkuvasti silmät auki ja korvat höröllä, ellen sitten ole täysin uppoutunut tekstiin, joka vie mukanaan. Kustannustoimittajana saan tehdä töitä Suomen parhaiden kirjailijoiden ja kääntäjien kanssa, ja se on minulle valtava ilo ja kunnia. Otavassa olen aiemmin työskennellyt myös assistenttina ja tuottajana.

×

Maria Salakari

tuottaja

0406357743 maria.salakari@otava.fi

Aloitin Otavalla 2020 tuottajana. Työnkuvaani kuuluu ulkomaisten ja kotimaisten digi sopimusten neuvotteleminen backlistin osalta.
Työ on superkiinnostavaa ja on ihan mahtavaa saada olla niin monien erilaisten ihmisten ja kulttuurien kanssa tekemisissä.
Työnkuvani takia aloin kuuntelemaan äänikirjoja, mikä oli ihan mahtavaa, koska rakastan lukemista, mutta kahden pienen pojan äitinä siihen ei aika oikein riitä.

×

Päivi Surakka

assistentti

0504318389 paivi.surakka@otava.fi

Olen aina rakastanut lukemista, joten pääsy Otavaan töihin vuonna 2004 oli todellinen lottovoitto. Tällä hetkellä työskentelen kaunokirjallisuusosaston assistenttina, ja vastuualueisiini kuuluvat mm. sopimusten käsittely, tapahtumien organisointi sekä erilaiset juoksevat asiat. On suuri ilo tehdä töitä inspiroivien kirjailijoiden, ihanien kollegoiden ja mukaansatempaavien kirjojen parissa.

×

Anni Tausta

kustannustoimittaja, opintovapaalla

0406105733 anni.tausta@otava.fi

Tulin alalle vuonna 2016, ja ihastuin välittömästi kustannustoimittajan monipuoliseen tehtävään. On ilo auttaa lahjakkaita kirjailijoita ja kääntäjiä heidän tärkeässä työssään. Luen laaja-alaisesti ja innostun monenlaisista fiktiivisistä maailmoista. Vetävä tarina, kiehtovat henkilöhahmot, ajattelun kirkkaus, väkevä ilmaisu ja kielellinen taituruus kiinnittävät huomioni. Erityisesti nautin, jos teksti haastaa ja onnistuu avaamaan eteeni ikkunan, jonka kautta saan nähdä todellisuuden toisin.

×

Iina Tikanoja

kustannuspäällikkö

0505969575 iina.tikanoja@otava.fi

Olen työskennellyt kirja-alalla vuodesta 2008. Lukijana olen utelias ja kaikkiruokainen, ja jahtaan sitä tunnetta, kun kirja saa minut aivan liekkeihin. Työn puolesta hyllystäni, lukulaitteistani ja kuulokkeistani löytyy monenlaista koukuttavaa: jännäreitä, trillereitä ja mysteereitä, romantiikkaa ja feelgoodia, huumoria, historiallisia draamoja, populaarikulttuurin uusia tuulia… Keskityn ulkomaiseen kaunokirjallisuuteen, mutta toivon löytäväni myös kotimaisen viihde- ja jännityskirjallisuuden tulevia kärkinimiä.

×