Kaunokirjallisuus

Otava on Suomen johtava kaunokirjallisuuden kustantaja, joka on jo liki 130 vuoden ajan esitellyt suomalaisille lukijoille aikansa lahjakkaimmat ja menestyneimmät kirjailijat.

Jos haluat tarjota meille käsikirjoitustasi, katso ohjeet täältä.

Minna Castrén

kustannusjohtaja

0505286718 minna.castren@otava.fi

Työ kustannusalalla tuntui omalta heti ensikosketuksesta. Innostuksen kipinästä syttyi intohimon roihu, joka on vain voimistunut ammatillisen kokemuksen karttumisen myötä. Työssäni minua ajaa halu toimia kirjailijoidemme parhaana, luotettuna kumppanina, etsiä uusia lahjakkuuksia, koskettavia tarinoita meiltä ja maailmalta, halu tukea ja kannustaa, luotsata kirjailijoiden ja kustantamon ammattilaisten työtä, jonka tuloksena toinen toistaan upeammat kirjamme päätyvät lukijoiden käsiin.

×

Antti Kasper

osastopäällikkö

0503132414 antti.kasper@otava.fi

Kaksi vuosikymmentä kirja-alalla, nyt Otavan kaunokirjallisuuden vetäjänä, ovat suoneet ilon tehdä töitä eturivin kirjailijoidemme kanssa ja julkaista puhutuinta ja menestyneintä kirjallisuutta maailmalta. Sytyn niin vahvan ajankohtaisesta nykyromaanista kuin historian draamasta, ja etsin aina koukuttavinta uutta jännäriä. Innostun juonenkäänteestä jonka en nähnyt tulevan, vinosta huumorista, samastuttavan ristiriitaisista henkilöhahmoista. Tarinoista jotka haastavat älyä ja koskettavat sydäntä.

×

Salla Pulli

kustannuspäällikkö

0504104401 salla.pulli@otava.fi

Olen työskennellyt kirja-alalla toistakymmentä vuotta. Parasta työssäni on se hetki, kun luen hyvän käsikirjoituksen ensimmäisen kerran. Tuntematon maisema avautuu, ja maailma on hetken uusi ja tuore. Etsin kirjoittajia, jotka eivät pelkää, ja heitä jotka kirjoittavat vaikka pelottaa. Kiinnostun, kun teksti sanoittaa tunteita ja ajatuksia, joista ei ole helppo puhua – tai joista ei voi lakata puhumasta. Haluan, että julkaisuohjelmassamme kuuluu jatkossakin nyky-yhteiskunnan moniäänisyys. Kun en ole töissä, luistelen Kallio Rolling Rainbown väreissä ja penkkiurheilen.

×

Aleksi Pöyry

kustannuspäällikkö

0504115200 aleksi.poyry@otava.fi

Olen työskennellyt kustannusalalla vuodesta 2008 ja teen yhteistyötä monien maamme merkittävimpien kirjailijoiden kanssa. Etsin Otavan kustannusohjelmaan tarinoita, jotka saavat lukijan katsomaan maailmaa uudesta ja yllättävästä kulmasta, tarjoavat mahdollisuuden eläytyä toisten todellisuuksiin. Aivan erityisesti olen kiinnostunut huumorista, jännityksestä, historiasta ja yhteiskunnallisuudesta. Uusien kirjallisten äänien löytäminen ja kirjojen saattaminen lukijoiden käsiin on intohimoni.

×

Lotta Sonninen

kustannuspäällikkö (perhevapaalla)

Silka Raatikainen

kustannustoimittaja

0445501653 silka.raatikainen@otava.fi

Olen työskennellyt Otavassa vuodesta 2009, ensin viestinnässä ja markkinoinnissa, sitten vuodesta 2011 kustannustoimittajana. Nautin siitä, että saan tehdä töitä erilaisten tekstien parissa runoista dekkareihin niin Suomen parhaimpien kirjailijoiden kuin etevimpien kääntäjien kanssa. Olen kiinnostunut oudon ja tunnistettavan törmäyksistä tekstissä ja metsästän sitä jo lapsuudesta tuttua tunnetta, ettei kirjaa malta laskea kädestään.

×

Maija Norvasto

kustannustoimittaja

0456184969 maija.norvasto@otava.fi

Reetta Sirén

kustannustoimittaja

0440405665 reetta.siren@otava.fi

Päivi Surakka

assistentti

0504318389 paivi.surakka@otava.fi

Olen aina rakastanut lukemista, joten pääsy Otavaan töihin vuonna 2004 oli todellinen lottovoitto. Tällä hetkellä työskentelen kaunokirjallisuusosaston assistenttina, ja vastuualueisiini kuuluvat mm. sopimusten käsittely, kirjailijakuvausten järjestely, tapahtumien organisointi sekä erilaiset juoksevat asiat. On suuri ilo tehdä töitä inspiroivien kirjailijoiden, ihanien kollegoiden ja mukaansatempaavien kirjojen parissa.

×