15.06.2020

MYYNYT LIKI 100 000 – NYT ÄÄNIKIRJASSA MYÖS TIIHOSEN OMAA ÄÄNTÄ MUKANA! 

Lähes 100 000 kirjaa myyneen bestsellerin JHT Musta lammas uusi äänikirjaversio on julkaistu yksinoikeudella Suplassa. Suomessa hyvin harva kirja saavuttaa yli 100 000 kappaleen maagisen rajan. 

Lue lisää

02.06.2020

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee ensimmäiset Muumi-kirjansa

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee tammikuussa 2021 ensimmäisen Muumi-kirjansa alkuperäisellä Tove Janssonin kuvituksella. Suomalaisen kirjailijan kirjoittamia Muumi-kirjoja sekä Muumi-teemaisia puuhakirjoja ja muistikirjoja ilmestyy tulevien vuosien aikana Otavalta useita kymmeniä.

Lue lisää

26.05.2020

Koululaisten kesäloman parhaat lukuvinkit – uusia teoksia mm. Tapani Baggelta ja Noora Kunnakselta

Koululaisten kauan odotettu kesäloma on pian täällä. Kokosimme parhaat kirjavinkit alakouluikäisille lukutoukille. Näissä toukokuussa ilmestyneissä teoksissa ratkotaan rikoksia, retkeillään, painitaan ja harrastetaan kung-futa.

Lue lisää

25.05.2020

Kansallisteatteri ja Kustannusosakeyhtiö Otava ilahduttavat suomalaisen lyriikan ystäviä Jenni Haukion kokoaman Katso pohjoista taivasta -antologian runoilla

Valikoima rakastetuimpia suomalaisia runoja tuodaan kaikkien kuunneltavaksi Kansallisteatterin Äänikanavalle 25.5.2020. Kustannusosakeyhtiö Otava lahjoittaa lukukappaleen Katso pohjoista taivasta -antologiaa jokaiseen suomalaiseen ikäihmisten palvelukotiin.

Lue lisää

15.05.2020

Joukko suomalaisia vaikuttajia luki äänikirjeitä toivosta

Yli kaksikymmentä tunnettua suomalaista asetettiin vaikean tilanteen eteen. Heistä jokaisen tavoitteena oli yrittää nähdä tässä ajassa jotain hyvää ja esittää ajatuksensa äänikirjeen muodossa. Lyhyet äänikirjeet koottiin yhteen ja ne julkaistaan Otavalta perjantaina 22.5. äänikirjana Jotain hyvää – Äänikirjeitä toivosta.

Lue lisää

14.05.2020

Tähtivaeltaja-palkinto 2020 Margaret Atwoodille

Margaret Atwoodin Testamentit-romaani on voittanut Tähtivaeltaja-palkinnon vuoden 2019 parhaana suomeksi julkaistuna tieteiskirjana. Teoksen on suomentanut Hilkka Pekkanen.

Lue lisää

12.05.2020

Sami Kuronen luki äänikirjallisen satuja lapsille

Otava julkaisee tänään Suomen lasten iltasadut -äänikirjan, joka sisältää kokoelman rakastetuimpia klassikkosatuja suositun radioäänen Sami Kurosen lukemana. Äänikirja sisältää mm. H.C. Andersenin ja Grimmin veljesten satuja sekä kotimaisia ja ulkomaisia eläinsatuja.

Lue lisää

11.05.2020

Sinä voit vaikuttaa. Tekoja nyt! -kirjan julkaisua juhlitaan IG Livessä torstaina 14.5. klo 19.00

Tuore Tekoja NYT! -tietokirja on ensiaputeos akuuttiin maailmantuskaan kaikille, joita huonot uutiset ahdistavat. Mitä voin tehdä torjuakseni ilmastonmuutosta tai puuttuakseni syrjintään? Kuinka autan säilyttämään luonnon monimuotoisuutta tai käyn keskustelua jakautuneessa maailmassa? Teoksen teemoista puhutaan Otavan Instagramin livelähetyksessä torstaina 14.5.2020 klo 19.00.

Lue lisää

05.05.2020

Colson Whitehead voitti kirjallisuuden Pulitzer-palkinnon jo toisen kerran

Voittoromaani Nickelin pojat (The Nickel Boys 2019) on järisyttävä kertomus kahdesta pojasta 1960-luvun rotusortolakien aikaisessa Floridassa. Romaani perustuu tositarinoihin koulukodin kauhuista.

Lue lisää

04.05.2020

Luonto on uutuustietokirjoissa läsnä – opi tunnistamaan sudenkorennot ja perkaamaan kalansaalis

Otavan ja Nemon uutuustietokirjoissa luonto inspiroi, opettaa, ihastuttaa ja ruokkii. Kalankäsittelyn opas (Nemo) kertoo seikkaperäisesti, miten perata oma kalasaalis. Matkalle sudenkorentojen maailmaan (Nemo) ja Nisäkkäät suomen luonnossa (Otava) esittelevät Suomen ainutlaatuista eläin- ja hyönteiskantaa.

Lue lisää

24.04.2020

Juhana Torkin suomentamat Plutarkhoksen opit ovat häkellyttävän ajankohtaisia

Kun ihmiset ympäri maailmaa kamppailevat uuden ja oudon kriisin keskellä, viisaan ja lempeän filosofin opit mielenrauhasta ja koettelemusten kestämisestä ovat jopa ajankohtaisempia kuin kirjoitushetkellään.

Lue lisää

14.04.2020

Miksi pojat eivät saa pukeutua pinkkiin, harrastaa tanssia ja näyttää tarpeeksi tunteitaan? Uutuusteos pureutuu poikien elämään ja vanhemmuuteen

Tällä viikolla ilmestyvä tietokirja Pojat, pojat, pojat – Kirja poikien äideille sukeltaa uusimpaan, tutkittuun tietoon poikien elämästä ja vanhemmuudesta. Se kysyy, miksi miehen malli on edelleen kapea myös pienille pojille ja pohtii tämän vaikutusta tulevaisuuden miehisyyteen, ihmissuhteisiin, työelämään ja tasa-arvoon.

Lue lisää

07.04.2020

Nyt on tilausta mielikuvitusmatkailulle – 23 lukuvinkkiä pääsiäiseen

Jännitystä elämään? Ehkä säväys romantiikkaa, suurta draamaa – tai sittenkin seikkailu rinnakkaistodellisuudessa? Tänä vuonna suomalaisten pääsiäinen kuluu kotioloissa, mutta matkallehan pääsee myös nojatuolissa.

Lue lisää

03.04.2020

Otavan Kirjasäätiö käynnistää ylimääräisen apurahahaun

Otavan Kirjasäätiö myöntää nopeaa lisärahoitusta suomalaisen kirja-alan tukemiseksi.

Lue lisää

02.04.2020

Veera Salmen ja Matti Pikkujämsän kuvakirja ehdolla Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi

Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2020 lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Lue lisää

02.04.2020

Otavan Kirjasäätiö jakoi yli puoli miljoonaa euroa apurahoja ja myönsi neljä kirjallisuuspalkintoa

Veijo Meri -palkinto myönnettiin Antti Tuurille, Kaarina Helakisa -palkinto Magdalena Haille, Tietokirjapalkinto Mia Kankimäelle ja Oppimateriaalipalkinto Jukka Kohtamäelle ja Mikko Korhoselle. Kunkin palkinnon arvo on 15 000 euroa. Palkintojen lisäksi Otavan Kirjasäätiö jakoi yli puoli miljoonaa euroa apurahoja ja avustuksia kirjalliseen työhön ja lukemista edistäviin hankkeisiin. Otteet palkintoperusteluista: Veijo Meri…

Lue lisää

27.03.2020

Punni-kirjallisuuspalkinto Eino Nurmiston kirjalle Homopojan opas

Lastenkirjainstituutin jakama Punni-palkinto 2020 myönnettiin Eino Nurmiston kirjalle Homopojanopas (Nemo 2019). Palkinnon arvo on 4000 euroa.

Lue lisää

27.03.2020

Punni-kirjallisuuspalkinto Eino Nurmiston kirjalle Homopojan opas

Lastenkirjainstituutin jakama Punni-palkinto 2020 myönnettiin Eino Nurmiston kirjalle Homopojan opas (2019). Palkinnon arvo on 4000 euroa.    Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa.

Lue lisää

26.03.2020

Huippumyyjä kertoo uutuuskirjassa kaiken, mitä oman asunnon ostajan tulee tietää

Nyt jos koskaan on tärkeää tietää, mitä kaikkea asuntoa ostaessa kannattaa ottaa huomioon. Andrei Koivumäen Neliöt liikkuu -Kodinostajan opas (Nemo) -uutuustietokirja on kattava tietopaketti kaikille asunnon ostamisesta haaveileville.

Lue lisää

26.03.2020

Uutuuskirja esittelee mutkattomia puuhia kotikoululaisille

Mitä koululainen voi tehdä ilman puhelinta, televisiota tai tablettia? Maria Kangaskortetin uutuuskirja Ruutuvapaata koululaisille sisältää sata hauskaa puuhaa. Kokosimme viisi vinkkiä korona-arkeen: tehtäisiinkö aikakapseli tästä hetkestä tai rakennettaisiinko pienoismaailma laatikkoon?

Lue lisää

25.03.2020

Kyllästyttääkö korona-eristys? Löydä käsillä tekemisen ilo kotona näiden kolmen uutuuskirjan avulla

Vastailmestynyt Naattijan opas neuvoo, miten kasvisten ja hedelmien kantapaloista syntyy uutta ruokaa. Jokanaisen puukässää pursuaa vinkkejä niille, jotka haluaat nikkaroida kalusteita ja käyttöesineitä kotiin - käy myös aloittelijoille! Nukkien mökkikirja puolestaan antaa ohjeet unelmien nukkekotien rakentamiseen kotioloissa.

Lue lisää

24.03.2020

Dome Karukosken elämäkerta ilmestyy 2.4. 2020 – Tekijöiden sana

Huhtikuun 2. päivä ilmestyvä Hymypoika on kirja Dome Karukoskesta, joka on Suomen menestyneimpiä elokuvaohjaajia. Hänen elokuviaan ovat esimerkiksi Napapiirin sankarit, Leijonasydän ja Tom of Finland. Kirjan kirjoittajat Kalle Kinnunen ja Matti Rämö kertovat nyt, miksi kirja piti kirjoittaa ja miksi se on tärkeä.

Lue lisää

23.03.2020

Tule mukaan sieni- ja villiruokaseikkailulle Ville Haapasalon kanssa

Näyttelijä Ville Haapasalo vie uudessa ruokakirjassaan lukijan hullunhauskalle seikkailulle villivihannesten, -yrttien ja suolasienien maailmaan. Tyttärestään inspiroitunut Ville luottaa nyt vegaaniruuan voimaan ja haluaa jakaa sen hyvää tekevää vaikutusta kaikille.

Lue lisää

17.03.2020

Otavan uutisia on ilmestynyt – esittelyssä kesän ja syksyn kiinnostavimmat teokset

Otavan kirjakesä ja -syksy ovat täynnä kaunokirjallisuuden huippunimiä ja kiehtovia elämäkertoja. Kannessa esiintyvä Miika Nousiainen julkaisee Pintaremontti-romaanin lisäksi ensimmäisen lastenkirjansa.

Lue lisää

16.03.2020

Otava Oppimisen palvelut auttaa kouluja ja opettajia etäopetuksen järjestämisessä

Suomen johtava oppimisen palveluiden toimija Otava auttaa opettajia ja opetuksen sujuvaa järjestämistä koronaepidemian aikana. Opettajat voivat ottaa kaikki Otavan digitaaliset materiaalit veloituksetta kokeilukäyttöön Otavan Opepalvelussa kevätlukukauden 2020 loppuun asti.

Lue lisää

16.03.2020

Ruokakirjailija Hanna Gullichsenin uusi ruokakirja pelastaa arjen

Otavalta ilmestyy menestyskirjailija, kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin Kokin kotiruokaa -kirja syksyllä 2020. Kirja kokoaa yksiin kansiin Hannan perheen lempiruokia, jotka kokataan rennosti pellillä, padassa ja pannulla. Mukana on myös loistavia pastaohjeita ja ravitsevia pikalounaita.

Lue lisää

16.03.2020

Otava julkaisee Esko Ahon kirjan kriisivuodesta 1991

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee lokakuussa 2020 entisen pääministerin Esko Ahon kirjan, jossa hän käsittelee mullistusten vuotta 1991. Teos 1991 - Mustien joutsenten vuosi on väkevä kuvaus Suomen sodanjälkeisen historian dramaattisimmasta vuodesta.

Lue lisää

16.03.2020

Otava julkaisee Esko Ahon kirjan kriisivuodesta 1991

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee lokakuussa 2020 entisen pääministerin Esko Ahon kirjan, jossa hän käsittelee mullistusten vuotta 1991. Teos 1991 - Mustien joutsenten vuosi on väkevä kuvaus Suomen sodanjälkeisen historian dramaattisimmasta vuodesta.

Lue lisää

16.03.2020

Ruokakirjailija Hanna Gullichsenin uusi ruokakirja pelastaa arjen

Otavalta ilmestyy menestyskirjailija, kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin Kokin kotiruokaa -kirja syksyllä 2020. Kirja kokoaa yksiin kansiin Hannan perheen lempiruokia, jotka kokataan rennosti pellillä, padassa ja pannulla. Mukana on myös loistavia pastaohjeita ja ravitsevia pikalounaita. 

Lue lisää

13.03.2020

Hyytävä kuntatrilleri Lapista – Kittilän laki ilmestyy maaliskuussa

Mitä tapahtuu, kun kuntapäättäjät asettavat paikallisen yritystoiminnan edun kuntalaisten edun edelle? Otavan kustantamana maaliskuun 18. päivä ilmestyvä teos Kittilän laki piirtää terävän ja tarkan kuvan tapaus Kittilästä sekä nostaa esille kuntakenttää laajemmin vaivaavia ongelmia.

Lue lisää

10.03.2020

Otava julkaisee Timo Soinin muistelmat syksyllä 2021

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee syksyllä 2021 Timo Soinin muistelmat, joissa Soini kuvaa pitkää ja ainutlaatuista poliittista uraansa, nousuineen ja laskuineen.

Lue lisää

10.03.2020

Otava julkaisee Timo Soinin muistelmat syksyllä 2021

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee syksyllä 2021 Timo Soinin muistelmat, joissa Soini kuvaa pitkää ja ainutlaatuista poliittista uraansa, nousuineen ja laskuineen.

Lue lisää

02.03.2020

Pajtim Statovcin Bollalle Blogistanian Finlandia – kirjabloggaajat valitsivat vuoden 2019 parhaat kirjat

Kirjabloggaajat äänestivät Vuoden 2019 Blogistanian Finlandia -voittajaksi Pajtim Statovcin Bolla. ”Pajtim Statovci on kirjoittanut hienon, syvälle vaikuttavan tarinan kielletystä rakkaudesta, sodasta ja sen vaikutuksista, väkivallasta, heikkoudesta, voimastakin. – Airi Vilhunen, Kirsin Book Club Globalia-palkinto Blogistanian Globalia-palkinnon voitti kanadalaisen Margaret Atwoodin Testamentit. Suomentanut Hilkka Pekkanen  ”Atwood osoittaa voimansa ja taitonsa jälleen mykistävästi. Testamentit-kirja…

Lue lisää

28.02.2020

Otavan kuvituskilpailu ratkennut – kilpailuun lähettiin lähes 200 työtä

Kilpailun voitti helsinkiläinen kuvittaja ja peligraafikko Emiel Inkeri Nikula. Kuvitusten taso oli kärjen osalta niin korkea, että palkintoraati päätti jakaa kaksi kolmannen sijan palkintoa.

Lue lisää

27.02.2020

Noora Kunnaksen kirjoittama romaani on lasten LukuVarkaus-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana

Palkinnon saajan päättää Varkauden alakouluja edustava lapsiraati. Voittaja julkistetaan 10.6.2020 Vekara-Varkaus festivaaliviikolla.  Esiraadin perustelut Noora Kunnas: Salmanterin Terttu ja minimerirosvot, kuvitus Teemu Juhani Mahtimummo, laulava kukko ja kurittomia minimerirosvoja. Vauhtia ja velmuilua alakoululaisille. Mikon ja Lillin vierailu tiukkapipoisen sedän luona muuttuu hillittömän hauskaksi seikkailuksi, kun lapset tutustuvat naapurissa asuvaan…

Lue lisää

27.02.2020

Hittikeittokirja saa jatkoa – Sami Kuroselta keittokirja lapsille

Radioäänenä ja tv-kasvona tunnetun Sami Kurosen viime vuonna ilmestynyt keittokirja Elämäni Reseptit sai huikean vastaanoton. Nyt kirja saa jatkoa, kun Kuroselta ilmestyy veljensä Pasi Kurosen kanssa lasten makujen maailmaan sukeltava Junnut kokkaa -keittokirja.

Lue lisää

24.02.2020

Dome Karukosken elämäkerta ilmestyy huhtikuussa – huikea matka maalaiskylästä Hollywoodiin

Kuinka koulukiusattu poika valloitti Suomen ja vakuutti sitten Hollywoodin​? Kalle Kinnusen ja Matti Rämön kirjoittama, huhtikuun 16. päivä ilmestyvä Hymypoika piirtää tarkan kuvan lepsämäläispojan tiestä Los Angelesin tähtiloistoon.

Lue lisää

20.02.2020

Juha Itkonen ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi

Juha Itkonen on teoksellaan Ihmettä kaikki ehdolla Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2020 kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Ote ehdokasperusteluista: ”Ihmettä kaikki on perheenisän hätkähdyttävän intiimi ja intensiivinen kuvaus pitkästä poikkeustilasta, sietämättömästä epävarmuudesta, joka koettelee niin rakkauden kuin itse elämän haurautta ja lujuutta. Kertomus, joka alkaa pienestä syntymättömästä lapsesta, syvenee Itkosen käsissä vaikuttavaksi ja…

Lue lisää

17.02.2020

Tiiliskivi-palkinto 2019 Anna-Kaisa Linna-Aholle

Tiiliskivi-palkinto myönnettiin tänä vuonna esikoiskirjailija Anna-Kaisa Linna-Ahon romaanille Paperijoutsen (Otava). Tiiliskivi-palkinto raati valitsi Paperijoutsenen palkinnon voittajaksi, sillä teoksessa käsitellään uudella ja raikkaalla tavalla sota-ajan Suomea ja elämää kotirintamalla. Paperijoutsen on romaani ystävyydestä, rauhasta ja hyväksymisestä. Teoksessa käsitellään monipuolisesti erilaisia traumoja ja annetaan ääni myös ihan uudenlaiselle hahmolle suomalaisessa kirjallisuudessa. Tiiliskivi-palkinnon…

Lue lisää

30.01.2020

Jörn Donner on kuollut

Kustannusosakeyhtiö Otava esittää surunvalittelunsa Jörn Donnerin omaisille.

Lue lisää

30.01.2020

Otava julkaisee kattavan elämäkerran Matti Nykäsestä

Vuosi sitten 55-vuotiaana poisnukkunut mäkihyppylegenda Matti Nykänen saa arvoisensa elämäkerran. Otava julkaisee syksyllä 2020 kirjan Elämä oli laiffii – Matti Nykänen 1963–2019. Se on tarina miehestä, jonka sielunmaisemaa vain harvat oppivat ymmärtämään.

Lue lisää

29.01.2020

Jouni Tikkasen teos Lauma –1880-luvun lastensurmat ja susiviha Suomessa sai Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinnon

”Lauma on jännittävä, monitieteinen ja kiehtovasti kerrottu teos, joka pyörii mielessä kauan lukemisen jälkeen.”

Lue lisää

28.01.2020

Otava lahjoittaa 10 000 euroa pakolaislapsille – melkein joka viides maailman lapsista elää konfliktialueella tai sen varjossa

Maailmassa on tällä hetkellä noin 50 miljoonaa liikkeellä olevaa lasta. Yli puolet heistä, arviolta 28 miljoonaa, on paennut väkivaltaista konfliktia tai turvattomuutta. Näitä lapsia auttaakseen Otava lahjoittaa Steve Tasanen Lapsi I -teoksen myynnistä 10 000 euroa Pelastakaa Lapset ry:lle.

Lue lisää

22.01.2020

Ruskeat Tytöt ja Otava perustavat kirjoittamisen master class -ohjelman

Vuoden mittainen kunnianhimoinen koulutusohjelma on Ruskeat Tytöt ry:n kirjoittajakoulun RT LIT Akatemian ja Kustannusosakeyhtiö Otavan yhteishanke, jonka tavoitteena on nostaa esiin ja tukea tulevaisuuden suomalaisen kirjallisuuden tekijöitä.

Lue lisää

16.01.2020

KORJAUS: Vavisuttava kirja Trumpin valtakaudesta ilmestyy tiistaina 21.1.2020

Otava julkaisee Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin valtakauden hurjista käänteistä kertovan paljastuskirjan tammikuussa. Ilmestymispäivä on tiistaina 21.1.2020.

Lue lisää

13.01.2020

Tervetuloa Tunnista tyyppisi -kirjan julkistustilaisuuteen torstaina 16.1.

Miksi temperamenttierojen ymmärtäminen helpottaa elämää kotona ja kokoushuoneissa? Tule kuulemaan lisää Tervetuloa Tunnista tyyppisi - kirjan julkistustilaisuuteen 16.1.2020 Otavalle!

Lue lisää

10.01.2020

Topelius-palkinto Briitta Hepo-ojan Suomea lohikäärmeille -kirjalle

Topelius on Suomen Nuorisokirjailijat ry:n  jakama palkinto ansiokkaalle nuortenkirjalle.  Palkinto  myönnetään vuonna 2019 julkaistulle teokselle.

Lue lisää

08.01.2020

Otava ostaa Kariston kustannustoiminnan

Kustannusosakeyhtiö Otava ostaa Kariston kustannustoiminnan. Karisto tunnetaan esimerkiksi Lee Childin Jack Reacher -jännäreistä, Anneli Kivelän Katajamäki-teoksista sekä Johanna Hulkon ja Jari Paanasen Geoetsivät-lastenkirjasarjasta.

Lue lisää

08.01.2020

Otava ostaa Kariston kustannustoiminnan

Kustannusosakeyhtiö Otava ostaa Kariston kustannustoiminnan. Karisto tunnetaan esimerkiksi Lee Childin Jack Reacher -jännäreistä, Anneli Kivelän Katajamäki-teoksista sekä Johanna Hulkon ja Jari Paanasen Geoetsivät-lastenkirjasarjasta.

Lue lisää

08.01.2020

Enkelinäkijä ja suosikkikirjailija Lorna Byrne Suomeen maaliskuussa

Menestyskirjailija ja enkelinäkijä Lorna Byrne vierailee Suomessa maaliskuussa. Kirjailijan uusin projekti on henkiseen kasvuun enkeleiden ohjauksen avulla tähtäävä Kilfane house -kartano. Byrnen mediapäivä järjestetään perjantaina 27.3. jolloin häntä on mahdollisuus haastatella.

Lue lisää

07.01.2020

KUTSU: Ymmärrä temperamentteja – tervetuloa Tunnista tyyppisi -kirjan julkistustilaisuuteen 16.1.!

Jokaisella ihmisellä on temperamentti. Mutta miksi temperamenttierojen ymmärtäminen helpottaa elämää kotona ja kokoushuoneissa? Tule kuulemaan lisää Tervetuloa Tunnista tyyppisi - kirjan julkistustilaisuuteen 16.1.2020 Otavalle!

Lue lisää

18.12.2019

Pajtim Statovcin Bolla on herättänyt poikkeuksellisen laajaa kiinnostusta – näytelmä tulossa 2021

Pajtim Statovcin Finlandia-palkittu romaani Bolla on herättänyt valtavaa kiinnostusta Suomessa ja kansainvälisillä areenoilla. Kirjan dramatisointioikeudet menivät lopulta Helsingin Kaupunginteatterille, jossa Bolla kantaesitetään syksyllä 2021.

Lue lisää

12.12.2019

Pajtim Statovcin Tiranan sydämen uudessa painoksessa National Book Award -kannet

Romaanin poikkeuksellisen kansainvälisen menestyksen kunniaksi Otava julkaisi uuden painoksen Crossing-englanninnoksen kansilla.

Lue lisää

12.12.2019

KUTSU: Suomi takaisin urheilun ykköseksi – tervetuloa Huipulle uusin eväin -kirjan julkistustilaisuuteen

Huipulle uusin eväin - urheilu ja johtaminen 2020-luvulla kertoo, miten Suomi nostetaan takaisin urheilun huipulle. Tervetuloa kirjan julkistustilaisuuteen torstaina 9.1.2020 kuulemaan lisää!

Lue lisää

10.12.2019

Loistavat Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintojen ehdokkaat

Topelius-palkintoehdokkaina ovat Briitta Hepo-ojan Suomea lohikäärmeille ja Kimmo Ohtosen Ikimaa – Kuiskaajien kilta.   Veera Salmen ja Matti Pikkujämsän Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet on Arvid Lydecken -palkintoehdokas.

Lue lisää

09.12.2019

Siri Kolun Villitalo-trilogian oikeudet myyty Saksaan

Siri Kolun Villitalo-lastenromaanisarjan oikeudet on myyty Saksaan. Trilogian ensimmäinen osa ilmestyi suomeksi syyskuussa 2019.

Lue lisää

09.12.2019

Otava julkaisee Jorma Uotisen elämäkerran elokuussa 2020

Otava julkaisee elokuussa 2020 tanssitaiteen professorin Jorma Uotisen (s.1950) odotetun elämäkerran. Kirjan kirjoittaa tietokirjailija Sauli Miettinen.

Lue lisää

04.12.2019

Jari Tervon Loiri. -kirjan suursuosio jatkuu

Jari Tervon kirjoittamaa Loiri. -kirjaa on myyty jo yli 80 000 kappaletta. Kirja on Kustannusosakeyhtiön Otavan vuoden 2019 myydyin kirja. Sitä on ostettu niin painettuna, sähköisenä kuin äänikirjanakin ennätysmääriä. Kirja ilmestyi syyskuun puolivälissä ja siitä on otettu uusia painoksia läpi syksyn.

Lue lisää

27.11.2019

Pajtim Statovcin Bolla on kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittaja 2019

”Kirja nostaa esiin ja kiteyttää hienosti syviä inhimillisiä ja ihmisyyden ikuisia kysymyksiä, jotka ovat kaikkina aikoina kaikille ihmisille merkityksellisiä ja yhteisiä. Sen kieli on mitä kauneinta. Aforistisia lauseita, runollisuutta keskellä kauheimpia ihmisen koettelemuksia, sodan julmuuksia. Rakkaus, yksinäisyys, unelmien toteutuminen tai toteutumattomuus. Mihin voi hyväkin ihminen taipua, kun ankarat ajat osuvat…

Lue lisää

14.11.2019

Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet ja Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys ovat Runeberg Junior 2020 -ehdokkaita

Kaikissa lapsiraadeille valituissa kirjoissa on hyvän tarinan lisäksi myös hieno kuvitus.  Valitut kirjat soveltuvat palkinnon kriteerien mukaan 6–9-vuotiaille. Perustelut Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet on valloittava kirja itsensä voittamisesta. Matti Pikkujämsän raikas kuvitus ja Veera Salmen hulvaton tarina kertovat siitä, että lentämisen oireet on otettava todesta. Kaikki on mahdollista, kun…

Lue lisää

14.11.2019

Henrik Ehrnroothille arvostettu Energy Globe -palkinto työstä kestävien ratkaisujen edistäjänä

Otava Oy:n hallituksen puheenjohtajalle Henrik Ehrnroothille on myönnetty arvostettu kansainvälinen Energy Globe -kunniapalkinto hänen merkittävästä kansainvälisestä työstään ja uutta luovasta toiminnastaan kestävän kehityksen ja ilmastoystävällisten ratkaisujen edistäjänä.

Lue lisää

07.11.2019

Pajtim Statovcin Bolla on kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2019

Palkintolautakunnan perustelut  Järkyttävä ja koskettava romaani, joka lumoaa ilmaisuvoimallaan. Kirja kertoo menettämisestä, raakuudesta, pahuudesta, kaiken turhuudesta sekä ymmärtämättömyydestä kaikkein läheisimpiä kohtaan mutta myös rakkaudesta ja uskollisuudesta. Jugoslavian hajoamissodat vaikuttavat taustalla monin eri tavoin ihmisten kohtaloihin. Kuinka selviytyä, kun ei voi olla sellainen ihminen kuin on ja haaveet toteutuessaan särkyvät.

Lue lisää

28.10.2019

Maija Kauhasen Eliitti on Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokas

Helsingin Sanomien vuoden 2019 esikoisteospalkinnosta kisaa kymmenen kirjaa. 15 000 euron arvoinen palkinto jaetaan 14.11. Ote arviosta: ”Erojen politiikan ja sosiaalisen pelin analyysina romaani onnistuu hienosti. Se pakottaa lukijansa kysymään, mitä kaikkea kiusaaminen on, ja mistä jo lasten kokema keskinäinen erilaisuus syntyy? Todella ahdistavaksi näkymän tekee Kauhasen ratkaisu nostaa romaanin…

Lue lisää

21.10.2019

Helsingin Kirjamessut 24.–27.10.2019

Helsingin Kirjamessut on syksyn suurin kulttuuritapahtuma. Neljän päivän aikana Messukeskuksen lavoilla esiintyy yli 1100 kirjailijaa, taiteilijaa, poliitikkoa ja vaikuttajaa. Messuilla nähdään lähes kaikki kirjavuoden merkittävimmät suomalaiset kirjailijat ja lähes 40 kansainvälistä kirjailijavierasta. Tämän vuoden teemamaa on Ranska. Koko perheelle suunnatun lastenalueen ohjelmatarjonta osallistaa ja viihdyttää kaikenikäisiä. Tervetuloa Otavan ja Liken…

Lue lisää

16.10.2019

EU-kaupunkien salat paljastuvat – Helena Petäistön uutuuskirja julki lokakuussa

Suomi johtaa Euroopan Unionia vuoden loppuun. Helena Petäistö johdattaa lukijan EU-kaupunkien saloihin uutuuskirjassaan Bryssel-Strasbourg-Luxemburg (Otava). Tervetuloa julkistustilaisuuteen tiistaina 29.10. klo 17-19.

Lue lisää

11.10.2019

Mauri Kunnaksen kirjoja myyty yli kymmenen miljoonaa

Vuosi 2019 on Mauri Kunnakselle tuplajuhlavuosi: samana vuonna kun esikoisteoksen ilmestymisestä on kulunut pyöreät 40 vuotta, kymmenen miljoonan myydyn teoksen raja meillä ja maailmalla ylittyi.

Lue lisää

10.10.2019

Nobelin kirjallisuuspalkinnot Olga Tokarczukille ja Peter Handkelle

Vuoden 2018 Nobelin kirjallisuuspalkinto on myönnetty puolalaiselle Olga Tokarczukille. Samaan aikaan myönnetyn vuoden 2019 Nobelin kirjallisuuspalkinnon voitti itävaltalainen Peter Handke.

Lue lisää

10.10.2019

Suomalaiselle tv-formaatille merkittävä palkinto Ranskassa

It’s Alive Filmsin ja YLEn Sekasin-tv-formaattiin perustuva ranskalainen Mental on palkittu Ranskassa Festival de la Fiction - festivaaleilla. Tänään ilmestyy myös sarjan käsikirjoitukseen perustuva kirja.

Lue lisää

09.10.2019

David Nicholls saapuu Helsingin Kirjamessuille – haastateltavissa pe 25.10.

Yli viisi miljoonaa kappaletta myyneen Sinä päivänä -menestysromaanin luoja ja Rimakauhua ja rakkautta -kulttisarjan käsikirjoittaja David Nicholls saapuu vihdoin Suomeen! Nicholls on median haastateltavissa perjantaina 25.10.

Lue lisää

08.10.2019

Michelle Obama: Minun tarinani – Täytettävä kirja oman äänen löytämiseen ilmestyy marraskuussa

Michelle Obaman myyntimenestykseksi nousseen elämäkerran sisarteos julkaistaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa 19. marraskuuta 2019. Yli 20 maassa syksyn aikana julkaistava teos sisältää Obaman saatesanat.

Lue lisää

08.10.2019

Tunnetko nämä pedot? Halloweenin hurjimmat hirviöt paljastavat salaisuutensa uutuuskirjassa

Tunnetut elokuvat ja kirjat perustuvat usein muinaisiin taruihin ja taruolentoihin. Mistä on peräisin esimerkiksi Harry Potter -kirjojen kolmipäinen koira? Tunnetko maanalaisen Azazelin, lentävän Harpyijan ja aavikon jumala Sethin? Uutuusteos Hirviöiden galleria paljastaa tarinat petojen taustalla.

Lue lisää

08.10.2019

MEDIAKUTSU: Vappu Pimiän ja Johanna Huhtamäen kirjan julkistustilaisuus

Tervetuloa Vappu Pimiän ja Johanna Huhtamäen Valon antajat - kiitä unelmasi todeksi -uutuuskirjan julkistustilaisuuteen Otavalle keskiviikkona 23.10. klo 9-11.

Lue lisää

07.10.2019

Björn Wahlroosin uutuuskirja julki 22.10 – tervetuloa tiedotustilaisuuteen

Björn Wahlroosin kirja Kuinkas tässä näin kävi? julkaistaan lokakuussa. Tervetuloa kuulemaan lisää kirjan teemoista tiedotustilaisuuteen tiistaina 22.10. klo 10-11.

Lue lisää

03.10.2019

KUTSU: Karhuryhmän erikoisilta – tervetuloa Karhuryhmä-kirjan julkistustilaisuuteen 30.10.

Tänään 3.10. ilmestyvä Karhuryhmä-kirja avaa valmiusyksikkö Karhun toimintaa ja pureutuu mielen suorituskyvyn ulottuvuuksiin koukuttavasti. Tervetuloa kirjan julkistustilaisuuteen ke 30.10. klo 17-19!

Lue lisää

02.10.2019

Surijalle, läheiselle, kaikille – Miia Moision uutuus pureutuu kaikenlaiseen suruun

Surulla on monet kasvot - eikä se ei aina liity kuolemaan. Lokakuun 10. päivä ilmestyvä Miia Moision kirja Lupa Surra (Hidasta Elämää/ 2019) antaa luvan surra kaikkea, mistä on päättänyt luopua tai joutunut luopumaan.

Lue lisää

30.09.2019

Turun Kirjamessut 4.-6.10.2019

Vetovoimainen ja Suomen vanhin kirjallisuuden messutapahtuma kerää vuosittain noin 900 esiintyjää, lähes 500 ohjelmanumeroa ja satoja näytteilleasettajia. Samaan aikaan järjestetään myös Turun Ruoka- & Viinimessut. Tervetuloa Otavan ja Liken osastolle A/53.  Kirjailijoiden ohjelmat näet täältä Turun Kirjamessut 2019    …

Lue lisää

30.09.2019

Asumiskelvoton maapallo iskee ajankohtaiseen ilmastonmuutoskeskusteluun

David Wallace-Wellsin bestseller Asumiskelvoton maapallo ilmestyy vihdoin suomeksi. Ilmastonmuutos on jo täällä, ja se on suurin ihmiskuntaa koskaan kohdannut uhka.

Lue lisää

27.09.2019

Prinsessa Madeleinen lastenkirja Stella ja salaisuus ilmestyy suomeksi tammikuussa 2020

Ruotsin prinsessa Madeleinen esikoislastenkirja käsittelee lasten oikeuksia – teemaa, joka on lähellä hänen sydäntään ja työtään World Childhood Foundation -säätiössä. ”Toivon, että kirja auttaa lapsia puolustautumaan ja sanomaan, kun jokin ei tunnu hyvältä”, prinsessa Madeleine sanoo.

Lue lisää

26.09.2019

Tapio Suomisen Urheiluhullu-kirjasta ilmestymispäivänään heti toinen painos

Tänään torstaina ilmestynyt Tapio Suomisen Urheiluhullu-kirja on herättänyt niin suurta mielenkiintoa, että kirjasta otetaan heti toinen painos.

Lue lisää

18.09.2019

Vareksenpoika piffa – ensmäne Vares-romani Moukanpeli Turun murtessen käännettynä

Nyt kaikkie aikoje ensmäne Vares-dekkari ilmesty kans turuks. Moukanpeli ilmestys ensmäsen kerra vuanna 1986. Kääntäny Suamen Kari Turust.

Lue lisää

17.09.2019

Pajtim Statovci ehdolla arvostetun National Book Awards -palkinnon saajaksi

National Book Awards on valinnut Pajtim Statovcin romaanin Tiranan sydän (engl. Crossing) ehdolle käännöskirjallisuuden sarjaan.

Lue lisää

17.09.2019

Uusia nimiä ja liputuspäiviä kalenteriin ensi vuonna – Ajan tasalla on tuhti tietopaketti

Suomalaiseen kalenteriin on tulossa merkittäviä uudistuksia vuonna 2020. Almanakkaan saadaan kaikkiaan 35 uutta nimipäivänimeä, yksi uusi liputuspäivä ja yksi uusi merkkipäivä ilman lipunkuvaa. Tuore Ajan tasalla -kirja ilmestyy 19.9.

Lue lisää

16.09.2019

Antti Tuurin uusin romaani paljastaa taiteilija Arvid Bromsin elämän merkilliset käänteet.

Torstaina 19.9. ilmestyvä Antti Tuurin uusin romaani Levoton mieli kertoo taiteilija Arvid Bromsin värikkäästä elämästä. Tämän varhaisen suomalaisen surrealistin epätavalliset elämänkäänteet ovat jääneet tähän asti pimentoon.

Lue lisää

16.09.2019

KUTSU: Kiehtova kuvaus horjuvasta Venäjästä – Tervetuloa julkistamistilaisuuteen 27.9.

Suomi hajoavan imperiumin sylissä -kirja sisältää ennennäkemätöntä ja -julkaisematonta materiaalia KGB:n arkistoista liittyen Neuvostoliiton hajoamisen vaiheisiin. Tervetuloa julkistustilaisuuteen 27.9. klo 14-16.

Lue lisää

12.09.2019

Moreenilta kuusi uutta käsityökirjaa syksyllä – sukat kuin Runebergillä ja Kekkosella

Moreeni julkaisee syksyn aikana kuusi uutta käsityökirjaa, joista löytyy iloa ja haastetta sekä aloitteleville että kokeneemmillekin käsitöiden ystäville. Tänä syksynä hypätään esimerkiksi suurmiesten villasukkamallien maailmaan.

Lue lisää

05.09.2019

Kun parisuhde paljastuu valheeksi – uutuustietokirja pureutuu puolison psykopatiaan

Mitä sinä tekisit, jos parisuhteesi paljastuisi täydeksi valheeksi ja puolisosi elävän kaksoiselämää? Ulla Feldscherin uutuuskirja kertoo tositarinan naisesta, joka rakastuu petolliseen mieheen.

Lue lisää

04.09.2019

Näin teet tietovisan koko perheelle!- visailuekspertti Magnus Mali paljastaa uutuuskirjassaan parhaat vinkit

Mikä on Bob Dylanin oikea nimi? Entä kuka oli Suomen ensimmäisen presidentti? Tietovisaguru Magnus Mali kertoo uutuuskirjassaan, miten pistät pystyyn parhaan tietovisakisan ikinä!

Lue lisää

04.09.2019

Tuore Guinnessin ennätystenkirja herättää uteliaisuutesi

Maailman tunnetuinta ja myydyintä ennätystenkirjaa varten tarkistettiin yli sata ennätyshakemusta vuoden jokaisena päivänä. Kuluneena vuotena Guinness World Records -ennätys myönnettiin yli 5 000 hakijalle. Julkaistujen ennätysten joukossa on eniten temppuja minuutissa tehnyt turkulainen pupu Taawi sekä eniten mitaleja muodostelmaluistelun MM-kisoissa saavuttanut suomalainen Marigold IceUnity -joukkue. ​​

Lue lisää

03.09.2019

Näin järjestät asiasi kuoleman jälkeen – KUTSU uutuuskirjan julkistustilaisuuteen

Kuolema on koskettanut useimpia ennen kuin se tulee omalle kohdalle. Silti moni meistä ei halua miettiä etukäteen omaa poismenoa. Kun minua ei enää ole -täyttökirja tarjoaa tärkeän apuvälineen kuoleman jälkeen. Tule kuulemaan kirjan teemoista julkistustilaisuuteen keskiviikkona 11.9.

Lue lisää

13.08.2019

Kustannusosakeyhtiö Otava vahvistaa sähköisen kustantamisen liiketoimintaa

Jenni Vehkaluoto (FM) ja Noora Sällström (FM) on nimitetty 1.9. alkaen sähköisen kustantamisen tuottajiksi.

Lue lisää

09.08.2019

Ahdistaako töihinpaluu? Anna Perhon uutuuskirjan vinkeillä saat puhdistettua ilmaa työpaikalla

Paluu töihin voi tuntua ahdistavalta, jos ilmapiiri on syystä tai toisesta päässyt tulehtumaan. Työelämävalmentaja Anna Perho antaa uutuuskirjassaan Suorat sanat vinkkejä siihen, kuinka otat häiritsevät epäkohdat puheeksi ja puhdistat ilmaa.

Lue lisää

06.08.2019

Otava julkaisee Kalervo Kummolan muistelmat

Otava julkaisee syksyllä 2020 urheiluvaikuttaja Kalervo Kummolan muistelmat. Teoksen Rautakansleri kirjoittaa kokenut politiikan toimittaja ja tietokirjailija Jari Korkki.

Lue lisää

01.08.2019

Otava julkaisee Kokkolan Halpa-Halli Oy:n 50-vuotisjuhlateoksen

Kun Ylisen Esko Alahärmästä aloitti kauppiaanuransa 1966, hänellä oli vain Mosse Skandinavia ja myytävänä kaksi vanerilaukullista vaatteita. 50 vuotta myöhemmin on kauppaneuvos Ylisen pioneerityön ansiosta Keski-Pohjanmaalle ja monien muiden maakuntien alueelle kasvanut yli 1500 ihmistä työllistävä 36 myymälän omaleimainen myymäläketju HalpaHalli. Kokkolan Halpa-Halli Oy:n 50-vuotisjuhlan kunniaksi lokakuussa 2019 julkaistava Talo,…

Lue lisää

29.07.2019

Pajtim Statovcin uutuusromaani Bolla arvosteluvapaa jo 1. elokuuta

Otava aikaistaa Bollan julkaisupäivää kirjan saaman ennakkokiinnostuksen vuoksi.

Lue lisää

08.07.2019

Ryhmä Hau hoitaa kirjahomman!

Alle kouluikäisten lasten suosikki ympäri maailman on kiistatta Nickelodeonin Ryhmä Hau: 91 prosenttia maailman lapsista tunnistaa Ryhmä Haun. Otava julkaisee tänä vuonna kymmenen uutta Ryhmä Hau -teosta.

Lue lisää

03.07.2019

Loihdi lapselle annoksia, jotka takuulla tuovat hymyn huulille

Yäk, pois, hyi. Nämä lienevät tuttuja sanoja kaikille vanhemmille, varsinkin jos ruoaksi on tarjolla jotain terveellistä. Sipoolainen Linda Nyberg esittelee uutuuskirjassaan näppärän ratkaisunsa: kun tutut raaka-aineet asettelee vaikka pöllöksi, robotiksi tai delfiiniksi, lapsi maistelee uusiakin makuja ihastuksissaan!

Lue lisää