28.06.2021

Antti Tuomainen teki kirjallisuushistoriaa: Jäniskerroin-romaanista Hollywood-elokuva!

Amazon Studios tuottaa yhteistyössä Mandeville Filmsin kanssa elokuvan Antti Tuomaisen romaanista Jäniskerroin. Sen pääosassa nähdään lukuisista elokuvista tuttu näyttelijä Steve Carrell.

Lue lisää

23.06.2021

Suomen luonto tutuksi Mauri Kunnaksen kuvituksilla – uudet puuhakirjat tarjoavat tekemistä kesäpäiviin

Monet Otavan lastenkirjoista tutut, rakastetut hahmot seikkailevat myös puuhakirjojen sivuilla. Herra Hakkaraisen, Tatun ja Patun, Momolun, Pipsa Possun ja muiden seurassa opitaan tuntemaan Suomea, tutustutaan aakkosiin ja numeroihin sekä ennen kaikkea viihdytään erilaisten hauskojen tehtävien parissa.

Lue lisää

22.06.2021

Laulaja–lauluntekijän uutuuskirja opastaa, miten kuka tahansa voi oppia sanoittamisen salat

Sanoittaminen on suoruudessaan yhtä aikaa ihana ja säälimätön laji. Laulaja-lauluntekijä Iisa Pajula johdattaa lukijan omaelämäkerralliseen laululyriikkaan kirjassaan ”Itke, kirjoita, laula – Kaikki sanoittamani tunteet” .

Lue lisää

17.06.2021

Laila Hirvisaari on kuollut

Kirjailija, professori Laila Hirvisaari on kuollut keskiviikkona 16.6. kotonaan Helsingissä. Hän oli kuollessaan 83-vuotias.

Lue lisää

15.06.2021

Oletko valmis kesän hauskimpaan seikkailuun? Tatu ja Patu kesäleirillä -etäjulkkarit 21.6.

Kaikki ovat kutsuttuja mukaan juhlimaan kirjauutuutta maanantaina 21.6. klo 17–18. Aino Havukainen ja Sami Toivonen kertovat rakastetun duon uudesta seikkailusta ja vastailevat osallistujien kysymyksiin. Tapahtumassa on luvassa myös kirja-arvonta.

Lue lisää

04.06.2021

Mutkatonta arkiruokaa koko perheelle: Kylmä nakki on Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon uusi, ihana ruokakirja, jossa mennään sieltä missä aita on matalin

Kukapa ruuhkavuositallaajaa ei olisi joskus kuitannut päivällistä, lounasta tai yhtä päivän loputtomista välipaloista tarjoamalla jälkikasvulleen ruoaksi kylmiä nakkeja? Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon uusi ruokakirja Kylmä nakki on kaikille lapsellisille ihmisille, jotka haluavat jatkossakin mennä sieltä missä aita on matalin – ehkä kuitenkin astetta maukkaammin.

Lue lisää

02.06.2021

Lukuvinkit kesäksi lapsille ja nuorille – muista Otavan käynnissä olevat ystävämyynnit!

Kesä on viimein täällä, vaan mitä se olisikaan ilman hyvää luettavaa? Aika tylsää! Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Kariston lasten- ja nuortenkirjoista löytyy kiinnostavaa, viihdyttävää ja jännittävää lukemista niin aloitteleville kirjanystäville kuin ahmijoillekin. Suurin osa kirjoista on saatavilla perinteisen kovakantisen lisäksi myös ääni- ja sähkökirjana.

Lue lisää

01.06.2021

Otava julkaisee kirjan Awak Kuierin poikkeuksellisesta elämästä ja uskomattomasta tiestä urheilumaailman huipulle

Awak Kuier on nuoresta iästään huolimatta singahtanut rytäyksellä kansainväliseen urheilueliittiin. Otava julkaisee kirjan Kuierin poikkeuksellisesta elämästä ja uskomattomasta tiestä kansainväliseksi urheilutähdeksi. Teoksen kirjoittaa Ylen urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotte.

Lue lisää

20.05.2021

Suursuosioon noussut Richard Osmanin Torstain murhakerho valloittaa lukijoita ympäri maailmaa

Richard Osmanin Torstain murhakerhosta tuli nopeasti kansainvälinen megatapaus: ennätyksiä rikkonut kirja on myynyt yksin Britanniassa yli 1,44 miljoonaa kappaletta, ja se valloittaa nyt lukijoita ja myyntilistoja ympäri maailmaa. The British Book Awards valitsi Osmanin vuoden kirjailijaksi.

Lue lisää

20.05.2021

Suomalainen Momolu on huippusuunnittelijan ja entisten roviolaisten uusi hittibrändi lapsille – kansainvälinen noste pandan ympärillä on niin kova, että sinunkin on syytä tutustua häneen

Mitä syntyy, kun Aalto-yliopistosta valmistunut muotoilija ja taidepedagogi lyöttäytyy yhteen sisällönkehityksen ammattilaisten kanssa? Momolu on Leena Fredrikssonin luoma pandahahmo, joka on huimassa kansainvälisessä nosteessa. Nyt Momolu ja ystävät ilahduttavat perheen pienimpiä myös suomenkielisissä lastenkirjoissa.

Lue lisää

18.05.2021

Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit haluaa opettaa, että jokainen lapsi on erilainen, mutta yhtä arvokas

Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit on kirjailija Johanna Elomaan uusi lastenkirja, jonka eläinhahmojen erityispiirteet osoittautuvat vahvuuksiksi kun viidakon asukit pakenevat keltaisia kauhukaivajia Paratiisimetsään. Elomaa haluaa kirjallaan auttaa lapsia arvostamaan sekä omaa että muiden ainutlaatuisuutta. Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit on suositun Hidasta elämää -kirjaperheen ensimmäinen lasten satukirja.

Lue lisää

17.05.2021

Lasse J. Laineen Suomen eläimet -teos on luontomme monimuotoisuuden ylistys

Suurtyö on valmis. Lasse J. Laine on koonnut Suomen eläimet -kirjaan vuosikymmenien aikana kertynyttä tietoa sekä valtavaa kuva-aineistoaan.

Lue lisää

12.05.2021

Vaikuttajapariskunnan uusi lastenkirja ratkaisee yhä useamman perheen pulman – iltasatu löytyy yksistä kansista kolmella eri kielellä

Yhä useampi perhe on monikielinen. Uutuuskirja “Kai menee nukkumaan” on suomalais-brittiläisen vaikuttajapariskunnan Cat ja Dave Cadin ratkaisu monikielisten perheiden iltarutiineihin: ihana satu perheen pienimmille löytyy yksistä kansista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lue lisää

11.05.2021

Blogi: Satu on kokemus – Hattaratuuli, piirretään satuja iholle -kirja tarjoaa toiminnallisen tavan kokea tarinoita

Nora Lehtinen ja Jenni Skyttä-Forssell kertovat hurmaavasta satukirjastaan Hattaratuuli ja kosketuksen rauhoittavasta vaikutuksesta. Olemme työskennelleet useita vuosia koulumaailmassa ja kokemuksemme erilaisten oppijoiden parissa on antanut paljon iloa. Olemme saaneet seurata erilaisten oppijoiden tapoja oivaltaa ja oppia uutta. Moni lapsi nauttii siitä, että oppimistilanne on toiminnallinen. Liike, luova tekeminen, leikki tai…

Lue lisää

11.05.2021

Teemu Laurellin uutuuskirja tuo huippuruokaa kotikeittiöön

Miten huippukokki aterioi arkena ja mitä ravintolan henkilökunnalla on tapana syödä töissä? Miten voi valmistaa astetta parempaa kotiruokaa helposti? Entä mikä kastike sopii minkäkin ruoan kanssa? Teemu Laurell jakaa mutkattomat suosikkireseptinsä lukijoille ruokiin liittyvien muistojen, tarinoiden ja vinkkien kera.

Lue lisää

07.05.2021

Syöpään sairastuminen on keskiössä suositun hyvinvointivaikuttajan Sanna Wikströmin esikoisromaanissa – teos avaa uuden, elämäntaidollisten romaanien genren

Sanna Wikström lukeutuu Suomen suosituimpiin hyvinvointikirjailijoihin. Elämä ensin on hänen riipaiseva, elämänmakuinen ja taidokas esikoisromaaninsa. Kirjassa Astrid Lindgrenin sadusta tutut Peppi, Tommi ja Annika ovatkin nelikymppisiä nykykaupunkilaisia. Heidän elämänsä muuttuu rykäyksellä, kun Annika saa samalla lääkärikäynnillä tietää sairastavansa syöpää ja odottavansa lasta.

Lue lisää

06.05.2021

Paula Nivukosken Mainingin varjo -romaani muuntuu elokuvaksi

Tuotantoyhtiö Making Movies on ostanut Paula Nivukosken Mainingin varjo -romaanin elokuvaoikeudet. Yhtiö on tuottanut muun muassa Klaus Härön ja Selma Vihusen elokuvia.

Lue lisää

29.04.2021

Suomen kalat kuuluu jokaisen kalastajan, mökkiläisen, ruoanlaittajan ja luonnonystävän haaviin.

Suomen kalat opettaa tunnistamaan kaikki vesistöjemme vakituiset kalalajit sekä satunnaiset vierailijat. Tietoa havainnollistavat Sakke Yrjölän upeat, yksityiskohtaiset piirrokset, mielenkiintoiset valokuvat ja lajitiedot. Suomen kalat -kirjan laajennetussa laitoksessa on uusia Suomeen levinneitä kalalajeja ja paljon uusia piirroksia.

Lue lisää

28.04.2021

Suomen suosituimpiin nuoriin vaikuttajiin lukeutuva Nelli Orell julkaisee toisen kirjansa kesäkuussa

Luova kirjani – Style it inspiroi ja auttaa nuoria päästämään oman luovuutensa valloilleen. Sosiaalisen median vaikuttajana työskentelevän Nelli Orellin tavoite on, että fyysisen kirjan tehtävät kannustaisivat yhteisöllisyyteen piirtämisestä, värittämisestä ja visuaalisesta suunnittelusta kiinnostuneiden kesken somessa. Hänen ensimmäistä kirjaansa on myyty yli 20 000 kappaletta, ja sen #luovakirjani ja #luovakirjaninelliorell -tunnisteilla on TikTokissa yhteensä yli kolme miljoonaa näyttökertaa.

Lue lisää

27.04.2021

Viihderomaani kuuluu kesään – äänikirjojen suosio näkyy kevyen kaunokirjallisuuden kulutuksessa

Suomalaiset kuuntelevat nyt viihderomaaneja. Sähköisiä julkaisuja myydään nyt enemmän kuin painettuja kirjoja, ja äänikirjojen myyntilistoilla suosituimpia ovat viihde- ja jännityskirjat. Otava ja Karisto julkaisevat kesän alussa useita kevyeen kesälukemiseen sopivia teoksia. Maailmanmenestyskirjailija Lucy Diamondin Rantakahvila julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa suomeksi ja Ulla-Maija Paavilaisen Kuin muuttolinnut -romaani on saanut aineksia maallemuutosta ja korona-vuodesta.

Lue lisää

26.04.2021

Otava lahjoittaa Palloliiton lasten lukemista ja liikkumista edistävään kampanjaan 10 tuhatta kirjaa

Tänään käynnistyvässä Lue ja liiku Huuhkajat lentoon -kampanjassa on mukana jopa 50 000 lasta. Palloliiton kampanjan tarkoitus on tukea, kannustaa ja innostaa lapsia lukemisen ja liikkumisen pariin. Kampanjan suojelijana toimii Jenni Haukio.

Lue lisää

22.04.2021

A. M. Ollikaisen Kontti-romaanin oikeudet on myyty yhteentoista maahan ennen kirjan ilmestymistä

Kirjailijanimen takana on ansioitunut kirjailijapariskunta Aki ja Milla Ollikainen. Kontti valittiin Rikos 2019 -kirjoituskilpailun voittajaksi yli 400 käsikirjoituksen joukosta. Tiukkarytmisen ja koukuttavan trillerin käännösoikeuksien myynti on kovassa vauhdissa.

Lue lisää

19.04.2021

Paratiisi vai helvetti on ravisuttavan avoin äänikirja miehisyydestä, isyydestä, biseksuaalisuudesta ja kristinuskosta

Miten elää biseksuaalina herätysliikkeessä joutumatta helvettiin? Kun yksi identiteetti sulkee pois toisen, on sisäinen soppa valmis. Samuel Jyrinki on vanhoillislestadiolaisissa piireissä kasvanut biseksuaali. Kristinuskossa kysymys paratiisista ja helvetistä on ajankohtaista kuoleman jälkeen, Jyringin elämässä se on painanut jokaisella askeleella.

Lue lisää

16.04.2021

Muumit ensimmäistä kertaa listaykkösenä sitten Tove Janssonin ajan – Paula Nivukosken Onnelliset aakkoset maaliskuun myydyin lastenkirja

Uudenlainen muumi-aakkoskirja Onnelliset aakkoset nousi maaliskuun myydyimmäksi lastenkirjaksi Mitä Suomi lukee -tilastossa, joka perustuu kirjakauppojen, verkkokauppojen sekä Lehtipisteen myyntiin. Onnelliset aakkoset on osa täysin uutta muumi-kirjasarjaa, jossa kirjailija Paula Nivukosken rikas kieli yhdistyy Tove Janssonin alkuperäiskuvituksiin.

Lue lisää

15.04.2021

50 vuotta Antti Tuurin esikoisteoksesta – Elämä on yhä ihanaa Pohjanmaalla

Kirjailija Antti Tuuri julkaisi esikoisteoksensa Asioiden suhteet ja Lauantaina illalla vuonna 1971. Nyt 50 vuotta myöhemmin hänen teoksiaan on myyty 1,2 miljoonaa kappaletta ja niitä on käännetty 25 kielelle.

Lue lisää

14.04.2021

Katja Kettu Otavan kirjailijaksi

Kirjailija Katja Kettu ja Kustannusosakeyhtiö Otava ovat tehneet sopimuksen Ketun seuraavan romaanin julkaisemisesta.

Lue lisää

07.04.2021

Syreenimehua ja grillattuja kanelipersikoita – Kiitos hyvää Kesää tuo odotettua jatkoa Vaneljan eli Virpi Mikkosen supersuositulle Kiitos hyvää -ruokakirjasarjalle

Elämä on nauttimista varten, eikä koskaan ole parempaa hetkeä nauttia kuin kesällä. Virpi Mikkosen Kiitos hyvää Kesää tuo silmiä hiveleviä, elämänenergiaa pursuavia annoksia päivän eri ruokahetkiin.

Lue lisää

25.03.2021

Elina Backmanin Kun kuningas kuolee voitti Vuoden äänikirja -palkinnon

Elina Backmanin esikoisromaani Kun kuningas kuolee on voittanut Storytelin Vuoden äänikirja -palkinnon Jännitys ja dekkarit -kategoriassa. Raati oli päätöksessään yksimielinen.

Lue lisää

23.03.2021

Perheenäiti Lucy Diamond toteutti nuoruudenhaaveensa kirjallisena – ja loi kansainvälisesti menestyneen uran

Sydämellinen, elämältä maistuva ja merivedeltä tuoksuva Rantakahvila on maailmantähdeksi nousseen Lucy Diamondin ensimmäinen suomennettu romaani. Teos ilmestyy toukokuussa ja tulee saamaan jatkoa jo tänä vuonna, kun Rantakahvilan joulu ilmestyy.

Lue lisää

23.03.2021

Koko loppuvuoden kustannusohjelma nyt julki – maailman ympäri purjehtineen Ari Huuselan elämäkerta ja Jari Tervon uutuus siivittävät kaikkien aikojen kirjasyksyyn

Otavan kustannusohjelma on nyt julkaistu. Katso katalogista loppuvuoden kirjat!

Lue lisää

22.03.2021

Värikkäät käsityöt kutsuvat kevääseen – keveitä kesäneuleita, vallatonta virkkausta ja raikkaat retkilaukut

Moreenin kesäiset käsityötkirjat kutkuttavat harrastajan mieltä ja inspiroivat kokeilemaan raikkaita malleja. Virpi Siiran viides omA KOPPA -kirja inspiroi muuntelemaan malleja. Lumi Karmitsan toivottu teos esittelee taas iloisen joukon leikkimielisiä neuleita. Villasukkiin ihastuneen ei tarvitse jäädä kesätauolle, sillä eteeriset pitsisukat toimivat myös lämpimämmillä säillä. Itse tehdyt laukut ja itse värjätyt langat ovat kesän inspiroivimpia projekteja.

Lue lisää

22.03.2021

Otava julkaisee Björn Wahlroosin muistelmat

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee lokakuussa 2021 talousvaikuttaja Björn Wahlroosin muistelmateoksen Barrikadeilta pankkimaailmaan - Eräänlaiset päiväkirjat 1952–1992. Kirjassa Wahlroos kuvaa elämäänsä ja uraansa syntymästään vuonna 1952 aina vuoteen 1992, jolloin hän jätti taakseen varatoimitusjohtajuuden Suomen Yhdyspankissa ja perusti investointipankkitoimintaan erikoistuneen Mandatumin.

Lue lisää

19.03.2021

Upean kotimaisen makrameekirjan avulla loihdit uutta ilmettä kotiisi

Makramee eli solmeilu on noussut uuteen suosioon, eikä ihme: solmut on helppo oppia ja materiaaliksi riittää usein pelkkä naru. Susanna Uusitalon uutuuskirjan ohjeilla syntyy ihania ja monipuolisia sisustuselementtejä kotiin – tuttujen amppeleiden ja seinäkoristeiden lisäksi myös vaikkapa tyyny, lampunvarjostin tai matto. Makrameeta myös yhdistellään luovasti huonekaluihin.

Lue lisää

18.03.2021

Ulla-Maija Paavilaisen syksyllä ilmestyvä Rohkeudella Elina Gustafsson on nyrkkeilyn Euroopan mestarin koskettava ja kaunistelematon kasvutarina

Elina Gustafsson on 29-vuotias nyrkkeilyn Euroopan mestari, MM-pronssimitalisti ja moninkertainen Suomen mestari. Hän lopetti urheilu-uransa vuonna 2020.

Lue lisää

10.03.2021

Jari Tervon uutuusromaani on suurenmoinen sukellus Mikael Agricolan maailmaan

Otava julkaisee syyskuussa Jari Tervon uutuusromaanin Pääskyt talvehtivat järvenpohjassa. Romaani vie lukijat 500 vuoden taakse keskelle Mikael Agricolan vaiherikasta elämää.

Lue lisää

05.03.2021

Kevät tulee, ja niin tulevat myös Otavan uudet luontokirjat – nyt keskitytään soihin ja hyönteisiin

Mikä onkaan varmempi kevään merkki, kuin talven jäljiltä heräävä luonto? Suomen luonnossa –sarjan uutuuskirjat opastavat ympäristömme ihmeisiin. Tiedätkö, mitä uusia hyönteislajeja on saapunut Suomeen ilmaston lämpenemisen seurauksena? Tai mistä löytyy varmimmin hillaa?

Lue lisää

04.03.2021

Olof Palmen murhaan ratkaisun tarjonnut kirja on ilmestynyt suomeksi

Ruotsin pääministerin Olof Palmen murha helmikuussa 1986 uhkasi jäädä pimeäksi tapaukseksi. Sitten tutkiva toimittaja Thomas Pettersson alkoi selvittää arvoituksellisen ”Skandia-miehen” eli Stig Engströmin tekemisiä, yhteyksiä ja profiilia. Palaset alkoivat loksahdella paikoilleen, ja Petterssonilta ilmestyi ruotsiksi kirja Epätodennäköinen murhaaja (Den osannolika mördaren).

Lue lisää

04.03.2021

Otava julkaisee Olli-Pekka Kallasvuon kirjan

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee syksyllä 2021 yritysjohtaja Olli-Pekka Kallasvuon inspiroivan muistelmateoksen. Juhana Rossin kirjoittama teos Puhelin soi öisin valottaa monipuolisesti millaista oli ja on elämä yritysmaailman huipulla.

Lue lisää

03.03.2021

Haluatko lisää rahaa? Bloggaaja Marianne Lehikoinen neuvoo Sivubisnes-uutuuskirjassaan, kuinka sinäkin voit ryhtyä ansaitsemaan lisätuloja

Kuka tahansa voi valjastaa oman intohimonsa tai osaamisalueensa säännöllisiksi lisätuloiksi. Career girl -yhteisön perustaja, 24-vuotias yrittäjä Marianne Lehikoinen neuvoo uutuuskirjassaan Sivubisnes, kuinka se onnistuu. Sivubisnes on osa Otavan digital first –kustannusohjelmaa, ja teos ilmestyy ensisijaisesti ääni- ja sähkökirjana.

Lue lisää

01.03.2021

Kämp-hotellikonsernin omistaja, bisnesmoguli Petter Stordalen esittää 10 elämänohjetta parempaan arkeen uutuuskirjassaan Vihdoinkin maanantai!

Parempi työelämä ei lähde empaattisemmasta pomosta, suuremmasta palkasta tai uudesta työsuhdeautosta. Se lähtee jokaisen omasta asenteesta. Pohjolan menestyneimpiin liikemiehiin lukeutuva Petter Stordalen jakaa uutuuskirjassaan Vihdoinkin maanantai! kymmenen parasta ohjettaan uljaaseen arkeen.

Lue lisää

26.02.2021

Otava-konsernin tulos säilyi hyvänä

Otava-konsernin vuoden 2020 tilinpäätöstiedote 26.2.2021

Lue lisää

25.02.2021

Pajtim Statovci on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi

Pajtim Statovci on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi uusimmalla romaanillaan Bolla. Statovcin toinen romaani Tiranan sydän taas on yksi Dublinin kansainvälisen kirjallisuuspalkinnon ehdokkaista. Pajtim Statovcin Finlandia-palkittu Bolla (2019) on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Ote ehdokasperusteluista: Statovci on suomen kielen mestari. Hänen tekstinsä on poikkeuksellisen värikästä, moniulotteista ja paikoin suorastaan lause lauseelta, vertaus…

Lue lisää

25.02.2021

Pajtim Statovci on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi

Pajtim Statovci on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi uusimmalla romaanillaan Bolla. Statovcin toinen romaani Tiranan sydän taas on yksi Dublinin kansainvälisen kirjallisuuspalkinnon ehdokkaista.

Lue lisää

24.02.2021

Vegaaniksi ei tarvitse ryhtyä – tunnetun ruokatoimittajan uutuuskirja opastaa kohti ilmastoystävällistä sekasyömistä

Kuka tahansa voi tehdä ilmastotekoja kotona ja omalla lautasellaan, vaikkei ryhtyisikään vegaaniksi. Food Manager Sanna Mansikkamäen uutuuskeittokirja Kiitos! tarjoaa helppoja ja herkullisia arkiruokia ja ohjeita ilmastoystävälliseen ruokailuun.

Lue lisää

19.02.2021

Nauti Kjell Westön Tritonus-konsertista netissä!

Kjell Westön Tritonus-romaaniin perustuva konsertti ja kirjailijan haastattelu ovat katsottavissa Vaasan Kaupunginorkesterin sivuilla.

Lue lisää

17.02.2021

Jokaisen nuoren käsikirja puhuu konstailemattomasti kehosta, seksistä, ystävyydestä ja rakkaudesta

Murrosiässä mieli täyttyy uusista unelmista ja samalla huolista – oma ruumis kiehtoo ja ihmetyttää. Nathalie Simonssonin Maailman tärkein kirja antaa vastauksia kysymyksiin, jotka askarruttavat monia, mutta joista voi olla vaikea puhua aikuisten kanssa. Se myös muistuttaa, kuinka tärkeää on kohdella hyvin itseä ja muita.

Lue lisää

16.02.2021

Jyrki Erran Lyijyvalkoinen on voittanut Vuoden johtolanka -palkinnon

Suomen dekkariseura ry:n jakama palkinto myönnetään edellisen vuoden merkittävästä kotimaisesta dekkariteosta.

Lue lisää

11.02.2021

KUTSU: Vuoden johtolanka -palkinnon striimaus tiistaina 16.2. klo 14.00

Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkintotilaisuutta livestriiminä Kustannusosakeyhtiö Otavan Facebookissa.

Lue lisää

11.02.2021

Otava julkaisee Hannele Laurin elämäkerran

Otava julkaisee syksyllä 2021 elämäkerran legendaarisesta näyttelijästä Hannele Laurista, jonka ura teatterissa, televisiossa ja elokuvissa hakee vertaistaan. Teoksen kirjoittaa ansioitunut elämäkertojen tekijä Panu Rajala.

Lue lisää

11.02.2021

Otavan kaunokirjallisuuden kustantaminen vahvistuu kahdella huippuammattilaisella: Maarit Halmesarka ja Lari Mäkelä kustannuspäälliköiksi

FM Maarit Halmesarka ja FM Lari Mäkelä on nimitetty kustannuspäälliköiksi Otavan kaunokirjallisuuden osastolle.

Lue lisää

04.02.2021

Uutuuskirja mustista aukoista tarjoaa huiman sukelluksen avaruuden salaperäisimpään ilmiöön

Palkitun tietokirjailijan Markus Hotakaisen uutuusteos Mustat aukot on yleistajuinen johdatus mustien aukkojen ihmeelliseen maailmaan.

Lue lisää

26.01.2021

Otava lahjoitti presidenttiperheelle ensimmäisen kappaleen Paula Nivukosken Onnelliset aakkoset -teosta

Presidenttiperheelle lahjoitettiin ensimmäinen Otavan kirjapainossa Keuruulla painettu kappale Paula Nivukosken Onnelliset aakkoset -teoksesta. Lahjoitus tehtiin virtuaalitapaamisessa 26. tammikuuta, ja siellä olivat läsnä tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio, kirjailija Paula Nivukoski ja Otavan toimitusjohtaja Pasi Vainio. ”Jokainen pyrkimys edistää lapsen ja aikuisen yhteistä lukuharrastusta on ajassamme arvokas. Onnelliset aakkoset -teos kunnioittaa…

Lue lisää

26.01.2021

Saila Susiluodon esseistinen romaani kertoo matkustamisesta, paikoista, surusta ja luopumisesta

Italiaan sijoittuva Kehrä on palkitun runoilijan ensimmäinen proosateos.

Lue lisää

19.01.2021

Otava julkaisee kirjan Keijo Vilhusesta

Otava julkaisee vuonna 2022 Aki Linnanahteen kirjoittaman teoksen rikollisjohtaja Keijo Vilhusesta.

Lue lisää

19.01.2021

Otava julkaisee kirjan Keijo Vilhusesta

Otava julkaisee vuonna 2022 Aki Linnanahteen kirjoittaman teoksen rikollisjohtaja Keijo Vilhusesta.

Lue lisää

18.01.2021

MUISTUTUSKUTSU: OtavaLIVE ke 20.1. klo 13 – Kevään huimat uutuudet esittelyssä

Otavan, Liken ja Kariston kevätpressissä on tarjolla mm. hengityksen salpaavaa jännitystä, ikuista ystävyyttä, kirjeiden lumoa sekä tietenkin Muumeja. Lämpimästi tervetuloa kuulemaan kirjauutuuksistamme! 

Lue lisää

18.01.2021

Näin saat erityisherkkyyden käännettyä voimavaraksi vanhemmuudessa – Elaine Aronin uutuuskirja ilmestyy tällä viikolla

Erityisherkän persoonallisuustyypin löytäjä, psykologian tohtori ja suosittu tietokirjailija Elaine Aron neuvoo uutuuskirjassaan Erityisherkkä vanhempi (Nemo), kuinka erityisherkkyyden voi kääntää kasvatustyön voimavaraksi.

Lue lisää

15.01.2021

Otavan kaunokirjallisuuden kustantaminen vahvistuu: Iina Tikanoja kustannuspäälliköksi

FM Iina Tikanoja on nimitetty kustannuspäälliköksi Otavan kaunokirjallisuuden osastolle 22.2.2021 alkaen. Hän siirtyy Otavalle Gummeruksen suomennetun kaunokirjallisuuden toimituspäällikön tehtävästä.

Lue lisää

15.01.2021

Moomin Characters, Kustannusosakeyhtiö Otava ja Förlaget innostavat lapsia lukemaan ja kirjoittamaan kaikissa Pohjoismaissa

Kustannusosakeyhtiö Otava, Moomin Characters ja Förlaget julkaisevat yhteistyössä lapsia lukemaan ja kirjoittamaan innostavia teoksia Pohjoismaissa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Otava julkaisee teoksia ruotsiksi suoraan pohjoismaisille markkinoille. Kirjat, lukupäiväkirjat, puuha- ja tarrakirjat, tunnekortit ja -kirjat ovat osa monivuotista, kansainvälistä konseptia A:sta Ö:hön Muumien matkassa. ”Iloitsemme yhteistyöstä lukemista ja kirjoittamista tukevan…

Lue lisää

13.01.2021

Moomin Characters, Kustannusosakeyhtiö Otava ja Förlaget innostavat lapsia lukemaan ja kirjoittamaan kaikissa Pohjoismaissa

Kustannusosakeyhtiö Otava, Moomin Characters ja Förlaget julkaisevat yhteistyössä lapsia lukemaan ja kirjoittamaan innostavia teoksia Pohjoismaissa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Otava julkaisee teoksia ruotsiksi suoraan pohjoismaisille markkinoille. Kirjat, lukupäiväkirjat, puuha- ja tarrakirjat, tunnekortit ja -kirjat ovat osa monivuotista, kansainvälistä konseptia Reading, Writing and the Moomins.

Lue lisää

12.01.2021

KUTSU: OtavaLIVE ke 20.1. klo 13 – Kevään huimat uutuudet esittelyssä

Otavan, Liken ja Kariston kevätpressissä on tarjolla mm. hengityksen salpaavaa jännitystä, ikuista ystävyyttä, kirjeiden lumoa sekä tietenkin Muumeja. Lämpimästi tervetuloa kuulemaan kirjauutuuksistamme! 

Lue lisää

11.01.2021

Kutsu: Maailman 50 vaarallisinta yhtiötä -kirjan Zoom-julkistamistilaisuus 21.1. klo 15

Tervetuloa Juha-Pekka Raesteen ja Hannu Sokalan Maailman 50 vaarallisinta yhtiötä -uutuuskirjan julkistamistilaisuuteen 21.1. klo 15. Tilaisuus pidetään Zoomissa.

Lue lisää

08.01.2021

Otava julkaisee Jyri Häkämiehen kirjan

Otava julkaisee elokuussa 2021 Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajan kirjan Väistämättä. Teoksessa Häkämies kuvaa omakohtaisten kokemustensa pohjalta kuinka sietämättömän vaikeaa on ollut Suomen uudistaminen niin politiikan kuin työmarkkinoiden puolella.

Lue lisää

05.01.2021

Otava ja KOM-teatteri julistavat poliittisen runon kirjoituskilpailun

Kilpailu on kaikille avoin. Parhaat runot julkaistaan antologiana ja lisäksi yhdestä runosta sävelletään laulu, joka esitetään KOM-teatterin juhlakonsertissa.

Lue lisää

14.12.2020

Kale – Rautakansleri on Vuoden urheilukirja -palkintoehdokas

Rautakansleri Kalervo ”Kale” Kummolan elämä on huikea tarina, joka alkaa Raision Kaanaan kylältä ja etenee Australiaan, Tampereelle ja kansainvälisille kiekkokentille.

Lue lisää

10.12.2020

Maria Peuran Kantajat on Runeberg-palkintoehdokas

”Maria Peura kuvaa pohjoisen ihmisiä ja aikakautta väkevästi ja koskettavasti.”

Lue lisää

10.12.2020

Anne-Maija Aallon Korento ja Veera Salmen Kaunis ilma kuolla ovat Topelius-palkintoehdokkaita 2021

Ansiokkaalle nuortenkirjalle myönnettävän Topelius-palkinnon ehdokkaat vuodelle 2021 on valittu. Mukana viiden kirjan ehdokasjoukossa on Anne-Maija Aallon Korento ja Veera Salmen Kaunis ilma kuolla. Palkinnot jakaa Suomen Nuorisokirjailijat ry, ja vuoden 2021 ehdokkaat sekä voittajat valitaan vuoden 2020 aikana ilmestyneistä kotimaisista lasten- ja nuortenkirjoista. Voittaja julkistetaan tammikuussa 2021. Palkinnon arvo on…

Lue lisää

10.12.2020

Hannele Lampelan Talventaian tarinoita: Lumikuningattaren lumous on Arvid Lydecken -ehdokas 2021

Arvid Lydecken -palkinnon ehdokkaat vuodelle 2021 on valittu. Viiden ehdokkaan joukossa on Hannele Lampelan Talventaian tarinoita: Lumikuningattaren kirous. Arvid Lydecken -palkinto myönnetään ansiokkaalle lastenkirjalle. Palkinnon jakaa Suomen Nuorisokirjailijat ry, ja vuoden 2021 ehdokkaat sekä voittaja valitaan vuoden 2020 aikana ilmestyneistä kotimaisista lasten- ja nuortenkirjoista. Voittaja julkistetaan tammikuussa 2021. Palkinnon arvo…

Lue lisää

09.12.2020

Petra Rautiaisen esikoisromaani Tuhkaan piirretty maa voitti Savonia-kirjallisuuspalkinnon

”Hieno esikoisromaani, joka tuo ansiokkaasti julki vaiettuja ja vaikeita teemoja Suomen historiasta”, todetaan perusteluissa.

Lue lisää

08.12.2020

Kirjoista iloa jouluun – Suomalainen Kirjakauppa ja Otava lahjoittivat 12 000 lasten- ja nuortenkirjaa Pelastusarmeijalle

Joulumieltä ja toivoa huomiseen tuovat myös Pelastusarmeijan perinteikkäät ja rakastetut pienet Joulupadat Suomalaisissa Kirjakaupoissa. Pelastusarmeijan Joulupadat ovat olleet auttamisen symboleina lähes koko Pelastusarmeijan 130-vuotisen historian ajan. Joulupata-keräyksen tuotot menevät avustuskohteisiin kotimaassa. ”Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä ja kiitämme lämpimästi lahjoituksesta. Otavan ja Suomalaisen Kirjakaupan tuella meillä on enemmän mahdollisuuksia auttaa Suomen vähävaraisia, joiden joukossa erityisesti lapsiperheiden osuus on kasvanut.  Kirjalahjoitukset toimitamme valtakunnallisesti paitsi yksittäisille lapsille, myös Pelastusarmeijan ylläpitämään Lasten lomakotiin. Pienten Joulupatojen saaminen myymälöihin tuo Joulupata-keräykselle kaivattua lisänäkyvyyttä. Toivomme Joulupadan virittävän ihmisiä lämpimään joulutunnelmaan ja viestivän antamisen ilosta”, kertoo Pelastusarmeijan markkinoinnin ja yritysyhteistyön vastaava Anne Fredriksson.  "Haluamme tuoda elämyksiä ja sisältöä jokaisen ihmisen elämään ja uskomme asiakkaidemmekin sitä haluavan. Nyt olemme iloisia, että voimme tukea Pelastusarmeijan arvokasta ja perinteikästä työtä kotimaan vähävaraisten auttamiseksi. Tänä vuonna moni tarvitsee apua enemmän kuin koskaan. Autetaan yhdessä", toteaa Suomalaisen Kirjakaupan toimitusjohtaja Minna Kokka. "Kirjat tuovat iloa jokaisen lapsen ja nuoren elämään, ja sen vuoksi on upeaa päästä lahjoittamaan Otavan hienosta valikoimasta iso määrä kirjoja juuri oikealle kohderyhmälle", iloitsee Otavan lasten ja nuorten kirjallisuuden kustannusjohtaja Kaisu-Maria Toiskallio. Hyvää joulua! Lisätietoja: Pelastusarmeija Anne Fredriksson Markkinoinnin ja yritysyhteistyön vastaava 040 747 0748 anne.fredriksson@pelastusarmeija.fi https://www.joulupata.fi/ Suomalainen Kirjakauppa Minna Kokka Toimitusjohtaja 040 145 4111 minna.kokka@suomalainen.com Rahalahjoituksen voi tehdä Pelastusarmeijan Joulupatoihin, joita löytyy Suomalaisen Kirjakaupan myymälöistä pääkaupunkiseudulla, Porvoossa, Kotkassa, Haminassa Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa, Järvenpäässä, Lahdessa ja Hämeenlinnassa.

Lue lisää

03.12.2020

Tapani Kärkkäisen suomentama Aja aurasi vainajain luitten yli -romaani on Jarl Hellemann -palkinnon ehdokas

"Tapani Kärkkäisen käännös on mestariteos – tuntuu kuin kirja olisi alun perin kirjoitettu suomeksi."

Lue lisää

26.11.2020

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu – kovaa menoa kiskoilla Finlandia-äänestyksessä lukijoiden suosikki

Suomen Kirjasäätiö järjesti osana Finlandia-kilpailua yleisöäänestyksen, jossa lukijat äänestivät raatien nimeämistä Finlandia-ehdokkaista omat suosikkinsa. Lukijoiden suosikiksi lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaista nousi Aino Havukaisen ja Sami Toivosen sarjakuvamuotoinen Tatu ja Patu – kovaa menoa kiskoilla -teos. ”Koska vastaanotto on ollut näin upea, tulemme varmasti joskus tulevaisuudessa tekemään lisää Tatu…

Lue lisää

18.11.2020

Nemo julkaisee Alex Schulmanin uuden hittiromaanin Eloonjääneet

Ruotsissa syyskuussa ilmestyneen romaanin käännösoikeudet on myyty jo 31 kielialueelle. Suomessa kirja julkaistaan maaliskuussa 2021. 

Lue lisää

18.11.2020

Antti Holman Kaikki elämästä(ni) on lukijoiden supersuosikki

Antti Holman syyskuussa julkaistu Kaikki elämästä(ni) on myynyt jo nyt lähes 45 000 kappaletta. 

Lue lisää

10.11.2020

Moreeni mukana Tampereen Kädentaitomessuilla

  Moreeni on mukana Tampereen Kädentaitomessuilla 13.–15.11.2020. Katso Suomalaisen Kirjakaupan messualet ja klikkaa itsesi ostoksille täältä >> Kurkkaa koko ohjelma messujen sivuilta >> Messut järjestetään tänä vuonna kokonaan virtuaalisesti. Tervetuloa!…

Lue lisää

04.11.2020

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu – kovaa menoa kiskoilla on lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2020

Palkintolautakunnan perustelut: Riemastuttava kuvakirja osoittaa, kuinka näennäisesti arkiset asiat voivat tosiasiassa olla jännittäviä seikkailuja. Teoksen kertomus on täynnä huumoria, joka tarjoaa iloa ja uusia näkökulmia maailman tarkasteluun kaikenikäisille lukijoille. Rikkaan kuvituksen yksityiskohdat ovat lahja, jonka lukija saa jokaisella lukukerralla uudestaan. Palkintolautakuntaan kuuluivat Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen, Aku Ankan päätoimittaja Aki…

Lue lisää

04.11.2020

Laura Ruohosen, Erika Kallasmaan ja Petri Kumelan Otus opus on lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2020

Palkintolautakunnan perustelut: Oivaltavat, yllättävät ja rytmikkäät riimit havainnollistavat erilaisten otusten ominaisuuksia taidokkaasti. Raikas ja ilmeikäs kuvitus esittää lorujen otukset erilaisina yksilöinä ja hyödyntää suuret aukeamat kokonaisuudessaan. Otuksista kerrotut faktat ovat kiinnostavia poimintoja eläinmaailmasta ja muodostavat runojen kanssa tasapainoisen kokonaisuuden. Palkintolautakuntaan kuuluivat Lastenkirjainstituutin toiminnanjohtaja Kaisa Laaksonen, Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä…

Lue lisää

27.10.2020

Otavan uutisia on ilmestynyt – esittelyssä kevään kiinnostavimmat teokset

Otavan kirjakevät on täynnä lukemisen ja kirjoittamisen riemua, kaunokirjallisuuden huippunimiä ja kiehtovia tositarinoita. Kannessa esiintyvä Paula Nivukoski debytoi lastenkirjailijana, kun Onnelliset aakkoset -teos tuo Tove Janssonin perinnön 2020-luvulle: “Olen aina rakastanut kielen rytmin tutkimista, sitä miten kirjaimet punoutuvat sanoiksi ja tarinoiksi, reiteiksi uusiin maailmoihin.”

Lue lisää

26.10.2020

Hyvän mielen villasukat lapsille -kirja tuo lämpöä pienten ihmisten jalkoihin ja sydämiin

Suosikkibloggaajien uutuus Hyvän mielen villasukat lapsille esittelee kymmenen toinen toistaan ihastuttavampaa eläinaiheista, pienille jaloille suunniteltua villasukkamallia. Jokaiseen ohjeeseen johdattelee lempeä tunnetaitoruno.

Lue lisää

26.10.2020

Matti Nykänen lentää yhä kansainvälisenä tähtenä – Elämä oli laiffii -kirjan oikeudet ostettu Puolaan ja Viroon

Matti Nykäsen elämää monipuolisesti ja kattavasti kuvaava uutuusteos Elämä oli laiffii herättää kansainvälistä kiinnostusta. Marko Lempisen ja Jussi Niemen yhteistyönä syntyneen teoksen käännösoikeudet on myyty Puolaan ja Viroon. Lisäksi neuvottelut saksalaisen kustannusyhtiön kanssa ovat käynnissä.

Lue lisää

21.10.2020

Samu Haberin elämäkerralla räjähtävä lähtö: singahti ilmestymisviikollaan sekä Suomen että Saksan myydyimmäksi tietokirjaksi

Tuomas Nyholmin kirjoittama, 14.10. julkaistu Samu Haber – Forever Yours on noussut ilmestymisviikollaan sekä Suomen että Saksan myydyimmäksi tietokirjaksi. Sijoitus rikkoo ennätyksiä, sillä tämä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun suomalainen kirja nousee Saksan bestseller-listan kärkeen.

Lue lisää

20.10.2020

Helsingin Kirjamessut järjestetään verkossa 22.-25.10. – katso Otavan kirjailijoiden ohjelma

Helsingin Kirjamessut järjestään tänä vuonna verkossa ja mukana on lukuisia Otavan kirjailijoita. Messut alkavat 22.10. ja messuesityksiä voi katsoa 8.11. saakka, joten ensimmäistä kertaa messujen historiassa yhdellä lipulla voi nähdä kaikki messuesitykset. Otavan kaunokirjailijoista mukana ovat esimerkiksi Kjell Westö, Miika Nousiainen, Raija Oranen ja Terhi…

Lue lisää

20.10.2020

Aino ja Alvar Aallon tarina ilmestyy syksyllä 2021 Otavan kustantamana

"Rakastan sinussa ihmistä – Aino ja Alvar Aallon tarina" kertoo maailmankuulun arkkitehti- ja muotoilijapariskunnan Aino Marsio-Aallon (1894–1949) ja Alvar Aallon (1898–1976) yhteisen tarinan – tarinan rakkaudesta, perhe-elämästä, vahvasta ammatillisesta kumppanuudesta ja yhteisestä elämäntyöstä, joka päättyi Aino Aallon ennenaikaiseen kuolemaan. Syksyllä 2021 ilmestyvän kirjan tekijä on Aino ja Alvar Aallon tyttärenpoika Heikki Aalto-Alanen.

Lue lisää

16.10.2020

Hyvästi, muovikrääsä – tänä jouluna kuusi koristellaan kestävillä ja ekologisilla virkatuilla koristeilla

Jätä hyvästit muovikrääsälle ja tee kestäviä, kauniita koristeita omin käsin Rita Stångin uutuuskirjan ohjeilla.

Lue lisää

16.10.2020

Sata vuotta täyttävän Alfred Kordelin -säätiön poikkeuksellinen historiikki julki

Sata vuotta täyttävä Alfred Kordelin -säätiö julkaisee lokakuussa historiikin, joka luo ainutlaatuisen kurkistusaukon suomalaiseen kulttuurihistoriaan. Samalla rakentuu kuva suomalaisen tiede- ja kulttuurielämän muutoksesta. Tuhannet ja taas tuhannet suomalaiset kulttuurin tekijät ovat saaneet säätiöltä tukea työnsä ja uransa edistämiseen.

Lue lisää

02.10.2020

Ruotsin valloittaneet adventsbokit rantautuvat Suomeen: ensimmäisen joulukalenterikirjan kirjoittaa Kirsti Manninen

Jo vuosia Ruotsissa on ilmestynyt joulun alla adventsbok eli 24-lukuinen joulusatukirja, jonka luvut johdattelevat jouluaaton tunnelmaan joulukalenterin tavoin. Tänä vuonna myös Suomessa päästään odottamaan joulua satukirjan kanssa, kun kirjailija Kirsti Manninen ja kuvittaja Ninka Reittu yhdistävät voimansa.

Lue lisää

01.10.2020

Kustannusosakeyhtiö Otava on ostanut Atena Kustannuksen

Kustannusosakeyhtiö Otava on ostanut tänään allekirjoitetulla sopimuksella Atena Kustannuksen pääomistaja Svenska folkskolans vänner r.f:n osakekannan. Atena on yleiskustantamo, joka julkaisee viitisenkymmentä kauno- ja tietokirjaa vuodessa. Se tunnetaan muun muassa Henriikka Rönkkösen, Roope Lipastin ja Mikko Porvalin teoksista sekä Thomas Eriksonin menestyskirjoista, joista tunnetuin on Idiootit ympärilläni. Atenan julkaisema teos on voittanut Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon viisi kertaa.

Lue lisää

30.09.2020

Saku Tuomisen uutuuskirja auttaa löytämään mielenrauhan keskellä elämän epävarmuutta.

On helppo sanoa, että huominen on epävarma ja sen kanssa pitää oppia elämään. Mutta mitä se oikeasti tarkoittaa?

Lue lisää

29.09.2020

Uutuuskirja kannustaa tyttöjä luonnontieteiden maailmaan

Avaruusfysiikan professori Minna Palmrothin ja tulevaisuudentutkija Elina Hiltusen uutuuslastenkirja innostaa erityisesti leikki-ikäisiä tyttöjä luonnontieteiden maailmaan. "Maailmassa on juuri nyt vaikeita ongelmia, joihin teknologia voi tarjota mullistavia ratkaisuja. Jos teknologioita suunnittelee vain toinen sukupuoli, ratkaisuista tulee välttämättä yksipuolisia. Tarvitsemme kaikkien aivot ja näkemykset mukaan."

Lue lisää

25.09.2020

Suositun räppärin raju ja kaunistelematon kasvukertomus ilmestyy joulukuussa

Suomen eturivin rap-artisteihin lukeutuva Uniikki eli Dan Tolppanen on Uniikki elämä -teoksessa avoimena muun muassa onnellisuuden tavoittelusta, mielenterveyshäiriöistä, sosiaalisesta mediasta sekä positiivisesta vaikuttamisesta. Uniikki kertoo kiehtovan tarinansa tueksi ja inspiraatioksi muille.

Lue lisää

23.09.2020

Sami Kuronen ja Ilkka Ihamäki kirjoittavat Sensuellit iltasadut-kirjan!

Leikkisät ja rohkeat tarinat pulppuavat romantiikkaa, rakkautta ja seikkailua. Kirja ilmestyy joulukuussa.

Lue lisää

22.09.2020

MUISTUTUSKUTSU: Tervetuloa Leena Malkin Mitä tiedämme terrorismista –kirjan virtuaalipressiin ke 30.9. klo 10

Tervetuloa dosentti, yliopistonlehtori Leena Malkin Mitä tiedämme terrorismista –kirjan Zoom-pressiin keskiviikkona 30.9. klo 10.

Lue lisää

22.09.2020

Marikirja kertoo rakastetun Marimekon tarinan suunnittelijoiden kautta

Suomen kansallisaarre ja menestystarina Marimekko on kaikkien tuntema instituutio. Mutta millainen oli yrityksen alkutaival? Entä kuinka Marimekon tunnistettavimmat kuosit ovat syntyneet? Tämän kaiken kertoo upeilla kuvituksilla varustettu Marikirja - Marimekon luova historia Piccolosta Palstaan (Nemo 2020).

Lue lisää

21.09.2020

Ekologista, taloudellista ja trendikästä – Suosittu bloggaaja opastaa uutuuskirjassaan vaatteiden korjaamisen ja huoltamisen saloihin

Aina ei kannata ostaa uutta! Vaatteiden korjaaminen säästää aikaa, rahaa ja luontoa. Shoppailua inhoavilta se säästää myös hermoja. Suosittu bloggaaja Anni Ignatius paljastaa uutuuskirjassaan Korjaa kauniiksi seikkaperäiset ohjeet eri vaatekappaleiden korjaustapoihin käsin ja koneella ommellen ja antaa myös paljon vinkkejä vaatehuoltoon.

Lue lisää

20.09.2020

Errata: korjaukset Moreenin kirjojen ohjeisiin

  Merja Ojanperä: Pitsisukkien taikaa s. 101, Palavaa vettä: Kantapään ohjeessa vahvistetun neuleen nurja kerros neulotaan nurin, ei oikein. Susanna Uusitalo: Kodin helpot makrameet Kolmessa ohjeessa on ilmoitettu väärä lanka (Bobbiny 3-ply), oikea lanka alla: s. 28 Kehykseen solmittu amppeli, tarvikkeet: 1 kerä Bobbinyn kierrettyä lankaa, paksuus 5 mm, sävy…

Lue lisää

18.09.2020

Professori, kustantaja Heikki A. Reenpää on kuollut

Otavan pitkäaikainen hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Heikki A. Reenpää (s. 1922) nukkui rauhassa pois 18. syyskuuta 2020 Helsingissä. 98-vuotiaana kuollut kustantaja Heikki A. Reenpää uskoi valistukseen kansakunnan selkärankana ja voimavarana. Heikki A. Reenpää oli myös intohimoinen bibliofiili, joka lahjoitti kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kokoelmansa Kansalliskirjastolle. Hänen merkityksensä Suomen itsenäisyyden ajan kulttuurielämälle oli…

Lue lisää