23.11.2022

12-vuotiaan ukrainalaistytön päiväkirja Ette tiedä mitä sota on kertoo pysäyttävän tositarinan sodan syttymisestä ja siltä pakenemisesta

Ette tiedä mitä sota on on nuoren tytön koskettava omakohtainen kuvaus Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. 12-vuotias Jeva Skaletska aloitti päiväkirjan kirjoittamisen heti sodan ensi hetkinä. Kustannusosakeyhtiö Otava ohjaa kirjasta saadut tulot Suomen Unicefille Ukrainan lasten hyväksi.

Lue lisää

22.11.2022

Pedagoginen Sukella kuviin! -julistenäyttely nyt tilattavissa ilmaiseksi

Leikkisä pedagoginen julistenäyttely rakastettujen lastenkirjojen kuvilla on nyt tilattavissa ilmaiseksi! Eri tiloihin soveltuvan julistenäyttelyn avulla lasten kanssa voidaan käsitellä helpolla ja hauskalla tavalla kirjojen kuvituksia ja niiden merkitystä tarinalle. Näyttelyn kuva-aineiston lisäksi aineistoihin kuuluu eri-ikäisille oppijoille soveltuvaa pedagogista aineistoa, jonka avulla lasten kanssa voi keskustella kuvista ja niiden merkityksestä tarinoille.

Lue lisää

16.11.2022

Talven neulekirjoissa palataan juurille: suomalaisvaikutteita, mystiikkaa ja puutarhainspiraatiota

Onneksi on taas villapaitojen aika! Moreenin talven käsityökirjat ovat täsmälääke talven neulekuumeeseen: ne ovat täynnä mitä ihanimpia kaarrokeneuleita, sukkia ja asusteita, joiden värit ja kuviot tuovat iloa pitkäksi aikaa. Nyt inspiroidutaan kansallisperinteistä, magiasta ja luonnosta, jotka ovat saaneet suunnittelijoiden käsissä uuden, modernin ilmeen.

Lue lisää

15.11.2022

Otavan ja KOM-teatterin yhteiseen runokilpailuun osallistui yli 1000 runoa – tässä voittajakolmikko!

Poliittinen runo voi hyvin. Otavan ja KOM-teatterin yhteiseen Poliittinen runo NYT! -kilpailuun osallistui yli 1000 runoa yli 400 eri nimimerkiltä. Runojen parhaimmisto on koottu antologiaan Luistelukentänhoitajan ongelmat ovat meidän kaikkien ongelmia.

Lue lisää

10.11.2022

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokasteos Stalker-vuodet kuvaa suomettumisen psykologiaa ja yksityisyyden häviämisen uhkakuvia

Vahvatunnelmainen romaani on lähihistoriamme henkisen ilmapiirin ruumiinavaus ja leikkaus suomettumisen ja lama-ajan psykologiaan. Se kuvaa, kuinka ihminen etsiessään jotain suurta voi kadottaa itsensä, ja osoittaa, että ihminen ei koskaan ole irrotettavissa ajastaan.

Lue lisää

08.11.2022

Professori Hannu Salmen ”Tunteiden palo – Turku liekeissä 1827” on tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas

"Perinpohjaisesti lähteisiin perustuva, moniaistillisesti kuljetettu tarina Turun palosta avaa kokonaan uuden näkökulman menneeseen tragediaan. Vaikka liekit melkein polttavat lukijaakin, teos pysyy faktoissa ja laajenee yksittäisiä ihmisiä sekä yhden kaupungin menneisyyttä suuremmaksi kertomukseksi Euroopan historiasta, tiedonvälityksestä, jopa Goethesta", todetaan palkintoperusteluissa.

Lue lisää

02.11.2022

Sukella kuviin! Kustannusosakeyhtiö Otavan Kuvitetut!-hanke nostaa kuvakirjat ja niiden tekijät etualalle

Kuvitetut!-hankkeen on tarkoitus nostaa kuvakirjat ja kuvitetut kirjat niiden ansaitsemaan arvostukseen, ja luoda luontaista näkyvyyttä näille värikkäille ja monipuolisille taideteoksille. Tavoitteena on myös kasvattaa arvostusta sekä tietoisuutta kuvittajien ammattia kohtaan. Hankkeeseen liittyvän näyttelyn on toteuttanut All Things Content. Kuvitetut!-avajaisia vietetään Otavalla 11.11.

Lue lisää

01.11.2022

Kirjakevät 2023 on täällä! Otava julkistaa tänään kustannusohjelmansa

Otava julkistaa tänään kevään 2023 kustannusohjelmansa. Katso katalogista, mitä kirjoja Otavalta ilmestyy tammikuusta toukokuuhun.

Lue lisää

31.10.2022

Elina Backman jo toistamiseen ehdolla Ruotsin parhaan käännösdekkaripalkinnon saajaksi

Elina Backmanin toinen romaani Kun jäljet katoavat on ehdolla Ruotsin parhaaksi käännösdekkariksi. Myös esikoisteos Kun kuningas kuolee oli ehdolla samaisen palkinnon saajaksi. Backmanin romaanit on kääntänyt ruotsiksi Marjut Hökfelt.

Lue lisää

27.10.2022

Prinssi Harryn odotettu omaelämäkerta ilmestyy suomeksi tammikuussa 2023 Otavan kustantamana

Prinssi Harryn omaelämäkerta “Varamies” julkaistaan lähes yhtäaikaisesti 16 kielellä ympäri maailmaa. Suomeksi teos ilmestyy 31.1.2023 Otavan kustantamana.

Lue lisää

24.10.2022

Milla Karppinen kustannuspäälliköksi Otavan ja Kariston lasten- ja nuortenkirjakokonaisuuteen

FM Milla Karppinen on nimitetty 24.10.2022 alkaen kustannuspäälliköksi Otavan ja Kariston lasten- ja nuortenkirjakokonaisuuteen. Karppinen siirtyy Kustannusosakeyhtiö Otavaan Into Kustannuksen lastenkirjallisuuden ja kaunokirjallisuuden kustannuspäällikön tehtävästä. ”Otavan ja Kariston lasten- ja nuortenkirjat ovat aarreaitta, jossa riittää ihasteltavaa ja ihmeteltävää kaikenikäisille lukijoille. Olen valtavan iloinen päästessäni sukeltamaan tähän tarinoiden ja kuvien kiehtovaan…

Lue lisää

19.10.2022

Alex Schulmanin uutuus nousi suoraan Ruotsin bestseller-ykköseksi – nyt Malman asema ilmestyy suomeksi

Alex Schulmanin neljäs suomennettu romaani Malman asema on koskettava tarina perhesalaisuuksista ja vääryyksistä, jotka periytyvät sukupolvelta toiselle. Siinä etsitään totuutta, joka voisi muuttaa kaiken.

Lue lisää

18.10.2022

Otava julkaisee presidentti Volodymyr Zelenskyin ”taisteluhuudon vapauden puolesta”

Otava julkaisee helmikuussa 2023 Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin puhekokoelman "Viesti Ukrainasta", joka kertoo Ukrainan sodan tarinan maan presidentin sanoin ja silmin. Samalla kirja on väkevä vetoomus vapauden ja Ukrainan tukemisen puolesta. Helmikuun 24. päivänä 2023 tulee kuluneeksi vuosi Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta.

Lue lisää

18.10.2022

Tihkuvaa jännitystä loppuvuoteen!

Lukijoiden suosikit Chris Carter, Lee & Andrew Child, Jessica Fellowes ja Robert Galbraith julkaisevat uutuusromaanit lokakuun pimenevien iltojen iloksi.

Lue lisää

17.10.2022

Dekkareiden kuningatar Camilla Läckberg palaa Fjällbackaan!

Tätä on odotettu! Camilla Läckberg jatkaa supersuosioon noussutta Fjällbacka-sarjaansa. Uudessa romaanissa Käenpoika Fjällbackaa järisyttää kaksi kauhistuttavaa tapausta, joilla ei tunnu olevan yhteyttä toisiinsa.

Lue lisää

17.10.2022

Aki & Milla Ollikaisen yhteinen esikoisromaani koukutti lukijat Suomessa ja maailmalla ja nyt sarja jatkuu!

Pariskunnan toinen jännitysromaani Kiikku julkaistaan 21. lokakuuta. Esikoisromaani Kontti (2021) sai loistoarviot ja sen oikeudet myytiin yhteentoista maahan jo ennen teoksen ilmestymistä. Kiikku jatkaa komisario Paula Pihlajasta kertovaa sarjaa.

Lue lisää

13.10.2022

Vastustamaton Prinsessa Pikkiriikki valloittaa pian elokuvana!

Lauri Maijalan ohjaaman Prinsessa Pikkiriikki -elokuvan kuvaukset alkavat kesällä 2023, ja se saa ensi-iltansa vuonna 2024. Elokuvan tuottaa Helsinki-filmi ja sen levittäjä on Aurora Studios. Lisäksi kaikkien Pikkiriikki-fanien iloksi kirjasarjan uusi osa, Prinsessa Pikkiriikin hiukkasen hurjat sadut, ilmestyy ensi viikolla.

Lue lisää

11.10.2022

Wekesa, Al-Ani ja Obele kyllästyivät stereotyyppisiin tarotpakkoihin: kotimaisten tekijöiden uusi, inklusiivinen tarotpakka ja –kirja tarjoavat representaatioita kaikille

“Maailma ei ole ainoastaan valkoinen, binäärinen tai heteronormatiivinen, ja tämä näkyy meidän korttipakassamme”. Sophia Wekesan, Noora Al-Anin ja Saara Obelen käsissä syntyi intersektionaalinen, inklusiivinen ja feministinen tarotpakka, joka haastaa perinteisen tavan lukea kortteja.

Lue lisää

10.10.2022

Joonatan Tolan Punainen planeetta voitti Laurin kirja -äänikirjapalkinnon

Näkövammaisjärjestöjen järjestämän Laurin kirja -äänikirjakilpailun on voittanut Joonatan Tolan romaani Punainen planeetta. Teoksen on lukenut äänikirjaksi Ilkka Villi. Palkinnolla näkövammaisjärjestöt haluavat kiinnittää huomiota kotimaisen äänikirjan laatuun. Palkinnon suuruus on yhteensä 6 000 €.

Lue lisää

07.10.2022

Maailmankirjallisuuden kärkinimen Chimamanda Ngozi Adichien Surumerkintöjä on omakohtainen essee isästä, kuolemasta ja riipaisevasta surusta

"Miten on mahdollista, että maailma jatkaa eteenpäin, hengittää sisään ja ulos niin kuin aina, kun minun sielussani on alkanut päättymätön hajoaminen?" Adichie kysyy pohtiessaan, kuinka selvitä isän kuolemasta.

Lue lisää

05.10.2022

Mohsin Hamidin Viimeinen valkoinen mies on viiltävän tarkka kuvaus etuoikeuksista luopumisesta

Bestseller-kirjailijan uusi romaani kuvaa väkevästi rakkautta, menetyksiä ja levottomuutta muutoksen edessä sekä ravistelee uskomuksiamme itsestämme ja maailmasta.

Lue lisää

04.10.2022

Kristallista savuksi kuljettaa lukijan syvälle säveltäjä Kaija Saariahon musiikkiin ja maailmaan

Vahvasti kerronnallinen kirja kuvaa Kaija Saariahon tuotannon ja elämänkaaren kautta hänen syvimpiä ajatuksiaan. Samalla piirtyy kuva voimakkaasta ja määrätietoisesta henkilöstä, jonka kansainväliset kollegat ovat äänestäneet maailman tärkeimmäksi elossa olevaksi säveltäjäksi.

Lue lisää

03.10.2022

Laiva on lastattu lyriikalla! Laura Ruohosen ja Erika Kallasmaan uusi runokuvakirja vie runon ja kuvan villeimmille vesille

Kummalla kammella -uutuusteos seilaa rakastettujen Allakka pullakan, Yökyöpeleitten ja Tippukivitapauksen hengessä. Tekijäkaksikko Ruohonen ja Kallasmaa ovat riemastuttaneet lapsiperheitä oivaltavilla runoillaan ja kuvillaan jo lähes 20 vuoden ajan.

Lue lisää

03.10.2022

”Ian McEwanin paras teos sitten Sovituksen” – Palkitun kertojan suurromaani pohtii, kuinka maailman tapahtumat vaikuttavat elämäämme ja muistoihimme

Voimmeko koskaan todella oppia menneisyyden traumoista? Kuinka paljon maailma ympärillämme muovaa elämäämme ja muistojamme? Ian McEwanin lumoava ja syvän inhimillinen romaani luotaa lähihistoriaa yhden miehen toiveiden, pettymysten ja oivallusten näkökulmasta.

Lue lisää

03.10.2022

Suomen kaukaloiden kaikkien aikojen ulkomaalaisvahvistus Éric Perrin saapuu Suomeen – Lasse Lindqvistin uutuuskirja kertoo rakastetun jääkiekkoilijan koko henkeäsalpaavan tarinan

Sisukas kanadanranskalainen Éric Perrin nousi Lavalin ulkojäiltä Stanley Cup -voittajaksi ja suomalaisen liigakiekon legendaksi. Perrin saapuu Suomeen lokakuun lopussa ja on median haastateltavissa elämäkertakirjansa tiimoilta.

Lue lisää

30.09.2022

Eva Reenpää Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtajaksi

Eva Reenpää (KTM) on nimitetty Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtajaksi 1.1.2023 alkaen. Eva Reenpää on työskennellyt Otavan tietokirjojen kustannusjohtajana vuodesta 2016 asti. Hän on toiminut myös Otava Oy:n hallituksen jäsenenä ja Otavan Kirjasäätiön hallituksen puheenjohtajana. Otavaa menestyksellisesti 13 vuoden ajan johtanut Pasi Vainio jatkaa toimitusjohtajana 31.12.2022 asti ja sen jälkeen uuden toimitusjohtajan…

Lue lisää

30.09.2022

Syksy on juhlaa Mauri Kunnas -faneille: uutuuskirja Pippendorfin kirjavat kummitukset ja ennennäkemätön näyttelykokonaisuus Espooseen

Mauri Kunnaksen merkittävää elämäntyötä juhlitaan Espoon Näyttelykeskus WeeGeen uudessa, pysyvässä näyttelyssä lokakuun 7. päivästä alkaen. Tällä viikolla ilmestyy myös Kunnaksen uusi kuvakirja, jossa seikkailevat tällä kertaa Hui kauhistus! -klassikosta tutut Pippendorfin kartanon kummitukset.

Lue lisää

29.09.2022

Pimeät voimat palaavat Eurooppaan Tuomas Niskakankaan romaanissa Miekka

Tuomas Niskakankaan esikoisromaani Roihu herätti suurta kiinnostusta ja voitti BookBeatin Vuoden tulokas -palkinnon. Toisessa teoksessaan Niskakangas punoo Roihusta tutulla tavalla aikakautemme suuret uhkakuvat yhden vuorokauden mittaiseksi kujanjuoksuksi.

Lue lisää

28.09.2022

Antti Tuomaisen hittitrilogian viimeisessä osassa äärikäytännöllinen vakuutusmatemaatikko Henri Koskinen päätyy suurten ratkaisujen äärelle

Hollywoodiin myydyn trilogian viimeisessä osassa kierrokset kovenevat, kun järkeen ja järjestykseen luottava Henri Koskinen joutuu entistäkin repivämpien ristiriitojen riivaamaksi.

Lue lisää

27.09.2022

Mila Teräksen Yökirjeitä on vavahduttava romaani tyttönä olemisen vaikeudesta ja ilosta, jonka voi löytää uudelleen

Yökirjeitä kertoo 15-vuotiaan Fridan selviytymisestä vaikean kokemuksen jälkeen. Se on tarina seksuaalinen häirinnän ja väkivallan vaikutuksista sekä niistä yhteiskunnan ja somen tuomista paineista, joita nuoret nykymaailmassa kokevat.

Lue lisää

27.09.2022

Pohjoismaisen rikoskirjallisuuden supertähti Emelie Schepp Helsingin Kirjamessuille

Emelie Schepp (s. 1979) on pohjoismaisen rikoskirjallisuuden supertähti, jonka kirjat rikkovat myyntiennätyksiä ympäri maailmaa. Salatun menneisyytensä kanssa kamppailevasta syyttäjästä Jana Berzeliuksesta kertovaa sarjaa on myyty yhteensä lähes kolme miljoonaa kappaletta 30 maassa, ja Schepp on voittanut kolmena peräkkäisenä vuonna Vuoden dekkarikirjailija -palkinnon. Nyt Schepp saadaan viimein Suomeen! Hän esiintyy Helsingin Kirjamessuilla sunnuntaina.

Lue lisää

26.09.2022

Mikko Virran uutuuskirja ”Operaatio Kekkonen” paljastaa täysin uutta tietoa lännen tiedustelijoista Urho Kekkosen kintereillä

Miten muodostui Kekkosen salainen yhteys länteen, ja millaista oli lännen agenttien ja suomalaisten poliitikkojen viinanhuuruinen seuraelämä keskellä kriittisiä vaaran vuosia?

Lue lisää

25.09.2022

Karhuryhmä 2 – Harri Gustafsbergin tie poliisin erikoisyksilön konkariksi ja ihmismielen intohimoiseksi tutkijaksi

Harri Gustafsberg & Milla Ollikainen: Karhuryhmä 2 – Matkalla mielen mestariksi. Tapaus: Ilpo Larha

Lue lisää

23.09.2022

Rakkaus koiriin yhdistää kaksi äidistään eroon joutunutta tyttöä lämminhenkisessä Kaisla ja Isla -kirjasarjassa

Uusi kirjasarja käsittelee niin vaikeita perhesuhteita kuin ystävyyttä sekä eläinten tuomaa lohtua ja turvaa. Kaislan ja Isla – Pystykorvatalvi on koirasarjan ensimmäinen osa, ja sen takana on muun muassa suositusta Tassu-trio -koirasarjasta tuttu Helena Meripaasi.

Lue lisää

23.09.2022

Viihdekirjojen näyttävä syksy – Glamouria, lämpöä ja huumoria

Kevyen lukemisen suosio kuuluu ja näkyy lukuaikapalveluissa, kirjastojen varauslistoilla ja kustantamoiden valikoimissa. Nyt on luvassa mukaansa tempaavaa viihdettä syksyn viileisiin iltoihin, jolloin tarvitaan lohtua ja kannattelua, hyvän mielen tarinoita, suuria tunteita ja täydellisiä irtiottoja tavallisesta arjesta. Otava ja Karisto tarjoavat luettavaa monenlaisiin makuihin.

Lue lisää

22.09.2022

Lukijat ja kriitikot lumonnut Paula Nivukoski palaa esikoisromaaninsa maisemiin

Pohjalaisen kirjailijan Paula Nivukosken romaanit Nopeasti piirretyt pilvet ja Mainingin varjo saivat ylistävän vastaanoton niin kriitikoilta kuin lukijoilta. Nyt julkaistava kolmas romaani Kerran valo katoaa jatkaa esikoisen tarinaa ja kuvaa Koskiluhdan seuraavan sukupolven elämää jatkosodan aikana.

Lue lisää

21.09.2022

Onko missään enää mahdollisuutta olla hiljaisuudessa, pohtii Reetta Niemelän ja Eri Shimatsukan kuvakirja Kettu ja hiljaisuus

Suloisessa kirjassa kerrotaan pitkäkorvaisen ketun kautta herkkyydestä, jota muut eivät aina ymmärrä. Kettu ja hiljaisuus muistuttaa, että herkän ei pitäisi aina joutua olemaan se, joka sopeutuu. Kirja on tekstiilitaiteilija Eri Shimatsukan ensimmäinen lastenkirjakuvitustyö.

Lue lisää

20.09.2022

Pullonkerääjä on dekkarikuningatar Outi Pakkasen 30. romaani!

Outi Pakkanen on jännityskirjallisuutemme valovoimaisimpia tähtiä ja tunnetaan etenkin Helsinkiin sijoittuvista jännitysromaaneistaan, joiden päähenkilö on graafikko Anna Laine. Syyskuun lopussa ilmestyvä Pullonkerääjä on Pakkasen 30. romaani. Siinä sukusalaisuudet paljastuvat julmasti yöllisessä tarinassa.

Lue lisää

18.09.2022

Apua överiempatiaan ja masennuksen tunnelukkoihin

Myötätunto on tärkeä ominaisuus sosiaalisissa suhteissa, mutta liiallinen empatia saa ihmisen kadottamaan yhteyden omiin tunteisiinsa. Tunnelukoilla on vahva yhteys masennukseen, ja niiden ymmärtäminen voi olla tärkeä askel toipumisen polulla.

Lue lisää

15.09.2022

Amer Sportsin yrityshistoria kertoo suomalaisfirman hätkähdyttävästä kasvusta globaaliksi urheilubrändiyhtiöksi

Amer Sportsin urheilubrändit, kuten Arc’teryx, Salomon, Wilson, Peak Performance ja Atomic tunnetaan ympäri maailman. Harva tuntee yhtiön historiaa ja sen hätkähdyttävää matkaa suomalaisesta, sodan jälkeen perustetusta tupakkayhtiöstä menestyväksi, globaaliksi brändiyhtiöksi. VTT Antti Parpolan kirjoittama "Merkkien takana" on paitsi Amer Sportsin tarina, myös valaiseva läpileikkaus Suomen taloushistoriaan.

Lue lisää

15.09.2022

Sanna Karlströmin runoissa käsitellään äidin kuolemaa

Kirkkaan ilmaisun mestarin kuudennessa runokokoelmassa Pehmeät kudokset kuolleet ovat haava ja päättelemätön lanka.

Lue lisää

15.09.2022

Guinnessin maailmanennätyskirja ampaisee avaruuteen – Suomessa ennätyksiä rikkoivat Kalle Rovanperä ja Hyrynsalmen suopotkupalloturnaus

Maailman suosituin ennätyskirja tulee taas! Guinness World Records 2023 kokoaa yksien kansien väliin mitä uskomattomimmat ennätykset meiltä ja maailmalta. Guinness World Recordsin teema on tänä vuonna avaruus, ja teemaa käsitellään kattavasti läpi tänään ilmestyneen kirjan.

Lue lisää

13.09.2022

KUTSU: Varman toimitusjohtaja Risto Murto pureutuu uutuuskirjassaan Suomen väestökatoon. Tervetuloa Puuttuvat puoli miljoonaa -kirjan julkistamistilaisuuteen pe 7.10.

Millainen tulevaisuus odottaa vanhenevaa Suomea ja sen taloutta? Tätä pohtii Varman toimitusjohtaja, kauppatieteiden tohtori Risto Murto uutuuskirjassaan “Puuttuvat puoli miljoonaa – Väestökato ja Suomen talouden tulevaisuus”. Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen pe 7.10. klo 10–11 Otavaan.

Lue lisää

12.09.2022

Sosiaalisen median supertähti Roni Back julkaisee uratarinansa Matkani somen huipulle

Suomituben suurnimen kirja matkasta menestykseen ja elämästä kulisseissa. Kymmenvuotisen tubettajauransa aikana Roni Back on tuonut iloa, inspiraatiota ja piristystä tuhansien suomalaisten arkeen. Uutuuskirjassa esiin pääsevät tarinat videoiden taustalla, sekä epäonnistumiset ja julkisuudessa elämisen varjopuolet.

Lue lisää

09.09.2022

Jalkapallon musta kirja on kahden toimittajan kriittinen kuvaus rahan mahdista ja tuhovoimasta huippujalkapallossa

Miksi jalkapallon MM-turnaus järjestetään maassa, joka on saanut kisat todennäköisesti lahjusten avulla? Miksi ottelut pelataan stadioneilla, joita rakentaessa on kuollut tuhansia siirtotyöläisiä? Miten huippuseurat voivat ostaa pelaajia sadoilla miljoonilla euroilla, vaikka ovat korviaan myöten veloissa?

Lue lisää

09.09.2022

Kun Lucy Diamond kirjoittaa, henkilöhahmot ottavat vallan

Kansainvälisen tähtikirjailija Lucy Diamondin kirjat ovat saaneet myös Suomessa huikean vastaanoton. Suomennetut romaanit ovat olleet myyntimenestyksiä yksi toisensa jälkeen. Kustannusalalla työskennellyt Diamond lukee myös itse paljon, ja hän kertoo kirjojen tuovan valtavasti onnea hänen elämäänsä. Korona-aikaan ne auttoivat elämäntilanteessa, jossa ei voinut tavata ystäviä.

Lue lisää

08.09.2022

Entinen huumepoliisi kertoo, miten voi selättää pahimmat pelkonsa ja valjastaa ne hyödyksi.

Sami Sallinen: Pelko ja rohkeus Ilmestyy 29.9. Pelko lamauttaa ja saa ihmisen käyttäytymään joskus arvaamattomilla tavoilla. Pelko voi rajata elämää, jos se saa ihmisen välttämään ahdistusta aiheuttavia tilanteita. Työssä jatkuvasti koettu turvattomuus laskee työtehoa ja nostaa yksilön kokemaa kuormituksen määrää. Se lisää virhearviointien mahdollisuutta, aiheuttaa unettomuutta ja stressiä,…

Lue lisää

07.09.2022

Otavan, Kariston, Suplan ja Otavan Kirjasäätiön viihdekirjoituskilpailun voittaja valittu

Kilpailun runsas osallistujamäärä näytti suomalaisten rakkauden hyvän mielen tarinoihin sekä sen, miten moniin muotoihin viihdekirjallisuus taipuu.

Lue lisää

07.09.2022

TUPLAJULKKARIT: Urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotten kirjat Awak Kuierin elämästä sekä kilpavoimistelun pimeästä puolesta julkaistaan syyskuussa

Urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slottelta ilmestyy syyskuussa kaksi kirjaa: koripalloilija Awak Kuierin elämäntarina sekä nuorten romaani Armoton unelma, joka kertoo huippuvalmennuksen pimeästä puolesta. Tervetuloa kirjojen julkistamistilaisuuteen Otavaan keskiviikkona 5.10. klo 16–19.

Lue lisää

06.09.2022

Mikä on totta ja mikä unta? Marko Leinon Unimaailman vangit on lukuromaani unen ja ajan arvoituksista

Unen ja toden rajamailla liikkuva romaani on mukaansa tempaava seikkailutarina. Elokuvanakin hurmanneesta, kansainvälistä menestystä niittäneestä Joulutarinastaan tutun Marko Leinon uutuus on koko perheelle suunnattu viisas kertomus oman itsensä ja rohkeutensa löytämisestä, rakkauden voimasta.

Lue lisää

06.09.2022

Rakastetun taiteilijan Helene Schjerfbeckin kuva täydentyy uusien kirjelöytöjen avulla

Uutuuskirja "Ella" kertoo Helene Schjerfbeckin elämänmittaista taiteilijaksi kasvun tarinaa kirjelöytöjen avulla ja piirtää arkistomateriaalien pohjalta uuden ja aiempaa monisäikeisemmän kuvan taidemaalari Helene Schjerfbeckistä.

Lue lisää

02.09.2022

Uutuuskirja valottaa Risto Rytin vaikuttavaa ja dramaattista uraa talouspäättäjänä

Sakari Heikkisen, Antti Kuusterän ja Seppo Tiihosen uutuuskirja "Kylmästi laskeva mies. Talousvaikuttaja Risto Rytin elämä" on ensimmäinen kattava kokonaisesitys Risto Rytin urasta talousvaikuttajana.

Lue lisää

01.09.2022

Lohtua ja selviytymisen työkaluja elämän tuomiin luopumisen hetkiin

Elämä on jatkuvaa luopumista, eikä mikään tai kukaan pysy luonamme ikuisesti. Joudumme lopulta päästämään irti jokaisesta asiasta, omasta elämästämmekin. Kun suostumme hyväksymään tämän, meidän on mahdollista elää väkevämmin nykyhetkessä.

Lue lisää

01.09.2022

KUTSU: Yhteishyvän parhaat kotiruoat kokoaa kaikki suomalaisten suosikkireseptit yksiin kansiin – Tervetuloa julkistamistilaisuuteen 6.9.

Yhteishyvä tunnetaan toimivista resepteistään, joiden avulla jokainen voi laittaa maittavaa, ravitsevaa ja edullista ruokaa kotimaisia raaka-aineita suosien. Yhteishyvän keittokirjassa on yli 100 ohjetta herkullisiin ja helppotekoisiin arkiruokiin. Median edustajat ovat tervetulleita kirjan julkistamistilaisuuteen tiistaina 6.9. Otavaan (Uudenmaankatu 10, Helsinki).

Lue lisää

31.08.2022

Olli Jalosen Stalker-vuodet osuu ajankohtaiseen keskusteluun ja on lähihistoriamme henkisen ilmapiirin ruumiinavaus

Nuori opiskelija palkataan salaiseen tutkimukseen kaksinkertaisen Finlandia-voittajan Olli Jalosen vaikuttavassa romaanissa.

Lue lisää

29.08.2022

MUISTUTUS: Tervetuloa Otavan kustantamoiden yhteiskunta- ja historiapressiin ti 30.8.

Tervetuloa tutustumaan Otavan ja Atenan poikkeuksellisen vahvaan tietokirjasyksyyn. Ilmoittaudu mukaan virtuaaliseen Zoom-pressiin, jonka aikana kuulet kolmentoista kärkikirjailijan tiivistyksen omasta uutuuskirjastaan. Mukana on niin sotahistoriaa, politiikkaa kuin jalkapalloakin. Pressi pidetään tiistaina 30.8. klo 13–14.30.

Lue lisää

26.08.2022

Millaista on elää nuorena ruskeana äitinä 2020-luvun Suomessa? Fiona ’Elōnen ravisteleva esikoisromaani pureutuu äitiyden tabuihin

Ruskeat Tytöt ry:n toiminnanjohtajan Fiona ’Elōnen esikoisromaani kertoo rakkaudesta, vanhemmuudesta ja sosiaalisesta luokasta, ja kuinka päihteet ovat arkea siinä missä päivähoito-ongelmatkin.

Lue lisää

26.08.2022

”Jokaisen tulisi hyväksyä oma vajavuutensa ja oma pahuutensa” – Psykologi Pirkko Lahden henkilökuva on puheenvuoro mielen hyvinvoinnin merkityksestä

FT Minna Maijalan uutuuskirja "Pirkko Lahti. Kuuntelija" on koskettava kuvaus kriiseissä ja katastrofeissa särkyneiden ihmisen auttajasta Pirkko Lahdesta, josta tuli Suomen tunnetuin mielenterveyden lähettiläs.

Lue lisää

25.08.2022

Noora Kunnaksen Salmanterin Terttu ja minimerirosvot ehdolla sveitsiläiselle lastenkirjapalkinnolle – huippuhauska sarja ilmestyy jo kahdeksalla kielialueella

Monisukupolvinen Prix Chronos -kilpailu palkitsee vuosittain lasten- tai nuortenkirjan, joka käsittelee eri sukupolvien välisiä suhteita hauskalla ja kriittisellä tavalla. Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on neliosaiseksi kasvaneen Salmanterin Terttu -sarjan ensimmäinen osa.

Lue lisää

24.08.2022

Häikäisevä uutuuskirja Erik Bruunista esittelee graafisen alan legendan, jonka ura ulottuu kahdeksalle vuosikymmenelle

Ulla Aartomaan kirjoittama uutuuskirja Erik Bruunista esittelee kaikkien tunteman graafisen muotoilijan häikäisevän uran. Erik Bruunin pojat Peter Bruun ja Sebastian von Bruun ovat vastanneet kirjan ainutlaatuisen runsaan kuvituksen toimittamisesta.

Lue lisää

24.08.2022

Katseet yksityiskohtiin – upeat käsityökirjat värittävät syksyn

Moreenin syksyn käsityökirjavalikoimassa on tänä syksynä hengästyttävän kauniita neulekirjoja. Malleja löytyy niin kirjoneuleiden ystäville kuin pitseistä ja pintaneuleistakin pitäville. Varmaa on, että suomalaisten rakkaus neulontaan pysyy: käsityökirjat hallitsevat myyntilistojen kärkisijoja edelleen.

Lue lisää

23.08.2022

Finlaysonin ihanat suosikkikuosit voi nyt neuloa vaikka sukkiin tai villapaitaan

Kenenpä kodissa ei olisi Finlaysonin tuotteita? Nyt suomalaisten rakastamat kuosit saa vielä henkilökohtaisemmiksi. Finlaysonin ja Novitan uutuuskirjan avulla pääset neulomaan muun muassa sukkia, lapasia, pipoja ja puseroita Novitan ihanilla langoilla. Klassikkokuosit neuleina -uutuuskirja ilmestyy 12.9. ja on myynnissä yksinoikeudella S-ryhmän myymälöissä.

Lue lisää

23.08.2022

MUISTUTUS: Tervetuloa Otavan kustantamoiden yhteiskunta- ja historiapressiin ti 30.8.

Tervetuloa tutustumaan Otavan ja Atenan poikkeuksellisen vahvaan tietokirjasyksyyn. Ilmoittaudu mukaan virtuaaliseen Zoom-pressiin, jonka aikana kuulet kolmentoista kärkikirjailijan tiivistyksen omasta uutuuskirjastaan. Mukana on niin sotahistoriaa, politiikkaa kuin jalkapalloakin. Pressi pidetään tiistaina 30.8. klo 13–14.30.

Lue lisää

22.08.2022

”Ensin meitä lyötiin nyrkillä naamaan ja sen jälkeen kysyttiin, oliko meillä jotakin keskusteltavaa” – Heikki Haaviston muistelmat kertovat suomalaisten sisukkaasta taistelusta EU-neuvottelujen kohtalonhetkillä

Kesällä menehtynyt Heikki Haavisto kertoo muistelmissaan matkastaan ujosta maalaispojasta MTK:n toiminnanjohtajaksi ja lopulta Suomen ulkoministeriksi.

Lue lisää

22.08.2022

KUTSU: Tervetuloa Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirjan julkistamistilaisuuteen ke 24.8.

Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirja on upea teos kaikille, jotka rakastavat teatteria, hyviä tarinoita ja maukasta ruokaa. 150 vuotta täyttävän Kansallisteatterin rakastetut näyttelijät, niin entiset kuin nykyiset, loistavat tämän silmiä hivelevän reseptikirjan pääosissa. Tekijätiimiin kuuluvat tunnetut alansa taitajat: keittokirjailija Teresa Välimäki, ruokakuvaaja Laura Riihelä ja näyttelijä Sari Puumalainen.

Lue lisää

16.08.2022

Leena Parkkisen uutuusromaani on huikaiseva kertomus rakkaudesta, jolla ei ole rajoja

Neiti Steinin keittäjätär kertoo rikoksesta joka erottaa siskokset, ja rakkaudesta joka asettaa ihmisen palvelemaan toista.

Lue lisää

15.08.2022

Muistutuskutsu: Otavan kustantamojen syyspressi 17.8. klo 13

Otavan kustantamojen syyspressi kokoaa yhteen tulevan kauden kiinnostavat puheenaiheet, inspiroivat ihmiset ja kirjasyksyn upeat uutuuskirjat. Pressi toteutetaan Zoomissa. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

15.08.2022

Kestävää asumista ja säilyttävää korjaamista painovoimaisen ilmanvaihdon avulla

Painovoimainen ilmanvaihto on perinteinen ja ekologinen rakennustapa, jonka käyttö ja asiantuntemus vähenee Suomessa.

Lue lisää

11.08.2022

Professori Hannu Salmen uutuuskirja Turun palosta nostaa ensimmäistä kertaa keskiöön aikalaisten tunteet ja kokemukset suuronnettomuudesta

Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmen uutuuskirja “Tunteiden palo. Turku liekeissä 1827” on elävästi kirjoitettu tosikertomus historiallisesta suuronnettomuudesta. Kirja on ensimmäinen kattava tietoteos Turun palosta liki sataan vuoteen, ja kaikkien aikojen ensimmäinen, joka keskittyy palon kokeneiden ihmisten kokemuksiin ja tunteisiin.

Lue lisää

09.08.2022

Paavali Pattinen on supersankari, jonka voimia ovat mielikuvitus ja hyvä sydän – Hannele Lampelan ja Pasi Pitkäsen uutuuskirjasta on tekeillä myös elokuva

Paavali Pattinen on ällikällä lyöty, kun paljastuu, että hän on supersankareiden sukua. Kukapa olisi kiusatusta puupää-Pattisesta uskonut! Paavali Pattinen, supernolo supersankari on vauhdikkaan ja humoristisen seikkailusarjan avaus, jonka takana ovat suomalaisen lastenkirjallisuuden supernimet.

Lue lisää

08.08.2022

Professori Henrik Meinanderin uutuuskirja tarkastelee terävästi Kalevi Sorsan poliittista toimintaa tasavallan huipulla

Arvostettu historioitsija Henrik Meinander pureutuu uutuuskirjassaan Kalevi Sorsaan ja tarkastelee lähihistorian suurvaikuttajan elämää tasavallan huipulla vuosina 1969–1993.

Lue lisää

08.08.2022

Terhi Rannelan Yöuinti ja muita novelleja on raikas kokoelma nuorista elämän käännekohdissa

Keneen epävarmassa maailmassa uskaltaa luottaa ja mihin rakastuminen voi johtaa? Yöuinti on kuin kevyempi ja valoisampi jatko Terhi Rannelan kymmenen vuoden takaiselle menestysnovellikokoelmalle Yhden promillen juttuja.

Lue lisää

05.08.2022

Ruotsin dekkarikuningattar Camilla Läckbergin ja mestarimentalisti Henrik Fexeuksen dekkariuutuus sukeltaa aivopesun syövereihin

Mentalisti-rikossarjan toinen osa Kultti on hyytävä kertomus kaapatuista lapsista ja ihmismielen manipuloimisesta. Saavatko Tukholman poliisin Mina Dabiri ja mentalisti Vincent Walder pysäytettyä kauhistuttavan suunnitelman ennen kuin on liian myöhäistä?

Lue lisää

04.08.2022

Kutsu: Otavan kustantamojen syyspressi 17.8.

Otavan kustantamojen syyspressi kokoaa yhteen tulevan kauden kiinnostavat puheenaiheet, inspiroivat ihmiset ja kirjasyksyn upeat uutuuskirjat. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

04.08.2022

Päivi Lipposen dramaattisessa historiallisessa romaanissa rakkaimmat muistot ovat kaikkein kielletyimpiä

Päivi Lipposen toisessa romaanissa “Toivon että tapaamme” vanheneva Sofia tarkastelee mennyttä elämäänsä, pohtii täyttymätöntä rakkauttaan ja on aikalaistodistaja 1900-luvun Venäjän poliittisissa kuohuissa. Romaani on faktafiktiota, jonka historiallinen miljöö pohjautuu perinpohjaiseen tutkimustyöhön.

Lue lisää

27.07.2022

Veljekset Kjell ja Mårten Westö kirjoittivat yhteisen teoksen – ”Olemme ylpeitä tästä kirjasta”

Asiasta oli puhuttu, mutta se oli jäänyt aina muiden töiden jalkoihin, kunnes nyt aika oli oikea: kirjailijat Kjell ja Mårten Westö päättivät kirjoittaa yhteisen teoksen. Henkilökohtainen ja yhteiskunnallinen Vuodet pohtii, mitä eletyistä vuosista jää jäljelle, mitä niistä muistamme ja opimmeko elämäntaipaleellamme mitään.

Lue lisää

21.07.2022

Michelle Obama: Valo meissä kaikissa – Löydä vahvuutesi epävarmoina aikoina

Yhdysvaltain entinen ensimmäinen nainen Michelle Obama jatkaa arvostelu- ja myyntimenestykseksi nousseiden muistelmiensa Minun tarinani tiellä. Uudessa inspiroivassa teoksessaan hän tuo esiin käytännön viisautta ja strategioita, jotka auttavat meitä säilyttämään elämässämme tasapainon ja toiveikkuuden.

Lue lisää

20.07.2022

Petra Rautiainen tarttuu taas vaiettuun aiheeseen – uusi romaani Meren muisti käsittelee ilmastonmuutoksen historiaa

Meren muisti on mestarillinen kertomus 80-luvusta, Norjan Lapista, öljynporauksesta ja merten suojelun alkuhämäristä. Rautiaisen esikoisromaani Tuhkaan piirretty maa voitti Savonia-palkinnon ja oli arvostelumenestys, jonka oikeudet myytiin ulkomaille jo ennen teoksen ilmestymistä.

Lue lisää

19.07.2022

Yhteishyvän parhaat kotiruoat kokoaa kaikki suomalaisten suosikkireseptit yksiin kansiin

Yhteishyvä tunnetaan toimivista resepteistään, joiden avulla jokainen voi laittaa maittavaa, ravitsevaa ja edullista ruokaa kotimaisia raaka-aineita suosien. Yhteishyvän keittokirjassa on yli 100 ohjetta herkullisiin ja helppotekoisiin arkiruokiin. Kirja ilmestyy elokuussa.

Lue lisää

13.07.2022

Emmi Pesosen toinen romaani kuljettaa lukijansa hypnoottiseen, taianomaiseen maailmaan

Taikurin tyttäret on romaani sisaruksista, jotka joutuvat aikuistumaan eri kodeissa, ja kertomus syvästä, symbioottisesta rakkaudesta, josta siskokset eivät selviä ihan ehjin nahoin.

Lue lisää

04.07.2022

On aika juhlia: rakastettu Pupu Tupuna 50 vuotta!

Suomen suosituimman pupun juhlavuosi! Pirkko Koskimiehen ihana Pupu Tupuna esiintyi ensimmäistä kertaa 1970-luvulla, ja se jatkaa lukemaan opettelevien lasten hurmaamista edelleen.

Lue lisää

01.07.2022

Meri Mortin Lumoava tyttö rohkaisee itseensä tutustumiseen ja oman äänen löytämiseen

Meri Mort toivoo tyttöjen kasvavan villiksi ja vapaiksi ihmisiksi, jotka nauttivat kehoistaan, kuuntelevat sydämensä ääntä ja antavat tarinoidensa kaikua kauas. Mortin Lumoava tyttö -tehtäväkirja kannustaa itsetutkiskeluun ja auttaa näkemään tavallisessa elämässä ripauksen taikaa.

Lue lisää

28.06.2022

Taavi Soininvaaran Susisoturi tarjoilee ajassa kiinni olevaa, tiivistä toimintaa kansainvälisellä näyttämöllä

Uudessa hyytävässä Ratamo-trillerissä tutkitaan, kuka murhaa tekoälyasiantuntijoita – ja miksi.

Lue lisää

27.06.2022

Heli Laaksosen suositut runot vihdoin lukuaikapalveluihin – Kirjailijan uusin teos, kaunotietoluontokirja Luonnos julkaistaan 15.9.

Heli Laaksonen on hurmannut suomalaisia jo 20 vuoden ajan runoteoksillaan, ja kesäkuun lopulla niistä neljä saadaan kokonaisuudessaan lukuaikapalveluihin. Syyskuussa julkaistaan uusi, ihastuttavan omaperäinen teos Luonnos.

Lue lisää

21.06.2022

Raija Orasen Iso on loistelias romaani Mäntän suurmiehestä Gösta Serlachiuksesta

Gösta Serlachius oli tehtailija, vuorineuvos ja taiteen ystävä, jolla oli suuri vaikutus koko Suomen historiaan.

Lue lisää

21.06.2022

Otava julkaisee kirjallisia äänilevyjä vuosikymmenten takaa – ”Ainutlaatuinen kurkistusikkuna suomalaisen kirjallisuuden elävään historiaan”

Kesällä 2022 lukuaikapalvelujen tilaajat pääsevät nauttimaan Suomen ensimmäisistä äänikirjoista, Otavan kirjallisista äänilevyistä.

Lue lisää

17.06.2022

Junnut leipoo on Sami ja Pasi Kurosen uutuuskirja nuorille kotikokeille

Sami ja Pasi Kurosen Junnut leipoo -uutuuskirja on täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä, jotka innostavat kotikokit keittiöön. Mukana on paljon lasten rakastamia klassikkoherkkuja sekä jännittävämpiä uusia makuja.

Lue lisää

16.06.2022

Antti Tuurin Talvisota-romaanista uusi painos – Kirjailija lahjoittaa tekijänpalkkionsa lyhentämättömänä Ukrainan sodan uhrien tukemiseen

Tuurin romaani kertoo yhden suomalaisen jalkaväkisotilaan kokemuksista talvisodassa. – Ukrainan sota muistuttaa tapahtumiltaan talvisotaa, ja järkyttää minua kovasti, Tuuri sanoo.

Lue lisää

15.06.2022

Elokuun hyvinvointikirjoista voimaa ja keinoja elämän haasteisiin ja omannäköiseen elämään

Otavan ja Atenan kesän hyvinvointikirjat tarjoavat psykologisia työkaluja elämänmuutoksiin, ihmissuhteisiin ja arjen kuormitukseen. .

Lue lisää

09.06.2022

Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirja on upea teos kaikille, jotka rakastavat teatteria, hyviä tarinoita ja maukasta ruokaa

150 vuotta täyttävän Kansallisteatterin rakastetut näyttelijät, niin entiset kuin nykyiset, loistavat tämän silmiä hivelevän reseptikirjan pääosissa. Tekijätiimiin kuuluvat tunnetut alansa taitajat: keittokirjailija Teresa Välimäki, ruokakuvaaja Laura Riihelä ja näyttelijä Sari Puumalainen.

Lue lisää

08.06.2022

Hurmaavia kaarrokeneuleita ja asusteita Islannista

Islannin tunnetuimman neulesuunnittelijan kokoelmassa kaarrokeneule saa erilaisia muotoja.

Lue lisää

07.06.2022

Kestävää asumista ja säilyttävää korjaamista Vanhassa Raumassa ja painovoimaisen ilmanvaihdon avulla

Vanhassa Raumassa sijaitsee Unescon maailmanperintökohde, jossa vaalitaan vanhaa rakennusperintöä ja asutaan kestävästi rakennuksia säilyttäen. Painovoimainen ilmanvaihto on perinteinen ja ekologinen rakennustapa, jonka käyttö ja asiantuntemus vähenee Suomessa.

Lue lisää

07.06.2022

Tiina Brännaren ja Eppu Nuotion herkullisen vauhdikas romaani keski-ikäisen naisen irtiotosta

Eppu Nuotion ja Tiina Brännaren kirja vie lukijan hauskalle ja erotiikan sävyttämälle seikkailulle. Rohkea, pähkähullu ja ihana Kiti on antisankari, jollaista suomalainen viihdekirjallisuus on odottanut!

Lue lisää

06.06.2022

Naisen ja sian lempi on kestänyt jo neljännesvuosisadan – Viivi ja Wagner täyttää 25 vuotta!

Jussi ”Juba” Tuomolan Viivi ja Wagner -sarjakuvaa alettiin julkaista Helsingin Sanomissa lokakuussa 1997. Sittemmin parivaljakko on seikkaillut päivälehtistrippien ja sarjakuva-albumien lisäksi esimerkiksi teatterilavoilla ja äänikirjoissa.

Lue lisää

02.06.2022

Kuka kylvää kuolemaa 1920-luvun Helsingin kaduilla?

Sisäministeriön veitsenterävän älykäs virkamies Karl Axel Björk joutuu ahtaammalle kuin koskaan aiemmin Virpi Hämeen-Anttilan Björk-sarjan uusimmassa osassa Vapauden vahdit.

Lue lisää

01.06.2022

Suomen suosituimpiin perhevaikuttajiin lukeutuvan Maria Kangaskortetin satukirja on pelastus vaikeisiin iltoihin – Unitalon tarinoita rauhoittaa levottoman lapsen

Maria Kangaskortet huomasi, että kun hän yhdisti rauhoittavaa unihierontaa lapsille kertomiinsa iltasatuihin, myös motorisesti levoton esikoinen nukahti helpommin. Syntyi uutuuskirja Unitalon tarinoita, jossa aikuiselle annetaan selkeät ohjeet, miten sivelemällä, hieromalla ja selkään piirtämällä rentoutetaan lasta sadun lukemisen lomassa. Hyviä unia!

Lue lisää