19.04.2024

Luonnonvärjäyksen ykkösasiantuntijan perusteellinen opas kasvikuitujen värjäykseen

Luontoa säästävä kasvivärjäys ei vaadi monimutkaisia välineitä eikä laboratorio-olosuhteita. Oikeilla menetelmillä sekä väri- ja kiinnitysaineilla värjäys onnistuu turvallisesti myös kotiloissa. Kasvivärien upea värikirjo yllättää monipuolisuudellaan.

Lue lisää

19.04.2024

Tuomas Niskakankaan Kotka tarjoilee ajankohtaista uhkaa Valkoisen talon kulisseissa

Kotka on nopeatempoinen trilleri, joka pitää sisällään murhamysteerin Agatha Christien tyyliin.

Lue lisää

12.04.2024

Rauhanvälitysjärjestö CMI:stä kertova uutuuskirja on ainutlaatuinen kurkistus Martti Ahtisaaren elämäntyöhön sekä rauhanvälityksen kulissien taakse

Katri Merikallion ja Antti Ämmälän kirjoittama “Näin syntyy rauha” -teos kuvaa Martti Ahtisaaren CMI:n matkaa suomalaiseksi menestystarinaksi ja valottaa, miten rauhaa rakennetaan. Tervetuloa myös kirjan julkistamistilaisuuteen 22.4.

Lue lisää

11.04.2024

OTAVA JULKAISEE ALEKSEI NAVALNYIN MUISTELMAT PATRIOOTTI 22. LOKAKUUTA 2024

Otava julkaisee Aleksei Navalnyin muistelmat PATRIOOTTI 22. lokakuuta 2024.

Lue lisää

10.04.2024

Otavan uudet lukulähettiläät vievät lukuiloa eteenpäin

Otava aloittaa huhtikuussa uuden, lukemista ja kirjallisuutta edistävän hankkeen kun kaksi lukulähettilästä ryhtyy viemään lukemisen iloa eteenpäin. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden puolestapuhujana aloittaa kirjastoammattilainen ja lukuaktivisti Henriika Tulivirta ja kauno- ja tietokirjallisuuden lukulähettiläänä kirja-alan vaikuttaja sekä Kirsin Book Club -kirjablogin, lukupiirien ja -podcastin perustaja Kirsi Ranin.

Lue lisää

09.04.2024

Topelius-palkitun Briitta Hepo-ojan ahmittavan ihana uutuusromaani kertoo kasiluokkalaisen Amalian lemmenkuvioista

Mikä tähtimerkki mätsää? Amalia A ja kosmiset kiemurat on koukuttava nuortenromaani rakkaushuolista ja ihastuksista. Onko syntymähoroskoopista, tarotkorteista ja kädestä ennustamisesta apua, kun Amalia yrittää löytää sydämensä valitun?

Lue lisää

08.04.2024

Uutuuskirja Perparim Hetemaj’sta kertoo tähtipelaajan töyssyisestä tiestä eurooppalaisen jalkapallon huipulle

Perparim Hetemaj – Selviytyjä kertoo kaunistelematta ainutlaatuisen jalkapalloilijan tarinan ylä- ja alamäet. Teos piirtää tarkan kuvan siitä, mitä äärimmäisen kilpaillussa jalkapallomaailmassa menestyminen vaatii ja millaisia valintoja huippupelaajaksi mielivän on tehtävä.

Lue lisää

08.04.2024

Silmiä avaava kirja taiteen historian unohdetuista tekijöistä

Taidehistorioitsija Katy Hessel esittelee kirjassaan laajan joukon merkittäviä taiteilijoita, joita on aliarvioitu sukupuolensa vuoksi. Teos avaa laajan näkymän naisten luoman taiteen maailmaan, jonne aiemmin oli vain kurkistusaukkoja muutamien poikkeustapausten kautta.

Lue lisää

05.04.2024

Kaj Korkea-ahon Äitiä etsimässä on koskettava kuvaus kahden miehen haaveesta saada yhteinen lapsi

Äitiä etsimässä on ainutlaatuinen kertomus kahden miehen matkasta isiksi. Se kuvaa vanhemmuuden kipeimpiä ja kauneimpia pisteitä paljaasti, rakkaudella ja huumorilla. Teos toimii myös oppaana kumppanuusvanhemmuudesta kiinnostuneille.

Lue lisää

04.04.2024

”Vaikeastakin lapsuudesta ja nuoruudesta voi selvitä järjissään, mutta jäljen se jättää” – Lääkäri Atte – Selviytymisopas elämään on vetävä tietokirja huumeista ja rikollisuuden maailmasta

Supersuosittu somelääkäri Atte Virolainen kertoo ainutlaatuisessa nuorten tietokirjassaan omasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan vanhemman mielenterveys- ja päihdeongelmien varjossa, kapinasta ja kasvukivuista sekä vastoin kaikkia odotuksia työllistymiseen pelastajana ja lääkärinä. Hän kertoo myös rikollisen tien houkutuksista, eri päihteistä sekä niihin olennaisesti liittyvistä riskeistä. Teos ilmestyy myöhemmin keväällä myös selkokirjana.

Lue lisää

03.04.2024

Otavan kustannusohjelma loppuvuodelle 2024 on nyt julki

Syksyn tähdet -katalogi on nyt julkaistu. Katalogi esittelee Otavan kesän ja syksyn kustannusohjelman.

Lue lisää

28.03.2024

Uutuuskirja kertoo Abban koko tarinan bändin jäsenten ainutlaatuisiin haastatteluihin pohjautuen

Jan Gradvall on kirjoittanut yhden kaikkien aikojen parhaista Abba-kirjoista. Ilon ja surun säveliä pohjautuu rakastetun bändin jäsenten uusiin haastatteluihin.

Lue lisää

28.03.2024

Tervetuloa Otavan ja Liken Jännäri-iltaan 24.4.!

Vuoden jännittävimmässä kirjallisessa illassa Baba Lybeckin haastateltavina ovat kansainväliset jännäritähdet Jens Lapidus ja Chris Carter. Kotimaisista huippudekkaristeista mukana ovat Elina Backman, Tuomas Niskakangas, Jari Salonen ja Saila-Mari Kohtala. Otavalla järjestettävään iltaan on vapaa pääsy, tilaa on rajoitetusti. Varmista paikkasi kevään kovimpaan rikoskirjallisuuden tapahtumaan ilmoittautumalla tästä linkistä: https://forms.gle/UEjmtizJogu4Vt1T6.

Lue lisää

27.03.2024

Suomeen saapuvan Andrei Kurkovin Kuolleen miehen kaveri on tragikoominen tarina nuoren miehen elämäntuskasta neuvostoajan jälkeisessä Kiovassa

Toukokuussa Helsinki Litiin saapuva Andrei Kurkov on palkittu ja arvostettu ukrainalainen kirjailija ja toimittaja. Yli 40 kielelle käännettyjen, mustanpuhuvan huumorin sävyttämien romaaniensa lisäksi hänet tunnetaan kansainvälisen median aktiivisena Ukraina-kommentaattorina. Kuolleen miehen kaveri on Kurkovin kolmas suomennettu romaani.

Lue lisää

26.03.2024

Eskarilainen Leo Humina tietää, mistä oma ikäluokka tykkää – Utelias Varvas ja seikkailu maan alla on jo tamperelaispojan toinen kirja

Utelias Varvas joutuu maan uumenissa jos jonkinlaiseen kiipeliin. 7-vuotiaan Leon ja hänen äitinsä yhteistyönä syntynyt sarjakuva on interaktiivinen seikkailu vailla vertaa.

Lue lisää

22.03.2024

Anna-Sofia Bernerin uutuuskirja vie lukijan syvälle Yhdysvaltoihin ja valottaa, mitä maassa oikeasti tapahtuu

Anna-Sofia Bernerin Kymmenen haavaa Amerikan sydämessä vie lukijan amerikkalaisten olohuoneisiin ja baaritiskeille, mielenosoituksiin ja kirkkoihin, Keskilännen ruostevyöhykkeelle ja Louisianan suistomaalle. Teos koostuu kymmenestä eri teemoihin keskittyvästä luvusta, joista kukin valaisee amerikkalaista kipukohtaa. Käsitellyiksi tulevat niin uskonto, rasismi, väestökehitys kuin puolueetkin.

Lue lisää

21.03.2024

Sopivankokoiset unelmat ja tavallisen elämän epätäydellisyys sykähdyttävät Otavan hyvänmielen kirjoissa

Lucy Diamondin uutuudessa ihmissuhdekitkat jarruttelevat kauan odotettua Cornwallin perhelomaa. Mirella Mäkilän teoksessa päähenkilö Roosan koko elämä tuntuu peruuttavan takaisin lähtöruutuun. Tunnistettavat tilanteet ja tunteet tuovat teoksiin syvyyttä, ja niiden elämänilo, lämpö ja huumori löytävät lukijan.

Lue lisää

21.03.2024

30-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävän Helena Sinervon uutuusromaani Kirkasta ja välähtelevää paljastaa kiiltävän, muovisen pinnan alla lymyilevien tekojen seuraukset

Finlandia-palkitun Helena Sinervon romaani Kirkasta ja välähtelevää kertoo muovin tulosta Suomeen, muovitulvasta 1970-luvun taitteessa sekä siitä, millaiseksi muovi on elämämme muovannut. Teos kuvaa lapsuuden viattomuudesta heijastuvan näkymän muoviseen maailmaamme ja sen seurauksiin.

Lue lisää

21.03.2024

Petri Sarasteen uutuuskirja tarkastelee hänen isänsä pysäyttävää selviytymistarinaa sotavankeudesta ja sen jättämistä jäljistä

Rovaniemeläisperheen pojat joutuivat sotaan, missä heistä yksi kuoli, toinen haavoittui ja kolmas joutui venäläisten sotavangiksi suurhyökkäyksessä kesällä 1944. Elinaikanaan Kauko Saraste vaikeni vankeudestaan. Vasta löydettyään myöhemmin isänsä kirjoittaman kertomuksen sotavankeusajasta Petri Saraste ymmärsi, millaisen helvetin hänen isänsä oli käynyt lävitse.

Lue lisää

20.03.2024

Kansainvälistä jännitystä kevääseen

Otavan käännetyt dekkarit tarjoavat tänä keväänä huippulaadukkaita tarinoita jännityksen nälkäiselle lukijalle.

Lue lisää

20.03.2024

”Meidän on aika oppia olemaan paremmin eri mieltä” –Helena Åhmanin uutuuskirja opastaa tunnerohkeuden ääreen

Tämän päivän organisaatiot edellyttävät kykyä puhua suoraan, kohdata vastarintaa ja päästää irti turhasta. Näiden taitojen ytimessä on tunnerohkeus – kyky kohdata kaikki tunteet itsessä ja toisissa. Työelämäprofessori Helena Åhman ammentaa Tunnerohkeus -uutuuskirjassaan kohtaamisistaan astronauttien, huippujohtajien ja muiden ammattilaisten kanssa ja paljastaa, mitä jokaisen kannattaa oppia rohkeudesta kohdata erilaiset tilanteet ja tunteet.

Lue lisää

18.03.2024

Maija-Riitta Ollilan uutuuskirja ohjaa pois hämmentävästä hyvinvointihälystä kohti omaa voimaa

VTT, filosofi Maija-Riitta Ollila on elämässään kokeillut lukuisia erilaisia ruokavalioita ja voimanhankinnan menetelmiä. Kohti omaa voimaa –uutuuskirjassaan hän yhdistää omista kokemuksistaan kummunneet opit vankkaan tutkimustietoon auttaakseen lukijoita voimaan paremmin.

Lue lisää

14.03.2024

Ihana, uusi Yhteishyvän juhlat -ruokakirja esittelee yli 100 reseptiä isoihin ja pieniin juhlahetkiin

Äitienpäivä, vappu, valmistujaiset, ystävien viikonloppu – juhlimisen syitä on paljon. Yhteishyvän juhlat -uutuuskirja kokoaa yli sata suuriin ja pieniin juhliin sopivaa, ihanaa reseptiä!

Lue lisää

13.03.2024

Kirpparilöydöistä uusia ihanuuksia virkkausvelho Molla Millsin kekseliäillä ohjeilla

Molla Millsin inspiroivassa kirjassa valmistetaan kierrätystekstiileistä arjen käyttötuotteita: laukkuja, asusteita ja sisustustavaroita. Rennolla otteella etenevä kirja tarjoaa raikkaita, kestäviä ja persoonallisia vaihtoehtoja pikamuodille.

Lue lisää

13.03.2024

Jukka Viikilän Hiekkalinnat on rakkausromaani ja romaani rakkaudesta

Kaksinkertaisen Finlandia-voittajan romaani tutkii rakkauden olemusta, seksiä ja uskollisuutta ilolle.

Lue lisää

12.03.2024

Rituaalimurha Porton yliopistossa? Anu Patrakan romaani Kiusaaja vie outojen riittien maailmaan

Portugalilaistuneen suomalaiskirjailijan Nelson Monteiro -dekkarisarja koukuttaa.

Lue lisää

08.03.2024

Ikääntyminen ja parisuhdepaineet teemoina sopivasti vinksahtaneessa romaanissa

Katariina Vuori pohtii ikääntymistä, lokerointia ja parisuhdenormeja riemukkaasti romaanissa, jossa päähenkilön on löydettävä mies ennen 50-vuotissyntymäpäiväänsä.

Lue lisää

06.03.2024

Otava julkaisee auktorisoidun elämäkerran Jorma ”Jope” Ruonansuusta

Yhteistyössä Jope Ruonansuun lesken kanssa tehtävä teos kertoo viihdetaiteilijan koko tarinan lapsuudesta aina varhaiseen poismenoon saakka.

Lue lisää

05.03.2024

George R. R. Martinin kauan odotettu Tuli ja veri -romaani vihdoin suomeksi

Aikamme suurimpiin fantasiakirjailijoihin kuuluva George R. R. Martin on luonut maailman, jonka lumo saa miljoonat ihmiset ympäri maailman pidättämään henkeään. Tulen ja jään laulu -saagan tapahtumia edeltävä, Targaryenin suvusta kertova Tuli ja veri -romaani ilmestyy suomeksi toukokuussa 2024.

Lue lisää

04.03.2024

Millainen Suomi oli aikojen alussa, millainen se on nyt? Muutosten maa on koko perheen tietopaketti elinympäristömme muutoksista

Suomen lasten historia- ja Suomen lasten taidehistoria -klassikkoteoksista tuttu tekijäkolmikko ottaa nyt käsittelyynsä suomalaisen ympäristöhistorian.

Lue lisää

29.02.2024

Antiikkimaailmaan sijoittuva esikoiskirja käynnistää vauhdikkaan ja vastustamattoman hyvänmielen dekkarisarjan

Englantilainen C. L. Miller aloitti kirja-alan työt avustamalla antiikkialan eksperttinä kansainvälisestikin tunnettua äitiään Judith Milleriä. Myöhemmin hän päätti toteuttaa suuren unelmansa ja alkoi kirjoittaa kokopäiväisesti. Millerin esikoisteos julkaistiin englanninkielisenä alkuperäisversiona helmikuun alussa ja se nousi saman tien USA Todayn bestseller-listalle. Suomenkielinen versio Antiikin metsästäjän murhaopas julkaistaan maaliskuussa. ”Millerin valloittava esikoinen paljastaa antiikkialan pimeän puolen.” – Publishers Weekly "Herkullinen lukukokemus – kuka voisi vastustaa aarteenetsintää, jonka keskiössä on murha?" – SJ Bennett

Lue lisää

29.02.2024

Mistä vauvat tulevat? Perhevaikuttaja Susanna Silvander-Rostin odotettu lastenkirja kertoo tavoista, joilla lapsi voi tulla perheeseen

Kaksi äitiä -sometileiltä tutun Susanna Silvander-Rostin suositun lastenkirjasarjan kolmas osa, Sulon ja Elsin vauvakutsut, käsittelee monissa perheissä kiinnostavaa teemaa.

Lue lisää

27.02.2024

Keltainen lumimies valloittaa nyt myös kirjana – ensimmäinen suomalainen Disney-sarja perustuu tosiystävyyteen

Ei ole helppoa soluttautua ihmisten joukkoon, jos on jättimäinen lumimies. Joonas Utin ja Anttu Harlinin tavoitteena on levittää Keltaisella lumimiehellä iloa ja positiivisuutta lapsiperheisiin.

Lue lisää

27.02.2024

Otava julkaisee Alexander Stubbin elämäkerran jättipokkarina

“Kaikki elämäni pointit, so far.”

Lue lisää

22.02.2024

”Lukeminen ei vie aikaa, se antaa aikaa.” – Otava ja Vappu Pimiä aloittavat yhteisen lukupiirin

Ensimmäisenä lukupiirikirjana on supersuositun Kotiapulainen-trillerin kirjoittaneen Freida McFaddenin Kotiapulaisen salaisuus. Jatkossa on luvassa lisää suuren luokan lukuelämyksiä.

Lue lisää

22.02.2024

Ina Mutikaisen vangitseva esikoisteos Unohdus pohtii millaista on muistaa, kun kaikki muut unohtavat

Unohdus on romaani ystävyydestä, taiteesta, ulkopuolisuudesta, hyvistä aikomuksista sekä unohtamisen ja unohtumisen seurauksista. Se kysyy, onko traagisempaa unohtaa vai unohtua ja miksi muistamme parhaiten juuri ne asiat, joita emme haluaisi muistaa.

Lue lisää

22.02.2024

Koiraspesialisti Emmi Hakion uutuuskirja tarjoaa parasta kotimaista asiantuntemusta koiranpennun kasvattamiseen

Jotta elämä koiran kanssa sujuisi mahdollisimman mutkattomasti, on pentuaikaan panostettava huolellisesti. Koiraspesialisti Emmi Hakion pentuopas tarjoaa parhaat käytännön neuvot sujuvaan koira-arkeen sekä runsaasti uutta tietoa koirien käyttäytymisestä ja oppimisesta.

Lue lisää

21.02.2024

Voiko mörön kanssa ystävystyä? Tuula Kallioniemen ja Henna Ryynäsen Jäniksenpapanapolku kokoaa 10 iloista lastensatua

Hurmaavasti kuvitetut sadut arjen ihmeistä sopivat sekä pienille lapsille että niille, jotka jo ryhtyvät lukemaan itse. Kirjailija Tuula Kallioniemi korostaa, ettei tahdo saduillaan tarjota lapsille arkirealismia, vaan iloa ja pientä väylää luovaan ajatteluun.

Lue lisää

21.02.2024

Joel Haahtelan Marijan rakkaus on ihmeellinen romaani rakkaudesta, vanhojen maalausten lohdusta sekä elämisen mahdottomuudesta

Lukijoiden rakastaman Joel Haahtelan Marijan rakkaus kuvaa vavahduttavan kauniisti hetkiä, joiden varaan voi rakentaa kokonaisen elämän.

Lue lisää

20.02.2024

Pajtim Statovcin odotettu neljäs romaani julkaistaan syyskuussa 2024

Pajtim Statovcin uusi, kauan odotettu romaani ilmestyy 5.9.2024. Lehmä synnyttää yöllä on ihmeellinen, raju ja hengästyttävän kaunis teos ihmisistä ilman turvaa, vaaran kodikkuudesta sekä elämästä, josta valot on sammutettu.

Lue lisää

15.02.2024

Jari ja Kati Tervo julkaisevat yhdessä uuden kirjan

Kirjailijapariskunta Jari ja Kati Tervon Ukko-kirja sulatti lukijoiden sydämet toissa vuonna. Nyt ilmestyvässä Ukko ja mökki-kirjassa pääsemme seuraamaan Ukon kesää maalla Katin ja Jarin kanssa. "Kesä ukkojen kanssa mökillä on elämän parasta aikaa", Kati Tervo sanoo.

Lue lisää

14.02.2024

Otava julkaisee Katja Ketun uuden romaanin syksyllä 2025

Katja Ketun uutta romaania ei tarvitse odottaa pitkään: Lars Leevi Laestadiuksen puolisosta ja tiukasti kontrolloidusta uskonyhteisöstä kertova teos ilmestyy syksyllä 2025.

Lue lisää

14.02.2024

”Tärkeintä on, ettei jää yksin” – Otavan kirjoituskilpailun voittanut Ämpärikesä kertoo nuorista kesän ja elämän kynnyksellä

Ämpärikesä on vaivattomasti etenevä ja koukuttava episodiromaani peruskoulunsa päättävistä nuorista ja heidän pienistä ja suurista suunnitelmistaan. Se on suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja sekä kirjailija Taina Niemen esikoisteos.

Lue lisää

14.02.2024

Kadonneet tyttäret -menestyssarjan toinen osa vie helteisen Havannan kuumaan sykkeeseen.

Soraya Lane: Kuubalainen tytär Ilmestyy 26.2.

Lue lisää

13.02.2024

Hanna-Riikka Kuisman Korvaushoito on kylmäävän tarkkanäköinen romaani lamavuosina levinneestä huumeaallosta ja sen veteraaneista

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuudellakin huomioitu Hanna-Riikka Kuisma tunnetaan ihmismielen ja nyky-yhteiskuntamme pimeitä puolia kartoittavista romaaneistaan. Korvaushoito on hänen seitsemäs teoksensa.

Lue lisää

12.02.2024

Naisia vallan kulisseissa valottaa antiikin voimanaisia ja heidän kohtaloitaan

Onko Sanna Marinin kokema julkinen ryöpytys aikamme ilmiö? Ei, vaan vahvoja naisia on parjattu jo antiikin ajoista lähtien. FT Marja-Leena Hänninen sukeltaa uutuuskirjassaan vaikutusvaltaisten antiikin naisten elämään ja kohtaloihin.

Lue lisää

08.02.2024

”Diplomaatti on lyijykynä, jolla on korvat” – uutuuskirja valottaa ulkoasiainhallinnon poliittista raportointia vuosilta 1918–1933

Raportointia on pidetty lähettilään tärkeimpänä tehtävänä. Ulkoministeriön tutkijan Jussi Pekkarisen uutuuskirja “Kävin ja kuulin” valottaa suomalaisten diplomaattien poliittista raportointia maailmansotien välissä.

Lue lisää

08.02.2024

Mikä yhdistää ihmisen, kanin ja koneen? Johanna Laitilan Kanin hetkellä kuvaa rakastamisen vaikeutta ja ihmislajin tuhovoimaa

Johanna Laitilan kolmas romaani on lähitulevaisuuteen sijoittuva hyytävän hieno teos muukalaisuudesta ja lajien välisestä kumppanuudesta.

Lue lisää

08.02.2024

Nyt opetellaan numeroita ja kuvioita Pipsa Possun kanssa!

Uusi Opi Pipsan kanssa -sarja opettaa hauskalla tavalla laskemaan, tunnistamaan kuvioita, piirtämään numeroita ja toimimaan kavereiden kanssa.

Lue lisää

06.02.2024

Donna Leonin rikossarjan tuorein osa Hyvän nimissä ilmestyy helmikuun lopulla suomennettuna

Donna Leon on vuonna 1942 New Jerseyssä syntynyt, miljoonien lukijoiden rakastama kirjailija, joka tunnetaan Venetsiaan sijoittuvasta Guido Brunetti -sarjastaan. Alkukeväästä suomalaisia lukijoita hemmotellaan uusimman Guido Brunetti -mysteerin suomennoksella, joka julkaistaan nimellä Hyvän nimissä.

Lue lisää

06.02.2024

Sirpa Kyyrösen Talviunia kertoo unettomuudesta sekä lapsuustalvien ja lapsenunen kaipuusta

Palkitun runoilijan viidennessä kokoelmassa vuodenkierto on sijoiltaan eikä uni armahda valvojaa.

Lue lisää

05.02.2024

Carlos Lievosen Vain heteitä kuvaa homoseksuaalista rakkautta ympäristössä, jossa sille ei ole historiallisesti annettu tilaa

Rakastumista ja rakastamista ei ole koskaan kuvattu suomalaisessa lyriikassa näin!

Lue lisää

01.02.2024

Nainen ikkunassa -menestystrillerin tekijän hartaasti odotettu uutuus julkaistaan suomeksi

A. J. Finn on pseudonyymi, jonka takaa löytyy New Yorkissa asuva kustantaja Daniel Mallory (s. 1979). Hänen edellinen teoksensa Nainen ikkunassa (2018) on maailmanlaajuinen bestseller, josta on tehty myös menestyselokuva. Kirjailijan uutuus, suomeksi Lorun loppu -nimellä ilmestyvä kirja on tämän kevään ehdoton trilleritapaus.

Lue lisää

29.01.2024

Heartbreak Boys on täydellistä romanttista viihdettä Heartstopper-faneille

Simon James Greenin YA-romaani on sydämet sulattavaa kesärakkautta kahden petetyn ja jätetyn 16-vuotiaan pojan välillä.

Lue lisää

26.01.2024

Ravisuttava tietokirja vie maailman tunnetuimman palkka-armeijan Wagnerin kulisseihin

“Kauppatavarana kuolema” tarjoaa ainutlaatuisen kuvauksen tarkoin varjellun palkka-armeija Wagnerin toiminnasta.

Lue lisää

26.01.2024

Historiallista viihdettä viktoriaanisen ajan Englannista ja 30-luvun Skotlannista

Satu Tähtisen uutuusromaani aloittaa Moraalisten naisten kirjakerho -sarjan. Karen Swanin Kesytön saari -sarja saa odotettua jatkoa.

Lue lisää

25.01.2024

”Tärkeä, kiehtova ja kaunis” – Johan Ehnin Hevospojat on koskettava romaani nuorten miesten rakkaudesta 1920-luvulta nykypäivään

Vavahduttavassa ruotsalaisromaanissa liikutaan 1920-luvun Tšekkoslovakiassa, 1930-luvun Berliinissä ja nykypäivän Tukholmassa. Hevospojat kuvaa koskettavasti, millaista on nuorten miesten välinen syvä kiintymys ja rakkaus.

Lue lisää

22.01.2024

Talvi taittuu kevääksi mukavammin Otavan kansainvälisten seikkailu- ja jännityskirjojen parissa

Kevättalven ensimmäisten auringonsäteiden siivittämänä on miellyttävä uppoutua Otavan käännettyjen seikkailu- ja jännityskirjojen koukuttaviin maailmoihin. Kevään odottaminen ei ole koskaan ollut yhtä jännittävää!

Lue lisää

22.01.2024

Jyrki Erran kiehtova trilleri Orjantappurakruunajaiset vie taidemaailman valtataistelujen pimeimpään ytimeen

Edellisellä, Lyijyvalkoinen-romaanillaan (2020) Vuoden johtolanka -palkinnon voittaneen Jyrki Erran uutuus on kiehtova mysteeritrilleri taidemaailman rikoksista ja taideteosten kätkemistä salaisuuksista.

Lue lisää

19.01.2024

”Nerokkaasti rakennettu ja pahuksen viihdyttävä” – Ylistävän kansainvälisen vastaanoton saanut Maapallon ympäri on häikäisevä romaani kahdesta omaa reittiään kartoittavasta naisesta

Maggie Shipsteadin menestysromaani kieputtaa lukijan mukaansa henkeäsalpaavaan seikkailuun kieltolain aikaisesta Montanasta toisen maailmansodan melskeisiin ja nyky-Hollywoodin kuohuihin.

Lue lisää

18.01.2024

Maija Laura Kauhasen Ihmeköynnös on sekä törkeä että vilpitön romaani etuoikeutetusta ihmisestä riistolle rakennetussa maailmassa

Ihmeköynnös ottaa kantaa valkoisuuteen ja valkoisuusnormiin epäoikeudenmukaisessa maailmassa. Omakohtaisessa, hauskassa romaanissaan Maija Laura Kauhanen perustelee kiertelemättä, miksi länsimaisen ihmisen kuuluisi tehdä valkoisuusnormin purkamistyötä ennen kaikkea itse. Kirjan sensitiivisyyslukijana on toiminut Koko Hubara.

Lue lisää

18.01.2024

Tervetuloa Otavan kustantamoiden kevätpressiin 25.1. Uudenmaankadulle!

Olet lämpimästi tervetullut kuulemaan Otavan kustantamoiden kevään uutuuskirjoista kevätpressiimme. Tilaisuus järjestetään torstaina 25.1.2024 klo 14.00 Otavan tiloissa (Uudenmaankatu 10, 1. krs.).

Lue lisää

17.01.2024

Maailman suosituin enkelinäkijä Lorna Byrne vierailee Suomessa maaliskuussa

Menestyskirjailija ja enkelinäkijä Lorna Byrne vierailee Suomessa maaliskuussa. Hän pitää kolme yleisölle avointa tilaisuutta Järvenpäässä ja Valkeakoskella ja on median haastateltavissa enkeleihin liittyen.

Lue lisää

16.01.2024

Freida McFaddenin odotettu, itsenäinen jatko-osa Kotiapulaiselle julkaistaan suomeksi helmikuussa

Yhdysvaltalainen Freida McFadden on aivovammoihin erikoistunut lääkäri ja kirjailija, jonka yli 30 kielelle käännetty, kansainvälinen läpimurtoromaani Kotiapulainen on ollut valtava myyntimenestys myös Suomessa. Psykologisesti tarkkanäköinen, amerikkalaisen luokkayhteiskunnan valtasuhteita kommentoiva hittijännäri saa odotettua jatkoa. Jussi Kiven suomennos Kotiapulaisen itsenäisestä jatko-osasta julkaistaan helmikuussa nimellä Kotiapulaisen salaisuus.

Lue lisää

16.01.2024

”Lukeminen on parasta!”: Alakoululaisten Tähtipöllö-lukukilpailun voitto Helsinkiin ja Turkuun

Syksyllä 2023 ensimmäistä kertaa käynnistetty Tähtipöllö-lukukisa on päättynyt. 1.–3.-luokkalaisten sarjan voittaja on Keinutien ala-asteen koulun 3B-luokka ja 4.–6.-luokkalaisten Raunistulan koulun 4M-luokka. Molemmat luokat palkitaan rahapalkinnolla. Kilpailuun osallistui yli 400 suomalaista alakoululuokkaa.

Lue lisää

15.01.2024

Menestyskirjailijan päätähuimaava fantasiaseikkailu Nic Blake ja ihmeelliset hurmaa pian Suomessa

Viha jonka kylvät -teoksestaan tunnetun Angie Thomasin fantasiasarja kertoo 12-vuotiaasta Nic Blakesta, joka on ihmeellinen tavisten maailmassa. New York Times -bestsellerkirjailijan uutuus on jännittävä seikkailu täynnä taikaa ja ihmeellisiä käänteitä yhteiskunnallisella kommentaarilla höystettynä.

Lue lisää

11.01.2024

Odotus on viimein päättynyt: Maailmanlaajuinen jättihitti Percy Jackson palaa!

Percy Jackson – Jumalten malja on kuudes kirja Rick Riordanin lähes 200 miljoonaa kappaletta myyneessä fantasiasarjassa. Paluu Percy Jacksonin maailmaan on odotettu, sillä sarjan edellinen osa ilmestyi vuonna 2009.

Lue lisää

10.01.2024

Murha Ylämaalla on hurmaava dekkari, ja mikä parasta: se aloittaa sarjan!

Paula Hotin Skotlannin ylämaalle sijoittuvassa esikoisromaanissa suomalaiskokki Halla joutuu keskelle murhatutkintaa ja sukusalaisuuksia.

Lue lisää

05.01.2024

Tervetuloa Otavan kustantamoiden kevätpressiin 25.1. Uudenmaankadulle!

Olet lämpimästi tervetullut kuulemaan Otavan kustantamoiden kevään uutuuskirjoista kevätpressiimme. Tilaisuus järjestetään torstaina 25.1.2024 klo 14.00 Otavan tiloissa (Uudenmaankatu 10, 1. krs.).

Lue lisää

21.12.2023

Talven pimeys ja kylmyys luovat täydellisen tunnelman Otavan uusien käännösjännärien lukemiseen

Otavan talven käännösdekkarien hurjat ja viihdyttävät juonenkäänteet ja kiinnostavat hahmot sopivat erinomaiseti pitkiin, pimeisiin ja kylmiin talvi-iltoihin. Ota kuppi lämmintä juomaa, kääriydy vilttiin ja astu rikosmysteerien koukuttaviin maailmoihin!

Lue lisää

21.12.2023

Eeva Loukon Pakene ennen aamua tulvii ihmissuhdesotkuja, yllättäviä käänteitä ja piinaavaa jännitystä

Pakene ennen aamua on Ronja Vaara -sarjan kolmas romaani. Sarja on kerännyt ylistystä niin lukijoilta kuin kriitikoiltakin, ja sitä on käännetty tähän mennessä neljälle eri kielelle.

Lue lisää

20.12.2023

Valehtelevat viettelijät -sarjan luojan lastenkirja kertoo Pihlasta, joka on huolissaan vähän kaikesta

Pihla piirtää parhaan ystävän on todenmakuinen, hauska lastenromaani siitä, kuinka uskaltaa luopua ystävistä, joiden seurassa on paha olla, ja löytää ystäviä, joiden seura tekee hyvää.

Lue lisää

20.12.2023

Niina Laitisen uudessa neulekirjassa matkataan Suomen luonnossa

Suomessa villasukkia pidetään kaikkina vuodenaikoina ja niitä myös neulotaan ympäri vuoden. Kutimet kulkevat matkassa mukana ja viihdyttävät niin kotona, kylässä kuin tienkin päällä.

Lue lisää

19.12.2023

Kani joka tahtoi nukahtaa -menestyskirjailijalta aikuisille suunnattu hyvinvointiopas

Muuta ajatteluasi, saavuta tavoitteesi on maailmankuulun ruotsalaisvalmentajan Carl-Johan Forssén Ehrlin käytännönläheinen hyvinvointikirja, joka kannustaa saavuttamaan omat tavoitteet.

Lue lisää

12.12.2023

Pinja ”Pinkku Pinsku” Sanaksenahon trillerimäinen nuortenromaani kertoo somevaikuttajasta, jonka kulissit murtuvat

Aurora syntyi supersuosittuna vaikuttajana tunnetun Pinja Sanaksenahon ja kirjailija Sari Luhtasen yhteistyönä.

Lue lisää

12.12.2023

MUISTUTUS: Otava-perheen hyvinvointipressi tänään klo 13!

Mitä on tunnerohkeus ja millaista voimaa isoäideissä piilee? Voiko lastenkutsut järjestää ilman sokeria ja mitä koirista haaveilevan on hyvä tietää ennen oman lemmikin hankintaa? Kevään hyvinvointikirjoissa huomataan tavallisen hyvä arki, laitetaan koti järjestykseen ilman suursiivoustuskaa ja vapaudutaan kahlitsevista rooliodotuksista sekä takaiskujen taakoista. Onneen ei ole oikotietä, mutta pienet askeleet oikeaan suuntaan tuovat sen lähemmäksi. Tule mukaan Zoom-pressiimme!

Lue lisää

12.12.2023

Viihdyttävää luettavaa uuden vuoden alkuun

Otava ja Karisto aloittavat kirjakevään vahvalla viihdekattauksella, jossa on sekä uusia sarjalanseerauksia että jo tutuksi tulleita tekijöitä. Hyvää lukuvuotta 2024!

Lue lisää

04.12.2023

Anna-Leena Härkönen käy Kissapsykoosi-kokoelmassa läpi äitiysväkivaltaa, ravintolakäyttäytymistä, väärin lohduttamista ja 26 muuta nykyaikamme ilmiötä

Anna-Leena Härkönen kirjoittaa sumeilematta kaikesta, mistä hän on ärtynyt, huvittunut tai huolestunut. Kissapsykoosiin on koottu 29 jäljittelemättömän tarkkanäköistä kolumnia nykyajastamme.

Lue lisää

04.12.2023

Niko Hallikaiselle Kalevi Jäntin palkinto romaanista Suuri Märkä Salaisuus

Niko Hallikaisen toinen romaani Suuri märkä salaisuus on voittanut Kalevi Jäntin palkinnon. Palkinnon arvo on 20 000 euroa.

Lue lisää

01.12.2023

TERVETULOA Otava-perheen hyvinvointipressiin ti 12.12. klo 13!

Mitä on tunnerohkeus ja millaista voimaa isoäideissä piilee? Voiko lastenkutsut järjestää ilman sokeria ja mitä koirista haaveilevan on hyvä tietää ennen oman lemmikin hankintaa? Kevään hyvinvointikirjoissa huomataan tavallisen hyvä arki, laitetaan koti järjestykseen ilman suursiivoustuskaa ja vapaudutaan kahlitsevista rooliodotuksista sekä takaiskujen taakoista. Onneen ei ole oikotietä, mutta pienet askeleet oikeaan suuntaan tuovat sen lähemmäksi. Tule mukaan Zoom-pressiimme!

Lue lisää

29.11.2023

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto Magdalena Haille

Voittajateos Sarvijumala on nuorille suunnattua hyytävää kauhua teinipojasta, jonka elämä muuttuu auto-onnettomuuden myötä. Sarvijumala äänestettiin myös yleisön suosikiksi. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle, ja se on arvoltaan 30 000 euroa.

Lue lisää

29.11.2023

Tarja Halonen ja Pekka Sauri keskustelevat sivistyksestä Kansanvalistusseuran kalenterin julkistamistilaisuudessa. Tervetuloa!

Median edustajat ovat tervetulleita Kansanvalistusseuran kalenterin julkistamistilaisuuteen, jossa arvovaltaisina puhujavieraina kuullaan muun muassa presidentti Tarja Halosta ja Kvs-säätiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Sauria. Kalenterilla juhlitaan 150 vuotta täyttävää Kvs-säätiötä.

Lue lisää

27.11.2023

Koululaisten Tähtipöllö-lukukilpailussa jo yli 10 miljoonaa luettua sivua

Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Otava Oppimisen palveluiden lukukilpailu käynnistyi syyskuun lopussa. Mukana on yli 400 koulua ympäri Suomen. Tähtipöllö-kilpailun tavoitteena on innostaa koululuokkia lukemaan enemmän.

Lue lisää

26.11.2023

Magdalena Hain Sarvijumalalle Topelius-kirjallisuuspalkintoehdokkuus

Topelius-palkinto myönnetään korkeatasoiselle nuortenkirjalle ja sen jakaa Suomen lasten- ja nuortenkirjailijat ry.

Lue lisää

24.11.2023

Perttu Pölösen uutuuskirja paljastaa sosiaalisen median kätketyt manipulointimekanismit

Superälyköksi sanottu Perttu Pölönen on keksinyt Sävelkellon, opiskellut tulevaisuuden megatrendejä Piilaaksossa ja nimetty 35 lupaavimman eurooppalaisen innovaattorin listalle. Uutuuskirjassaan "Saisinko huomiosi? Kirja, joka jokaisen somenkäyttäjän pitäisi lukea" Pölönen paljastaa sosiaalisen median kätketyt manipulointimekanismit.

Lue lisää

23.11.2023

Suosikkitoimittajan vetävä tietokirja pohtii Pohjolan luonnosta miltei kokonaan hävinneen naalin kohtaloa

Kimmo Ohtosen Tunturikettu on koskettavan kaunis ja toiveikas kuvaus pienestä nisäkkäästä ja Suomen luonnon monimuotoisuudesta. Naali miltei hävitettiin Pohjolasta viime vuosisadan alussa turkismetsästyksen takia. Minkälainen eläin on tämä yksi maailman parhaiten kylmää sietävistä nisäkkäistä? Miten laji voidaan pelastaa sukupuuton partaalta? Onko mahdollista yrittää palauttaa luontoon jo kerran kadonnut laji?

Lue lisää

22.11.2023

Puuhan katalogi ensi kevään uutuuksista on julkaistu

Lue lisää

15.11.2023

Supersuositut somevaikuttajat Ella ja Helmi julkaisevat Meidän kokkikirja -reseptikirjan

Youtubesta tuttu kaksikko on koonnut värikkääseen teokseen omat suosikkireseptinsä. Lisäksi tilaa on lukijoiden omille resepteille ja muistiinpanoille.

Lue lisää

14.11.2023

Richard Osmanin miljoonittain myyneen hyvänmielen dekkarisarjan neljäs osa Viimeinen pirulainen julkaistaan suomennettuna maaliskuussa

Viimeinen pirulainen on neljäs osa ennätyksiä rikkoneessa, miljoonittain myyneessä Torstain murhakerho -sarjassa. Teos hurmaa Richard Osmanin taattuun tyyliin. Antti Saarilahden suomennos kirjasta ilmestyy marraskuun lopussa.

Lue lisää

14.11.2023

Kierot mielet on tieto-Finlandia –ehdokkaan koukuttava true crime –uutuus

Suosittu tietotubettaja Ville Mäkipelto tekee uuden aluevaltauksen, kun hänen ensimmäinen true crime –kirjansa Kierot mielet julkaistaan joulukuun alussa.

Lue lisää

13.11.2023

Romantasia on kirja-alan suurin ilmiö juuri nyt

Ranskan eturivin fantasiakirjailija Victor Dixen saapuu Suomeen 4.12.2023. Hänen Vampyria-trilogiansa ensimmäinen osa, Pimeyden Hovi julkaistaan samaan aikaan. Sarja on romantasia-ilmiön puhdasverinen edustaja, jossa tiheätempoinen juoni, syvälle upottava miljöö ja kostonhimoiset henkilöhahmot koukuttavat lukijan.

Lue lisää

08.11.2023

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkuudet Magdalena Hain Sarvijumala- ja Meri ja Aleksi Korpelan Peloton Peltohiiri – Lumilabyrintti -teoksille

Palkinnon valitsee tänä vuonna muusikko ja taiteilija Herra Ylppö. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle. Finlandia-voittajat selviävät keskiviikkona 29.11.2023.

Lue lisää

07.11.2023

Raamatun muutoksista kertova teos Sensuroitu on tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas

Miten pyhinä pidettyjä tekstejä on historian saatossa muokkailtu? Miten käsitykset jumalista ja ihmisyydestä ovat ajan saatossa muuttuneet? Kuka saa päättää, mikä teksti on pyhä ja mitä siinä lukee? Ville Mäkipellon ja Paavo Huotarin teos Sensuroitu romuttaa käsityksemme Raamatun muuttumattomuudesta. Teos on vuoden 2023 tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas.

Lue lisää

07.11.2023

Nyt se on täällä! Otavan kaikkien kustantamobrändien kustannusohjelmat julkaistaan ensimmäistä kertaa yksissä kansissa

Otava-konserni julkaisee keväällä 2024 yli 170 uutuuskirjaa. Tänään julkaistava Kevään tähdet -kirjakatalogi kokoaa ensimmäistä kertaa yksiin kansiin konsernin seitsemän kustantamobrändin eli Otavan, Kariston, Atenan, Liken, Nemon, Moreenin ja F-kustannuksen kirjauutuudet. Katalogiin pääsee tutustumaan alla olevasta linkistä.

Lue lisää

20.10.2023

Siri Kolu ja Linda Bondestam Astrid Lindgren Memorial Award -palkintoehdokkaina!

Astrid Lindgren Memorial Award on arvostettu kansainvälinen lasten- ja nuortenkirjapalkinto. Vuodesta 2002 alkaen palkinto on jaettu vuosittain kirjailijalle, kuvittajalle tai muulle lasten- ja nuortenkirjallisuuden asemaa ja lukemista edistävälle taholle.

Lue lisää

17.10.2023

Martti Ahtisaaren elämäkerta avaa rauhannobelistin ajatuksia ja arvoja

Otava tuo markkinoille uuden painoksen Martti Ahtisaaren elämäkerrasta. Katri Merikallion ja Tapani Ruokasen kirjoittama "Matkalla: Martti Ahtisaaren tarina" kertoo Ahtisaaren vaikuttavan kasvutarinan evakkopojasta presidentiksi, rauhannobelistiksi ja yhdeksi aikamme suurmiehistä.

Lue lisää