26.01.2023

Eläinlääkäri Venla Jyrkisen ihana tietokirja koirista kattaa karvakuonojen koko elinkaaren

Lappilaisen eläinlääkäri Venla Jyrkisen esikoiskirja “Kumppanina koira” on täynnä tietoutta nykyisille ja tuleville koiranomistajille. Se ulottuu aina koirarodun valitsemisesta pentuvaiheeseen, aikuisuuteen ja lemmikistä luopumiseen. Samalla se on Jyrkisen lämmin ja koskettava kertomus omasta kasvusta koiran omistajuuteen ja lopulta rakkaan lemmikin raastavaan poismenoon.

Lue lisää

26.01.2023

Otava julkaisee Björn Wahlroosin muistelmien toisen osan

Otava julkaisee syksyllä 2023 Björn Wahlroosin muistelmien toisen osan. Kirjassa "Sateentekijät – Eräänlaiset päiväkirjat 1992–2001" Wahlroos kuvaa 1990-luvun taloudellista myllerrystä.

Lue lisää

24.01.2023

Elina Backmanin uutuusäänikirja Musta joki vie psykologisen jännityksen maailmaan

Tiivis tarina sopii kuunneltavaksi tai luettavaksi yhden illan aikana.

Lue lisää

24.01.2023

Otavan kaunokirjallisuuden kustantaminen vahvistuu: Aino Vähäpesola kustannustoimittajaksi

FM Aino Vähäpesola on nimitetty kustannustoimittajaksi Otavan kaunokirjallisuuden osastolle 1.3.2023 alkaen. Hän on aiemmin toiminut kustannustoimittajana Art House Oy:ssa ja työskennellyt freelancerina.

Lue lisää

19.01.2023

Hevosten hoitaminen ei ole pelkkää leikkiä – Melli on minun käynnistää hurmaavan lukemaan opettelevien heppasarjan

Värikkäästi kuvitettu kirja kertoo tallielämästä rehellisesti ja hauskasti.

Lue lisää

17.01.2023

Jos et ymmärrä jään lumoa, lue tämä kirja! Kimmeltävän kaunis teos pohjaa vankkaan jäätietämykseen

Tuttuakin tutumpi asia paljastuu hämmästyttävän kiinnostavaksi, kun sitä katsoo tarkasti. Annika Suvivuon uutuuskirja "Matka jään reunalle" vie huikealle matkalle jään olemukseen ja vanhan jään syvään sinisyyteen. Kylmyyden tarinat sulattavat sydämen, kun päähenkilöiksi nousevat muun muassa pääskyt ja koirat, intohimoiset luonnontieteilijät ja jäätä rakastavat naiset.

Lue lisää

17.01.2023

Kaikilla naisilla ei ole vulvaa ja kaikki vulvalliset eivät ole naisia

Runsas tietoteos ottaa kantaa ja avaa näkökulmia muun muassa anatomiaan, kehokokemukseen ja seksuaalisuuteen.

Lue lisää

17.01.2023

MUISTUTUS: Tervetuloa Otavan kevätpressiin 18.1.!

Otavan pressi on varma kevään merkki! Kustantamoperheen kevät on täynnä mielenkiintoisia, tärkeitä ja ajankohtaisia kirjoja kaikenlaisille lukijoille. Pressi järjestetään Zoomissa keskiviikkona 18.1. klo 13–15.

Lue lisää

12.01.2023

Naisdekkaristien huippunimet palaavat taas!

Patricia Cornwell, Harriet Tyce, Ruth Ware ja Cara Hunter ovat naisdekkaristien aatelia. Heiltä löytää psykologista, kaunista ja mukaansatempaavaa jännitystä joka makuun.

Lue lisää

12.01.2023

LOVE on rakkautta ensi sivulta – uusi sarja käynnistyy Tuula Kallioniemen ja Sari Luhtasen nuortenromaaneilla

LOVE-kirjat ovat monenlaisia rakkaustarinoita: kepeitä, koskettavia, suloisia, kutkuttavia, hauskoja ja todentuntuisia – erilaisia näkökulmia rakkauteen. Sarjassa ilmestyy sekä kotimaisia kirjoja että käännöskirjoja. Helmikuussa ilmestyvät sarjan ensimmäiset kirjat, Tuula Kallioniemen Pitkä ja komee sekä Sari Luhtasen Tuhkimo tennareissa.

Lue lisää

11.01.2023

Tervetuloa Otavan kustantamojen kevätpressiin 18.1.!

Otavan pressi on varma kevään merkki! Kustantamoperheen kevät on täynnä mielenkiintoisia, tärkeitä ja ajankohtaisia kirjoja kaikenlaisille lukijoille. Pressi järjestetään Zoomissa keskiviikkona 18.1. klo 13–15.

Lue lisää

09.01.2023

Shari Lapena sukeltaa perhedynamiikan kierouksiin

Yhdellä New Yorkin kalleimmista asuinalueista asuvat Fred ja Sheila Merton murhataan raa'asti kolmen aikuisen lapsensa kanssa syömänsä pääsiäisaterian jälkeen. Heidän lapsensa ovat tapauksesta syvästi järkyttyneitä – vai ovatko?

Lue lisää

09.01.2023

Mun väri, sun väri on helppotajuinen kirja päiväkoti-ikäisille rasismista ja antirasismista

Miksi ketään ei saa syrjiä ihonvärin tai taustan perusteella? Lapsentajuinen tietokirja keskustelun pohjaksi niin kotiin kuin päiväkotiin.

Lue lisää

05.01.2023

Vesa Haapalan Alexis on rujonkaunis romaani Aleksis Kiven kohtalonvuosista

Haapala kuvaa traagisesti kirjailijaa, joka ei löydä paikkaansa maailmassa.

Lue lisää

03.01.2023

Joonatan Tolan Hullut ihanat linnut on traagisen ihmeellinen kasvukertomus ja kuvaus äidin menettämisestä

Punainen planeetta -esikoisteoksellaan lukijat ja kriitikot hurmanneen Joonatan Tolan omakohtainen romaanisarja jatkuu. Hullut ihanat linnut keskittyy äidin ja pojan erityislaatuiseen suhteeseen.

Lue lisää

03.01.2023

Kattava tietopaketti psykoterapiasta antaa kansalaistaitoja terapiassa käymiseen.

Jaaritellaanko terapiassa loputtomasti isä- ja äitisuhteesta? Millainen terapiamuoto sopii itselle? Mitkä asiat eivät kuulu terapiatapaamisiin? Tietokirjassa psykoterapeutit ja asiakkaat kertovat, millaista psykoterapiassa oikeasti on.

Lue lisää

27.12.2022

Hannele Mikaela Taivassalon Mennyt palaa kysyy, onko unohtaminen mahdollista ja voiko muistojaan valita

Ylistetyn kirjailijan havahduttava romaani kuvaa ajan kerrostumista ja rakkautta, joka sattuu.

Lue lisää

27.12.2022

Mikko Kalajoen Jälkilöyly kuvaa epäonnisia konnia ja epätodennäköisiä sankareita hulvattomasti ja mustanhauskasti

Jälkilöyly on toinen toistaan vinksahtaneempia henkilöhahmoja vilisevä rikosromaani, jossa aivan tavallinen nainen joutuu tahtomattaan keskelle arvaamattomasti eteneviä tapahtumia.

Lue lisää

21.12.2022

Uutuuskirja pohtii inhimillisten kykyjen teknologista parantelua – millaiseksi haluamme muuttaa itsemme?

Nopeammin, korkeammalle ja voimakkaammin. Olympialaisten motto tuntuisi sopivan ihmislajin pyrkimyksiin yleisemminkin, kun uudet teknologiat auttavat parantelemaan ihmisiä ennennäkemättömin tavoin. Mutta millaiseksi ihmisen olisi hyvä itsensä muuttaa? Tätä pohtii filosofi Maija-Riitta Ollila uutuuskirjassaan "Tulevaisuuden paranneltu ihminen".

Lue lisää

21.12.2022

Mauri Kunnaksen Kaikkein paras lahja -animaatio jouluaattona Ylellä!

Kunnaksen tarina pohjautuu Kaksitoista lahjaa Joulupukille -kirjaan, ja se on osa uutta, koko perheen Joulun tähtitarinoita -ohjelmaa.

Lue lisää

20.12.2022

SAVE THE DATE! Tervetuloa Otavan kevätpressiin 18.1.!

Otavan kevätpressi on varma kevään merkki! Otavan kustantamoperheen kevät on täynnä mielenkiintoisia, tärkeitä ja ajankohtaisia kirjoja kaikenlaisille lukijoille. Pressi järjestetään Zoomissa keskiviikkona 18.1. klo 13–15.

Lue lisää

20.12.2022

Eeva Loukon toinen romaani Käärmeiden maa vie lukijan menneisyyden haamuihin

Nousevan dekkaritähden Eeva Loukon koukuttava uutuus jatkaa esikoisromaani Onnellisten saaren tarinaa. Idea kakkososaan syntyi jo esikoista kirjoittaessa.

Lue lisää

19.12.2022

Laura Anderssonin uusi äänikirjasarja tarjoaa rennon nojatuolimatkan ranskalaisen viinitilan salaisuuksiin

Kolmiosainen äänikirja Malja uudelle on hurmaava sekoitus Donna Leonia ja Emily in Paris -sarjaa.

Lue lisää

13.12.2022

Kevään lukuromaaneissa matkataan historialliseen Pariisiin ja aurinkoisen Amalfin rannikolle

Luminietosten keskellä matkahaaveet ja pako arjen todellisuudesta hellivät mieltä. Otava julkaisee kansainvälisten menestyskirjailijoiden Fiona Valpyn ja Rebecca Serlen uutuusromaanit, joissa eurooppalaiset kaupungit ja koskettavat ihmissuhdetarinat muuttuvat todeksi nautinnollisella tavalla.

Lue lisää

09.12.2022

Savonia-palkinto Oona Pohjolaisen ja Adile Sevimlin Kärsimyskukkauuteaddiktiolle

Oona Pohjolaisen ja Adile Sevimlin nuortenromaani Kärsimyskukkauuteaddiktio on voittanut Savonia-palkinnon. Palkinto jaetaan tunnustuksena merkittävästä savolaisesta kaunokirjallisesta teoksesta ja se on suuruudeltaan 12 000 euroa.

Lue lisää

01.12.2022

Tuliaisia Tampereen kädentaitomessuilta 2022: Riddari

Tampereen kädentaitomessut 2022 olivat antoisat jälleen kerran. Ohessa ryhmäkuva Védís Jónsdóttirin suunnittelemasta Riddari-neuleesta, jonka malli on villinnyt neulojat yli pohjolan. Voit ladata kuvan täältä.

Lue lisää

01.12.2022

Tervetuloa Otavan hyvinvointipressiin 13.12.!

Tule hakemaan ideoita ja inspiroitumaan Otavan kevään kiinnostavista hyvinvointiaiheista! Mukana jälleen paljon uusia näkökulmia kehon ja mielen toimintaan sekä tulevaisuuden terveyteen, unohtamatta eläinystäviä ja poikkeuksellisia elämänkokemuksia. Tilaisuus järjestetään Zoomissa tiistaina 13.12. klo 13.00.

Lue lisää

30.11.2022

Otava julkaisee kirjan Antti Kaikkosesta

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee syksyllä 2023 puolustusministeri Antti Kaikkosen uraa kuvaavan teoksen. Kirja kertoo Kaikkosen poliittisen uran vaiheista, mutta painottuu erityisesti hänen kauteensa puolustusministerinä, jonka aikana Suomen turvallisuusympäristö muuttui dramaattisesti.

Lue lisää

23.11.2022

12-vuotiaan ukrainalaistytön päiväkirja Ette tiedä mitä sota on kertoo pysäyttävän tositarinan sodan syttymisestä ja siltä pakenemisesta

Ette tiedä mitä sota on on nuoren tytön koskettava omakohtainen kuvaus Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. 12-vuotias Jeva Skaletska aloitti päiväkirjan kirjoittamisen heti sodan ensi hetkinä. Kustannusosakeyhtiö Otava ohjaa kirjasta saadut tulot Suomen Unicefille Ukrainan lasten hyväksi.

Lue lisää

22.11.2022

Pedagoginen Sukella kuviin! -julistenäyttely nyt tilattavissa ilmaiseksi

Leikkisä pedagoginen julistenäyttely rakastettujen lastenkirjojen kuvilla on nyt tilattavissa ilmaiseksi! Eri tiloihin soveltuvan julistenäyttelyn avulla lasten kanssa voidaan käsitellä helpolla ja hauskalla tavalla kirjojen kuvituksia ja niiden merkitystä tarinalle. Näyttelyn kuva-aineiston lisäksi aineistoihin kuuluu eri-ikäisille oppijoille soveltuvaa pedagogista aineistoa, jonka avulla lasten kanssa voi keskustella kuvista ja niiden merkityksestä tarinoille.

Lue lisää

16.11.2022

Talven neulekirjoissa palataan juurille: suomalaisvaikutteita, mystiikkaa ja puutarhainspiraatiota

Onneksi on taas villapaitojen aika! Moreenin talven käsityökirjat ovat täsmälääke talven neulekuumeeseen: ne ovat täynnä mitä ihanimpia kaarrokeneuleita, sukkia ja asusteita, joiden värit ja kuviot tuovat iloa pitkäksi aikaa. Nyt inspiroidutaan kansallisperinteistä, magiasta ja luonnosta, jotka ovat saaneet suunnittelijoiden käsissä uuden, modernin ilmeen.

Lue lisää

15.11.2022

Otavan ja KOM-teatterin yhteiseen runokilpailuun osallistui yli 1000 runoa – tässä voittajakolmikko!

Poliittinen runo voi hyvin. Otavan ja KOM-teatterin yhteiseen Poliittinen runo NYT! -kilpailuun osallistui yli 1000 runoa yli 400 eri nimimerkiltä. Runojen parhaimmisto on koottu antologiaan Luistelukentänhoitajan ongelmat ovat meidän kaikkien ongelmia.

Lue lisää

10.11.2022

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokasteos Stalker-vuodet kuvaa suomettumisen psykologiaa ja yksityisyyden häviämisen uhkakuvia

Vahvatunnelmainen romaani on lähihistoriamme henkisen ilmapiirin ruumiinavaus ja leikkaus suomettumisen ja lama-ajan psykologiaan. Se kuvaa, kuinka ihminen etsiessään jotain suurta voi kadottaa itsensä, ja osoittaa, että ihminen ei koskaan ole irrotettavissa ajastaan.

Lue lisää

08.11.2022

Professori Hannu Salmen ”Tunteiden palo – Turku liekeissä 1827” on tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas

"Perinpohjaisesti lähteisiin perustuva, moniaistillisesti kuljetettu tarina Turun palosta avaa kokonaan uuden näkökulman menneeseen tragediaan. Vaikka liekit melkein polttavat lukijaakin, teos pysyy faktoissa ja laajenee yksittäisiä ihmisiä sekä yhden kaupungin menneisyyttä suuremmaksi kertomukseksi Euroopan historiasta, tiedonvälityksestä, jopa Goethesta", todetaan palkintoperusteluissa.

Lue lisää

02.11.2022

Sukella kuviin! Kustannusosakeyhtiö Otavan Kuvitetut!-hanke nostaa kuvakirjat ja niiden tekijät etualalle

Kuvitetut!-hankkeen on tarkoitus nostaa kuvakirjat ja kuvitetut kirjat niiden ansaitsemaan arvostukseen, ja luoda luontaista näkyvyyttä näille värikkäille ja monipuolisille taideteoksille. Tavoitteena on myös kasvattaa arvostusta sekä tietoisuutta kuvittajien ammattia kohtaan. Hankkeeseen liittyvän näyttelyn on toteuttanut All Things Content. Kuvitetut!-avajaisia vietetään Otavalla 11.11.

Lue lisää

01.11.2022

Kirjakevät 2023 on täällä! Otava julkistaa tänään kustannusohjelmansa

Otava julkistaa tänään kevään 2023 kustannusohjelmansa. Katso katalogista, mitä kirjoja Otavalta ilmestyy tammikuusta toukokuuhun.

Lue lisää

31.10.2022

Elina Backman jo toistamiseen ehdolla Ruotsin parhaan käännösdekkaripalkinnon saajaksi

Elina Backmanin toinen romaani Kun jäljet katoavat on ehdolla Ruotsin parhaaksi käännösdekkariksi. Myös esikoisteos Kun kuningas kuolee oli ehdolla samaisen palkinnon saajaksi. Backmanin romaanit on kääntänyt ruotsiksi Marjut Hökfelt.

Lue lisää

27.10.2022

Prinssi Harryn odotettu omaelämäkerta ilmestyy suomeksi tammikuussa 2023 Otavan kustantamana

Prinssi Harryn omaelämäkerta “Varamies” julkaistaan lähes yhtäaikaisesti 16 kielellä ympäri maailmaa. Suomeksi teos ilmestyy 31.1.2023 Otavan kustantamana.

Lue lisää

24.10.2022

Milla Karppinen kustannuspäälliköksi Otavan ja Kariston lasten- ja nuortenkirjakokonaisuuteen

FM Milla Karppinen on nimitetty 24.10.2022 alkaen kustannuspäälliköksi Otavan ja Kariston lasten- ja nuortenkirjakokonaisuuteen. Karppinen siirtyy Kustannusosakeyhtiö Otavaan Into Kustannuksen lastenkirjallisuuden ja kaunokirjallisuuden kustannuspäällikön tehtävästä. ”Otavan ja Kariston lasten- ja nuortenkirjat ovat aarreaitta, jossa riittää ihasteltavaa ja ihmeteltävää kaikenikäisille lukijoille. Olen valtavan iloinen päästessäni sukeltamaan tähän tarinoiden ja kuvien kiehtovaan…

Lue lisää

19.10.2022

Alex Schulmanin uutuus nousi suoraan Ruotsin bestseller-ykköseksi – nyt Malman asema ilmestyy suomeksi

Alex Schulmanin neljäs suomennettu romaani Malman asema on koskettava tarina perhesalaisuuksista ja vääryyksistä, jotka periytyvät sukupolvelta toiselle. Siinä etsitään totuutta, joka voisi muuttaa kaiken.

Lue lisää

18.10.2022

Otava julkaisee presidentti Volodymyr Zelenskyin ”taisteluhuudon vapauden puolesta”

Otava julkaisee helmikuussa 2023 Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin puhekokoelman "Viesti Ukrainasta", joka kertoo Ukrainan sodan tarinan maan presidentin sanoin ja silmin. Samalla kirja on väkevä vetoomus vapauden ja Ukrainan tukemisen puolesta. Helmikuun 24. päivänä 2023 tulee kuluneeksi vuosi Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta.

Lue lisää

18.10.2022

Tihkuvaa jännitystä loppuvuoteen!

Lukijoiden suosikit Chris Carter, Lee & Andrew Child, Jessica Fellowes ja Robert Galbraith julkaisevat uutuusromaanit lokakuun pimenevien iltojen iloksi.

Lue lisää

17.10.2022

Dekkareiden kuningatar Camilla Läckberg palaa Fjällbackaan!

Tätä on odotettu! Camilla Läckberg jatkaa supersuosioon noussutta Fjällbacka-sarjaansa. Uudessa romaanissa Käenpoika Fjällbackaa järisyttää kaksi kauhistuttavaa tapausta, joilla ei tunnu olevan yhteyttä toisiinsa.

Lue lisää

17.10.2022

Aki & Milla Ollikaisen yhteinen esikoisromaani koukutti lukijat Suomessa ja maailmalla ja nyt sarja jatkuu!

Pariskunnan toinen jännitysromaani Kiikku julkaistaan 21. lokakuuta. Esikoisromaani Kontti (2021) sai loistoarviot ja sen oikeudet myytiin yhteentoista maahan jo ennen teoksen ilmestymistä. Kiikku jatkaa komisario Paula Pihlajasta kertovaa sarjaa.

Lue lisää

13.10.2022

Vastustamaton Prinsessa Pikkiriikki valloittaa pian elokuvana!

Lauri Maijalan ohjaaman Prinsessa Pikkiriikki -elokuvan kuvaukset alkavat kesällä 2023, ja se saa ensi-iltansa vuonna 2024. Elokuvan tuottaa Helsinki-filmi ja sen levittäjä on Aurora Studios. Lisäksi kaikkien Pikkiriikki-fanien iloksi kirjasarjan uusi osa, Prinsessa Pikkiriikin hiukkasen hurjat sadut, ilmestyy ensi viikolla.

Lue lisää

11.10.2022

Wekesa, Al-Ani ja Obele kyllästyivät stereotyyppisiin tarotpakkoihin: kotimaisten tekijöiden uusi, inklusiivinen tarotpakka ja –kirja tarjoavat representaatioita kaikille

“Maailma ei ole ainoastaan valkoinen, binäärinen tai heteronormatiivinen, ja tämä näkyy meidän korttipakassamme”. Sophia Wekesan, Noora Al-Anin ja Saara Obelen käsissä syntyi intersektionaalinen, inklusiivinen ja feministinen tarotpakka, joka haastaa perinteisen tavan lukea kortteja.

Lue lisää

10.10.2022

Joonatan Tolan Punainen planeetta voitti Laurin kirja -äänikirjapalkinnon

Näkövammaisjärjestöjen järjestämän Laurin kirja -äänikirjakilpailun on voittanut Joonatan Tolan romaani Punainen planeetta. Teoksen on lukenut äänikirjaksi Ilkka Villi. Palkinnolla näkövammaisjärjestöt haluavat kiinnittää huomiota kotimaisen äänikirjan laatuun. Palkinnon suuruus on yhteensä 6 000 €.

Lue lisää

07.10.2022

Maailmankirjallisuuden kärkinimen Chimamanda Ngozi Adichien Surumerkintöjä on omakohtainen essee isästä, kuolemasta ja riipaisevasta surusta

"Miten on mahdollista, että maailma jatkaa eteenpäin, hengittää sisään ja ulos niin kuin aina, kun minun sielussani on alkanut päättymätön hajoaminen?" Adichie kysyy pohtiessaan, kuinka selvitä isän kuolemasta.

Lue lisää

05.10.2022

Mohsin Hamidin Viimeinen valkoinen mies on viiltävän tarkka kuvaus etuoikeuksista luopumisesta

Bestseller-kirjailijan uusi romaani kuvaa väkevästi rakkautta, menetyksiä ja levottomuutta muutoksen edessä sekä ravistelee uskomuksiamme itsestämme ja maailmasta.

Lue lisää

04.10.2022

Kristallista savuksi kuljettaa lukijan syvälle säveltäjä Kaija Saariahon musiikkiin ja maailmaan

Vahvasti kerronnallinen kirja kuvaa Kaija Saariahon tuotannon ja elämänkaaren kautta hänen syvimpiä ajatuksiaan. Samalla piirtyy kuva voimakkaasta ja määrätietoisesta henkilöstä, jonka kansainväliset kollegat ovat äänestäneet maailman tärkeimmäksi elossa olevaksi säveltäjäksi.

Lue lisää

03.10.2022

Laiva on lastattu lyriikalla! Laura Ruohosen ja Erika Kallasmaan uusi runokuvakirja vie runon ja kuvan villeimmille vesille

Kummalla kammella -uutuusteos seilaa rakastettujen Allakka pullakan, Yökyöpeleitten ja Tippukivitapauksen hengessä. Tekijäkaksikko Ruohonen ja Kallasmaa ovat riemastuttaneet lapsiperheitä oivaltavilla runoillaan ja kuvillaan jo lähes 20 vuoden ajan.

Lue lisää

03.10.2022

”Ian McEwanin paras teos sitten Sovituksen” – Palkitun kertojan suurromaani pohtii, kuinka maailman tapahtumat vaikuttavat elämäämme ja muistoihimme

Voimmeko koskaan todella oppia menneisyyden traumoista? Kuinka paljon maailma ympärillämme muovaa elämäämme ja muistojamme? Ian McEwanin lumoava ja syvän inhimillinen romaani luotaa lähihistoriaa yhden miehen toiveiden, pettymysten ja oivallusten näkökulmasta.

Lue lisää

03.10.2022

Suomen kaukaloiden kaikkien aikojen ulkomaalaisvahvistus Éric Perrin saapuu Suomeen – Lasse Lindqvistin uutuuskirja kertoo rakastetun jääkiekkoilijan koko henkeäsalpaavan tarinan

Sisukas kanadanranskalainen Éric Perrin nousi Lavalin ulkojäiltä Stanley Cup -voittajaksi ja suomalaisen liigakiekon legendaksi. Perrin saapuu Suomeen lokakuun lopussa ja on median haastateltavissa elämäkertakirjansa tiimoilta.

Lue lisää

30.09.2022

Eva Reenpää Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtajaksi

Eva Reenpää (KTM) on nimitetty Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtajaksi 1.1.2023 alkaen. Eva Reenpää on työskennellyt Otavan tietokirjojen kustannusjohtajana vuodesta 2016 asti. Hän on toiminut myös Otava Oy:n hallituksen jäsenenä ja Otavan Kirjasäätiön hallituksen puheenjohtajana. Otavaa menestyksellisesti 13 vuoden ajan johtanut Pasi Vainio jatkaa toimitusjohtajana 31.12.2022 asti ja sen jälkeen uuden toimitusjohtajan…

Lue lisää

30.09.2022

Syksy on juhlaa Mauri Kunnas -faneille: uutuuskirja Pippendorfin kirjavat kummitukset ja ennennäkemätön näyttelykokonaisuus Espooseen

Mauri Kunnaksen merkittävää elämäntyötä juhlitaan Espoon Näyttelykeskus WeeGeen uudessa, pysyvässä näyttelyssä lokakuun 7. päivästä alkaen. Tällä viikolla ilmestyy myös Kunnaksen uusi kuvakirja, jossa seikkailevat tällä kertaa Hui kauhistus! -klassikosta tutut Pippendorfin kartanon kummitukset.

Lue lisää

29.09.2022

Pimeät voimat palaavat Eurooppaan Tuomas Niskakankaan romaanissa Miekka

Tuomas Niskakankaan esikoisromaani Roihu herätti suurta kiinnostusta ja voitti BookBeatin Vuoden tulokas -palkinnon. Toisessa teoksessaan Niskakangas punoo Roihusta tutulla tavalla aikakautemme suuret uhkakuvat yhden vuorokauden mittaiseksi kujanjuoksuksi.

Lue lisää

28.09.2022

Antti Tuomaisen hittitrilogian viimeisessä osassa äärikäytännöllinen vakuutusmatemaatikko Henri Koskinen päätyy suurten ratkaisujen äärelle

Hollywoodiin myydyn trilogian viimeisessä osassa kierrokset kovenevat, kun järkeen ja järjestykseen luottava Henri Koskinen joutuu entistäkin repivämpien ristiriitojen riivaamaksi.

Lue lisää

27.09.2022

Mila Teräksen Yökirjeitä on vavahduttava romaani tyttönä olemisen vaikeudesta ja ilosta, jonka voi löytää uudelleen

Yökirjeitä kertoo 15-vuotiaan Fridan selviytymisestä vaikean kokemuksen jälkeen. Se on tarina seksuaalinen häirinnän ja väkivallan vaikutuksista sekä niistä yhteiskunnan ja somen tuomista paineista, joita nuoret nykymaailmassa kokevat.

Lue lisää

27.09.2022

Pohjoismaisen rikoskirjallisuuden supertähti Emelie Schepp Helsingin Kirjamessuille

Emelie Schepp (s. 1979) on pohjoismaisen rikoskirjallisuuden supertähti, jonka kirjat rikkovat myyntiennätyksiä ympäri maailmaa. Salatun menneisyytensä kanssa kamppailevasta syyttäjästä Jana Berzeliuksesta kertovaa sarjaa on myyty yhteensä lähes kolme miljoonaa kappaletta 30 maassa, ja Schepp on voittanut kolmena peräkkäisenä vuonna Vuoden dekkarikirjailija -palkinnon. Nyt Schepp saadaan viimein Suomeen! Hän esiintyy Helsingin Kirjamessuilla sunnuntaina.

Lue lisää

26.09.2022

Mikko Virran uutuuskirja ”Operaatio Kekkonen” paljastaa täysin uutta tietoa lännen tiedustelijoista Urho Kekkosen kintereillä

Miten muodostui Kekkosen salainen yhteys länteen, ja millaista oli lännen agenttien ja suomalaisten poliitikkojen viinanhuuruinen seuraelämä keskellä kriittisiä vaaran vuosia?

Lue lisää

25.09.2022

Karhuryhmä 2 – Harri Gustafsbergin tie poliisin erikoisyksilön konkariksi ja ihmismielen intohimoiseksi tutkijaksi

Harri Gustafsberg & Milla Ollikainen: Karhuryhmä 2 – Matkalla mielen mestariksi. Tapaus: Ilpo Larha

Lue lisää

23.09.2022

Rakkaus koiriin yhdistää kaksi äidistään eroon joutunutta tyttöä lämminhenkisessä Kaisla ja Isla -kirjasarjassa

Uusi kirjasarja käsittelee niin vaikeita perhesuhteita kuin ystävyyttä sekä eläinten tuomaa lohtua ja turvaa. Kaislan ja Isla – Pystykorvatalvi on koirasarjan ensimmäinen osa, ja sen takana on muun muassa suositusta Tassu-trio -koirasarjasta tuttu Helena Meripaasi.

Lue lisää

23.09.2022

Viihdekirjojen näyttävä syksy – Glamouria, lämpöä ja huumoria

Kevyen lukemisen suosio kuuluu ja näkyy lukuaikapalveluissa, kirjastojen varauslistoilla ja kustantamoiden valikoimissa. Nyt on luvassa mukaansa tempaavaa viihdettä syksyn viileisiin iltoihin, jolloin tarvitaan lohtua ja kannattelua, hyvän mielen tarinoita, suuria tunteita ja täydellisiä irtiottoja tavallisesta arjesta. Otava ja Karisto tarjoavat luettavaa monenlaisiin makuihin.

Lue lisää

22.09.2022

Lukijat ja kriitikot lumonnut Paula Nivukoski palaa esikoisromaaninsa maisemiin

Pohjalaisen kirjailijan Paula Nivukosken romaanit Nopeasti piirretyt pilvet ja Mainingin varjo saivat ylistävän vastaanoton niin kriitikoilta kuin lukijoilta. Nyt julkaistava kolmas romaani Kerran valo katoaa jatkaa esikoisen tarinaa ja kuvaa Koskiluhdan seuraavan sukupolven elämää jatkosodan aikana.

Lue lisää

21.09.2022

Onko missään enää mahdollisuutta olla hiljaisuudessa, pohtii Reetta Niemelän ja Eri Shimatsukan kuvakirja Kettu ja hiljaisuus

Suloisessa kirjassa kerrotaan pitkäkorvaisen ketun kautta herkkyydestä, jota muut eivät aina ymmärrä. Kettu ja hiljaisuus muistuttaa, että herkän ei pitäisi aina joutua olemaan se, joka sopeutuu. Kirja on tekstiilitaiteilija Eri Shimatsukan ensimmäinen lastenkirjakuvitustyö.

Lue lisää

20.09.2022

Pullonkerääjä on dekkarikuningatar Outi Pakkasen 30. romaani!

Outi Pakkanen on jännityskirjallisuutemme valovoimaisimpia tähtiä ja tunnetaan etenkin Helsinkiin sijoittuvista jännitysromaaneistaan, joiden päähenkilö on graafikko Anna Laine. Syyskuun lopussa ilmestyvä Pullonkerääjä on Pakkasen 30. romaani. Siinä sukusalaisuudet paljastuvat julmasti yöllisessä tarinassa.

Lue lisää

18.09.2022

Apua överiempatiaan ja masennuksen tunnelukkoihin

Myötätunto on tärkeä ominaisuus sosiaalisissa suhteissa, mutta liiallinen empatia saa ihmisen kadottamaan yhteyden omiin tunteisiinsa. Tunnelukoilla on vahva yhteys masennukseen, ja niiden ymmärtäminen voi olla tärkeä askel toipumisen polulla.

Lue lisää

15.09.2022

Amer Sportsin yrityshistoria kertoo suomalaisfirman hätkähdyttävästä kasvusta globaaliksi urheilubrändiyhtiöksi

Amer Sportsin urheilubrändit, kuten Arc’teryx, Salomon, Wilson, Peak Performance ja Atomic tunnetaan ympäri maailman. Harva tuntee yhtiön historiaa ja sen hätkähdyttävää matkaa suomalaisesta, sodan jälkeen perustetusta tupakkayhtiöstä menestyväksi, globaaliksi brändiyhtiöksi. VTT Antti Parpolan kirjoittama "Merkkien takana" on paitsi Amer Sportsin tarina, myös valaiseva läpileikkaus Suomen taloushistoriaan.

Lue lisää

15.09.2022

Sanna Karlströmin runoissa käsitellään äidin kuolemaa

Kirkkaan ilmaisun mestarin kuudennessa runokokoelmassa Pehmeät kudokset kuolleet ovat haava ja päättelemätön lanka.

Lue lisää

15.09.2022

Guinnessin maailmanennätyskirja ampaisee avaruuteen – Suomessa ennätyksiä rikkoivat Kalle Rovanperä ja Hyrynsalmen suopotkupalloturnaus

Maailman suosituin ennätyskirja tulee taas! Guinness World Records 2023 kokoaa yksien kansien väliin mitä uskomattomimmat ennätykset meiltä ja maailmalta. Guinness World Recordsin teema on tänä vuonna avaruus, ja teemaa käsitellään kattavasti läpi tänään ilmestyneen kirjan.

Lue lisää

13.09.2022

KUTSU: Varman toimitusjohtaja Risto Murto pureutuu uutuuskirjassaan Suomen väestökatoon. Tervetuloa Puuttuvat puoli miljoonaa -kirjan julkistamistilaisuuteen pe 7.10.

Millainen tulevaisuus odottaa vanhenevaa Suomea ja sen taloutta? Tätä pohtii Varman toimitusjohtaja, kauppatieteiden tohtori Risto Murto uutuuskirjassaan “Puuttuvat puoli miljoonaa – Väestökato ja Suomen talouden tulevaisuus”. Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen pe 7.10. klo 10–11 Otavaan.

Lue lisää

12.09.2022

Sosiaalisen median supertähti Roni Back julkaisee uratarinansa Matkani somen huipulle

Suomituben suurnimen kirja matkasta menestykseen ja elämästä kulisseissa. Kymmenvuotisen tubettajauransa aikana Roni Back on tuonut iloa, inspiraatiota ja piristystä tuhansien suomalaisten arkeen. Uutuuskirjassa esiin pääsevät tarinat videoiden taustalla, sekä epäonnistumiset ja julkisuudessa elämisen varjopuolet.

Lue lisää

09.09.2022

Jalkapallon musta kirja on kahden toimittajan kriittinen kuvaus rahan mahdista ja tuhovoimasta huippujalkapallossa

Miksi jalkapallon MM-turnaus järjestetään maassa, joka on saanut kisat todennäköisesti lahjusten avulla? Miksi ottelut pelataan stadioneilla, joita rakentaessa on kuollut tuhansia siirtotyöläisiä? Miten huippuseurat voivat ostaa pelaajia sadoilla miljoonilla euroilla, vaikka ovat korviaan myöten veloissa?

Lue lisää

09.09.2022

Kun Lucy Diamond kirjoittaa, henkilöhahmot ottavat vallan

Kansainvälisen tähtikirjailija Lucy Diamondin kirjat ovat saaneet myös Suomessa huikean vastaanoton. Suomennetut romaanit ovat olleet myyntimenestyksiä yksi toisensa jälkeen. Kustannusalalla työskennellyt Diamond lukee myös itse paljon, ja hän kertoo kirjojen tuovan valtavasti onnea hänen elämäänsä. Korona-aikaan ne auttoivat elämäntilanteessa, jossa ei voinut tavata ystäviä.

Lue lisää

08.09.2022

Entinen huumepoliisi kertoo, miten voi selättää pahimmat pelkonsa ja valjastaa ne hyödyksi.

Sami Sallinen: Pelko ja rohkeus Ilmestyy 29.9. Pelko lamauttaa ja saa ihmisen käyttäytymään joskus arvaamattomilla tavoilla. Pelko voi rajata elämää, jos se saa ihmisen välttämään ahdistusta aiheuttavia tilanteita. Työssä jatkuvasti koettu turvattomuus laskee työtehoa ja nostaa yksilön kokemaa kuormituksen määrää. Se lisää virhearviointien mahdollisuutta, aiheuttaa unettomuutta ja stressiä,…

Lue lisää

07.09.2022

Otavan, Kariston, Suplan ja Otavan Kirjasäätiön viihdekirjoituskilpailun voittaja valittu

Kilpailun runsas osallistujamäärä näytti suomalaisten rakkauden hyvän mielen tarinoihin sekä sen, miten moniin muotoihin viihdekirjallisuus taipuu.

Lue lisää

07.09.2022

TUPLAJULKKARIT: Urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotten kirjat Awak Kuierin elämästä sekä kilpavoimistelun pimeästä puolesta julkaistaan syyskuussa

Urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slottelta ilmestyy syyskuussa kaksi kirjaa: koripalloilija Awak Kuierin elämäntarina sekä nuorten romaani Armoton unelma, joka kertoo huippuvalmennuksen pimeästä puolesta. Tervetuloa kirjojen julkistamistilaisuuteen Otavaan keskiviikkona 5.10. klo 16–19.

Lue lisää

06.09.2022

Mikä on totta ja mikä unta? Marko Leinon Unimaailman vangit on lukuromaani unen ja ajan arvoituksista

Unen ja toden rajamailla liikkuva romaani on mukaansa tempaava seikkailutarina. Elokuvanakin hurmanneesta, kansainvälistä menestystä niittäneestä Joulutarinastaan tutun Marko Leinon uutuus on koko perheelle suunnattu viisas kertomus oman itsensä ja rohkeutensa löytämisestä, rakkauden voimasta.

Lue lisää

06.09.2022

Rakastetun taiteilijan Helene Schjerfbeckin kuva täydentyy uusien kirjelöytöjen avulla

Uutuuskirja "Ella" kertoo Helene Schjerfbeckin elämänmittaista taiteilijaksi kasvun tarinaa kirjelöytöjen avulla ja piirtää arkistomateriaalien pohjalta uuden ja aiempaa monisäikeisemmän kuvan taidemaalari Helene Schjerfbeckistä.

Lue lisää

02.09.2022

Uutuuskirja valottaa Risto Rytin vaikuttavaa ja dramaattista uraa talouspäättäjänä

Sakari Heikkisen, Antti Kuusterän ja Seppo Tiihosen uutuuskirja "Kylmästi laskeva mies. Talousvaikuttaja Risto Rytin elämä" on ensimmäinen kattava kokonaisesitys Risto Rytin urasta talousvaikuttajana.

Lue lisää

01.09.2022

Lohtua ja selviytymisen työkaluja elämän tuomiin luopumisen hetkiin

Elämä on jatkuvaa luopumista, eikä mikään tai kukaan pysy luonamme ikuisesti. Joudumme lopulta päästämään irti jokaisesta asiasta, omasta elämästämmekin. Kun suostumme hyväksymään tämän, meidän on mahdollista elää väkevämmin nykyhetkessä.

Lue lisää

01.09.2022

KUTSU: Yhteishyvän parhaat kotiruoat kokoaa kaikki suomalaisten suosikkireseptit yksiin kansiin – Tervetuloa julkistamistilaisuuteen 6.9.

Yhteishyvä tunnetaan toimivista resepteistään, joiden avulla jokainen voi laittaa maittavaa, ravitsevaa ja edullista ruokaa kotimaisia raaka-aineita suosien. Yhteishyvän keittokirjassa on yli 100 ohjetta herkullisiin ja helppotekoisiin arkiruokiin. Median edustajat ovat tervetulleita kirjan julkistamistilaisuuteen tiistaina 6.9. Otavaan (Uudenmaankatu 10, Helsinki).

Lue lisää

31.08.2022

Olli Jalosen Stalker-vuodet osuu ajankohtaiseen keskusteluun ja on lähihistoriamme henkisen ilmapiirin ruumiinavaus

Nuori opiskelija palkataan salaiseen tutkimukseen kaksinkertaisen Finlandia-voittajan Olli Jalosen vaikuttavassa romaanissa.

Lue lisää

29.08.2022

MUISTUTUS: Tervetuloa Otavan kustantamoiden yhteiskunta- ja historiapressiin ti 30.8.

Tervetuloa tutustumaan Otavan ja Atenan poikkeuksellisen vahvaan tietokirjasyksyyn. Ilmoittaudu mukaan virtuaaliseen Zoom-pressiin, jonka aikana kuulet kolmentoista kärkikirjailijan tiivistyksen omasta uutuuskirjastaan. Mukana on niin sotahistoriaa, politiikkaa kuin jalkapalloakin. Pressi pidetään tiistaina 30.8. klo 13–14.30.

Lue lisää

26.08.2022

Millaista on elää nuorena ruskeana äitinä 2020-luvun Suomessa? Fiona ’Elōnen ravisteleva esikoisromaani pureutuu äitiyden tabuihin

Ruskeat Tytöt ry:n toiminnanjohtajan Fiona ’Elōnen esikoisromaani kertoo rakkaudesta, vanhemmuudesta ja sosiaalisesta luokasta, ja kuinka päihteet ovat arkea siinä missä päivähoito-ongelmatkin.

Lue lisää

26.08.2022

”Jokaisen tulisi hyväksyä oma vajavuutensa ja oma pahuutensa” – Psykologi Pirkko Lahden henkilökuva on puheenvuoro mielen hyvinvoinnin merkityksestä

FT Minna Maijalan uutuuskirja "Pirkko Lahti. Kuuntelija" on koskettava kuvaus kriiseissä ja katastrofeissa särkyneiden ihmisen auttajasta Pirkko Lahdesta, josta tuli Suomen tunnetuin mielenterveyden lähettiläs.

Lue lisää

25.08.2022

Noora Kunnaksen Salmanterin Terttu ja minimerirosvot ehdolla sveitsiläiselle lastenkirjapalkinnolle – huippuhauska sarja ilmestyy jo kahdeksalla kielialueella

Monisukupolvinen Prix Chronos -kilpailu palkitsee vuosittain lasten- tai nuortenkirjan, joka käsittelee eri sukupolvien välisiä suhteita hauskalla ja kriittisellä tavalla. Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on neliosaiseksi kasvaneen Salmanterin Terttu -sarjan ensimmäinen osa.

Lue lisää

24.08.2022

Häikäisevä uutuuskirja Erik Bruunista esittelee graafisen alan legendan, jonka ura ulottuu kahdeksalle vuosikymmenelle

Ulla Aartomaan kirjoittama uutuuskirja Erik Bruunista esittelee kaikkien tunteman graafisen muotoilijan häikäisevän uran. Erik Bruunin pojat Peter Bruun ja Sebastian von Bruun ovat vastanneet kirjan ainutlaatuisen runsaan kuvituksen toimittamisesta.

Lue lisää

24.08.2022

Katseet yksityiskohtiin – upeat käsityökirjat värittävät syksyn

Moreenin syksyn käsityökirjavalikoimassa on tänä syksynä hengästyttävän kauniita neulekirjoja. Malleja löytyy niin kirjoneuleiden ystäville kuin pitseistä ja pintaneuleistakin pitäville. Varmaa on, että suomalaisten rakkaus neulontaan pysyy: käsityökirjat hallitsevat myyntilistojen kärkisijoja edelleen.

Lue lisää

23.08.2022

Finlaysonin ihanat suosikkikuosit voi nyt neuloa vaikka sukkiin tai villapaitaan

Kenenpä kodissa ei olisi Finlaysonin tuotteita? Nyt suomalaisten rakastamat kuosit saa vielä henkilökohtaisemmiksi. Finlaysonin ja Novitan uutuuskirjan avulla pääset neulomaan muun muassa sukkia, lapasia, pipoja ja puseroita Novitan ihanilla langoilla. Klassikkokuosit neuleina -uutuuskirja ilmestyy 12.9. ja on myynnissä yksinoikeudella S-ryhmän myymälöissä.

Lue lisää

23.08.2022

MUISTUTUS: Tervetuloa Otavan kustantamoiden yhteiskunta- ja historiapressiin ti 30.8.

Tervetuloa tutustumaan Otavan ja Atenan poikkeuksellisen vahvaan tietokirjasyksyyn. Ilmoittaudu mukaan virtuaaliseen Zoom-pressiin, jonka aikana kuulet kolmentoista kärkikirjailijan tiivistyksen omasta uutuuskirjastaan. Mukana on niin sotahistoriaa, politiikkaa kuin jalkapalloakin. Pressi pidetään tiistaina 30.8. klo 13–14.30.

Lue lisää

22.08.2022

”Ensin meitä lyötiin nyrkillä naamaan ja sen jälkeen kysyttiin, oliko meillä jotakin keskusteltavaa” – Heikki Haaviston muistelmat kertovat suomalaisten sisukkaasta taistelusta EU-neuvottelujen kohtalonhetkillä

Kesällä menehtynyt Heikki Haavisto kertoo muistelmissaan matkastaan ujosta maalaispojasta MTK:n toiminnanjohtajaksi ja lopulta Suomen ulkoministeriksi.

Lue lisää

22.08.2022

KUTSU: Tervetuloa Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirjan julkistamistilaisuuteen ke 24.8.

Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirja on upea teos kaikille, jotka rakastavat teatteria, hyviä tarinoita ja maukasta ruokaa. 150 vuotta täyttävän Kansallisteatterin rakastetut näyttelijät, niin entiset kuin nykyiset, loistavat tämän silmiä hivelevän reseptikirjan pääosissa. Tekijätiimiin kuuluvat tunnetut alansa taitajat: keittokirjailija Teresa Välimäki, ruokakuvaaja Laura Riihelä ja näyttelijä Sari Puumalainen.

Lue lisää

16.08.2022

Leena Parkkisen uutuusromaani on huikaiseva kertomus rakkaudesta, jolla ei ole rajoja

Neiti Steinin keittäjätär kertoo rikoksesta joka erottaa siskokset, ja rakkaudesta joka asettaa ihmisen palvelemaan toista.

Lue lisää

15.08.2022

Muistutuskutsu: Otavan kustantamojen syyspressi 17.8. klo 13

Otavan kustantamojen syyspressi kokoaa yhteen tulevan kauden kiinnostavat puheenaiheet, inspiroivat ihmiset ja kirjasyksyn upeat uutuuskirjat. Pressi toteutetaan Zoomissa. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

15.08.2022

Kestävää asumista ja säilyttävää korjaamista painovoimaisen ilmanvaihdon avulla

Painovoimainen ilmanvaihto on perinteinen ja ekologinen rakennustapa, jonka käyttö ja asiantuntemus vähenee Suomessa.

Lue lisää