30.09.2022

Eva Reenpää Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtajaksi

Eva Reenpää (KTM) on nimitetty Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtajaksi 1.1.2023 alkaen. Eva Reenpää on työskennellyt Otavan tietokirjojen kustannusjohtajana vuodesta 2016 asti. Hän on toiminut myös Otava Oy:n hallituksen jäsenenä ja Otavan Kirjasäätiön hallituksen puheenjohtajana. Otavaa menestyksellisesti 13 vuoden ajan johtanut Pasi Vainio jatkaa toimitusjohtajana 31.12.2022 asti ja sen jälkeen uuden toimitusjohtajan…

Lue lisää

30.09.2022

Syksy on juhlaa Mauri Kunnas -faneille: uutuuskirja Pippendorfin kirjavat kummitukset ja ennennäkemätön näyttelykokonaisuus Espooseen

Mauri Kunnaksen merkittävää elämäntyötä juhlitaan Espoon Näyttelykeskus WeeGeen uudessa, pysyvässä näyttelyssä lokakuun 7. päivästä alkaen. Tällä viikolla ilmestyy myös Kunnaksen uusi kuvakirja, jossa seikkailevat tällä kertaa Hui kauhistus! -klassikosta tutut Pippendorfin kartanon kummitukset.

Lue lisää

29.09.2022

Pimeät voimat palaavat Eurooppaan Tuomas Niskakankaan romaanissa Miekka

Tuomas Niskakankaan esikoisromaani Roihu herätti suurta kiinnostusta ja voitti BookBeatin Vuoden tulokas -palkinnon. Toisessa teoksessaan Niskakangas punoo Roihusta tutulla tavalla aikakautemme suuret uhkakuvat yhden vuorokauden mittaiseksi kujanjuoksuksi.

Lue lisää

28.09.2022

Antti Tuomaisen hittitrilogian viimeisessä osassa äärikäytännöllinen vakuutusmatemaatikko Henri Koskinen päätyy suurten ratkaisujen äärelle

Hollywoodiin myydyn trilogian viimeisessä osassa kierrokset kovenevat, kun järkeen ja järjestykseen luottava Henri Koskinen joutuu entistäkin repivämpien ristiriitojen riivaamaksi.

Lue lisää

27.09.2022

Mila Teräksen Yökirjeitä on vavahduttava romaani tyttönä olemisen vaikeudesta ja ilosta, jonka voi löytää uudelleen

Yökirjeitä kertoo 15-vuotiaan Fridan selviytymisestä vaikean kokemuksen jälkeen. Se on tarina seksuaalinen häirinnän ja väkivallan vaikutuksista sekä niistä yhteiskunnan ja somen tuomista paineista, joita nuoret nykymaailmassa kokevat.

Lue lisää

27.09.2022

Pohjoismaisen rikoskirjallisuuden supertähti Emelie Schepp Helsingin Kirjamessuille

Emelie Schepp (s. 1979) on pohjoismaisen rikoskirjallisuuden supertähti, jonka kirjat rikkovat myyntiennätyksiä ympäri maailmaa. Salatun menneisyytensä kanssa kamppailevasta syyttäjästä Jana Berzeliuksesta kertovaa sarjaa on myyty yhteensä lähes kolme miljoonaa kappaletta 30 maassa, ja Schepp on voittanut kolmena peräkkäisenä vuonna Vuoden dekkarikirjailija -palkinnon. Nyt Schepp saadaan viimein Suomeen! Hän esiintyy Helsingin Kirjamessuilla sunnuntaina.

Lue lisää

26.09.2022

Mikko Virran uutuuskirja ”Operaatio Kekkonen” paljastaa täysin uutta tietoa lännen tiedustelijoista Urho Kekkosen kintereillä

Miten muodostui Kekkosen salainen yhteys länteen, ja millaista oli lännen agenttien ja suomalaisten poliitikkojen viinanhuuruinen seuraelämä keskellä kriittisiä vaaran vuosia?

Lue lisää

25.09.2022

Karhuryhmä 2 – Harri Gustafsbergin tie poliisin erikoisyksilön konkariksi ja ihmismielen intohimoiseksi tutkijaksi

Harri Gustafsberg & Milla Ollikainen: Karhuryhmä 2 – Matkalla mielen mestariksi. Tapaus: Ilpo Larha

Lue lisää

23.09.2022

Rakkaus koiriin yhdistää kaksi äidistään eroon joutunutta tyttöä lämminhenkisessä Kaisla ja Isla -kirjasarjassa

Uusi kirjasarja käsittelee niin vaikeita perhesuhteita kuin ystävyyttä sekä eläinten tuomaa lohtua ja turvaa. Kaislan ja Isla – Pystykorvatalvi on koirasarjan ensimmäinen osa, ja sen takana on muun muassa suositusta Tassu-trio -koirasarjasta tuttu Helena Meripaasi.

Lue lisää

23.09.2022

Viihdekirjojen näyttävä syksy – Glamouria, lämpöä ja huumoria

Kevyen lukemisen suosio kuuluu ja näkyy lukuaikapalveluissa, kirjastojen varauslistoilla ja kustantamoiden valikoimissa. Nyt on luvassa mukaansa tempaavaa viihdettä syksyn viileisiin iltoihin, jolloin tarvitaan lohtua ja kannattelua, hyvän mielen tarinoita, suuria tunteita ja täydellisiä irtiottoja tavallisesta arjesta. Otava ja Karisto tarjoavat luettavaa monenlaisiin makuihin.

Lue lisää

22.09.2022

Lukijat ja kriitikot lumonnut Paula Nivukoski palaa esikoisromaaninsa maisemiin

Pohjalaisen kirjailijan Paula Nivukosken romaanit Nopeasti piirretyt pilvet ja Mainingin varjo saivat ylistävän vastaanoton niin kriitikoilta kuin lukijoilta. Nyt julkaistava kolmas romaani Kerran valo katoaa jatkaa esikoisen tarinaa ja kuvaa Koskiluhdan seuraavan sukupolven elämää jatkosodan aikana.

Lue lisää

21.09.2022

Onko missään enää mahdollisuutta olla hiljaisuudessa, pohtii Reetta Niemelän ja Eri Shimatsukan kuvakirja Kettu ja hiljaisuus

Suloisessa kirjassa kerrotaan pitkäkorvaisen ketun kautta herkkyydestä, jota muut eivät aina ymmärrä. Kettu ja hiljaisuus muistuttaa, että herkän ei pitäisi aina joutua olemaan se, joka sopeutuu. Kirja on tekstiilitaiteilija Eri Shimatsukan ensimmäinen lastenkirjakuvitustyö.

Lue lisää

20.09.2022

Pullonkerääjä on dekkarikuningatar Outi Pakkasen 30. romaani!

Outi Pakkanen on jännityskirjallisuutemme valovoimaisimpia tähtiä ja tunnetaan etenkin Helsinkiin sijoittuvista jännitysromaaneistaan, joiden päähenkilö on graafikko Anna Laine. Syyskuun lopussa ilmestyvä Pullonkerääjä on Pakkasen 30. romaani. Siinä sukusalaisuudet paljastuvat julmasti yöllisessä tarinassa.

Lue lisää

18.09.2022

Apua överiempatiaan ja masennuksen tunnelukkoihin

Myötätunto on tärkeä ominaisuus sosiaalisissa suhteissa, mutta liiallinen empatia saa ihmisen kadottamaan yhteyden omiin tunteisiinsa. Tunnelukoilla on vahva yhteys masennukseen, ja niiden ymmärtäminen voi olla tärkeä askel toipumisen polulla.

Lue lisää

15.09.2022

Amer Sportsin yrityshistoria kertoo suomalaisfirman hätkähdyttävästä kasvusta globaaliksi urheilubrändiyhtiöksi

Amer Sportsin urheilubrändit, kuten Arc’teryx, Salomon, Wilson, Peak Performance ja Atomic tunnetaan ympäri maailman. Harva tuntee yhtiön historiaa ja sen hätkähdyttävää matkaa suomalaisesta, sodan jälkeen perustetusta tupakkayhtiöstä menestyväksi, globaaliksi brändiyhtiöksi. VTT Antti Parpolan kirjoittama "Merkkien takana" on paitsi Amer Sportsin tarina, myös valaiseva läpileikkaus Suomen taloushistoriaan.

Lue lisää

15.09.2022

Sanna Karlströmin runoissa käsitellään äidin kuolemaa

Kirkkaan ilmaisun mestarin kuudennessa runokokoelmassa Pehmeät kudokset kuolleet ovat haava ja päättelemätön lanka.

Lue lisää

15.09.2022

Guinnessin maailmanennätyskirja ampaisee avaruuteen – Suomessa ennätyksiä rikkoivat Kalle Rovanperä ja Hyrynsalmen suopotkupalloturnaus

Maailman suosituin ennätyskirja tulee taas! Guinness World Records 2023 kokoaa yksien kansien väliin mitä uskomattomimmat ennätykset meiltä ja maailmalta. Guinness World Recordsin teema on tänä vuonna avaruus, ja teemaa käsitellään kattavasti läpi tänään ilmestyneen kirjan.

Lue lisää

13.09.2022

KUTSU: Varman toimitusjohtaja Risto Murto pureutuu uutuuskirjassaan Suomen väestökatoon. Tervetuloa Puuttuvat puoli miljoonaa -kirjan julkistamistilaisuuteen pe 7.10.

Millainen tulevaisuus odottaa vanhenevaa Suomea ja sen taloutta? Tätä pohtii Varman toimitusjohtaja, kauppatieteiden tohtori Risto Murto uutuuskirjassaan “Puuttuvat puoli miljoonaa – Väestökato ja Suomen talouden tulevaisuus”. Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen pe 7.10. klo 10–11 Otavaan.

Lue lisää

12.09.2022

Sosiaalisen median supertähti Roni Back julkaisee uratarinansa Matkani somen huipulle

Suomituben suurnimen kirja matkasta menestykseen ja elämästä kulisseissa. Kymmenvuotisen tubettajauransa aikana Roni Back on tuonut iloa, inspiraatiota ja piristystä tuhansien suomalaisten arkeen. Uutuuskirjassa esiin pääsevät tarinat videoiden taustalla, sekä epäonnistumiset ja julkisuudessa elämisen varjopuolet.

Lue lisää

09.09.2022

Jalkapallon musta kirja on kahden toimittajan kriittinen kuvaus rahan mahdista ja tuhovoimasta huippujalkapallossa

Miksi jalkapallon MM-turnaus järjestetään maassa, joka on saanut kisat todennäköisesti lahjusten avulla? Miksi ottelut pelataan stadioneilla, joita rakentaessa on kuollut tuhansia siirtotyöläisiä? Miten huippuseurat voivat ostaa pelaajia sadoilla miljoonilla euroilla, vaikka ovat korviaan myöten veloissa?

Lue lisää

09.09.2022

Kun Lucy Diamond kirjoittaa, henkilöhahmot ottavat vallan

Kansainvälisen tähtikirjailija Lucy Diamondin kirjat ovat saaneet myös Suomessa huikean vastaanoton. Suomennetut romaanit ovat olleet myyntimenestyksiä yksi toisensa jälkeen. Kustannusalalla työskennellyt Diamond lukee myös itse paljon, ja hän kertoo kirjojen tuovan valtavasti onnea hänen elämäänsä. Korona-aikaan ne auttoivat elämäntilanteessa, jossa ei voinut tavata ystäviä.

Lue lisää

08.09.2022

Entinen huumepoliisi kertoo, miten voi selättää pahimmat pelkonsa ja valjastaa ne hyödyksi.

Sami Sallinen: Pelko ja rohkeus Ilmestyy 29.9. Pelko lamauttaa ja saa ihmisen käyttäytymään joskus arvaamattomilla tavoilla. Pelko voi rajata elämää, jos se saa ihmisen välttämään ahdistusta aiheuttavia tilanteita. Työssä jatkuvasti koettu turvattomuus laskee työtehoa ja nostaa yksilön kokemaa kuormituksen määrää. Se lisää virhearviointien mahdollisuutta, aiheuttaa unettomuutta ja stressiä,…

Lue lisää

07.09.2022

Otavan, Kariston, Suplan ja Otavan Kirjasäätiön viihdekirjoituskilpailun voittaja valittu

Kilpailun runsas osallistujamäärä näytti suomalaisten rakkauden hyvän mielen tarinoihin sekä sen, miten moniin muotoihin viihdekirjallisuus taipuu.

Lue lisää

07.09.2022

TUPLAJULKKARIT: Urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotten kirjat Awak Kuierin elämästä sekä kilpavoimistelun pimeästä puolesta julkaistaan syyskuussa

Urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slottelta ilmestyy syyskuussa kaksi kirjaa: koripalloilija Awak Kuierin elämäntarina sekä nuorten romaani Armoton unelma, joka kertoo huippuvalmennuksen pimeästä puolesta. Tervetuloa kirjojen julkistamistilaisuuteen Otavaan keskiviikkona 5.10. klo 16–19.

Lue lisää

06.09.2022

Mikä on totta ja mikä unta? Marko Leinon Unimaailman vangit on lukuromaani unen ja ajan arvoituksista

Unen ja toden rajamailla liikkuva romaani on mukaansa tempaava seikkailutarina. Elokuvanakin hurmanneesta, kansainvälistä menestystä niittäneestä Joulutarinastaan tutun Marko Leinon uutuus on koko perheelle suunnattu viisas kertomus oman itsensä ja rohkeutensa löytämisestä, rakkauden voimasta.

Lue lisää

06.09.2022

Rakastetun taiteilijan Helene Schjerfbeckin kuva täydentyy uusien kirjelöytöjen avulla

Uutuuskirja "Ella" kertoo Helene Schjerfbeckin elämänmittaista taiteilijaksi kasvun tarinaa kirjelöytöjen avulla ja piirtää arkistomateriaalien pohjalta uuden ja aiempaa monisäikeisemmän kuvan taidemaalari Helene Schjerfbeckistä.

Lue lisää

02.09.2022

Uutuuskirja valottaa Risto Rytin vaikuttavaa ja dramaattista uraa talouspäättäjänä

Sakari Heikkisen, Antti Kuusterän ja Seppo Tiihosen uutuuskirja "Kylmästi laskeva mies. Talousvaikuttaja Risto Rytin elämä" on ensimmäinen kattava kokonaisesitys Risto Rytin urasta talousvaikuttajana.

Lue lisää

01.09.2022

Lohtua ja selviytymisen työkaluja elämän tuomiin luopumisen hetkiin

Elämä on jatkuvaa luopumista, eikä mikään tai kukaan pysy luonamme ikuisesti. Joudumme lopulta päästämään irti jokaisesta asiasta, omasta elämästämmekin. Kun suostumme hyväksymään tämän, meidän on mahdollista elää väkevämmin nykyhetkessä.

Lue lisää

01.09.2022

KUTSU: Yhteishyvän parhaat kotiruoat kokoaa kaikki suomalaisten suosikkireseptit yksiin kansiin – Tervetuloa julkistamistilaisuuteen 6.9.

Yhteishyvä tunnetaan toimivista resepteistään, joiden avulla jokainen voi laittaa maittavaa, ravitsevaa ja edullista ruokaa kotimaisia raaka-aineita suosien. Yhteishyvän keittokirjassa on yli 100 ohjetta herkullisiin ja helppotekoisiin arkiruokiin. Median edustajat ovat tervetulleita kirjan julkistamistilaisuuteen tiistaina 6.9. Otavaan (Uudenmaankatu 10, Helsinki).

Lue lisää

31.08.2022

Olli Jalosen Stalker-vuodet osuu ajankohtaiseen keskusteluun ja on lähihistoriamme henkisen ilmapiirin ruumiinavaus

Nuori opiskelija palkataan salaiseen tutkimukseen kaksinkertaisen Finlandia-voittajan Olli Jalosen vaikuttavassa romaanissa.

Lue lisää

29.08.2022

MUISTUTUS: Tervetuloa Otavan kustantamoiden yhteiskunta- ja historiapressiin ti 30.8.

Tervetuloa tutustumaan Otavan ja Atenan poikkeuksellisen vahvaan tietokirjasyksyyn. Ilmoittaudu mukaan virtuaaliseen Zoom-pressiin, jonka aikana kuulet kolmentoista kärkikirjailijan tiivistyksen omasta uutuuskirjastaan. Mukana on niin sotahistoriaa, politiikkaa kuin jalkapalloakin. Pressi pidetään tiistaina 30.8. klo 13–14.30.

Lue lisää

26.08.2022

Millaista on elää nuorena ruskeana äitinä 2020-luvun Suomessa? Fiona ’Elōnen ravisteleva esikoisromaani pureutuu äitiyden tabuihin

Ruskeat Tytöt ry:n toiminnanjohtajan Fiona ’Elōnen esikoisromaani kertoo rakkaudesta, vanhemmuudesta ja sosiaalisesta luokasta, ja kuinka päihteet ovat arkea siinä missä päivähoito-ongelmatkin.

Lue lisää

26.08.2022

”Jokaisen tulisi hyväksyä oma vajavuutensa ja oma pahuutensa” – Psykologi Pirkko Lahden henkilökuva on puheenvuoro mielen hyvinvoinnin merkityksestä

FT Minna Maijalan uutuuskirja "Pirkko Lahti. Kuuntelija" on koskettava kuvaus kriiseissä ja katastrofeissa särkyneiden ihmisen auttajasta Pirkko Lahdesta, josta tuli Suomen tunnetuin mielenterveyden lähettiläs.

Lue lisää

25.08.2022

Noora Kunnaksen Salmanterin Terttu ja minimerirosvot ehdolla sveitsiläiselle lastenkirjapalkinnolle – huippuhauska sarja ilmestyy jo kahdeksalla kielialueella

Monisukupolvinen Prix Chronos -kilpailu palkitsee vuosittain lasten- tai nuortenkirjan, joka käsittelee eri sukupolvien välisiä suhteita hauskalla ja kriittisellä tavalla. Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on neliosaiseksi kasvaneen Salmanterin Terttu -sarjan ensimmäinen osa.

Lue lisää

24.08.2022

Häikäisevä uutuuskirja Erik Bruunista esittelee graafisen alan legendan, jonka ura ulottuu kahdeksalle vuosikymmenelle

Ulla Aartomaan kirjoittama uutuuskirja Erik Bruunista esittelee kaikkien tunteman graafisen muotoilijan häikäisevän uran. Erik Bruunin pojat Peter Bruun ja Sebastian von Bruun ovat vastanneet kirjan ainutlaatuisen runsaan kuvituksen toimittamisesta.

Lue lisää

24.08.2022

Katseet yksityiskohtiin – upeat käsityökirjat värittävät syksyn

Moreenin syksyn käsityökirjavalikoimassa on tänä syksynä hengästyttävän kauniita neulekirjoja. Malleja löytyy niin kirjoneuleiden ystäville kuin pitseistä ja pintaneuleistakin pitäville. Varmaa on, että suomalaisten rakkaus neulontaan pysyy: käsityökirjat hallitsevat myyntilistojen kärkisijoja edelleen.

Lue lisää

23.08.2022

Finlaysonin ihanat suosikkikuosit voi nyt neuloa vaikka sukkiin tai villapaitaan

Kenenpä kodissa ei olisi Finlaysonin tuotteita? Nyt suomalaisten rakastamat kuosit saa vielä henkilökohtaisemmiksi. Finlaysonin ja Novitan uutuuskirjan avulla pääset neulomaan muun muassa sukkia, lapasia, pipoja ja puseroita Novitan ihanilla langoilla. Klassikkokuosit neuleina -uutuuskirja ilmestyy 12.9. ja on myynnissä yksinoikeudella S-ryhmän myymälöissä.

Lue lisää

23.08.2022

MUISTUTUS: Tervetuloa Otavan kustantamoiden yhteiskunta- ja historiapressiin ti 30.8.

Tervetuloa tutustumaan Otavan ja Atenan poikkeuksellisen vahvaan tietokirjasyksyyn. Ilmoittaudu mukaan virtuaaliseen Zoom-pressiin, jonka aikana kuulet kolmentoista kärkikirjailijan tiivistyksen omasta uutuuskirjastaan. Mukana on niin sotahistoriaa, politiikkaa kuin jalkapalloakin. Pressi pidetään tiistaina 30.8. klo 13–14.30.

Lue lisää

22.08.2022

”Ensin meitä lyötiin nyrkillä naamaan ja sen jälkeen kysyttiin, oliko meillä jotakin keskusteltavaa” – Heikki Haaviston muistelmat kertovat suomalaisten sisukkaasta taistelusta EU-neuvottelujen kohtalonhetkillä

Kesällä menehtynyt Heikki Haavisto kertoo muistelmissaan matkastaan ujosta maalaispojasta MTK:n toiminnanjohtajaksi ja lopulta Suomen ulkoministeriksi.

Lue lisää

22.08.2022

KUTSU: Tervetuloa Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirjan julkistamistilaisuuteen ke 24.8.

Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirja on upea teos kaikille, jotka rakastavat teatteria, hyviä tarinoita ja maukasta ruokaa. 150 vuotta täyttävän Kansallisteatterin rakastetut näyttelijät, niin entiset kuin nykyiset, loistavat tämän silmiä hivelevän reseptikirjan pääosissa. Tekijätiimiin kuuluvat tunnetut alansa taitajat: keittokirjailija Teresa Välimäki, ruokakuvaaja Laura Riihelä ja näyttelijä Sari Puumalainen.

Lue lisää

16.08.2022

Leena Parkkisen uutuusromaani on huikaiseva kertomus rakkaudesta, jolla ei ole rajoja

Neiti Steinin keittäjätär kertoo rikoksesta joka erottaa siskokset, ja rakkaudesta joka asettaa ihmisen palvelemaan toista.

Lue lisää

15.08.2022

Muistutuskutsu: Otavan kustantamojen syyspressi 17.8. klo 13

Otavan kustantamojen syyspressi kokoaa yhteen tulevan kauden kiinnostavat puheenaiheet, inspiroivat ihmiset ja kirjasyksyn upeat uutuuskirjat. Pressi toteutetaan Zoomissa. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

15.08.2022

Kestävää asumista ja säilyttävää korjaamista painovoimaisen ilmanvaihdon avulla

Painovoimainen ilmanvaihto on perinteinen ja ekologinen rakennustapa, jonka käyttö ja asiantuntemus vähenee Suomessa.

Lue lisää

11.08.2022

Professori Hannu Salmen uutuuskirja Turun palosta nostaa ensimmäistä kertaa keskiöön aikalaisten tunteet ja kokemukset suuronnettomuudesta

Turun yliopiston kulttuurihistorian professori Hannu Salmen uutuuskirja “Tunteiden palo. Turku liekeissä 1827” on elävästi kirjoitettu tosikertomus historiallisesta suuronnettomuudesta. Kirja on ensimmäinen kattava tietoteos Turun palosta liki sataan vuoteen, ja kaikkien aikojen ensimmäinen, joka keskittyy palon kokeneiden ihmisten kokemuksiin ja tunteisiin.

Lue lisää

09.08.2022

Paavali Pattinen on supersankari, jonka voimia ovat mielikuvitus ja hyvä sydän – Hannele Lampelan ja Pasi Pitkäsen uutuuskirjasta on tekeillä myös elokuva

Paavali Pattinen on ällikällä lyöty, kun paljastuu, että hän on supersankareiden sukua. Kukapa olisi kiusatusta puupää-Pattisesta uskonut! Paavali Pattinen, supernolo supersankari on vauhdikkaan ja humoristisen seikkailusarjan avaus, jonka takana ovat suomalaisen lastenkirjallisuuden supernimet.

Lue lisää

08.08.2022

Professori Henrik Meinanderin uutuuskirja tarkastelee terävästi Kalevi Sorsan poliittista toimintaa tasavallan huipulla

Arvostettu historioitsija Henrik Meinander pureutuu uutuuskirjassaan Kalevi Sorsaan ja tarkastelee lähihistorian suurvaikuttajan elämää tasavallan huipulla vuosina 1969–1993.

Lue lisää

08.08.2022

Terhi Rannelan Yöuinti ja muita novelleja on raikas kokoelma nuorista elämän käännekohdissa

Keneen epävarmassa maailmassa uskaltaa luottaa ja mihin rakastuminen voi johtaa? Yöuinti on kuin kevyempi ja valoisampi jatko Terhi Rannelan kymmenen vuoden takaiselle menestysnovellikokoelmalle Yhden promillen juttuja.

Lue lisää

05.08.2022

Ruotsin dekkarikuningattar Camilla Läckbergin ja mestarimentalisti Henrik Fexeuksen dekkariuutuus sukeltaa aivopesun syövereihin

Mentalisti-rikossarjan toinen osa Kultti on hyytävä kertomus kaapatuista lapsista ja ihmismielen manipuloimisesta. Saavatko Tukholman poliisin Mina Dabiri ja mentalisti Vincent Walder pysäytettyä kauhistuttavan suunnitelman ennen kuin on liian myöhäistä?

Lue lisää

04.08.2022

Kutsu: Otavan kustantamojen syyspressi 17.8.

Otavan kustantamojen syyspressi kokoaa yhteen tulevan kauden kiinnostavat puheenaiheet, inspiroivat ihmiset ja kirjasyksyn upeat uutuuskirjat. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

04.08.2022

Päivi Lipposen dramaattisessa historiallisessa romaanissa rakkaimmat muistot ovat kaikkein kielletyimpiä

Päivi Lipposen toisessa romaanissa “Toivon että tapaamme” vanheneva Sofia tarkastelee mennyttä elämäänsä, pohtii täyttymätöntä rakkauttaan ja on aikalaistodistaja 1900-luvun Venäjän poliittisissa kuohuissa. Romaani on faktafiktiota, jonka historiallinen miljöö pohjautuu perinpohjaiseen tutkimustyöhön.

Lue lisää

27.07.2022

Veljekset Kjell ja Mårten Westö kirjoittivat yhteisen teoksen – ”Olemme ylpeitä tästä kirjasta”

Asiasta oli puhuttu, mutta se oli jäänyt aina muiden töiden jalkoihin, kunnes nyt aika oli oikea: kirjailijat Kjell ja Mårten Westö päättivät kirjoittaa yhteisen teoksen. Henkilökohtainen ja yhteiskunnallinen Vuodet pohtii, mitä eletyistä vuosista jää jäljelle, mitä niistä muistamme ja opimmeko elämäntaipaleellamme mitään.

Lue lisää

21.07.2022

Michelle Obama: Valo meissä kaikissa – Löydä vahvuutesi epävarmoina aikoina

Yhdysvaltain entinen ensimmäinen nainen Michelle Obama jatkaa arvostelu- ja myyntimenestykseksi nousseiden muistelmiensa Minun tarinani tiellä. Uudessa inspiroivassa teoksessaan hän tuo esiin käytännön viisautta ja strategioita, jotka auttavat meitä säilyttämään elämässämme tasapainon ja toiveikkuuden.

Lue lisää

20.07.2022

Petra Rautiainen tarttuu taas vaiettuun aiheeseen – uusi romaani Meren muisti käsittelee ilmastonmuutoksen historiaa

Meren muisti on mestarillinen kertomus 80-luvusta, Norjan Lapista, öljynporauksesta ja merten suojelun alkuhämäristä. Rautiaisen esikoisromaani Tuhkaan piirretty maa voitti Savonia-palkinnon ja oli arvostelumenestys, jonka oikeudet myytiin ulkomaille jo ennen teoksen ilmestymistä.

Lue lisää

19.07.2022

Yhteishyvän parhaat kotiruoat kokoaa kaikki suomalaisten suosikkireseptit yksiin kansiin

Yhteishyvä tunnetaan toimivista resepteistään, joiden avulla jokainen voi laittaa maittavaa, ravitsevaa ja edullista ruokaa kotimaisia raaka-aineita suosien. Yhteishyvän keittokirjassa on yli 100 ohjetta herkullisiin ja helppotekoisiin arkiruokiin. Kirja ilmestyy elokuussa.

Lue lisää

13.07.2022

Emmi Pesosen toinen romaani kuljettaa lukijansa hypnoottiseen, taianomaiseen maailmaan

Taikurin tyttäret on romaani sisaruksista, jotka joutuvat aikuistumaan eri kodeissa, ja kertomus syvästä, symbioottisesta rakkaudesta, josta siskokset eivät selviä ihan ehjin nahoin.

Lue lisää

04.07.2022

On aika juhlia: rakastettu Pupu Tupuna 50 vuotta!

Suomen suosituimman pupun juhlavuosi! Pirkko Koskimiehen ihana Pupu Tupuna esiintyi ensimmäistä kertaa 1970-luvulla, ja se jatkaa lukemaan opettelevien lasten hurmaamista edelleen.

Lue lisää

01.07.2022

Meri Mortin Lumoava tyttö rohkaisee itseensä tutustumiseen ja oman äänen löytämiseen

Meri Mort toivoo tyttöjen kasvavan villiksi ja vapaiksi ihmisiksi, jotka nauttivat kehoistaan, kuuntelevat sydämensä ääntä ja antavat tarinoidensa kaikua kauas. Mortin Lumoava tyttö -tehtäväkirja kannustaa itsetutkiskeluun ja auttaa näkemään tavallisessa elämässä ripauksen taikaa.

Lue lisää

28.06.2022

Taavi Soininvaaran Susisoturi tarjoilee ajassa kiinni olevaa, tiivistä toimintaa kansainvälisellä näyttämöllä

Uudessa hyytävässä Ratamo-trillerissä tutkitaan, kuka murhaa tekoälyasiantuntijoita – ja miksi.

Lue lisää

27.06.2022

Heli Laaksosen suositut runot vihdoin lukuaikapalveluihin – Kirjailijan uusin teos, kaunotietoluontokirja Luonnos julkaistaan 15.9.

Heli Laaksonen on hurmannut suomalaisia jo 20 vuoden ajan runoteoksillaan, ja kesäkuun lopulla niistä neljä saadaan kokonaisuudessaan lukuaikapalveluihin. Syyskuussa julkaistaan uusi, ihastuttavan omaperäinen teos Luonnos.

Lue lisää

21.06.2022

Raija Orasen Iso on loistelias romaani Mäntän suurmiehestä Gösta Serlachiuksesta

Gösta Serlachius oli tehtailija, vuorineuvos ja taiteen ystävä, jolla oli suuri vaikutus koko Suomen historiaan.

Lue lisää

21.06.2022

Otava julkaisee kirjallisia äänilevyjä vuosikymmenten takaa – ”Ainutlaatuinen kurkistusikkuna suomalaisen kirjallisuuden elävään historiaan”

Kesällä 2022 lukuaikapalvelujen tilaajat pääsevät nauttimaan Suomen ensimmäisistä äänikirjoista, Otavan kirjallisista äänilevyistä.

Lue lisää

17.06.2022

Junnut leipoo on Sami ja Pasi Kurosen uutuuskirja nuorille kotikokeille

Sami ja Pasi Kurosen Junnut leipoo -uutuuskirja on täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä, jotka innostavat kotikokit keittiöön. Mukana on paljon lasten rakastamia klassikkoherkkuja sekä jännittävämpiä uusia makuja.

Lue lisää

16.06.2022

Antti Tuurin Talvisota-romaanista uusi painos – Kirjailija lahjoittaa tekijänpalkkionsa lyhentämättömänä Ukrainan sodan uhrien tukemiseen

Tuurin romaani kertoo yhden suomalaisen jalkaväkisotilaan kokemuksista talvisodassa. – Ukrainan sota muistuttaa tapahtumiltaan talvisotaa, ja järkyttää minua kovasti, Tuuri sanoo.

Lue lisää

15.06.2022

Elokuun hyvinvointikirjoista voimaa ja keinoja elämän haasteisiin ja omannäköiseen elämään

Otavan ja Atenan kesän hyvinvointikirjat tarjoavat psykologisia työkaluja elämänmuutoksiin, ihmissuhteisiin ja arjen kuormitukseen. .

Lue lisää

09.06.2022

Kansallisteatterin näyttelijöiden reseptikirja on upea teos kaikille, jotka rakastavat teatteria, hyviä tarinoita ja maukasta ruokaa

150 vuotta täyttävän Kansallisteatterin rakastetut näyttelijät, niin entiset kuin nykyiset, loistavat tämän silmiä hivelevän reseptikirjan pääosissa. Tekijätiimiin kuuluvat tunnetut alansa taitajat: keittokirjailija Teresa Välimäki, ruokakuvaaja Laura Riihelä ja näyttelijä Sari Puumalainen.

Lue lisää

08.06.2022

Hurmaavia kaarrokeneuleita ja asusteita Islannista

Islannin tunnetuimman neulesuunnittelijan kokoelmassa kaarrokeneule saa erilaisia muotoja.

Lue lisää

07.06.2022

Kestävää asumista ja säilyttävää korjaamista Vanhassa Raumassa ja painovoimaisen ilmanvaihdon avulla

Vanhassa Raumassa sijaitsee Unescon maailmanperintökohde, jossa vaalitaan vanhaa rakennusperintöä ja asutaan kestävästi rakennuksia säilyttäen. Painovoimainen ilmanvaihto on perinteinen ja ekologinen rakennustapa, jonka käyttö ja asiantuntemus vähenee Suomessa.

Lue lisää

07.06.2022

Tiina Brännaren ja Eppu Nuotion herkullisen vauhdikas romaani keski-ikäisen naisen irtiotosta

Eppu Nuotion ja Tiina Brännaren kirja vie lukijan hauskalle ja erotiikan sävyttämälle seikkailulle. Rohkea, pähkähullu ja ihana Kiti on antisankari, jollaista suomalainen viihdekirjallisuus on odottanut!

Lue lisää

06.06.2022

Naisen ja sian lempi on kestänyt jo neljännesvuosisadan – Viivi ja Wagner täyttää 25 vuotta!

Jussi ”Juba” Tuomolan Viivi ja Wagner -sarjakuvaa alettiin julkaista Helsingin Sanomissa lokakuussa 1997. Sittemmin parivaljakko on seikkaillut päivälehtistrippien ja sarjakuva-albumien lisäksi esimerkiksi teatterilavoilla ja äänikirjoissa.

Lue lisää

02.06.2022

Kuka kylvää kuolemaa 1920-luvun Helsingin kaduilla?

Sisäministeriön veitsenterävän älykäs virkamies Karl Axel Björk joutuu ahtaammalle kuin koskaan aiemmin Virpi Hämeen-Anttilan Björk-sarjan uusimmassa osassa Vapauden vahdit.

Lue lisää

01.06.2022

Suomen suosituimpiin perhevaikuttajiin lukeutuvan Maria Kangaskortetin satukirja on pelastus vaikeisiin iltoihin – Unitalon tarinoita rauhoittaa levottoman lapsen

Maria Kangaskortet huomasi, että kun hän yhdisti rauhoittavaa unihierontaa lapsille kertomiinsa iltasatuihin, myös motorisesti levoton esikoinen nukahti helpommin. Syntyi uutuuskirja Unitalon tarinoita, jossa aikuiselle annetaan selkeät ohjeet, miten sivelemällä, hieromalla ja selkään piirtämällä rentoutetaan lasta sadun lukemisen lomassa. Hyviä unia!

Lue lisää

31.05.2022

Johanna Valkaman uutuusromaanissa 1600-luvun Tukholma tuoksuu tervalta

Johanna Valkama jatkaa nuijapäällikkö Jaakko Ilkan lesken tarinaa 1600-luvun Ruotsin pääkaupungissa. Neljä sataa vuotta sitten kaikki oli toisin – vai oliko?

Lue lisää

27.05.2022

Risto E. J. Penttilältä ja Jyrki Karviselta kirja Suomen pitkästä tiestä Natoon

Suomi ilmoitti toukokuussa 2022 haluavansa liittyä Naton jäseneksi. Näin päättyi pitkä aikakausi, jonka kuluessa Suomi oli tuudittautunut Nato-option riittävyyteen. Risto E. J. Penttilän ja Jyrki Karvisen lokakuussa ilmestyvä uutuuskirja valottaa Suomen omalaatuista matkaa Natoon.

Lue lisää

20.05.2022

Otava, Mauri Kunnas sekä Aino Havukainen ja Sami Toivonen lahjoittavat kuvakirjoja lapsille vastaanottokeskuksiin

Mauri Kunnaksen Robin Hood- sekä Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Veeran keittiöpuuhat -kirjat on käännetty ukrainaksi ja lahjoitetaan ensi viikolla Suomen Punaisen Ristin kautta vastaanottokeskuksille yhdessä Aste Helsingin ja Otavan kirjapainon kanssa.

Lue lisää

19.05.2022

Ruskeat Tytöt ja Otava jatkavat menestyksekästä kirjoittamiskoulua järjestämällä avoimen haun

Vuonna 2020 alkunsa saanut, Ruskeat Tytöt ry:n ja Kustannusosakeyhtiö Otavan uraauurtava master class -yhteishanke tulevaisuuden kotimaisen kirjallisuuden tekijöille saa tänä vuonna jatkoa sosiaalisessa mediassa tapahtuvan avoimen haun muodossa.

Lue lisää

19.05.2022

Otava julkaisee uusintapainoksen Colson Whiteheadin romaanista Balladi John Henrystä

Orjuuden ja vapauden ero on hiuksenhieno. Kumpi on sankarillisempaa: kuoleminen työnsä ääreen vai eläminen? Balladi John Henrystä on huippusuositun Colson Whiteheadin ensimmäinen suomennettu romaani, joka on julkaistu alun perin suomeksi vuonna 2002.

Lue lisää

19.05.2022

Uusi äänikirja sai poliisin avaamaan uudestaan kemiläisen Elli Immon murhatutkinnan

Rikoskirjailija Heidi Holmavuo ja dekkaristi Elina Backman yhdistivät voimansa selvittääkseen, mitä voisivat yhdessä saada selville vanhoista henkirikoksista. Lopputuloksena on ravisuttava äänikirja, joka sai poliisin avaamaan uudestaan murhatutkinnan ja jonka vaiheista nähdään keväällä 2023 dokumenttisarja C Moressa.

Lue lisää

16.05.2022

Syitä elää tuo toivon sanoja vaikeisiin hetkiin ja niiden yli

Voimakirja niille joiden elämänusko horjuu. Emma Sofianna Söderholmin ja Heikki Savolan kokoama koskettava sitaattivalikoima antaa lohtua ja vertaistukea.

Lue lisää

12.05.2022

Tästä ei ulkomainen jännityskirjallisuus parane – Tutustu kesän piinaavimpiin uutuuksiin!

Jäätelö ja jännityskirjallisuus kuuluvat kesään. Listasimme Otavan, Liken ja Kariston valvottavimmat kirjat yöttömiin kesäöihin.

Lue lisää

11.05.2022

KUTSU: Ranskan presidentinvaalien kolmas kierros vasta edessä – tervetuloa Helena Petäistön kirjan julkistamistilaisuuteen 1.6.

Luulitko että Ranskan vaalit ovat ohitse ja Macron vallassa? E-hei, todellinen valtataistelu käydään vasta kesäkuussa kansalliskokousvaaleissa. Tervetuloa Helena Petäistön Gallian kukko kiekuu taas –uutuuskirjan julkistamistilaisuuteen Otavaan ke 1.6.!

Lue lisää

09.05.2022

Siri Kolun pojan unesta syntyi lasten kauhufantasiatrilogia – Yön salaisuus on tarina öisin vaanivista hirviöistä, joita vastaan vanhemmat taistelevat

Kun sydänyön inhotukset hyökkäävät, Leo tarvitsee loputtomiin nokkeluutta ja rohkeutta. Johanna Lumpeen kuvittama, videopelimäisen koukuttava kauhusarja alkaa.

Lue lisää

03.05.2022

Suolapärskeiden makuinen tutkimusretki saaristoluontoon ja sen ympäristömuutoksiin

Saaristoluontoon ihastunut tutkijapariskunta seuraa kajakeillaan Pentti Linkolan 1970-luvulla soutaen tekemää lintujen laskentareittiä Salosta Poriin. Kuinka linnusto voi ja miten ympäristö on muuttunut puolessa vuosisadassa?

Lue lisää

01.05.2022

Yritysten viherpesu voi olla vastuullisuuden vastakohta

Paraneeko maailma kahvikuppi kerrallaan? Ovatko yritysten hyvät teot oikeasti hyviä? Voiko sosiaalista vastuuta erottaa ekologisesta?

Lue lisää

27.04.2022

Kun herkkyys uuvuttaa ja on voimavara yhtä aikaa

Suomen suosituin Instagram-runotili muuttui kirjaksi ja puhuttelee ihmisiä lohdullisella sanomallaan.

Lue lisää

27.04.2022

Otavan nuortenromaanikilpailu käynnistyy!

Tunnetko 2020-luvun nuorten arkea ja elämää? Haluatko saada nuorten äänet kuuluville kaunokirjallisen tekstin avulla? Oletko aina haaveillut nuortenromaanin kirjoittamisesta?

Lue lisää

26.04.2022

Kutsu: Tervetuloa professori Atte Korholan Tämä ihmisen luonto -kirjan julkistamistilaisuuteen 19.5.

Tervetuloa ympäristömuutoksen professori Atte Korholan kirjan "Tämä ihmisen luonto" julkistamistilaisuuteen torstaina 19.5. klo 17-19. Tilaisuus järjestetään Otavalla (Uudenmaankatu 10, Helsinki).

Lue lisää

25.04.2022

Ovatko salaliittoteoriat vaarallisia ja miksi ne herättävät niin paljon tunteita?

Ajatuksia ravisteleva uutuuskirja on tutkimusmatka ihmismieleen ja erilaisiin totuuskäsityksiin. Se rakentaa ymmärrystä erilaisten arvo- ja uskomusmaailmojen välille ja pohtii, miten voisimme keskustella tiedosta ja arvoista paremmin.

Lue lisää

25.04.2022

Kärsimyskukkauuteaddiktio alkoi korona-ajan kirjoitusharjoituksena – esikoiskirjailijoiden romaanissa kohtaavat mystisyys, luontokato ja maaginen realismi

Toimittajataustaiset kirjailijat Adile Sevimli ja Oona Pohjolainen kirjoittivat huumaavan YA-romaanin noituudesta ja ekokatastrofista. Kahden tekijän yhteistyönä syntynyt Kärsimyskukkauuteaddiktio on myös ylistyslaulu nuoruudelle ja ystävyydelle.

Lue lisää

22.04.2022

Humoristinen tositarina unelmasta maalla, romahtamisesta ja uudesta noususta

Mari Kurkiniitty: Kamalan ihana elämä maalla

Lue lisää

22.04.2022

Kuinka usein mökin rännit tuleekaan puhdistaa? Uutuuskirja perehdyttää mökkeilijät tärkeisiin askareisiin

Huussi, pelastusliivit, tiemaksut. Grilli, vakuutukset, hiiret. Mökin omistamiseen liittyy kauniiden auringonlaskujen lisäksi paljon hoidettavia asioita. Pia Kortesniemen uutuuskirja Mökin vuosi opastaa lukijaa mökkeilyn saloihin.

Lue lisää

13.04.2022

Hylkeet Suomen Luonnossa tarjoaa uusinta tietoa hylkeiden kiehtovasta elämästä

Me suomalaiset olemme eläneet yli 10 000 vuotta hylkeiden naapurina, mutta mitä me oikeastaan tiedämme hylkeistä? Luontotoimittaja, FT Antti Halkka kertoo asiantuntevasti ja kiinnostavasti merinisäkkäiden historiasta ja biologiasta uudessa luonto-oppaasaan Hylkeet Suomen luonnossa.

Lue lisää

12.04.2022

Nettirikokset ovat arkipäivää Anu Ojalan uudessa nuortendekkarisarjassa

Somesta ja netistä on lapsille ja nuorille paljon iloa, mutta uudet teknologiat sisältävät myös riskejä. Vauhdikas dekkarisarja neljästä nettirikoksia ratkovasta nuoresta alkaa.

Lue lisää

06.04.2022

Uudet käsityökirjat tarjoavat inspiroivia ideoita ompeluun, neuleisiin ja yhdistelmätekniikoihin

Sormet syyhyävät, mutta malli puuttuu? Ei ongelmaa! Moreenin kesän ja syksyn kirjoissa on vaihtoehtoja niin kirjoneuleista pitäville kuin pintaneuleisiin tykästyneillekin. Virpi Marjaana Siira houkuttelee yhdistelemään virkkausta ja neuletta ennakkoluulottomasti yli rajojen. Nyt on myös aika kaivaa ompelukone kaapista, sillä tarjolla on hyvin istuvia mutta silti mukavia kaavoja lapsille ja kurvikkaille muodin ystäville – tyylistä tinkimättä!

Lue lisää

06.04.2022

Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita päättyy – Rakastettu sarja huipentuu kuohuvalle 60-luvulle

Enni Mustosen eli kirjailija, tutkija ja käsikirjoittaja Kirsti Mannisen rakastettu Syrjästäkatsojan tarinoita -sarja saa päätöksensä sen 10:nnessä osassa Tekijä. Rakastetut romaanit ovat hurmanneet lukijansa erityisesti elävän historiallisen kuvauksensa ansiosta.

Lue lisää

05.04.2022

Otava julkaisee Ukrainan presidentti Zelenskyin elämäkerran kesäkuussa

Otava julkaisee Volodymyr Zelenskyin tuoreen elämäkerran. Teos ilmestyy kesäkuussa 2022.

Lue lisää

05.04.2022

Eve Hietamies jatkaa sittenkin supersuosittua romaanisarjaansa – ”Olin jo päättänyt, ettei tarina jatku, mutta sitten Antti Pasanen alkoi jutella päässäni”

Yksinhuoltajaisä Antti Pasasesta ja hänen pojastaan Paavosta kertova sarja on myynyt yhteensä lähes 250 000 kappaletta kaikissa formaateissa. Hietamies päätti jo kertaalleen lopettaa sarjan, mutta sitten Antti Pasasen repliikkejä alkoi putkahdella päähän.

Lue lisää