13.01.2022

Neulomisen ilo kuuluu kaikille – Ensimmäinen suomeksi julkaistu käsityöopas vasenkätisille ilmestyy

Maria Laiho: Neulekirja vasenkätisille Ilmestyy 28.1.2022 Vasenkätisen käsityöharrastus ei ole aina itsestäänselvyys. Neulontaohjeet ovat lähes poikkeuksetta suunnattu oikeakätisille. Kouluissa opetus järjestetään yleensä enemmistölle sopivalla tavalla. Omakätinen ohjaus on tärkeä oppimisen edellytys ja se helpottaa neulonnan ilon löytämistä. Vasenkätisille ei ole ennen tehty neulontaohjeita tai opaskirjoja suomeksi. Maria Laihon Neulekirja vasenkätisille vapauttaa myös vasenkätiset…

Lue lisää

12.01.2022

Veera Salmen Oboin kirja on kertomus tarinoita inhoavasta pojasta, joka joutuu keskelle seikkailua lukutaidon hävittäneessä maailmassa

Millainen olisi maailma ilman tarinoita tai historiaa? Veera Salmen uutuus on mielikuvituksellinen seikkailu yhteiskunnassa, jossa vain harvat osaavat lukea.

Lue lisää

11.01.2022

Joel Haahtelan rakastetun pienoisromaanitrilogian viimeinen osa kietoutuu totuuden kaipuuseen

Jaakobin portaat vie ikivanhojen myyttien ja lumisateen läpi ihmisyyden ytimeen ja pohtii rakkautta, välittämistä ja menneisyyden käsittelyä.

Lue lisää

10.01.2022

Helena Sinervon runoteos on aistikas sielunmessu merelle ja riepotteleville tunteille

Lukuisia palkintoja voittanut Helena Sinervo kuvaa merta häikäisevän monin ja upein tavoin.

Lue lisää

10.01.2022

Supersuosittu Torstain murhakerho on taas rikosten jäljillä

Viime vuosien suurin rikoskirjailmiö on Richard Osmanin Torstain murhakerho. Se on kaikkein aikojen nopeimmin listaykköseksi noussut esikoisteos, joka keikkui Britannian bestseller-listojen kärjessä 45 viikkoa. Nyt Suomessa ilmestynyt jatko-osa Mies joka kuoli kahdesti myi Britanniassa julkaisuviikollaan syyskuussa yli 114 000 kappaletta.

Lue lisää

07.01.2022

Joko Tiktok on hallussa? Tokkerin käsikirja opettaa Tiktokin salat selkeäsanaisesti ja helpoilla ohjevideoilla

Tiktok-tähti Jaakob Rissanen ja viestintäkonsultti-tietokirjailija Ville Kormilainen ovat koonneet yhdessä oppaan, jolla kuka tahansa oppii tekemään hauskoja ja mukaansatempaavia lyhytvideoita sekä välttämään aloittelevan tokkerin virheet.

Lue lisää

22.12.2021

Juha Itkonen ja Otava lahjoittavat Ihmettä kaikki-kirjaa valtakunnalliselle keskosperheiden yhdistys Kevyelle

Ihmettä kaikki on Juha Itkosen omakohtainen romaani, joka ilmestyi 2018. Kirjassa nelihenkisen perheen vanhemmat löytävät itsensä vastasyntyneiden teho-osastolta kahden pikkukeskosena syntyneen lapsen äitinä ja isänä. Elämä, joka syntyy arvaamattomana ja heiveröisenä, kääntyy silti vahvaksi ja ainutkertaiseksi. Kaikista tähän asti myydyistä kappaleista kirjailija on lahjoittanut tekijänpalkkionsa Lastenklinikoiden Kummien kautta HUS:n vastasyntyneiden…

Lue lisää

21.12.2021

Kevään ihanin täyttökirja on täällä – Supersuosittujen Mandimain ja Joona Hellmanin Kamukirja on kaverikirja ihan kaikille

Vaikuttajakaksikon kirja on sekoitus nostalgiaa ja uutta, kun klassiset kaverikirjat päivitetään kaikille tarkoitetuksi Kamukirjaksi. Mandimaille ja Joonalle on tärkeää, että jokainen kaverimäärästään, sukupuolestaan tai iästään riippumatta löytää kirjasta täytettävää.

Lue lisää

20.12.2021

Cara Hunterin menestystrillerin toinen osa Pimeyteen jatkaa rikoskomisario Adam Fawleyn matkassa

Yksitään Isossa-Britanniassa Cara Hunterin trillereitä on myyty yli miljoona kappaletta. Pimeyteen ilmestyy 3.1.2022.

Lue lisää

14.12.2021

Enni Vanhatapion uutuus on tarkkanäköinen romaani tyttöystävänä olemisen sietämättömyydestä

Enni Vanhatapion toinen romaani Tyttöystävä kuvaa annettujen roolien ahtautta ja niistä irtautumisen vaikeutta tehden lähes kiusallisen tarkkoja huomioita ihmissuhteista. Vanhatapion esikoisromaani oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana vuonna 2018. Tyttöystävä ilmestyy 10. tammikuuta.

Lue lisää

13.12.2021

KIRJAVUOSI 2021: Villasukkia, dekkareita ja some-vaikuttajia

Villasukat ja sosiaalisen median vaikuttajat – näistä suomalaiset tykkäävät! Mutta myös laadukas kotimainen proosa, dekkarit ja rakastetut lastenkirjailijat säilyttävät tänäkin vuonna vahvan aseman ihmisten kirjahyllyissä ja kuulokkeissa. Otava julkaisee alla listat vuoden myydyimmistä kauno-, tieto-, lasten- ja äänikirjoista.

Lue lisää

13.12.2021

Eeva Loukon esikoisdekkari Onnellisten saari on täynnä koukuttavia juonenkäänteitä ja herkullisia ihmissuhdesotkuja

Eeva Louko päätti isänsä äkillisen kuoleman jälkeen toteuttaa suuren unelmansa. Syntyi esikoisromaani Onnellisten saari, joka aloittaa uuden dekkarisarjan.

Lue lisää

10.12.2021

Nadja Sumasen Sade on kaikille sama -novellikokoelmalle Topelius-palkintoehdokkuus

Suomen nuorisokirjailijat ry myöntää Topelius-palkinnon korkeatasoiselle nuortenkirjalle, ja sen arvo on tämän vuoden vuosiluvun mukaisesti 2022 euroa. Nadja Sumasen raikas novellikokoelma kertoo nuorista erilaisissa elämäntilanteissa.

Lue lisää

09.12.2021

Savonia-palkinto Sirpa Kähkösen Vihreä sali -romaanille

Sirpa Kähkösen Vihreä Sali on voittanut Savonia-palkinnon. Palkinto jaetaan tunnustuksena merkittävästä savolaisesta kaunokirjallisesta teoksesta ja se on suuruudeltaan 12 000 euroa.

Lue lisää

02.12.2021

Joonatan Tolalle ja Sanna Puutoselle Kalevi Jäntin palkinnot

Joonatan Tola palkittiin esikoisromaanistaan Punainen planeetta ja Sanna Puutonen lyhytproosakokoelmastaan Sydänmuuri.

Lue lisää

01.12.2021

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia Anne-Maija Aallolle

Mitä ihminen on, jos häneltä viedään muisti? Anne-Maija Aallon Finlandia-palkittu Mistä valo pääsee sisään on huikean taidokas, vangitseva tarina kapinasta, toivosta ja ihmisyydestä. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsi futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen.

Lue lisää

01.12.2021

Kaunokirjallisuuden Finlandia Jukka Viikilälle

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto on myönnetty Jukka Viikilän romaanille Taivaallinen vastaanotto. Se on vahvan omakohtainen tarina avosydänleikkaukseen joutuvasta kirjailijasta sekä romaanin vastaanotosta.

Lue lisää

30.11.2021

Tammikuun hyvinvointikirjoissa keskitytään mielen ja tunteiden tasapainoon

Vuoden alku on täynnä uuden odotusta. Tammikuun hyvinvointikirjat tarjoavat välineitä työn ja tavoitteiden hallintaan, ylisuorittamisen ja murehtimisen vähentämiseen sekä itsetuntemukseen parisuhteessa. Uusia oivalluksia on luvassa myös onnistuneesta terapiasta, mielen ja kehon tasapainosta sekä unesta ja nukkumisesta.

Lue lisää

26.11.2021

Suomalaisten rakastama Mitä Missä Milloin -kirjasarja loikkaa digiaikaan

Otavan Mitä Missä Milloin -kirjasarjaa on julkaistu vuodesta 1951 ja sitä on kautta aikojen myyty noin 5,5 miljoonaa kappaletta. Tänä syksynä tämä ikoninen kirja tekee suuren loikan, kun marraskuussa julkaistaan kaikkien aikojen ensimmäiset Mitä Missä Milloin -äänikirjat.

Lue lisää

25.11.2021

Otavan, Liken ja Atenan kirjailijoille lukija-Finlandiat

Lukijoiden suosikit Finlandia-ehdokasteoksissa ovat Kristiina Markkasen ja Leena Virtasen Wivi ja Hanna, Anne-Maija Aallon Mistä valo pääsee sisään sekä Rosa Liksomin Väylä. Voittajat julkistettiin torstai-iltana Kulttuurigaalassa Tampereella.

Lue lisää

16.11.2021

Tulevan kevään inspiroivat käsityökirjat

Islantilaisneuleet ovat nyt suositumpia kuin koskaan. Suomalaiset huippusuunnittelijat ovat tarttuneet haasteeseen ja luoneet upeita kaarrokeneuleita neulojien iloksi. Villasukkamalleissa on onnea ja eksotiikkaa, sillä Niina Laitinen on inspiroitunut matka-aiheista ja muumifanien sukissa seikkailevat Tove Janssonin rakastetut hahmot. Vasenkätiset neulojat saavat vihdoinkin omaan työjärjestykseen sopivan neulekirjan ja myös ompeluharrastajille on luvassa käytännöllisiä teoksia.

Lue lisää

16.11.2021

Onnistuuko taikuri Herra Koskinen rikkomaan kolme uutta Guinness-ennätystä? Guinness World Records -päivän teemana on supertaidot

Taikuri ja jonglööri Herra Koskisella on hallussaan jo 11 Guinnessin maailmanennätystä. Nyt hän tavoittelee kolmea uutta Kauppakeskus Sellon Suomalaisen Kirjakaupan yhteydessä järjestettävässä Guinness World Records -tapahtumassa 17.11. klo 17.30. Tervetuloa paikalle kannustamaan ja jännittämään, onnistuuko Herra Koskinen kerryttämään maailmanennätystiliään!

Lue lisää

11.11.2021

Jukka Viikilän Taivaallinen vastaanotto on ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi

Jukka Viikilän Taivaallinen vastaanotto on vahvan omakohtainen tarina avosydänleikkaukseen joutuvasta kirjailijasta.

Lue lisää

10.11.2021

Anne-Maija Aallon Mistä valo pääsee sisään ehdolla lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi

Mitä ihminen on, jos häneltä viedään muisti? Anne-Maija Aallon uutuuskirja on huikean taidokas, vangitseva tarina kapinasta, toivosta ja ihmisyydestä. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsee futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen. Finlandia-palkinnot jaetaan 1.12.2021.

Lue lisää

10.11.2021

Keittokeittokirjalla on sanoma: Make Soup Sexy Again!

Jonna Vormalan Keittokeittokirjalla on missio: muistuttaa meitä, että keitto on KUUMAA!

Lue lisää

04.11.2021

Suomen eturivin golfvalmentajan Heini Haapalan uutuuskirja opastaa kaikentasoisia pelaajia kohti täydellistä svingiä

Golfvalmentaja Heini Haapala jakaa kauniissa uutuuskirjassaan parhaat oppinsa golflyönnin saloista havainnollisin kuvin ja tekstein.

Lue lisää

03.11.2021

Parisuhdekorjaamo tarjoaa tunnetun psykologin ja tv-papin huoltovinkit kaikenlaisiin parisuhteisiin

Oletko kiinnostunut parisuhteesi virittämisestä huippukuntoon vai tarvitseeko liittosi vain pientä huoltoa? Parisuhdekorjaamo on TV-pappi Kari Kanalan ja psykologi, psykoterapeutti Mikael Saarisen opas kaikkien suhdemallien hoitoon ja tuunaamiseen.

Lue lisää

03.11.2021

Viihteen maailmantähti Lucy Diamond hurmasi Suomen: jouluksi kirjailijalta on ilmestynyt uusi teos

Lucy Diamond hurmasi Suomen kertaheitolla. Kesällä 2021 ilmestyi hänen ensimmäinen suomennettu romaaninsa Rantakahvila. Mukaansatempaava kertomus itseään etsivästä Eviestä on myynyt Suomessa nyt jo 30 000 kappaletta suosion kasvaessa edelleen. Nyt tarina saa jatkoa, kun Rantakahvilan joulu ilmestyy. Mukavaa joululuettavaa ilmestyy myös Jenny Baylissiltä, jonka romaani Jouludeitti x 12 viihdyttää treffikommelluksien myötä.

Lue lisää

02.11.2021

Otavan kevään 2022 kustannusohjelma julkaistu

Mistä ja keistä keväällä puhutaan? Se selviää selaamalla juuri julkaistu Otavan kevään 2022 katalogi. Luvassa on viihdettä, julkisuuden henkilöitä, kansainvälisiä tähtiä ja upeita tarinoita.

Lue lisää

29.10.2021

Tuomas Niskakangas valittiin BookBeatin Vuoden tulokkaaksi – ”Roihu vei mukanaan heti ilmestyttyään”

BookBeat-äänikirjapalvelun Vuoden tulokas on Tuomas Niskakankaan trilleri Roihu. Voittaja valittiin käyttäjädatan perusteella. Roihun lukee Jukka Pitkänen.

Lue lisää

27.10.2021

Otavan ja Liken kirjailijoita eduskunnan kirjallisuuskummeiksi – Sofi Oksasen kummipoliitikkona pääministeri Sanna Marin

Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto lanseeraa kirjallisuuskummitoiminnan kansanedustajille. Otavalta ja Likeltä mukana kummitoiminnassa ovat Juha Itkonen, JP Koskinen, Sofi Oksanen, Virpi Hämeen-Anttila, Tiina Raevaara, Philip Teir ja Katariina Vuori.

Lue lisää

26.10.2021

Elina Backman ehdolla ruotsalaisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi

Elina Backman singahti kertaheitolla Suomen dekkaritaivaan tähdistöön esikoisromaanillaan Kun kuningas kuolee. Nyt teos on ehdolla Ruotsissa vuoden parhaaksi käännösdekkariksi.

Lue lisää

21.10.2021

Toimittaja Jussi Lehmusvesi mietti, miten saisi lapsensa lukemaan – syntyi tarina, jota ei voisi jättää kesken

Mitä tapahtuu, kun klassikkosatu Robin Hoodista ja hänen iloisista veikkosistaan kohtaa supernolon iskän? Arianan aikamatkat – Robin Hoodin jäätävä pläts on Jussi Lehmusveden ja Christer Nuutisen jännittävän ja hillittömän hauskan kirjasarjan avaus. Viihdyttävän tarinan taustalla myös kyseenalaistetaan perinteisten satukirjojen paikoin vanhentunutta arvomaailmaa.

Lue lisää

15.10.2021

Viini, ruoka & hyvä elämä -uutuuskirja kuljettaa ihanalle teemamatkalle Italiaan

Juha Berglundin ja Antti Rinta-Huumon uutuuskirja kokoaa yksiin kansiin vuoden 2022 parhaat viinit ja herkullisimmat reseptit. Tänä vuonna teemamaana on Italia, jonka viinit, ruoka ja tunnelma saavat veden kielelle ja matkakuumeen kohoamaan.

Lue lisää

14.10.2021

Otava ja Suomalainen Kirjakauppa avaavat jouluisen Kirjapuodin Stockmannille

Otava ja Suomalainen Kirjakauppa avaavat tunnelmaa täynnä olevan Kirjapuodin Helsingin keskustan Stockmannille perjantaina 15.10. Kirjapuoti sijaitsee -1A-kerroksessa tavaratalon lumoavassa joulumaailmassa.

Lue lisää

13.10.2021

Millainen ihminen Danny on kulissien takana? Pirjo Kemppisen uutuuskirja Tuntematon Danny on rehellinen muotokuva legendaarisesta viihdetaiteilijasta

Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen on luonut uraa viihdemaailman huipulla 57 vuotta ja julkaissut 102 listahittiä. Mutta minkälainen ystävä, puoliso, kollega, isä, työnantaja ja yhteistyökumppani Danny on ollut? Toimittaja Pirjo Kemppisen uutuuskirja Tuntematon Danny kuvaa legendaarisen viihdetaiteilijan julkisuudelta piilossa pysyneitä puolia.

Lue lisää

12.10.2021

Otava julkaisee Marit Björgenin elämäkerran

Otava julkaisee alkuvuonna 2022 hiihtäjä Marit Björgenin elämäkerran. Kirjassa kuvataan, kuinka vaatimattomasta ja tavallisesta norjalaisesta tytöstä kehittyi yhden maailman kovimman kestävyyslajin kuningatar.

Lue lisää

10.10.2021

Entinen karhuryhmäläinen ja huumepoliisi kertovat, miten toimia arjen vaikeissa kohtaamisissa

Oli kyseessä ristiriita työpaikalla, jännittävä liikeneuvottelu, keskustelu perheen säännöistä murrosikäisen kanssa tai haastava rikollisen kuulustelu, neuvottelun perustilanne on sama: mukana on voimakkaita tunteita, vastakkaiset intressit, persoonallisuuseroja, epäluottamusta ja stressiä. Ymmärtämällä ihmismielen toimintaa neuvottelutilanteessa ja neuvottelutaidoilla voi hallita neuvottelun kulkua ja päästä tehokkaammin tavoitteisiinsa.

Lue lisää

08.10.2021

Minna Maijalan uutuuskirja on tarkkanäköinen kuvaus runoilija Katri Valan kiihkeästä elämästä

FT Minna Maijala pureutuu uutuuskirjassaan “Katri Vala. Kulkuri ja näkijä” kiihkeän runoilijan koskettavaan elämään.

Lue lisää

04.10.2021

Siri Kolu kirjoitti ajankohtaisen dystopiatarinan pandemiasta, syrjitystä vähemmistöstä ja tarinoiden voimasta

Iltasatuja maailmanpalosta on dystopiatarina pihmisistä, Kaukoidästä aikanaan saapuneen, ilmateitse leviävän virustaudin mutatoimasta uudesta ihmisrodusta, joka elää hyljeksittyinä ja eristettyinä tavallisista homo sapienseista. Kirja on itsenäinen jatko-osa vuonna 2013 ja 2014 ilmestyneille Pelko ihmisessä ja Ihmisen puolella -kirjoille.

Lue lisää

01.10.2021

Otava vahvistaa markkinointi- ja viestintätiimiään

Otavan markkinointiviestinnässä on tehty vastuualueiden muutoksia ja uusia nimityksiä.

Lue lisää

01.10.2021

Saku Tuomisen rohkea kirja kasvusta ja 2020-luvun arvoista

Kuinka puut kasvavat on kirja ihmisestä, luonnosta ja ihmisluonnosta. Se käy läpi elinympäristössämme tapahtuvia muutoksia ja pohtii, miten täällä pitäisi elää, jotta kaikilla olisi hyvä nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää

01.10.2021

Ella Kannisen ja Jasmiini Lappalaisen uutuuskirja kannustaa remontoimaan

Remontointia ei kannata arastella, vaikka olisi päivätyö ja pienet lapset. Sen tietää tehokaksikko, ystävykset Ella Kanninen ja Jasmiini Lappalainen. Marraskuussa ilmestyvä Jokanaisen remonttikirja kokoaa kaiken tarvittavan remonttitiedon yksiin kansiin ja rohkaisee jokaista aloittelevaa remontoijaa tarttumaan telaan!

Lue lisää

30.09.2021

Isoäitien iltasadut pakkaa yksiin kansiin tunnettujen suomalaisisoäitien suosikkisadut: mukana Tarja Halonen, Seela Sella ja Sikke Sumari

Jokaisella lapsella on oikeus iltasatuun! Jotta hyväksi havaittua iltaluettavaa olisi helposti käsillä, Otava ja Kotilieden Kummikerho kokosivat yksiin kansiin 20 isoäidin suosikkisadut. Ympäri Suomea asuvien isovanhempien suosikkeihin valikoitui H.C. Andersenin ja Grimmin veljesten klassikkosatuja sekä suomalaisten kertojamestareiden helmiä.

Lue lisää

29.09.2021

Liza Marklund tekee upean paluun hyytävällä Napapiiri-dekkarilla

Tähtidekkaristin uuden sarjan avauksessa revitään auki pohjoisen pikkukaupungin vaietut salaisuudet.

Lue lisää

28.09.2021

Otava ja Turun Kirjamessut lahjoittavat lauantain kirjamessuvieraille ainutlaatuisen Muumien Onnelliset aakkoset -lukupäiväkirjan

Lukupäiväkirja on osa Otavan Onnelliset aakkoset -muumituoteperhettä, johon kuuluu jo nyt useita kymmeniä kirjoja. Tuoteperheen uusin teos, Lysti ystävä – Onnellisia sanamatkoja, ilmestyy myös tällä viikolla.

Lue lisää

28.09.2021

Tule tapaamaan meitä Turun kirjamessuille!

  Otava on perinteikkäästi mukana Turun Kirjamessuilla, jotka järjestetään 1.–3.10.2021. Messujen pääteemana on tänä vuonna musiikki ja ajankohtaisteemoja ovat tiedon murros ja hyvinvoinnin taito. Katso alta koko ohjelmamme ja tule tapaamaan kirjailijoitamme messuille! Lisätietoja Turun kirjamessuista löydät täältä. Pe 1.10.   AIKA LAVA KIRJAILIJA TEOS 11:30-11:50 Kallas MARKKULA INKERI Maa joka ei koskaan…

Lue lisää

27.09.2021

Käytännöllinen opaskirja kuolemasta avaa asioita, joista ei arkielämässä juuri puhuta

Kuoleminen on sekä arkista että merkityksellistä, mutta usein kuolema yllättää ihmisen valmistautumattomana. Käytännön asioiden järjestely vie aikaa, ja mielessä voi olla myös kysymyksiä, joita ei yleensä sanota ääneen.

Lue lisää

26.09.2021

Tuliko tunaroitua? Ei hätää, Mokasin-metodi auttaa.

Psykologi Outi Olani esittelee Mokasin-metodin, jonka avulla omista mokista pääsee helpommin yli ja suhtautumista virheisiin voi muuttaa rakentavaksi. Mokasin-kirja ilmestyy kansallisena epäonnistumisen päivänä 13.10.

Lue lisää

24.09.2021

Elastinen, Timo Pieni Huijaus ja Jaakko Manninen julkaisevat lastenkirjan: Bex ja luovuuden lähde opettaa riimittelyn salat

Kun ei tapahdu mitään, voi tapahtua mitä vain! Bex ja luovuuden lähde on ainutlaatuinen kuvakirja, joka tutustuttaa lapset hiphopin moniulotteiseen maailmaan. Musiikkipiireissä jo vuosia sitten tutustunut tekijäkolmikko haluaa kasvattaa uutta sukupolvea itselleen rakkaan kulttuurin pariin. Kirja rohkaisee tottumattomampiakin sanankäyttäjiä tarttumaan tavuihin ja rustailemaan riimejä.

Lue lisää

23.09.2021

Ryhmä Hau hurmaa elokuvateattereissa – tarina uudesta Lilli-pennusta ja muista sankareista nyt myös uutuuskirjan kansien välissä!

Valkokankaan sankaripennut valmiina toimintaan! Ryhmä Hau suuntaa uuden koiraystävänsä Lillin hälyttämänä Jännälän kaupunkiin suorittamaan kaikkien aikojen tärkeintä tehtäväänsä. Elokuva oli ensi-iltaviikonloppunaan Suomen toiseksi katsotuin elokuva 20 800 katsojalla. Huima seikkailu ilmestyy myös kirjana.

Lue lisää

22.09.2021

Tähtiviltti kokoaa yksiin kansiin rakastetuimmat suomalaiset lastenrunot yli sadalta tekijältä

Raikkaasti toteutetussa antologiassa Topelius kohtaa Mariskan, kun tutut klassikot ja kansanrunot saavat rinnalleen tuoreinta lastenlyriikkaa. Kirjassa on 659 suomalaista runoa yli sadalta kirjailijalta: sormileikkejä ja vauvaräppiä, eläinrallatuksia, rakkausriimejä, numeroloruja, aaveaakkosia ja luurankopolkkaa. Juhlistaakseen uutta Tähtiviltti-kokoelmaa Kustannusosakeyhtiö Otava lahjoittaa yhdessä Lukukeskuksen Lue lapselle -hankkeen kanssa suomalaisille päiväkodeille 500 Tähtiviltti-kirjan sisältävää Tähtiviltti-lukukassia.

Lue lisää

21.09.2021

30-vuotista uraansa juhliva Sirpa Kähkönen: ”Kirjailijoilla on tärkeä tehtävä muuttuvassa maailmassa”

Kähkösen rakastettu Kuopio-sarjakin täyttää pyöreitä: kymmenes osa Vihreä sali vie lukijansa 1960-luvun Kuopiosta aina 1910-luvun Pietariin.

Lue lisää

17.09.2021

Syksyn käsityökirjat lämmittävät varpaita ja tassuja

Mikä onkaan ihanampaa kuin käpertyä talvi-iltana sohvan nurkkaan puikkojen ja lankojen kanssa ja saada aikaan jotain kaunista ja lämmittävää? Moreenin syksyn käsityökirjat esittelevät toinen toistaan viehättävämpiä neulemalleja sekä. Oli projekti ajateltu itselle, ystävälle tai vaikkapa koirakaverille, lopputuloksena on valmiin työn lisäksi hyvä mieli.

Lue lisää

17.09.2021

Mauri Kunnas palaa Koirien Kalevalan maisemiin – Kuka kaappasi auringon? kertoo ahneudesta ja luonnonvoimien pysäyttämättömyydestä

Väinölässä nautitaan kultaisen auringon loisteesta ja puhtaasta luonnosta. Mutta Pohjolan loputtoman ahne Louhi keksii: entäpä jos auringon takoisikin kultakolikoiksi? Kalevelasta tuttu tarina auringon ryöstöstä saa Mauri Kunnaksen käsittelyssä omat koiramaiset käänteensä, jotka kiehtovat ja ihastuttavat kaikenikäisiä. Tule mukaan Suomalaisen Kirjakahvilaan kuulemaan, kun Kunnas kertoo uutuuskirjastaan perjantaina 24.9. klo 14.

Lue lisää

16.09.2021

Täältä tulee Alfie, kissa, joka mullistaa koko naapuruston arjen – Rachel Wellsin hurmaava sarja ihmisten ongelmia ratkovasta kissasta alkaa

Alfie – kissa kynnyksellä on tarina kodittomaksi jääneestä kissasta, joka löytää uudeksi kodikseen kokonaisen naapuruston. Samalla herkuille ja hellinnälle perso kehrääjä auttaa kotikatunsa asukkaita löytämään seuraa toisistaan. Sunday Timesin bestselleriksi ja hyvän mielen hitiksi muodostunut Alfie-sarja valloittaa nyt suomalaiset kissafanit.

Lue lisää

16.09.2021

Markku Jokisipilän uutuuskirja Perussuomalaiset Halla-ahon ja Purran linjalla on syväluotaava tietokirja Suomen kiistellyimmästä puolueesta

Ovatko perussuomalaiset uhka demokratialle vai osoitus sen toimivuudesta? Mikä on perussuomalaisten ideologia, mitkä ovat puolueen tavoitteet, ja miksi sitä äänestetään? Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä kertoo uutuuskirjassaan, millaisesta puolueesta on kyse. 

Lue lisää

15.09.2021

Jenni Pääskysaaren esikoisromaani Mielen maantiede on aikamatka kultaiselle 80-luvulle

– Toivon, että pystyn piirtämään lukijalle tunnistettavaa ajankuvaa sekä ajatonta kerrontaa kasvamisesta, Jenni Pääskysaari pohtii esikoisromaanistaan.

Lue lisää

15.09.2021

Guinnessin maailmanennätyskirjassa pohditaan ilmastonmuutoksen torjuntaa – suomalaissaavutuksissa maistuu laku ja koetellaan fyysisiä voimia

Huippusuosittu Guinness World Records 2022 -kirja on täynnä toinen toistaan uskomattomampia ennätyksiä meiltä ja maailmalta. 16.9. julkaistavaan teokseen lähetettiin 41 959 ennätysyritystä, mikä tarkoittaa yli 800 hakemusta viikossa. Suomalaisten ennätysten tekijöiden joukosta löytyy tänäkin vuonna tuttuja nimiä: mukana on muun muassa formulakuski Kimi Räikkönen.

Lue lisää

15.09.2021

Juha Itkonen kirjoitti vimmaisen romaanin miehisestä egosta ja maailmanlopusta

Kaikki oli heidän kertoo isistä ja pojista sekä naisista, jotka heidän kanssaan elävät. Se pohtii vanhenemista ja tuntematonta tulevaisuutta.

Lue lisää

14.09.2021

Talvisodan tuntematon sankari kertoo Mannerheimin luottokenraalin Wiljo Tuompon dramaattisesta elämästä

VTT, professori Martti Turtola sekä FM Mari Ahokas tuovat ainutlaatuisessa teoksessaan valokeilaan unohdetun jääkärin Wiljo Tuompon.

Lue lisää

13.09.2021

Pajtim Statovcin Finlandia-palkittu Bolla on Kirkus Prize -palkintoehdokkaana Yhdysvalloissa

Pajtim Statovcin kolmas romaani Bolla julkaistiin äskettäin Yhdysvalloissa, jossa siitä on jo kirjoitettu lukuisia ylistäviä arvioita. Statovcia on kutsuttu suureksi lahjakkuudeksi ja hänen kirjallisia kykyjään "pettämättömiksi". Kirkus Reviews -kirjallisuuslehti valitsi Bollan kuuden finalistin joukkoon 328 kaunokirjallisen teoksen joukosta lehden nimeä kantavan kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Palkintoa pidetään yhtenä kirjallisuusmaailman suurimmista ja sen arvo on 50 000 dollaria. Palkinto jaetaan 28.10.2021.

Lue lisää

13.09.2021

Nyt se ilmestyy – Camilla Läckbergin ja mentalisti Henrik Fexeuksen hykerryttävän jännittävä trilogian avaus

On murhia, jotka ovat kuin karmeita taikatemppuja. Dekkarikuningattaren ja Ruotsin suosituimman mentalistin uusi jännitystrilogia alkaa, kun ensimmäinen osa Mentalisti julkaistaan Suomessa viikolla 38.

Lue lisää

10.09.2021

Lukupiiriharrastus on iloista ja mieltä avartavaa yhdessä tekemistä

Lukupiirit elävät uutta kukoistusta, eikä ihme, sillä niissä päästään käsiksi elämän iloihin ja suruihin. Yksityisen kirjallisuusharrastuksen vastapainoksi lukupiirit tarjoavat monipuolisia näkökulmia, kiinnostavia keskusteluja ja iloista yhdessäoloa.

Lue lisää

09.09.2021

Historioitsija Jonna Pulkkisen uutuuskirja esittelee tositarinoita Lapin ihmisistä neuvostopartisaanien tähtäimessä

Neuvostopartisaanien julmat iskut Lappiin ovat harvojen tuntemaa historiaa. Historioitsija Jonna Pulkkisen uutuuskirja Punainen pusero vie lukijan keskelle partisaani-iskujen kaaosta, jossa tavalliset ihmiset kokivat sodan julmuuden.

Lue lisää

09.09.2021

Heidi Köngäksen uutuusromaani kertoo intohimoisen tarinan naisesta, joka rakasti ketä halusi

Heidi Köngäksen Siivet kantapäissä on hieno kuvaus naisesta, joka ei suostunut valmiiksi määriteltyihin muotteihin eikä jäämään miesten varjoon.

Lue lisää

08.09.2021

MUISTUTUSKUTSU: Tervetuloa Lasse Lehtisen Murhattu ministeri -kirjan virtuaalijulkistamiseen 10.9. klo 14

Tervetuloa kuulemaan Suomen historian ainoan murhatun ministerin, Heikki Ritavuoren, elämästä ja kuolemasta Lasse Lehtisen Murhattu ministeri -uutuuskirjan virtuaalijulkistamiseen. Tilaisuus järjestetään 10.9. klo 14 Zoomissa.

Lue lisää

07.09.2021

Kuudella vuosikymmenellä kirjoja julkaissut Tuula Kallioniemi jatkaa nuorten tarkkaa kuvaustaan – Mopoautolla mun prinssini saapuu on tarina ystävyydestä ja perheen salaisuuksista

Rakkaus on kuin kutina, joka ei lähde raapimalla! Tuula Kallioniemen uutuus on hulvaton romaani 16-vuotiaiden kesälomakuvioista, mutta myös tulevaisuudensuunnitelmien kanssa kipuilusta. Entä jos omat lapsuudenhaaveet ovatkin epärealistisia, eikä niitä enää haluakaan tavoitella?

Lue lisää

07.09.2021

Jan Vapaavuorelta kirja maaliskuussa

Ensimmäinen pormestari on Jan Vapaavuoren avoin ja vauhdikas kuvaus Suomen vaativimpiin kuuluvan johtotehtävän hoitamisesta.

Lue lisää

06.09.2021

MUISTUTUSKUTSU: Tervetuloa Väestönsuojelu ja kylmä sota -kirjan julkistamistilaisuuteen Zoomissa 8.9. klo 10.00

Tervetuloa tietokirjailija, dosentti Ville Jalovaaran kirjoittaman Väestönsuojelu ja kylmä sota -kirjan julkistamistilaisuuteen Zoomissa ke 8.9. klo 10.

Lue lisää

03.09.2021

Mistä valo pääsee sisään on dystopiatarina, jonka kuulaan pinnan alla otetaan kantaa valeuutisiin ja syrjintään

Mitä ihminen on, jos häneltä viedään muisti? Anne-Maija Aallon uutuuskirja on huikean taidokas, vangitseva tarina kapinasta, toivosta ja ihmisyydestä. 9. syyskuuta julkaistava Mistä valo pääsee sisään on itsenäinen jatko-osa kiitetylle Korento-romaanille.

Lue lisää

02.09.2021

Sukupolvensa kirkkaimman kirjailijatähden Sally Rooneyn uusi kirja ilmestyy suomeksi marraskuussa 2021

Missä olet, kaunis maailma on kipeän koskettava ja viiltävän älykäs romaani ja maailmanlaajuinen kirjallisuustapaus.

Lue lisää

01.09.2021

Lämpöä ja väriä syksyyn sisustustyynyillä ja unelmien talvineuleilla

Moreenin alkusyksyn upeat kirjat tarjoavat nopeita ja pirteitä virkkaustöitä sisustuksen väripilkuiksi sekä eteerisen kauniita, lämpimiä ja lohdullisia neuleita talvipakkasiin.

Lue lisää

31.08.2021

KUTSU: Tervetuloa Lasse Lehtisen Murhattu ministeri -kirjan virtuaalijulkistamiseen 10.9. klo 14

Tervetuloa kuulemaan Suomen historian ainoan murhatun ministerin, Heikki Ritavuoren, elämästä ja kuolemasta Lasse Lehtisen Murhattu ministeri -uutuuskirjan virtuaalijulkistamiseen. Tilaisuus järjestetään 10.9. klo 14 Zoomissa.

Lue lisää

30.08.2021

MUISTUTUSKUTSU: TrueCrime-keskustelu 30.8.: Rikollisuuden tuotteistamisen ongelmat tietokirjallisuudessa

Tervetuloa tänään maanantaina 30.8. järjestettävään Otavan TrueCrime-virtuaalitilaisuuteen, jossa keskustelemme tosirikosbuumista ja rikollisuuden käsittelemisestä tietokirjallisuudessa. Miten rikostapauksia voidaan käsitellä tietokirjallisuudessa oikein? Millaisia ohjenuoria kirjoittajilla ja kustannustoimittajilla on? Missä ylittyy raja? Saako rikoksista tehdä viihdettä?  

Lue lisää

26.08.2021

KUTSU: TrueCrime-keskustelu: Rikollisuuden tuotteistamisen ongelmat tietokirjallisuudessa

Tervetuloa Otavan TrueCrime-virtuaalitilaisuuteen, jossa keskustelemme tosirikosbuumista ja rikollisuuden käsittelemisestä tietokirjallisuudessa. Miten rikostapauksia voidaan käsitellä tietokirjallisuudessa oikein? Millaisia ohjenuoria kirjoittajilla ja kustannustoimittajilla on? Missä ylittyy raja? Saako rikoksista tehdä viihdettä?  

Lue lisää

25.08.2021

Vetävä tositarina ruotsalaisesta vapaaehtoisesta Suomen sisällissodassa

”Ihmetyttää, mitä Suomessa oikein tapahtui vuonna 1918. Miksi vaari lähti sinne? Ja miksei hän koskaan kertonut mitään? Minun on pakko saada tietää enemmän Värmlannin ruukin pikkupojasta, joka menetti työnsä, maineensa, kunniansa ja tulevaisuutensa.”

Lue lisää

25.08.2021

Anni Hautalan uusi ruokakirja hurmaa helppoudellaan

Anni Hautalan uusi ruokakirja Annin ruokakirja 3 tarjoaa herkullisia ideoita ja helppoja ohjeita, joissa pääsee kertakaikkisen vähällä! Miltäpä kuulostavat vaikkapa maailman rasvaisin salaatti, korvapuustismoothie ja täydellinen juustosalsadippi?

Lue lisää

24.08.2021

MUISTUTUSKUTSU: Tervetuloa Jyri Häkämiehen Väistämättä-kirjan Zoom-julkistamiseen 30.8. klo 10

Väistämättä on Jyri Häkämiehen suorasanainen ja omakohtainen kirja uudistamisen sietämättömästä vaikeudesta. Tervetuloa kirjan Zoom-julkistamistilaisuuteen Häkämiehen 60-vuotispäivänä, maanantaina 30.8. klo 10.

Lue lisää

22.08.2021

Onnellisuus ei synny ongelmattomuudesta

Uutuuskirja osoittaa, että onnellisuus on sivutuote, jonka voi saavuttaa kokonaisvaltaisella ja tasapainoisella elämällä.

Lue lisää

19.08.2021

Voimauttava kirja matkalle kohti elämänmuutosta

Vaikeat tunteet viestivät tarpeesta muuttua. Sisäisen turvan ja itsemyötätunnon kautta voi löytää rohkeuden kulkea kohti asioita, jotka kutsuvat itseä.

Lue lisää

19.08.2021

KUTSU: Tervetuloa Väestönsuojelu ja kylmä sota -kirjan julkistamistilaisuuteen Zoomissa 8.9. klo 10.00

Tervetuloa tietokirjailija, dosentti Ville Jalovaaran kirjoittaman Väestönsuojelu ja kylmä sota -kirjan julkistamistilaisuuteen Zoomissa ke 8.9. klo 10.

Lue lisää

16.08.2021

Häpeä kumpuaa omasta arvottomuuden tunteesta ja voi uuvuttaa kantajansa

Terapeutti Miia Moision uutuuskirja kertoo, että voimakasta häpeää kokeva muuttuu ajan myötä näkymättömäksi, piiloutuu naamion taakse tai ylisuorittaa – riskinä on ahdistuminen tai uupumus. Vääränlaisen häpeän ajatusmallista on mahdollista oppia pois.

Lue lisää

16.08.2021

Uutuuskirja raottaa verhoa suomalaisten diplomaattien puolisoiden tärkeään, mutta usein ylenkatsottuun työhön

”Tekevätkö diplomaatin puolisot muka jotain oikeita töitä? Eikö edustaminen ole enemmänkin etuoikeus tai harrastus?”

Lue lisää

12.08.2021

Vuoden kansainvälinen lastenkirjatapaus Amari ja yön veljet valloittaa nyt Suomen

B.B. Alston kirjoitti fantasiakirjansa päähenkilöksi mustan tytön, koska hänen kaltaisensa sankarit seikkailukirjoissa ovat harvassa. Vetävä ja taianomainen Amari ja yön veljet on kuin yhdistelmä Miehet mustissa -elokuvia, Percy Jacksonia ja Nevermooria. Kirja on tällä hetkellä New York Timesin lastenkirjojen bestseller-listan kolmantena.

Lue lisää

11.08.2021

Finlandia-palkitun Jukka Viikilän toinen romaani kertoo omakohtaisen tarinan sydänleikkaukseen joutuvasta kirjailijasta.

Jukka Viikilän odotettu romaani on kuriton kertomus yksinäisyydestä, hengenvaarallisesta sairaudesta ja romaanin vastaanotosta.

Lue lisää

11.08.2021

KUTSU: OtavaLIVE ke 18.8. klo 13 – Upea kattaus syksyn kirjallisuuden kirkkaita tähtiä

Otavan vaikuttavan värikäs kirjasyksy on lastattu Suomen kirjallisen taivaan hehkuvimmilla nimillä. Kaunokirjallisuuden teemoissa luodataan syvälle ja lähelle, tietokirjallisuudessa katseet kääntyvät Katri Valan sekä Aino ja Alvar Aallon elämäntarinoihin. Olet lämpimästi tervetullut kuulemaan uutuuksistamme!

Lue lisää

10.08.2021

KUTSU: Like-Karisto-AtenaLIVE ti 17.8. klo 13 – Esittelyssä koskettavia tarinoita ja järisyttävää lähihistoriaa

Liken, Kariston ja Atenan syyspressissä on tarjolla runsas kattaus näkökulmia transsukupuolisuudesta, naisten välisestä ja monikulttuurisesta rakkaudesta, painavaa historiaa mm. ristiretkistä ja Suomen tasavallan ensiaskeleista sekä Reino Helismaan elämästä. Olet lämpimästi tervetullut kuulemaan kirjauutuuksistamme! 

Lue lisää

09.08.2021

Tervetuloa Jyri Häkämiehen Väistämättä-kirjan Zoom-julkistamiseen 30.8. klo 10

Väistämättä on Jyri Häkämiehen suorasanainen ja omakohtainen kirja uudistamisen sietämättömästä vaikeudesta. Tervetuloa kirjan Zoom-julkistamistilaisuuteen Häkämiehen 60-vuotispäivänä, maanantaina 30.8. klo 10.

Lue lisää

06.08.2021

Anna itsellesi lupa onnellisuuteen

Kielteisiin asioihin tarttuvan mielen voi opettaa huomaamaan hyvää itsessä ja ympäristössä

Lue lisää

28.06.2021

Antti Tuomainen teki kirjallisuushistoriaa: Jäniskerroin-romaanista Hollywood-elokuva!

Amazon Studios tuottaa yhteistyössä Mandeville Filmsin kanssa elokuvan Antti Tuomaisen romaanista Jäniskerroin. Sen pääosassa nähdään lukuisista elokuvista tuttu näyttelijä Steve Carrell.

Lue lisää

23.06.2021

Suomen luonto tutuksi Mauri Kunnaksen kuvituksilla – uudet puuhakirjat tarjoavat tekemistä kesäpäiviin

Monet Otavan lastenkirjoista tutut, rakastetut hahmot seikkailevat myös puuhakirjojen sivuilla. Herra Hakkaraisen, Tatun ja Patun, Momolun, Pipsa Possun ja muiden seurassa opitaan tuntemaan Suomea, tutustutaan aakkosiin ja numeroihin sekä ennen kaikkea viihdytään erilaisten hauskojen tehtävien parissa.

Lue lisää

22.06.2021

Laulaja–lauluntekijän uutuuskirja opastaa, miten kuka tahansa voi oppia sanoittamisen salat

Sanoittaminen on suoruudessaan yhtä aikaa ihana ja säälimätön laji. Laulaja-lauluntekijä Iisa Pajula johdattaa lukijan omaelämäkerralliseen laululyriikkaan kirjassaan ”Itke, kirjoita, laula – Kaikki sanoittamani tunteet” .

Lue lisää

17.06.2021

Laila Hirvisaari on kuollut

Kirjailija, professori Laila Hirvisaari on kuollut keskiviikkona 16.6. kotonaan Helsingissä. Hän oli kuollessaan 83-vuotias.

Lue lisää

15.06.2021

Oletko valmis kesän hauskimpaan seikkailuun? Tatu ja Patu kesäleirillä -etäjulkkarit 21.6.

Kaikki ovat kutsuttuja mukaan juhlimaan kirjauutuutta maanantaina 21.6. klo 17–18. Aino Havukainen ja Sami Toivonen kertovat rakastetun duon uudesta seikkailusta ja vastailevat osallistujien kysymyksiin. Tapahtumassa on luvassa myös kirja-arvonta.

Lue lisää

04.06.2021

Mutkatonta arkiruokaa koko perheelle: Kylmä nakki on Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon uusi, ihana ruokakirja, jossa mennään sieltä missä aita on matalin

Kukapa ruuhkavuositallaajaa ei olisi joskus kuitannut päivällistä, lounasta tai yhtä päivän loputtomista välipaloista tarjoamalla jälkikasvulleen ruoaksi kylmiä nakkeja? Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon uusi ruokakirja Kylmä nakki on kaikille lapsellisille ihmisille, jotka haluavat jatkossakin mennä sieltä missä aita on matalin – ehkä kuitenkin astetta maukkaammin.

Lue lisää