01.06.2023

Rakastetut Kamala luonto -hahmot nyt pentuina! Kamalan ihanat pennut on vauhdikas lasten kuvakirjasarja kaikille eläinten ystäville

Kamala luonto -sarjakuvasta tutut valloittavat eläinhahmot koheltavat pentuina lasten kuvakirjassa. Pennut seikkailivat Marja Lappalaisen ja Jarkko Vehniäisen Pentukirjassa ensimmäistä kertaa vuonna 2016, ja nyt niiden tarina jatkuu uudessa Kamalan ihanat pennut -sarjassa.

Lue lisää

31.05.2023

Sukella tunteiden maailmaan somevaikuttaja Tinken kanssa! Väritä tunteesi -kirjassa pääsee tutustumaan itseensä värien avulla

Suositun tubettajan ja sirkusartistin värityskirjassa värit johdattavat tunteiden maailmaan.

Lue lisää

30.05.2023

Shelley Readin menestysromaani Minne virta kuljettaa on rakkauskirje luonnolle ja ylistys äidinrakkaudelle – kirjailija haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.

Amerikkalaisen Shelley Readin Minne virta kuljettaa -esikoisromaanin oikeudet on myyty peräti 29 maahan. Teos on vavahduttava kuvaus naisten ja alkuperäiskansojen kaltoinkohtelusta ja sydämen särkevä, vangitseva kertomus nuoren naisen sinnikkyydestä – kaikista niistä suunnista, joita elämä voi ottaa. Shelley Readilla on ehkä hieman yllättäen Suomi-kontakti! Kirjailija saapuu tänne taas kesäkuun alussa ja on myös haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.

Lue lisää

29.05.2023

NY Times -bestseller Älä mene, Sam on kaihoisan koskettava romaani rakkaudesta, menetyksestä ja hyvästien jättämisestä

Yhdysvaltalaiskirjailija Dustin Thaon esikoisromaani on nuorille aikuisille suunnattu rakkausromaani, jossa 17-vuotiaan Julien elämä nytkähtää raiteiltaan kohtalokkaan auto-onnettomuuden myötä. Älä mene, Sam ilmestyy osana Otavan LOVE-rakkauskirjasarjaa.

Lue lisää

26.05.2023

Hekotuttavan hauskaa kesälukemista koululaisille: Tutustu näihin merenneitoja, avaruusolioita ja ihan tavallista teinin elämää täynnä oleviin uutuussarjoihin

Nyt on humoristisista kirjoista pitäville koululaisille mistä valita. Karsein viikko ikinä-, Tyrskymimmit- ja Mira-kirjat vetävät suun virneeseen, satoi tai paistoi!

Lue lisää

22.05.2023

Ajatusten vahtimestari on kaikenikäisille soveltuva, sympaattinen ja oivaltava kirja, joka antaa työkaluja mielen hallintaan

Murehtiminen on murehtijan omastakin mielestä joskus liiallista. Ja pelkääminen pelkääjän mielestä. Ja häpeily häpeäjän. Mutta ovat ne neuvot silti surkeita, joita murehtijalle ja pelkääjälle ja häpeäjälle aina lausutaan: ”Älä mieti niin paljon.” ”Älä yliajattele.”

Lue lisää

17.05.2023

Tutkivan toimittajan uutuuskirja pureutuu maailmaa pyörittävien mahtisukujen piilevään vaikutusvaltaan

Hannu Sokalan uutuuskirja Maailman 50 vaarallisinta sukua on ainutlaatuinen läpileikkaus maailman mahtavimpien taloussukujen omistuksiin. Syömme päivittäin Chiquitan banaaneja, mutta mitä tiedämme yhtiön omistajista?

Lue lisää

16.05.2023

Palkitun ruotsalaisdekkaristin uusi lumoava psykologinen jännäri ilmestyy suomeksi Otavan julkaisemana

Moneen kertaan palkitun bestseller-kirjailija Lina Bengtsdotterin uutuuskirja Liekit on nerokkaan vangitseva, itsenäinen psykologinen jännitystarina rikkoutuneista sieluista ja menneisyyden salaisuuksista. Teos julkaistaan suomeksi toukokuussa.

Lue lisää

12.05.2023

Ruumiinavaussalin työntekijän true crime -henkinen menestysesikoistrilleri julkaistaan suomeksi

New York Times -bestselleriksi noussut Teurastaja ja Peukaloinen on bostonilaisen Alaina Urquhartin ensimmäinen romaani, jossa seurataan sadistisen sarjamurhaajan ja lahjakkaan kuolemansyyntutkijan hyytävää kilpajuoksua. Pätevöityneenä oikeuslääkärin apulaisena kirjailija tarjoaa ainutlaatuisen ja todentuntuisen näkökulman ruumishuoneelta. Urqhuhart on opiskellut rikosoikeutta, psykologiaa ja biologiaa sekä juontaa Morbid: A True Crime Podcastia, joka on yksi Yhdysvaltojen kuunnelluimpia podcasteja. Teos ilmestyy suomeksi toukokuussa.

Lue lisää

12.05.2023

Tatun ja Patun fantasiaseikkailussa soturoidaan ja velhoillaan koko sydämen kyllyydestä!

Tatu ja Patu ovat täällä taas! Uutuuskirjassa outolalaisveljekset hyppäävät hurjaan seikkailuun, jossa Avathorin valtakunnan kohtalo ratkaistaan muun muassa vanupuikkojen ja saippuan avulla.

Lue lisää

11.05.2023

Kansainväliseen suursuosioon yltänyt esikoistrilleri julkaistaan suomeksi

Jo yli kolmellekymmenelle eri kielelle käännetty kansainvälinen menestysteos Parantola on Sarah Pearsen ensimmäinen romaani. Se ylsi Sunday Times bestselleriksi ja oli Reese Whiterspoonin kirjakerhon kuukauden valinta. Esikoiskirja on samalla uuden Elin Warner -sarjan aloitusosa. Parantola ilmestyy suomennettuna 11.5.

Lue lisää

10.05.2023

Uusi taitelijaelämäkerta Tove Janssonista sisältää ennen näkemätöntä kuvamateriaalia

Brittiläisen Paul Gravettin uutuuskirja “Tove Jansson kuvittaja” on kattava, runsaasti kuvitettu läpileikkaus suosikkitaiteilijan elämäntyöhön.

Lue lisää

10.05.2023

Kaisu Tuokon dekkarisarjan avaus tihkuu kiihkeitä juonenkäänteitä ja upeaa pikkukaupungin kuvausta

Kristiinankaupungin herkkä idylli rikkoutuu ajassa kiinni olevan, koukuttavan rikossarjan avausosassa.

Lue lisää

08.05.2023

Finlandia-palkitun Nadja Sumasen uutuus on tarina huoltajuuskiistan kohteeksi joutuneesta Hillasta ja Bubosta, joka uskoo olevansa pöllön poika

Outo lintu ystäväksi on riemukas ja riipaiseva romaani perhesiteistä ja ystävyyden voimasta. Kirjailija Nadja Sumanen voitti Finlandia Juniorin vuonna 2015 esikoisteoksellaan Rambo.

Lue lisää

05.05.2023

Helsinkiläisen kuvataiteilijan lastenkirja inspiroitui Seurasaaren oravista: Oravalaakson tarinat. Ossi ja Titityy on hulvattoman sarjakuvasarjan aloitus

Ossi-oravan ja Titityy-linnun pähkähauska sarjakuvaseikkailu alkaa. Oravahahmot seikkailivat kuvataiteilija-kirjailija Johanna Witickin kuvituksissa jo kouluaikoina.

Lue lisää

28.04.2023

Rakkautta, juonittelua ja täydellinen Instagram-syöte – Vaarallisia suhteita tuo ranskalaisen klassikkoromaanin someaikaan

Olisitko valmis mihin vain ollaksesi rakastettu? Vaarallisia suhteita kuvaa maailmaa, jossa pinta on aitoutta tärkeämpää. Uusintaversio Pierre Choderlos de Laclos’n romaanista nähtiin ensin Rachel Suissan ohjaamana ja käsikirjoittamana Netflix-elokuvana.

Lue lisää

27.04.2023

Ylistetyn kirjailijaduon palkittu romaani yhteiskunnan ulkopuolelle työntämien ihmisten kohtaloista julkaistaan suomeksi

Väärä aika on omalaatuinen ja kirjallisesti kovatasoinen jännitysromaani, jonka Ruotsin dekkariakatemia palkitsi Vuoden paras jännitysromaani -palkinnolla. Teos ilmestyy suomeksi toukokuun alussa. Nimimerkin Erik Axl Sund takana on kaksi ruotsalaiskirjailijaa, Jerker Eriksson ja Håkan Axlander Sundquist.

Lue lisää

27.04.2023

Eila Roine nousee vielä kerran lavalle Tampereella – elämäkerta ilmestyy 10.5.

Antti Heikkisen uutuuskirja Eila Roineesta kokoaa yksiin kansiin rakastetun näyttelijän rikkaan elämän. Kirjan julkaisun yhteydessä Eila Roine nousee vielä kerran Tampereen Työväen Teatterin lavalle ja on median ja yleisön tavattavissa.

Lue lisää

26.04.2023

Hauskat puuhatuotteet Kesä/Syksy 2023 – Katalogi nyt julkaistu!

 …

Lue lisää

26.04.2023

Otavan kevään kuvakirjoissa käsitellään tunteita ja ollaan rohkeasti omana itsenä

Joskus aikuisten määräily ärsyttää, eikä silloin auta kuin muuttaa asumaan pihan puumajaan. Tai sitten aikuiset yrittävät vaikuttaa siihen, millaisissa vaatteissa päiväkotikuvaan pitäisi mennä. Otavan kevään ihastuttavissa lasten kuvakirjoissa käsitellään lapsentasoisesti ymmärrettävällä tavalla omaa tahtoa, pelkojen voittamista ja ystävyyden merkitystä.

Lue lisää

24.04.2023

Tämä kirja sai poliisin avaamaan uudestaan kemiläisen Elli Immon murhatutkinnan

Rikoskirjailija Heidi Holmavuo ja dekkaristi Elina Backman yhdistivät voimansa selvittääkseen, mitä voisivat yhdessä saada selville vanhoista henkirikoksista. Lopputuloksena on ravisuttava kirja, joka sai poliisin avaamaan uudestaan murhatutkinnan ja jonka vaiheista nähdään keväällä 2023 startannut dokumenttisarja C Moressa.

Lue lisää

21.04.2023

Noora Kunnaksen Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on voittanut sveitsiläisen lastenkirjapalkinnon!

Monisukupolvinen Prix Chronos -kilpailu palkitsee vuosittain lasten- tai nuortenkirjan, joka käsittelee eri sukupolvien välisiä suhteita hauskalla ja kriittisellä tavalla. Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on neliosaiseksi kasvaneen Salmanterin Terttu -sarjan ensimmäinen osa. Sarja ilmestyy jo kahdeksalla kielialueella.

Lue lisää

20.04.2023

Miten neulotaan täydellisesti istuva villapaita

Haluatko neuloa villapaidan, joka istuu just eikä melkein? Nyt voit suunnitella oman unelmaneuleesi itse!

Lue lisää

19.04.2023

Hulvaton lukuherkku Tampereen paluumuuttajasta

Seuraavana Tampere on lempeänhauska, hyvän mielen oivaltava kertomus Tampereelle palaavasta Roosasta, jolla on haussa uusi koti, uusi työpaikka ja ehkä myös uusi mies. Mirella Mäkilän kirja aloittaa mutkatonta elämää ja ystävyyttä ylistävän Se on moro -sarjan.

Lue lisää

18.04.2023

Andrei Kurkovin Harmaat mehiläiset on silmät avaava romaani Ukrainan sodan alkuvaiheista

Ukrainan merkittävimmän nykykirjailijan romaani kuvaa rauhaa kaipaavan mehiläishoitajan silmin Venäjän–Ukrainan sodan alkuvuosia ja elämää harmaalla vyöhykkeellä. Harmaat mehiläiset on käännetty lukuisille kielille.

Lue lisää

18.04.2023

Suosittu sateenkaarivaikuttaja kyllästyi lastenkulttuurin heteronormatiivisuuteen ja aloitti kirjasarjan, jossa monenlaiset ihmiset ja perheet ovat keskiössä

KAKSI ÄITIÄ -some-kanavista tutun Susanna Silvander-Rostin Sulon ja Elsin mummo karkuteillä -lastenkirja esittelee monenlaisia ihmisiä. Silvander-Rosti uskoo, että monimuotoisemmat hahmot lastenkulttuurissa auttaisivat kasvattamaan avarakatseisempia lapsia.

Lue lisää

14.04.2023

Eristyneet St. Kildan saaret menestysromaanin inspiraationa

Skotlantiin kuuluvat St. Kildan saaret sijaitsevat Pohjois-Atlantilla 160 kilometrin päässä Britannian mantereesta. 1930-luvulla puuttoman karut, merilintujen kansoittamat saaret evakuoitiin elinkelvottomina. Karen Swan uppoutui saariryhmän viimeisten asukkaiden elämään luonnon armoilla ja loi unohtumattoman, rosoisenkauniin romaanisarjan, jonka fiktiiviset tapahtumat käynnistyvät huimapäisen Effien tarinalla.

Lue lisää

05.04.2023

Otavan Kirjasäätiö myönsi viisi kirjallisuuspalkintoa ja jakoi yli 500 000 euroa apurahoja ja avustuksia

Kirjailija ja psykiatri Joel Haahtela, lasten- ja nuortenkirjailija Mila Teräs, tietokirjailija Ari Väntänen, oppikirjailija Leena Turpeenoja ja suomentaja Inka Parpola ovat saaneet Otavan Kirjasäätiön kevään 2023 kirjallisuuspalkinnot. Kunkin palkinnon arvo on 15 000 euroa. Erkki Reenpää -suomentajapalkinto jaetaan joka toinen vuosi ja muut palkinnot vuosittain tunnustuksena merkittävästä kirjallisesta työstä ja…

Lue lisää

04.04.2023

Viihteen huippunimet vastaavat kevään ja äitienpäivän lukunälkään

Vahvan lukijakunnan saavuttaneilta suosikkitekijöiltä ilmestyy kevään iloksi romaaneja, joita odotetaan jo kuumeisesti. Kepeä ja hyvälle tuulelle saava kirja sopii niin omaan hyvän mielen hetkeen kuin lahjaksi, josta riittää nautintoa pitkäksi aikaa.

Lue lisää

31.03.2023

Millaista on lääkärissä, mitä tehdä, jos kurkku on kipeänä? Mauri Kunnaksen Tassulan lasten lääkärikirja tekee sairastamisesta vähemmän pelottavaa

Tassulan lasten lääkärikirja vastaa moniin lasten kysymyksiin lääkärissä käynnistä, erilaisista sairauksista ja vaivoista ja oman terveyden vaalimisesta. Kirjan asiantuntijoina toimivat Pikkujätti lasten ja nuorten lääkäriaseman lääkärit.

Lue lisää

30.03.2023

Otavan nuortenromaanikilpailun voittaja on Taina Niemi koukuttavalla Ämpärikesä-teoksellaan

Otavan nuortenromaanikilpailussa etsittiin ansiokasta realistista nuortenromaania, joka on vahvasti kytköksissä tähän aikaan ja sovellettavissa myös audiovisuaaliseen muotoon. Kilpailuun lähetettiin 90 käsikirjoitusta. Kilpailun pääpalkinnon arvo on 7000 euroa, ja Otava julkaisee voittajateoksen keväällä 2024.

Lue lisää

29.03.2023

Otavan kesän ja syksyn kustannusohjelma on julkaistu

Otava on julkaissut loppuvuoden 2023 kustannusohjelmansa. Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan kesän ja syksyn koko kirjavalikoimaan.

Lue lisää

28.03.2023

Niko Hallikaisen Suuri Märkä Salaisuus on romaani epäonnesta – ”Koen poikkeukselliseksi sen, että jono hautaan edelläni on näin olematon”

Hallikaisen toinen romaani sijoittuu laman jälkeiseen Itä-Helsinkiin vuosina 1996–2005 ja kuvaa luokkayhteiskunnan vaikutusta lapsen ja nuoren psyykkiseen, seksuaaliseen ja henkiseen kehitykseen. Kihisevä kasvukertomus tempaa lukijan tv-ruudun kajoon ja itähelsinkiläisen peruskoulun käytäville.

Lue lisää

23.03.2023

Katja Ketun odotettu uutuusromaani ilmestyy syyskuussa 2023

Erään kissan tutkimuksia julkaistaan 27.9.2023. Romaani kieppuu aikojen lävitse ja antautuu villille luonnolle ja perillistä ikävöivän veren kutsulle.

Lue lisää

21.03.2023

Anu Patrakan Arvoton vie Portugalin pimeille kujille – uuden dekkarisarjan tapahtumat pohjaavat todellisiin rikoksiin

Arvoton kertoo ”kahden kerroksen” maahanmuuttajista. – Viime vuosina Portugalissa on tullut toistuvasti ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaista syntyperää olevia ihmisiä on pidetty käytännössä orjina tai heitä on muutoin riistetty. Työnvälittäjät ovat useimmiten itsekin ulkomaalaisia, ja kun kaksi näin eriarvoisessa asemassa olevaa ihmistä kohtaa, se johtaa helposti konfliktiin, Patrakka sanoo.

Lue lisää

21.03.2023

Kaikki mitä olet halunnut tietää jääkiekkoilusta – ja elämästä

Millainen on hyvä valmentaja? Miten kootaan voittava joukkue? Mistä mielen valmentamisessa on kyse? Mikä jääkiekkoilussa on kaikkein tärkeintä?

Lue lisää

20.03.2023

Perinteitä, skandaaleja ja riemua: 100. promootion kunniaksi julkaistava tietokirja kokoaa ainutlaatuisen akateemisen perinteen historian yksiin kansiin

Tiesitkö, että Suomessa on järjestetty promootioita jo 1600-luvulta asti katkeamattomana perinteenä? Tai että Suomi on yksi ainoita maita maailmassa, jossa promovoidaan myös maistereita? Tero Halosen kirjoittama "Promootio – Elävän yliopistoperinteen historiaa" on runsaasti kuvitettu historiateos eurooppalaisesta promootioperinteestä ja Helsingin yliopiston promootioista. Sen julkaisu on osa Helsingin yliopiston 100. promootion kunniaksi vietettävää riemuvuotta.

Lue lisää

19.03.2023

Pekka Juntin Villikoira-romaanille Lappi-palkinto

Pekka Juntin esikoisromaani Villikoira (Otava, 2022) on voittanut Lappi-kirjallisuuspalkinnon. Romaani vie pohjoisen unohtuneisiin kyliin ja maalaa jykevää fiktiota todellisesta historiasta, jossa pohjoinen luonto uhrattiin kehitykselle. Lappi-palkinnon arvo on 3 000 euroa.

Lue lisää

17.03.2023

Professori Jouko Rikkisen uutuus on kaikkien aikojen ensimmäinen kenttäopas, joka esittelee Suomen uhanalaiset kasvit

Joka neljäs kasvilaji on Suomessa uhanalainen. Professori Jouko Rikkisen helppokäyttöinen opaskirja “Uhanalaiset kasvit Suomen luonnossa” kokoaa ensimmäistä kertaa yksiin kansiin uhanalaiset ja silmälläpidettävät siemenkasvit ja sanikkaiset. Vain kasvien tunteminen mahdollistaa niiden suojelun.

Lue lisää

17.03.2023

Kate Mortonin uutuusromaanissa perhesalaisuudet avautuvat Australian lämmössä

Takaisin kotiin on romaani suvusta ja tarinoiden kertomisesta, salaisuuksista ja valheista sekä totuuden parantavasta voimasta. Kauan odotettu teos on Kate Mortonia luomisvoimaisimmillaan.

Lue lisää

16.03.2023

Ilkkalan sukusaagan ja itsenäisen naisen elämäntarinan sykähdyttävä päätösosa

Johanna Valkaman historialliset teokset vievät aikamatkalle yli neljänsadan vuoden taakse.

Lue lisää

14.03.2023

Uusi valokuvakirja esittelee Jörn Donnerin aiemmin julkaisemattomia valokuvia ja paljastaa hänen mestarilliset valokuvaustaitonsa

Uusi valokuvateos "Jörn Donner – Matkalla – På resa – Travelling 1951–1968" (tekijät Tuula Kousa, Anders Carpelan ja Hannamari Shakya) syventää käsitystä monilahjakkaasta Jörn Donnerista. Kauan kadoksissa olleet valokuvat osoittavat, että suuren yleisön tuntema kulttuuripersoona oli myös mestarillinen valokuvaaja.

Lue lisää

09.03.2023

Huippusuositun Alex Schulmanin Kiirehdi rakkain kertoo hänen suomalaisesta isästään

Suomenruotsalainen Allan Schulman muutti sodan jälkeen Ruotsiin, jossa hänestä tuli tunnettu tv-tuottaja. Kiirehdi rakkain on riipaiseva teos Alex Schulmanin suhteesta isäänsä.

Lue lisää

09.03.2023

Tiina Martikaisen Ruuti kuvaa uskottavasti nykyaikaista rikostutkintaa – romaani vie lukijan eläinten salakuljetuksen pimeään maailmaan

Uudessa dekkarisarjan avauksessa kunnianhimoinen rikosylikonstaapeli ratkoo rikoksia pettämättömän työparinsa, saksanpaimenkoira Ruutin kanssa. Tiina Martikainen on opiskellut yhdeksän vuoden ajan kouluttajan avustuksella, millaista on poliisikoiran käyttö rikostutkinnassa.

Lue lisää

03.03.2023

Vappu Pimiän uusi ruokakirja pursuaa ihania reseptejä arkeen ja juhlaan

Vappu joka päivä tarjoaa yli sata reseptiä, jotka vaihtelevat vaikeusasteeltaan arjen mutkattomasta nakkistroganoffista viikonlopun hurmiollisiin herkkuihin. Painetun kirjan lisäksi teoksesta julkaistaan täysin uudenlainen äänikirja, jossa Vappu Pimiä lukee osan resepteistä ja innostaa kotikokkeja laittamaan padat porisemaan ja kastikkeet kuplimaan!

Lue lisää

02.03.2023

Kiira Korven Hyppää vaan! -runokirja opastaa oman voiman äärelle

Kiira Korven tarinallinen runokirja kertoo kivusta, hämmennyksestä, tasapainon löytämisestä ja lopulta elämän juhlistamisesta. Teos ilmestyy 9.3.

Lue lisää

28.02.2023

Kasvitantraa, perhesalaisuuksia ja huumoria versova romaani kasviholistista elämänsä ryteikössä

Katariina Vuori: Juurikasvua Ilmestyy 28.3. Kasvun paikka -romaanissa tutustuimme perheenäiti Silviaan, jonka vaarattomalta vaikuttava viherkasviharrastus rönsyili hallitsemattomasti ja villiinnytti myös parisuhteen kasvupaikat. Nyt vakavasta huonekasviaddiktiosta toipuva Silvia on uuden edessä: avioliitto kuihtuu olemattomiin ja työpaikka rautakaupan viherosastolla on vaarassa joutua leikkuriin. Juurettomuuden tunnetta lisäävät sekavat tunteet rakasta Risto-työtoveria kohtaan. Kun…

Lue lisää

24.02.2023

“Olen ollut mustasukkainen miehestäni vasta hänen kuoltuaan.” J&B – Kohtauksia eräänlaisesta avioliitosta on syvältä luotaava kurkistus Jörn Donnerin ja Bitte Westerlundin avioliittoon

Mitä kaikkea koko Suomen tunteman kirjailijan ja kulttuurin moniottelijan Jörn Donnerin elämästä paljastuu, kun hänen leskensä käy läpi miehensä jäämistöä?

Lue lisää

23.02.2023

Törkeän hauska ja levottomuutta herättävä viihderomaani kokeneelta journalistilta

35 on ikä, jolloin pitäisi käyttäytyä kuin aikuiset, mutta Aavasta se tuntuu mahdottomalta. Nainen, 35 on romaani naisesta, joka rakastaa liikaa juustohampurilaisia ja sanoo työhaastatteluissa, mitä ajattelee.

Lue lisää

23.02.2023

Finlandia-palkitun kirjailijan Rumuuspäiväkirja käsittelee ulkonäkökeskeistä yhteiskuntaa nuoren näkökulmasta

Kirjailija Mari Kujanpää on havainnut, että ulkonäöllä on valtavan suuri merkitys niin ihmissuhteiden solmimisessa kuin esimerkiksi poliitikkojen ja taiteilijoiden uskottavuudelle. Rumuuspäiväkirja pohtii, minkälaista tällaisessa yhteiskunnassa on kasvaa nuorena, joka tuntee itsensä rumaksi.

Lue lisää

22.02.2023

Venäjällä hävitettäväksi määrätty kirja ilmestyy nyt suomeksi – Oksana Vasjakinan Haava on omakohtainen kuvaus homoseksuaalisuuden heräämisestä

Haava on venäläiseksi nykyromaaniksi shokeeraavan avoin, autofiktiivinen kertomus nuoren homoseksuaalin naisen matkasta Venäjän halki, äidin tuhkat kainalossaan.

Lue lisää

16.02.2023

Tilda Laaksosen Jäljillä 2 -uutuuskirja tuo päivänvaloon seitsemän arvoituksellista, eurooppalaista rikosmysteeriä

Tilda Laaksonen lukeutuu Suomen suosituimpiin podcast-juontajiin. Jäljillä 2 –uutuuskirjassaan hän nostaa päivänvaloon seitsemän arvoituksellista rikostapausta Euroopasta.

Lue lisää

14.02.2023

Joel Haahtelan Yö Whistlerin maalauksessa vangitsee lukijan mysteerin ääreen

Lumoava romaani näyttää toiveemme, pelkomme ja niiden takaa säteilevän rakkauden.

Lue lisää

13.02.2023

Ravisteleva tietokirja romuttaa käsityksemme Raamatun muuttumattomuudesta

Miten pyhinä pidettyjä tekstejä on historian saatossa muokkailtu? Miten käsitykset jumalista ja ihmisyydestä ovat ajan saatossa muuttuneet? Kuka saa päättää, mikä teksti on pyhä ja mitä siinä lukee?

Lue lisää

08.02.2023

Philip Teirin Neitsytpolusta elokuva

Tuotantoyhtiö Rabbit Films on ostanut oikeudet Philip Teirin vuonna 2020 ilmestyneeseen romaaniin Neitsytpolku. Teir on kirjoittanut myös elokuvan käsikirjoituksen.

Lue lisää

08.02.2023

Palkitun fantasiakirjailijan uutuus on kauhukertomus surusta – Sarvijumalassa 17-vuotias Lauri käy kauppaa kuoleman kanssa

Magdalena Hain Sarvijumala on nuorille suunnattua hyytävää kauhua teinipojasta, jonka elämä muuttuu auto-onnettomuuden myötä. Hai uskoo, että kauhun lukeminen ja kuluttaminen on terapeuttista etenkin silloin, kun tosielämässä on turbulenssia.

Lue lisää

07.02.2023

Virpi Hämeen-Anttilalle Vuoden johtolanka -palkinto ja Åsa Larssonille ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja

Virpi Hämeen-Anttilan Vapauden vahdit on voittanut Suomen dekkariseuran myöntämän Vuoden johtolanka -palkinnon. Åsa Larsson puolestaan palkittiin ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjalla Rebecka Martinsson -sarjasta ja sen tuoreimmasta osasta Isien pahat teot. Suomen dekkariseura ry:n jakamat palkinnot myönnetään edellisen vuoden merkittävästä dekkariteosta.

Lue lisää

03.02.2023

Alkuvuoden jännittävissä lasten- ja nuortenkirjoissa pääsee hyppäämään turvallisesti yliluonnolliseen

Vampyyrit, hirviöt ja yön pimeässä liikkuvat hereiset seikkailevat Otavan ja Kariston alkuvuoden uutuuskirjoissa. Luvassa on kauhua ja jännitystä lukemaan opettelevista teini-ikäisiin.

Lue lisää

01.02.2023

Olga Palon Aion kertoa nyt kaiken pohtii riemastuttavalla tavalla kaiken kertomisen merkitystä

Veitsenterävä novellikokoelma ravistaa kirjoituksen, autofiktion ja naiskuvaukset terävästi sijoiltaan.

Lue lisää

31.01.2023

Prinssi Harryn Varamies on noussut tammikuun myydyimmäksi tietokirjaksi ja rikkoo maailmanlaajuisia myyntiennätyksiä

Prinssi Harryn Varamies on noussut tammikuun myydyimmäksi tietokirjaksi Suomessa. Englanninkielinen teos on myynyt tammikuussa ennätykselliset 3,5 miljoonaa kappaletta.

Lue lisää

30.01.2023

Anna Rimpelän uutuusromaanissa pohditaan huumorin keinoin, mitä meille tapahtuu kun vanhenemme

Naisasianainen ja mummohuumorin ykkösnimi Aino Ritari naurattaa, mutta Rimpelä käsittelee romaanisarjassaan myös omia huoliaan vanhuudesta.

Lue lisää

26.01.2023

Eläinlääkäri Venla Jyrkisen ihana tietokirja koirista kattaa karvakuonojen koko elinkaaren

Lappilaisen eläinlääkäri Venla Jyrkisen esikoiskirja “Kumppanina koira” on täynnä tietoutta nykyisille ja tuleville koiranomistajille. Se ulottuu aina koirarodun valitsemisesta pentuvaiheeseen, aikuisuuteen ja lemmikistä luopumiseen. Samalla se on Jyrkisen lämmin ja koskettava kertomus omasta kasvusta koiran omistajuuteen ja lopulta rakkaan lemmikin raastavaan poismenoon.

Lue lisää

26.01.2023

Otava julkaisee Björn Wahlroosin muistelmien toisen osan

Otava julkaisee syksyllä 2023 Björn Wahlroosin muistelmien toisen osan. Kirjassa "Sateentekijät – Eräänlaiset päiväkirjat 1992–2001" Wahlroos kuvaa 1990-luvun taloudellista myllerrystä.

Lue lisää

24.01.2023

Elina Backmanin uutuusäänikirja Musta joki vie psykologisen jännityksen maailmaan

Tiivis tarina sopii kuunneltavaksi tai luettavaksi yhden illan aikana.

Lue lisää

24.01.2023

Otavan kaunokirjallisuuden kustantaminen vahvistuu: Aino Vähäpesola kustannustoimittajaksi

FM Aino Vähäpesola on nimitetty kustannustoimittajaksi Otavan kaunokirjallisuuden osastolle 1.3.2023 alkaen. Hän on aiemmin toiminut kustannustoimittajana Art House Oy:ssa ja työskennellyt freelancerina.

Lue lisää

19.01.2023

Hevosten hoitaminen ei ole pelkkää leikkiä – Melli on minun käynnistää hurmaavan lukemaan opettelevien heppasarjan

Värikkäästi kuvitettu kirja kertoo tallielämästä rehellisesti ja hauskasti.

Lue lisää

17.01.2023

Jos et ymmärrä jään lumoa, lue tämä kirja! Kimmeltävän kaunis teos pohjaa vankkaan jäätietämykseen

Tuttuakin tutumpi asia paljastuu hämmästyttävän kiinnostavaksi, kun sitä katsoo tarkasti. Annika Suvivuon uutuuskirja "Matka jään reunalle" vie huikealle matkalle jään olemukseen ja vanhan jään syvään sinisyyteen. Kylmyyden tarinat sulattavat sydämen, kun päähenkilöiksi nousevat muun muassa pääskyt ja koirat, intohimoiset luonnontieteilijät ja jäätä rakastavat naiset.

Lue lisää

17.01.2023

Kaikilla naisilla ei ole vulvaa ja kaikki vulvalliset eivät ole naisia

Runsas tietoteos ottaa kantaa ja avaa näkökulmia muun muassa anatomiaan, kehokokemukseen ja seksuaalisuuteen.

Lue lisää

17.01.2023

MUISTUTUS: Tervetuloa Otavan kevätpressiin 18.1.!

Otavan pressi on varma kevään merkki! Kustantamoperheen kevät on täynnä mielenkiintoisia, tärkeitä ja ajankohtaisia kirjoja kaikenlaisille lukijoille. Pressi järjestetään Zoomissa keskiviikkona 18.1. klo 13–15.

Lue lisää

12.01.2023

Naisdekkaristien huippunimet palaavat taas!

Patricia Cornwell, Harriet Tyce, Ruth Ware ja Cara Hunter ovat naisdekkaristien aatelia. Heiltä löytää psykologista, kaunista ja mukaansatempaavaa jännitystä joka makuun.

Lue lisää

12.01.2023

LOVE on rakkautta ensi sivulta – uusi sarja käynnistyy Tuula Kallioniemen ja Sari Luhtasen nuortenromaaneilla

LOVE-kirjat ovat monenlaisia rakkaustarinoita: kepeitä, koskettavia, suloisia, kutkuttavia, hauskoja ja todentuntuisia – erilaisia näkökulmia rakkauteen. Sarjassa ilmestyy sekä kotimaisia kirjoja että käännöskirjoja. Helmikuussa ilmestyvät sarjan ensimmäiset kirjat, Tuula Kallioniemen Pitkä ja komee sekä Sari Luhtasen Tuhkimo tennareissa.

Lue lisää

11.01.2023

Tervetuloa Otavan kustantamojen kevätpressiin 18.1.!

Otavan pressi on varma kevään merkki! Kustantamoperheen kevät on täynnä mielenkiintoisia, tärkeitä ja ajankohtaisia kirjoja kaikenlaisille lukijoille. Pressi järjestetään Zoomissa keskiviikkona 18.1. klo 13–15.

Lue lisää

09.01.2023

Shari Lapena sukeltaa perhedynamiikan kierouksiin

Yhdellä New Yorkin kalleimmista asuinalueista asuvat Fred ja Sheila Merton murhataan raa'asti kolmen aikuisen lapsensa kanssa syömänsä pääsiäisaterian jälkeen. Heidän lapsensa ovat tapauksesta syvästi järkyttyneitä – vai ovatko?

Lue lisää

09.01.2023

Mun väri, sun väri on helppotajuinen kirja päiväkoti-ikäisille rasismista ja antirasismista

Miksi ketään ei saa syrjiä ihonvärin tai taustan perusteella? Lapsentajuinen tietokirja keskustelun pohjaksi niin kotiin kuin päiväkotiin.

Lue lisää

05.01.2023

Vesa Haapalan Alexis on rujonkaunis romaani Aleksis Kiven kohtalonvuosista

Haapala kuvaa traagisesti kirjailijaa, joka ei löydä paikkaansa maailmassa.

Lue lisää

03.01.2023

Joonatan Tolan Hullut ihanat linnut on traagisen ihmeellinen kasvukertomus ja kuvaus äidin menettämisestä

Punainen planeetta -esikoisteoksellaan lukijat ja kriitikot hurmanneen Joonatan Tolan omakohtainen romaanisarja jatkuu. Hullut ihanat linnut keskittyy äidin ja pojan erityislaatuiseen suhteeseen.

Lue lisää

03.01.2023

Kattava tietopaketti psykoterapiasta antaa kansalaistaitoja terapiassa käymiseen.

Jaaritellaanko terapiassa loputtomasti isä- ja äitisuhteesta? Millainen terapiamuoto sopii itselle? Mitkä asiat eivät kuulu terapiatapaamisiin? Tietokirjassa psykoterapeutit ja asiakkaat kertovat, millaista psykoterapiassa oikeasti on.

Lue lisää

27.12.2022

Hannele Mikaela Taivassalon Mennyt palaa kysyy, onko unohtaminen mahdollista ja voiko muistojaan valita

Ylistetyn kirjailijan havahduttava romaani kuvaa ajan kerrostumista ja rakkautta, joka sattuu.

Lue lisää

27.12.2022

Mikko Kalajoen Jälkilöyly kuvaa epäonnisia konnia ja epätodennäköisiä sankareita hulvattomasti ja mustanhauskasti

Jälkilöyly on toinen toistaan vinksahtaneempia henkilöhahmoja vilisevä rikosromaani, jossa aivan tavallinen nainen joutuu tahtomattaan keskelle arvaamattomasti eteneviä tapahtumia.

Lue lisää

21.12.2022

Uutuuskirja pohtii inhimillisten kykyjen teknologista parantelua – millaiseksi haluamme muuttaa itsemme?

Nopeammin, korkeammalle ja voimakkaammin. Olympialaisten motto tuntuisi sopivan ihmislajin pyrkimyksiin yleisemminkin, kun uudet teknologiat auttavat parantelemaan ihmisiä ennennäkemättömin tavoin. Mutta millaiseksi ihmisen olisi hyvä itsensä muuttaa? Tätä pohtii filosofi Maija-Riitta Ollila uutuuskirjassaan "Tulevaisuuden paranneltu ihminen".

Lue lisää

21.12.2022

Mauri Kunnaksen Kaikkein paras lahja -animaatio jouluaattona Ylellä!

Kunnaksen tarina pohjautuu Kaksitoista lahjaa Joulupukille -kirjaan, ja se on osa uutta, koko perheen Joulun tähtitarinoita -ohjelmaa.

Lue lisää

20.12.2022

SAVE THE DATE! Tervetuloa Otavan kevätpressiin 18.1.!

Otavan kevätpressi on varma kevään merkki! Otavan kustantamoperheen kevät on täynnä mielenkiintoisia, tärkeitä ja ajankohtaisia kirjoja kaikenlaisille lukijoille. Pressi järjestetään Zoomissa keskiviikkona 18.1. klo 13–15.

Lue lisää

20.12.2022

Eeva Loukon toinen romaani Käärmeiden maa vie lukijan menneisyyden haamuihin

Nousevan dekkaritähden Eeva Loukon koukuttava uutuus jatkaa esikoisromaani Onnellisten saaren tarinaa. Idea kakkososaan syntyi jo esikoista kirjoittaessa.

Lue lisää

19.12.2022

Laura Anderssonin uusi äänikirjasarja tarjoaa rennon nojatuolimatkan ranskalaisen viinitilan salaisuuksiin

Kolmiosainen äänikirja Malja uudelle on hurmaava sekoitus Donna Leonia ja Emily in Paris -sarjaa.

Lue lisää

13.12.2022

Kevään lukuromaaneissa matkataan historialliseen Pariisiin ja aurinkoisen Amalfin rannikolle

Luminietosten keskellä matkahaaveet ja pako arjen todellisuudesta hellivät mieltä. Otava julkaisee kansainvälisten menestyskirjailijoiden Fiona Valpyn ja Rebecca Serlen uutuusromaanit, joissa eurooppalaiset kaupungit ja koskettavat ihmissuhdetarinat muuttuvat todeksi nautinnollisella tavalla.

Lue lisää

09.12.2022

Savonia-palkinto Oona Pohjolaisen ja Adile Sevimlin Kärsimyskukkauuteaddiktiolle

Oona Pohjolaisen ja Adile Sevimlin nuortenromaani Kärsimyskukkauuteaddiktio on voittanut Savonia-palkinnon. Palkinto jaetaan tunnustuksena merkittävästä savolaisesta kaunokirjallisesta teoksesta ja se on suuruudeltaan 12 000 euroa.

Lue lisää

01.12.2022

Tuliaisia Tampereen kädentaitomessuilta 2022: Riddari

Tampereen kädentaitomessut 2022 olivat antoisat jälleen kerran. Ohessa ryhmäkuva Védís Jónsdóttirin suunnittelemasta Riddari-neuleesta, jonka malli on villinnyt neulojat yli pohjolan. Voit ladata kuvan täältä.

Lue lisää

01.12.2022

Tervetuloa Otavan hyvinvointipressiin 13.12.!

Tule hakemaan ideoita ja inspiroitumaan Otavan kevään kiinnostavista hyvinvointiaiheista! Mukana jälleen paljon uusia näkökulmia kehon ja mielen toimintaan sekä tulevaisuuden terveyteen, unohtamatta eläinystäviä ja poikkeuksellisia elämänkokemuksia. Tilaisuus järjestetään Zoomissa tiistaina 13.12. klo 13.00.

Lue lisää

30.11.2022

Otava julkaisee kirjan Antti Kaikkosesta

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee syksyllä 2023 puolustusministeri Antti Kaikkosen uraa kuvaavan teoksen. Kirja kertoo Kaikkosen poliittisen uran vaiheista, mutta painottuu erityisesti hänen kauteensa puolustusministerinä, jonka aikana Suomen turvallisuusympäristö muuttui dramaattisesti.

Lue lisää

23.11.2022

12-vuotiaan ukrainalaistytön päiväkirja Ette tiedä mitä sota on kertoo pysäyttävän tositarinan sodan syttymisestä ja siltä pakenemisesta

Ette tiedä mitä sota on on nuoren tytön koskettava omakohtainen kuvaus Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. 12-vuotias Jeva Skaletska aloitti päiväkirjan kirjoittamisen heti sodan ensi hetkinä. Kustannusosakeyhtiö Otava ohjaa kirjasta saadut tulot Suomen Unicefille Ukrainan lasten hyväksi.

Lue lisää

22.11.2022

Pedagoginen Sukella kuviin! -julistenäyttely nyt tilattavissa ilmaiseksi

Leikkisä pedagoginen julistenäyttely rakastettujen lastenkirjojen kuvilla on nyt tilattavissa ilmaiseksi! Eri tiloihin soveltuvan julistenäyttelyn avulla lasten kanssa voidaan käsitellä helpolla ja hauskalla tavalla kirjojen kuvituksia ja niiden merkitystä tarinalle. Näyttelyn kuva-aineiston lisäksi aineistoihin kuuluu eri-ikäisille oppijoille soveltuvaa pedagogista aineistoa, jonka avulla lasten kanssa voi keskustella kuvista ja niiden merkityksestä tarinoille.

Lue lisää

16.11.2022

Talven neulekirjoissa palataan juurille: suomalaisvaikutteita, mystiikkaa ja puutarhainspiraatiota

Onneksi on taas villapaitojen aika! Moreenin talven käsityökirjat ovat täsmälääke talven neulekuumeeseen: ne ovat täynnä mitä ihanimpia kaarrokeneuleita, sukkia ja asusteita, joiden värit ja kuviot tuovat iloa pitkäksi aikaa. Nyt inspiroidutaan kansallisperinteistä, magiasta ja luonnosta, jotka ovat saaneet suunnittelijoiden käsissä uuden, modernin ilmeen.

Lue lisää

15.11.2022

Otavan ja KOM-teatterin yhteiseen runokilpailuun osallistui yli 1000 runoa – tässä voittajakolmikko!

Poliittinen runo voi hyvin. Otavan ja KOM-teatterin yhteiseen Poliittinen runo NYT! -kilpailuun osallistui yli 1000 runoa yli 400 eri nimimerkiltä. Runojen parhaimmisto on koottu antologiaan Luistelukentänhoitajan ongelmat ovat meidän kaikkien ongelmia.

Lue lisää

10.11.2022

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokasteos Stalker-vuodet kuvaa suomettumisen psykologiaa ja yksityisyyden häviämisen uhkakuvia

Vahvatunnelmainen romaani on lähihistoriamme henkisen ilmapiirin ruumiinavaus ja leikkaus suomettumisen ja lama-ajan psykologiaan. Se kuvaa, kuinka ihminen etsiessään jotain suurta voi kadottaa itsensä, ja osoittaa, että ihminen ei koskaan ole irrotettavissa ajastaan.

Lue lisää

08.11.2022

Professori Hannu Salmen ”Tunteiden palo – Turku liekeissä 1827” on tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas

"Perinpohjaisesti lähteisiin perustuva, moniaistillisesti kuljetettu tarina Turun palosta avaa kokonaan uuden näkökulman menneeseen tragediaan. Vaikka liekit melkein polttavat lukijaakin, teos pysyy faktoissa ja laajenee yksittäisiä ihmisiä sekä yhden kaupungin menneisyyttä suuremmaksi kertomukseksi Euroopan historiasta, tiedonvälityksestä, jopa Goethesta", todetaan palkintoperusteluissa.

Lue lisää

02.11.2022

Sukella kuviin! Kustannusosakeyhtiö Otavan Kuvitetut!-hanke nostaa kuvakirjat ja niiden tekijät etualalle

Kuvitetut!-hankkeen on tarkoitus nostaa kuvakirjat ja kuvitetut kirjat niiden ansaitsemaan arvostukseen, ja luoda luontaista näkyvyyttä näille värikkäille ja monipuolisille taideteoksille. Tavoitteena on myös kasvattaa arvostusta sekä tietoisuutta kuvittajien ammattia kohtaan. Hankkeeseen liittyvän näyttelyn on toteuttanut All Things Content. Kuvitetut!-avajaisia vietetään Otavalla 11.11.

Lue lisää