01.12.2023

TERVETULOA Otava-perheen hyvinvointipressiin ti 12.12. klo 13!

Mitä on tunnerohkeus ja millaista voimaa isoäideissä piilee? Voiko lastenkutsut järjestää ilman sokeria ja mitä koirista haaveilevan on hyvä tietää ennen oman lemmikin hankintaa? Kevään hyvinvointikirjoissa huomataan tavallisen hyvä arki, laitetaan koti järjestykseen ilman suursiivoustuskaa ja vapaudutaan kahlitsevista rooliodotuksista sekä takaiskujen taakoista. Onneen ei ole oikotietä, mutta pienet askeleet oikeaan suuntaan tuovat sen lähemmäksi. Tule mukaan Zoom-pressiimme!

Lue lisää

29.11.2023

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto Magdalena Haille

Voittajateos Sarvijumala on nuorille suunnattua hyytävää kauhua teinipojasta, jonka elämä muuttuu auto-onnettomuuden myötä. Sarvijumala äänestettiin myös yleisön suosikiksi. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle, ja se on arvoltaan 30 000 euroa.

Lue lisää

29.11.2023

Tarja Halonen ja Pekka Sauri keskustelevat sivistyksestä Kansanvalistusseuran kalenterin julkistamistilaisuudessa. Tervetuloa!

Median edustajat ovat tervetulleita Kansanvalistusseuran kalenterin julkistamistilaisuuteen, jossa arvovaltaisina puhujavieraina kuullaan muun muassa presidentti Tarja Halosta ja Kvs-säätiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Sauria. Kalenterilla juhlitaan 150 vuotta täyttävää Kvs-säätiötä.

Lue lisää

27.11.2023

Koululaisten Tähtipöllö-lukukilpailussa jo yli 10 miljoonaa luettua sivua

Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Otava Oppimisen palveluiden lukukilpailu käynnistyi syyskuun lopussa. Mukana on yli 400 koulua ympäri Suomen. Tähtipöllö-kilpailun tavoitteena on innostaa koululuokkia lukemaan enemmän.

Lue lisää

26.11.2023

Magdalena Hain Sarvijumalalle Topelius-kirjallisuuspalkintoehdokkuus

Topelius-palkinto myönnetään korkeatasoiselle nuortenkirjalle ja sen jakaa Suomen lasten- ja nuortenkirjailijat ry.

Lue lisää

24.11.2023

Perttu Pölösen uutuuskirja paljastaa sosiaalisen median kätketyt manipulointimekanismit

Superälyköksi sanottu Perttu Pölönen on keksinyt Sävelkellon, opiskellut tulevaisuuden megatrendejä Piilaaksossa ja nimetty 35 lupaavimman eurooppalaisen innovaattorin listalle. Uutuuskirjassaan "Saisinko huomiosi? Kirja, joka jokaisen somenkäyttäjän pitäisi lukea" Pölönen paljastaa sosiaalisen median kätketyt manipulointimekanismit.

Lue lisää

23.11.2023

Suosikkitoimittajan vetävä tietokirja pohtii Pohjolan luonnosta miltei kokonaan hävinneen naalin kohtaloa

Kimmo Ohtosen Tunturikettu on koskettavan kaunis ja toiveikas kuvaus pienestä nisäkkäästä ja Suomen luonnon monimuotoisuudesta. Naali miltei hävitettiin Pohjolasta viime vuosisadan alussa turkismetsästyksen takia. Minkälainen eläin on tämä yksi maailman parhaiten kylmää sietävistä nisäkkäistä? Miten laji voidaan pelastaa sukupuuton partaalta? Onko mahdollista yrittää palauttaa luontoon jo kerran kadonnut laji?

Lue lisää

22.11.2023

Puuhan katalogi ensi kevään uutuuksista on julkaistu

Lue lisää

15.11.2023

Supersuositut somevaikuttajat Ella ja Helmi julkaisevat Meidän kokkikirja -reseptikirjan

Youtubesta tuttu kaksikko on koonnut värikkääseen teokseen omat suosikkireseptinsä. Lisäksi tilaa on lukijoiden omille resepteille ja muistiinpanoille.

Lue lisää

14.11.2023

Richard Osmanin miljoonittain myyneen hyvänmielen dekkarisarjan neljäs osa Viimeinen pirulainen julkaistaan suomennettuna maaliskuussa

Viimeinen pirulainen on neljäs osa ennätyksiä rikkoneessa, miljoonittain myyneessä Torstain murhakerho -sarjassa. Teos hurmaa Richard Osmanin taattuun tyyliin. Antti Saarilahden suomennos kirjasta ilmestyy marraskuun lopussa.

Lue lisää

14.11.2023

Kierot mielet on tieto-Finlandia –ehdokkaan koukuttava true crime –uutuus

Suosittu tietotubettaja Ville Mäkipelto tekee uuden aluevaltauksen, kun hänen ensimmäinen true crime –kirjansa Kierot mielet julkaistaan joulukuun alussa.

Lue lisää

13.11.2023

Romantasia on kirja-alan suurin ilmiö juuri nyt

Ranskan eturivin fantasiakirjailija Victor Dixen saapuu Suomeen 4.12.2023. Hänen Vampyria-trilogiansa ensimmäinen osa, Pimeyden Hovi julkaistaan samaan aikaan. Sarja on romantasia-ilmiön puhdasverinen edustaja, jossa tiheätempoinen juoni, syvälle upottava miljöö ja kostonhimoiset henkilöhahmot koukuttavat lukijan.

Lue lisää

08.11.2023

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkuudet Magdalena Hain Sarvijumala- ja Meri ja Aleksi Korpelan Peloton Peltohiiri – Lumilabyrintti -teoksille

Palkinnon valitsee tänä vuonna muusikko ja taiteilija Herra Ylppö. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle. Finlandia-voittajat selviävät keskiviikkona 29.11.2023.

Lue lisää

07.11.2023

Raamatun muutoksista kertova teos Sensuroitu on tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas

Miten pyhinä pidettyjä tekstejä on historian saatossa muokkailtu? Miten käsitykset jumalista ja ihmisyydestä ovat ajan saatossa muuttuneet? Kuka saa päättää, mikä teksti on pyhä ja mitä siinä lukee? Ville Mäkipellon ja Paavo Huotarin teos Sensuroitu romuttaa käsityksemme Raamatun muuttumattomuudesta. Teos on vuoden 2023 tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas.

Lue lisää

07.11.2023

Nyt se on täällä! Otavan kaikkien kustantamobrändien kustannusohjelmat julkaistaan ensimmäistä kertaa yksissä kansissa

Otava-konserni julkaisee keväällä 2024 yli 170 uutuuskirjaa. Tänään julkaistava Kevään tähdet -kirjakatalogi kokoaa ensimmäistä kertaa yksiin kansiin konsernin seitsemän kustantamobrändin eli Otavan, Kariston, Atenan, Liken, Nemon, Moreenin ja F-kustannuksen kirjauutuudet. Katalogiin pääsee tutustumaan alla olevasta linkistä.

Lue lisää

20.10.2023

Siri Kolu ja Linda Bondestam Astrid Lindgren Memorial Award -palkintoehdokkaina!

Astrid Lindgren Memorial Award on arvostettu kansainvälinen lasten- ja nuortenkirjapalkinto. Vuodesta 2002 alkaen palkinto on jaettu vuosittain kirjailijalle, kuvittajalle tai muulle lasten- ja nuortenkirjallisuuden asemaa ja lukemista edistävälle taholle.

Lue lisää

17.10.2023

Martti Ahtisaaren elämäkerta avaa rauhannobelistin ajatuksia ja arvoja

Otava tuo markkinoille uuden painoksen Martti Ahtisaaren elämäkerrasta. Katri Merikallion ja Tapani Ruokasen kirjoittama "Matkalla: Martti Ahtisaaren tarina" kertoo Ahtisaaren vaikuttavan kasvutarinan evakkopojasta presidentiksi, rauhannobelistiksi ja yhdeksi aikamme suurmiehistä.

Lue lisää

13.10.2023

Loppusyksyllä huima tarjonta käännettyjä dekkareita jännityksennälkäisille

Virittäydy loppusyksyn tunnelmaan lämpöisten vilttien, palavien kynttilöiden ja koukuttavien ulkomaisten jännityskirjojen parissa!

Lue lisää

09.10.2023

Laura Ruohosen ja Linda Bondestamin Konkkaronkka on huikein reikäkirja sitten Kuinkas sitten kävikään -klassikon!

Kummallinen konkkaronkka päätyy riimitellylle riemulomalle. Kuinkas sitten käykään, kun sivuilla olevista rei'istä putkahdetaan ihmeellisestä maisemasta toiseen?

Lue lisää

06.10.2023

Camilla Läckbergin ja Henrik Fexeuksen henkeäsalpaavan Mentalisti-trilogian päätösosa Kangastus julkaistaan suomeksi

Läckbergin ja Fexeuksen saumattoman yhteistyön hedelmänä syntynyt jännitystrilogia saa räjähtävän päätöksensä. Kangastus-romaani julkaistiin Ruotsissa elokuussa ja se hyppäsi välittömästi myyntilistojen ykköspaikalle. Lokakuun lopussa Kangastusta voi lukea myös suomeksi.

Lue lisää

05.10.2023

Aino Huilajan Paluumatkalla kuvaa suuren irtioton jälkeistä arkea

Arki on arkea. Pakettiautossakin. Paluumatkalla -uutuuskirja kuvaa Aino Huilajan elämää suuren irtioton jälkeen. Kuinka sujuu talvi pienessä erämökissä lapsuuden maisemissa Lapissa? Ja mitä kävi työelämästä irtautumiselle?

Lue lisää

04.10.2023

Lämpöä ja väriä uusissa neulekirjoissa

Lämmittävät neuleet houkuttelevat säiden kylmetessä. Kiskaise päälle hurmaava kirjoneule, kääriydy villatakkiin tai anna lahjaksi lämpöä läheisillesi. Aiempienkaan projektien langantähteet eivät jää nurkkiin pyörimään, kun luot niistä uusia uniikkeja luomuksia kekseliäillä jämälankaohjeilla. Tulisipa jo talvi!

Lue lisää

03.10.2023

Killers of the Flower Moon -uutuuskirja on järisyttävä tosielämän rikosdraama osage-heimon jäsenten silmittömästä surmaamisesta

Toimittaja David Grannin uutuusteos kuvaa yhtä Amerikan synkimmistä rikosvyyhdeistä, osage-intiaaniheimoon kohdistuneesta, öljyrahan motivoimasta surma-aallosta. Samalla se kuvaa FBI:n syntyä. Kirjaan perustuva, Martin Scorsesen ohjaama ja Leonardo DiCaprion ja Robert De Niron tähdittämä elokuva saa ensi-iltansa samoihin aikoihin kirjan ilmestymisen kanssa.

Lue lisää

28.09.2023

Syksyllä ratkotaan mysteerejä ja murhia Otavan käännettyjen jännärien parissa

Syksyn hämärät illat luovat täydelliset olosuhteet kansainvälisten huippujännärien lukemiseen!

Lue lisää

26.09.2023

Toisinaan valo hiipuu on mustalla huumorilla maustettu romaani nuoresta väliinputoajasta

Mistä tietää kuka on ja mitä rakastaa? Emma Sofianna Söderholmin nuortenromaani käsittelee sitä, millaista elämä voi terapian päättymisen jälkeen olla.

Lue lisää

26.09.2023

Laatuviihdettä hankien kimaltelua odotellessa

Puuterihangista haaveilu ja joulutunnelman virittely alkaa syyssään synketessä. Toisilla aiemmin, toisilla myöhemmin. Tunnelmaan on helppo virittäytyä talvisilla hyvän mielen tarinoilla.

Lue lisää

25.09.2023

Tähtipöllö-lukukilpailu kannustaa alakouluisia lukemaan rahapalkinnon vauhdittamana

Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otava Oppimisen palvelut käynnistää alakoululaisille lukukilpailun, jossa koululuokat kilpaileva toisten luokkien kanssa luettujen sivujen määrästä. Eniten lukeneille luokille on luvassa rahapalkinto.

Lue lisää

25.09.2023

Helena Juntusen ja Petri Tammisen Joskus liikaa, aina liian vähän on lumoava ja omaperäinen muistelmateos oopperamaailman huipulta

Häpeilemätön diiva, kotona viihtyvä kosmopoliitti, uraäiti, entinen juoppo. Maailman estradit valloittanut sopraano Helena Juntunen raottaa verhoa oopperatalojen takahuoneisiin.

Lue lisää

25.09.2023

Jos avaruudesta löytyy elämää, mitä käy maailmankatsomuksellemme?

Galakseihin kurkottava tietokirja pohtii isoja kysymyksiä: Mikä vaikutus ihmisen itseymmärrykselle olisi sillä, että emme olisikaan yksin kosmoksessa? Millaisia eettisiä kysymyksiä Maan ulkopuoliseen todellisuuteen liittyy? Keille avaruus kuuluu?

Lue lisää

22.09.2023

Uutuuskirja pureutuu Venäjän ortodoksisen kirkon ja sen johtajan, patriarkka Kirillin, rooliin Ukrainan vastaisessa hyökkäyssodassa

Yksityiskoneella kymmenien palvelijoiden ja turvamiesten kanssa liikkuva patriarkka Kirill edellyttää niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin samankaltaista kohtelua kuin valtionpäämiehet. Uutuuskirja tarkastelee, millainen on patriarkka Kirillin johtaman Venäjän ortodoksisen kirkon suhde Putinin hallintoon. Entä millainen rooli uskonnolla on Venäjän hyökkäyssodassa?

Lue lisää

20.09.2023

Voiko lukeminen olla supervaarallista, pohtii Veera Salmen uutuusseikkailu Aina Ponoi

Aina Ponoi on lumoava fantasiaromaani Oboista, joka päätyy ällistyttävään maailmaan etsimään kadonnutta siskoaan. Kirja on itsenäinen jatko-osa lukijat vuonna 2022 hurmanneelle Oboin kirjalle.

Lue lisää

19.09.2023

Sakari Kuosmasen hulvaton ja kirpeän koskettava elämäkerta lumoaa hurjilla tarinoillaan

”Olen Sakari Kuosmanen, ja nyt kerron sen, mitä värikkäistä reissuistani muistan. Ja jos sopii, kerron tarinani niin kuin sen itse muistan.”

Lue lisää

18.09.2023

Ruotsalaisen Marianne Cedervallin juuri suomeksi käännetty hyvän mielen ja tumman huumorin sävyttämä uutuusdekkari Gotlannin idyllisistä maisemista on täydellinen kirja syksyyn.

Mulvaldsin murhat -sarja jatkuu Haudataan menneet -romaanilla! Marraskuu on saapunut gotlantilaiseen Mullvaldsin pitäjään, missä valmistellaan syksyn kohokohtaa, tryffelifestivaalia. Eläkepäiviään viettävä Anki osallistuu ystävineen tryffelisafarille, jonka lopuksi nautitaan kuuden ruokalajin illallinen pitäjän ravintolassa. Mutta ihanan aterian päätteeksi yksi vieraista kaatuu kuolleena maahan. Paikallinen ex-poliisi Tryggve on vakuuttunut siitä, ettei kuolema ollut luonnollinen. Niinpä Anki ja Tryggve joutuvat jälleen keskelle murhamysteeriä, eikä värikkäiden lehtien kirjoma syksy pääty ilman lisäuhreja tai kyyneleitä. Haudataan menneet on arvostelu ja käsittelyvapaa 28.9.2023. Teoksen on kääntänyt suomeksi Riie Heikkilä ja romaani ilmestyy myös e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukija on Eija Ahvo. PDF-vedokset, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt ilmo.muuronen@otava.fi

Lue lisää

14.09.2023

Maailman ällistyttävin ennätyskirja Guinness World Records tulee taas! Uutuuskirjan teemana on sininen planeetta

Uudessa Guinnessin ennätyskirjassa on mukana yli 2600 ihmeellistä ennätystä kaikkialta maailmasta. Ennätykset valikoitiin yli 30 tuhannen ennätysyrityksen joukosta. Guinness World Records 2024 -kirjan ennätysten suomalaisvahvuuksina mukana ovat tubettaja Pekka Luodeslampi ja rap-artisti Signmark.

Lue lisää

13.09.2023

Miltä tuntuisi lukea jonkun toisen päiväkirjaa? Supersuosittu Nelli Orell avaa omaa arkeaan uudessa päiväkirjateoksessa

Nellin päiväkirja on Nelli Orellin aito päiväkirja vuoden 2022 lokakuusta maaliskuun 2023 loppuun. Suosikkitubettajan käsin kirjoittama ja kuvittama kirja vie kulissientakaiseen elämään. Samaan aikaan julkaistaan myös itse täytettävä Mun päiväkirja, joka sisältää tyhjien kirjoitussivujen lisäksi myös kirjoitustehtäviä.

Lue lisää

13.09.2023

Toiveikkaat uudenvuodelupaukset kohtaavat todellisuuden Lucy Diamondin uutuusromaanissa

Lucy Diamond: Uudenvuodenlupaus Ilmestyy 29.9. ”Ensi vuodesta tulee kaikkien aikojen paras!” julistavat kolmekymppiset Gemma, Caitlin ja Saffron. He ovat juuri ystävystyneet uudenvuodenjuhlissa, joihin Gemman mies on hövelisti kutsunut sekalaisen joukon ystäviä. Laatuviihteen ykkösnimen, Lucy Diamondin, romaanissa suuret haaveet törmäävät kuitenkin yllättävään todellisuuteen. Vuoden vaihtuessa uusilla ystävyksillä on edessä rajuja muutoksia.

Lue lisää

13.09.2023

Kimeerit on palkitun fantasiakirjailijan arvoituksellinen romaani erityislaatuisesta nuoresta

Helena Wariksen uutuuskirja on kiehtova paranormaali nuortenromaani Norasta, joka kantaa salaisuutta dna:ssaan.

Lue lisää

12.09.2023

KUTSU: Tervetuloa Nuori Ben Zyskowicz –kirjan julkistamistilaisuuteen 2.10.

Professori Vesa Vareksen tarkkanäköinen kertomus nuoren Ben Zyskowiczin dramaattisesta ja värikkäästä tiestä kasvaa sisäpoliittisen suomettumisen vakuuttavaksi kuvaukseksi. Tervetuloa “Nuori Ben Zyskowicz” -kirjan julkistamistilaisuuteen ma 2.10. klo 14.

Lue lisää

07.09.2023

Kariston kaunokirjallisuuden kustantaminen vahvistuu: Silka Raatikainen kustannuspäälliköksi, Tiina Nevametsä kustannustoimittajaksi

FM Silka Raatikainen on nimitetty Kariston kaunokirjallisuudesta vastaavaksi kustannuspäälliköksi 1.10.2023 alkaen. Hän on työskennellyt Kustannusosakeyhtiö Otavassa vuodesta 2009 alkaen, viimeiset yli kymmenen vuotta kustannustoimittajana kaunokirjallisuuden osastolla. HuK Tiina Nevametsä on nimitetty Kariston ja Otavan kaunokirjallisuuden kustannustoimittajaksi 1.11.2023 alkaen. Tiina on työskennellyt kirja-alalla liki 20 vuotta ja toiminut kustannustoimittajana Likessä, Bazar…

Lue lisää

07.09.2023

KUTSU: Tervetuloa Björn Wahlroosin muistelmien julkistamistilaisuuteen 28.9.

Median edustajat ovat tervetulleita Björn Wahlroosin teoksen “Sateentekijät. Eräänlaiset päiväkirjat 1992−2001” julkistamistilaisuuteen Otavaan torstaina 28.9.

Lue lisää

06.09.2023

Professorin uutuuskirja piirtää tarkan kuvan nuoren Mauno Koiviston hurman vuosista 1960–1970

Professori Tapio Bergholmin uutuuskirja “Kova Koivisto – Pankista pääministeriksi 1960–1970” kuvaa karismaattisen johtajan taivalta pääministeriksi.

Lue lisää

05.09.2023

Menestystrilleri Kotiapulaisen kirjoittajan Freida McFaddenin uutuusromaanin suomennos julkaistaan syyskuussa

Yhdysvaltalaisen Freida McFaddenin ensimmäinen suomennettu teos Kotiapulainen oli todellinen bestseller, joka hurmasi dekkarifanit myös Suomessa. McFaddenin uusin piinaavan jännittävä trilleri Eristysvanki vangitsee lukijansa Kotiapulaisen tavoin kirjan alusta loppuun saakka. Uutuusjännäri ilmestyy suomennettuna 14.9.2023.

Lue lisää

05.09.2023

Kuka mä oon, ja mikä musta voi tulla? Jani Kiiskilän Huppu seiskalla aloittaa yläkoululaisten elämästä samaistuttavasti kertovan sarjan

Isoja ajatuksia, tunteita ja huumoria – yläkoululaisen elämästä kertova romaanitrilogia käsittelee lapsuuden loppua, ensimmäisiä kertoja ja oman paikan etsimistä. Huppu seiskalla -kirjan rinnalla ilmestyy myös Ihan hupusta – ajatuksia lukemisesta ja kirjoittamisesta -kirjoitusopas, jossa Mikael Gabriel, Evelina, Mona Bling ja muut nuorten suosikit kertovat suhteestaan teksteihin Laura Frimanin podcast-haastatteluissa.

Lue lisää

04.09.2023

Norjan dekkarikuninkaan uuden jännitysromaanin suomennos julkaistaan syyskuussa

Pahaenteisen koukuttava jännäri vie lukijan Hitran-saarelle Norjaan, keskelle pelottavaa rikosten ketjua. Samuel Bjørkin kansainvälisen suursuosion saavuttaneen Mia & Munch -jännityssarjan uusin osa ilmestyy suomennettuna Otavalta syyskuussa.

Lue lisää

31.08.2023

Politiikan toimittajan uutuuskirja on häkellyttävä tositarina amerikansuomalaisesta kommunistijohtaja Gus Hallista

Tuomas Savonen valottaa uutuuskirjassaan “Moskovan mies vakoilun verkossa” amerikansuomalaisen Gus Hallin häkellyttävää matkaa terästyöläisten lakkojohtajaksi, Yhdysvaltain kommunistisen puolueen pääsihteeriksi, moninkertaiseksi presidenttiehdokkaaksi – ja lähipiiriin soluttautuneen myyrän pettämäksi FBI:n tiedusteluoperaation kohteeksi.

Lue lisää

30.08.2023

Mihail Zygarin Sota ja rangaistus on hätkähdyttävä tietokirja Ukrainan sodasta ja sen syistä

Mihail Zygarin Sota ja rangaistus on vuoden tärkein kirja Ukrainan sodasta. Palkitun toimittajan teos on tarkkanäköinen kuvaus uuden Ukrainan synnystä ja Putinin brutaalista pyrkimyksestä tuhota sen itsenäisyys.

Lue lisää

29.08.2023

Mitä tehdä, jos kriisi muuttuu katastrofiksi?

Asiantunteva opas varustaa lukijan tuhoisan onnettomuuden pitkäaikaisia seurauksia varten ja opastaa tulemaan toimeen, vaikka yhteiskunnan tukiverkko menisi rikki.

Lue lisää

28.08.2023

Alina Tomnikovin esikoisromaani kuvaa oman äänen ja itsensä kadottamista

Käännä hirviö kylkiasentoon kertoo Helenasta, joka eräänä päivänä huomaa kadottaneensa itsensä kuin avaimet. Miksi näin tapahtui, ja kuinka löytää itsensä uudelleen?

Lue lisää

28.08.2023

Annikin sota ja rauha on koskettava tositarina Lapin sodan aikaisesta, vaietusta rakkaudesta

Kun Lapin sota yllättäen syttyi syksyllä 1944, sadat suomalaisnaiset lähtivät vetäytyvien saksalaisten mukaan. Yksi syistä oli rakkaus. Annikin sota ja rauha –uutuuskirja on koskettava tositarina nuoren lappilaisnaisen elämänvalinnoista toisen maailmansodan loppuvaiheessa.

Lue lisää

24.08.2023

Jännitystä syksyn pimeneviin iltoihin Otavan käännetyistä dekkareista

Syksyn lakastuva maisema ja lyhenevät päivät luovat täydellisen tunnelman upottautua Otavan ulkomaisten dekkarien koukuttaviin mysteereihin. Otavan jännärisyksy tarjoilee laadukasta ja monipuolista käännöskirjallisuutta hyytävien lukuelämysten ystäville!

Lue lisää

24.08.2023

Virallinen tiedote: Alivaltiosihteerin uutuuskirja on hulvaton pakkaus aiemmin julkaisemattomia sketsejä

Alivaltiosihteeri: Paluu virallisuuteen on Simo Frangénin, Pasi Heikuran ja Jyrki Liikan uutuuskirja, johon tekijät ovat rakkaudella poimineet valikoiman aiemmin julkaisemattomia Alivaltiosihteerin virallisen ohjelman laadukkaimpia hedelmiä. Mukana myös tuoreita päärynöitä ja palindromeja!

Lue lisää

23.08.2023

Vuoden helsinkiläiskirjailijaksi on valittu Niko Hallikainen

Niko Hallikaisen esikoisromaani Kanjoni (Otava, 2021) sai haltioituneen vastaanoton ja tuli kolmanneksi Helsingin Sanomien kirjallisuuskilpailussa. Keväällä 2023 ilmestynyt Suuri Märkä Salaisuus sai niin ikään upean vastaanoton ja teosta on suitsutettu mm. "loisteliaasta luokkakuvauksesta". Hallikainen tunnetaan myös esitysrunoilijana. Hänen tekstilähtöisiä sooloesityksiään on nähty mm. Flow Festivalin, Baltic Circlen ja Kiasman ohjelmistoissa. Hän opettaa luovaa kirjoittamista Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen koulutusohjelmissa.

Lue lisää

22.08.2023

Siri Kolun nuortenromaani Tämä liukasteleva sydän pohtii, mikä on toisen salaisuuksien pitämisen hinta

Millaista on rakastua poikaan, jota ei ole olemassa kenellekään muulle? Kaksi toisilleen vierasta maailmaa kohtaa koskettavassa LOVE-sarjaan kuuluvassa nuortenromaanissa.

Lue lisää

17.08.2023

Iki-ihania iltasatuja Esko Salmisen, Mauri Kunnaksen ja muiden tunnettujen isoisien valitsemana

Joka lapsella on oikeus iltasatuun! Isoisien iltasadut on valloittava kokoelma rakastettuja iltasatuja meiltä ja maailmalta isoisien valitsemana. Kirja on koottu yhteistyössä Seura-lehden kanssa ja osa kirjan tuotosta lahjoitetaan Pelastakaa Lapset ry:n toimintaan.

Lue lisää

16.08.2023

Romua, rakkautta ja uusia maisemia alkusyksyn romaanisarjoissa

Paikanvaihdokset tarjoavat tervetullutta säpinää ihmissuhteisiin alkusyksyn viihdekirjoissa. Kariston ja Otavan sarjoissa on luvassa sekä uusia avauksia että yksi loppuhuipennus.

Lue lisää

15.08.2023

Veera Salmen ja Matti Pikkujämsän Sorsa Aaltonen ja riehuva Rotka on viisas kuvakirja pelosta ja pakolaisuudesta

Sorsa Aaltosen ja muiden lintujen naapuriin muuttaa Rotka-kotka, joka alkaa kavereineen määräillä ja kiusata kaikkia. Kirja syntyi Salmen lamaannuksesta ja surusta, jota hän tunsi Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Lue lisää

11.08.2023

Kuuden palkitun kirjailijan yhteisromaani Whiteout hurmaa tarinalla taianomaisesta lumiyöstä

Nuorille aikuisille suunnattu romaani hehkuu vastasataneen lumen ja rakkauden lumoa. Whiteoutin takana oleva kirjailijajoukko tunnetaan muun muassa yhteisestä Blackout-novellikokoelmastaan.

Lue lisää

07.08.2023

Tanskalainen Mira-sarja riemastuttaa ihan tavallisen teinin ihan tavallisen arjen samaistuttavalla kuvauksella

Lämpimän humoristinen Mira-sarjakuvasarja kertoo teini-iästä kaikkine mutkineen ja suorineen.

Lue lisää

04.08.2023

Antiikin tutkijan uutuuskirja kuljettaa tosielämän velhojen ja loitsujen maailmaan

Tunnetun antiikintutkijan Maijastina Kahloksen (FT) Taikakirja on kiehtova aikamatka magian syntysijoille. Miksi pöllö on velhojen lemmikki? Mistä ihmissusi- ja vampyyritarinat tulevat?

Lue lisää

03.08.2023

Clémence Michallonin mestarillinen esikoistrilleri julkaistaan suomeksi

Esikoiskirjailijan elokuussa suomeksi ilmestyvä sarjamurhaajatrilleri Hiljainen vuokralainen on vuoden jännityssensaatio.

Lue lisää

03.08.2023

Terhi Rannelan ajankohtainen Vaarallinen keli -novellikokoelma käsittelee väkivaltaa nuorten elämässä

Pysäyttävä nuorten novellikokoelma maailmasta, jossa väkivaltaa ei pääse pakoon.

Lue lisää

02.08.2023

Ravitsemusterapeutin uutuuskirja tarkastelee ruokavalion yhteyttä mielenterveyteen

Monille ajatus kehon hoitamisesta ravitsevalla ruoalla on tuttu, mutta vieraampi voi olla ajatus mielen ravitsemisesta ruoalla. Laillistettu ravitsemusterapeutti ja tietokirjailija Leena Putkonen hyödyntää Superhyvää mielelle -uutuuskirjassaan uusinta tutkimustietoa ja tarjoaa arkeen sopivia neuvoja mielen hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Lue lisää

27.06.2023

Taavi Soininvaaran Kuudes marttyyri on pelottavan todenmukainen Ratamo-uutuus

Suoran toiminnan aktivismista kertova, polttavan ajankohtainen trilleri varoittaa, että puheiden aika on ohi.

Lue lisää

19.06.2023

Minä, Armi Maria R. on säkenöivä romaani mahtavasta liikenaisesta Marimekon takana

Useiden suurmiesten sekä oopperadiiva Anita Välkin elämään perehtynyt Raija Oranen paneutuu nyt Marimekon perustajan Armi Ratian tarinaan.

Lue lisää

16.06.2023

Tämän miehen kynästä syntyy valtaosa Suomen tietovisakysymyksistä – uutuuskirjassaan Knoppi! Magnus Mali paljastaa 2 000 uutta visaista pähkinää purtavaksi

Melkein jokainen suomalainen on joskus pohtinut oikeaa vastausta Magnus Malin laatimaan tietovisakysymykseen. Kynänikkarin kysymyksiä nähdään niin television suurimmissa tietokilpailuissa kuin ilmaisjakelulehtien nurkkapalstoilla. Ne ovat kaikkialla, ja nyt niitä on lisää! Knoppi!-kirjassaan Magnus Mali esittelee 2000 uutta kysymystä, kahdesta sadasta eri aiheesta.

Lue lisää

15.06.2023

Soraya Lane vie lukijansa lumoaville matkoille yli mantereiden ja vuosikymmenten

Seitsemän tytärtä. Seitsemän salaisuutta. Seitsemän rakkautta.

Lue lisää

14.06.2023

Kesän kivoimmat käsityökirjat

Heinikin sukkakirja houkuttelee neulomaan kesän kukkaloiston muistoiksi sukkiin. Toinen toistaan kauniimmissa sukkamalleissa on huomioitu myös erilaiset pohkeiden paksuudet. Virpi Marjaana Siiran omA KOPPA. Puikoissa – ja koukussa lietsoo lukijan yhdistelemään eri lankoja ja tekniikoita luovalla tavalla. Lämmittäviä pipoja ja lapasia voi tehdä myös virkaten, lopputulos on selkeä ja siisti. Inspiroivaa kesää!

Lue lisää

14.06.2023

Paha kurki on modernisoitu kansantarina Kantelettaren inspiroimasta demonilinnusta

Elina Kuorelahden ja Nunnu Halmetojan Paha kurki on muhevasta tarinaperinteestämme ammentava lastenkirja, joka kertoo vapaasti uudelleen Kantelettaren runon Avullinen kurki. Elias Lönnrot kirjasi alkuperäisen runon muistiin lähes kaksisataa vuotta sitten.

Lue lisää

12.06.2023

Millaisia olivat muinaiset hirviöt? Historiantutkija Miikka Tammisen tietokirja lapsille kertoo

Hirviöt elävät keskuudessamme – tosin jotkut ovat päässeet unohtumaan​. Hirviöiden käsikirja esittelee tuttuja ja tuntemattomia hirviöitä aitojen keskiaikaisten käsikirjoituskuvien elävöittämänä.

Lue lisää

08.06.2023

Siri Kolun Me Rosvolat ja konnakaraoke -kirjan englanninkielinen käännös ilmestyy tänään Isossa Britanniassa

Siri Kolun suositun Me rosvolat -sarjan toisen osan englanninkielinen käännös ilmestyy tänään Isossa Britanniassa. Kirja ilmestyy nimellä Me and the Robbersons: Bandit Karaoke ja teoksen on kustantanut Little Tiger Press. Me rosvolat ja konnakaraoke (2011) on Kolun toinen kirja hurjan hauskassa ja anarkistisessa nuorten romaanisarjassa, joka seuraa Rosvoloiden rosvoperhettä. Sarja…

Lue lisää

08.06.2023

Kesää kohti käännetyillä dekkariuutuuksilla

Kesäloma on monella pian jo ovella, ja mikä olisikaan parempi tapa lomailla ja rentoutua kuin tarttua Otavan kesän ulkomaisiin dekkariuutuuksiin! Otavan kesän suomeksi käännetyistä jännäreistä löytyy monipuolisesti tarjontaa hyvänmielen dekkarista aina henkeäsalpaavaan toimintaan. Uppoudu siis mukaansatempaavien tarinoiden maailmaan ja tee kesästäsi jännityksentäyteinen seikkailu!

Lue lisää

07.06.2023

Anna-Leena Härkösen uutuusromaani kysyy, voiko rahalla ostaa rakkauden

Huomenna hän ei tule on Anna-Leena Härkösen 25. teos. Härkönen on palkittu mm. J.H. Erkon rahaston palkinnolla, Kiitos kirjasta -mitalilla, Veijo Meri -palkinnolla ja Suomi-palkinnolla.

Lue lisää

06.06.2023

Hurmaavat uutuudet taaperoille

Lapselle kannattaa lukea jo ihan pienestä, jotta yhteisistä lukuhetkistä tulee tapa. Uusi Omppu-sarja opettaa taaperoille pieniä, arkisia asioita, ja Tähtitossun runot ja lorut johdattavat vauvaikäisestä lähtien riimien lämpimään syliin.

Lue lisää

01.06.2023

Rakastetut Kamala luonto -hahmot nyt pentuina! Kamalan ihanat pennut on vauhdikas lasten kuvakirjasarja kaikille eläinten ystäville

Kamala luonto -sarjakuvasta tutut valloittavat eläinhahmot koheltavat pentuina lasten kuvakirjassa. Pennut seikkailivat Marja Lappalaisen ja Jarkko Vehniäisen Pentukirjassa ensimmäistä kertaa vuonna 2016, ja nyt niiden tarina jatkuu uudessa Kamalan ihanat pennut -sarjassa.

Lue lisää

31.05.2023

Sukella tunteiden maailmaan somevaikuttaja Tinken kanssa! Väritä tunteesi -kirjassa pääsee tutustumaan itseensä värien avulla

Suositun tubettajan ja sirkusartistin värityskirjassa värit johdattavat tunteiden maailmaan.

Lue lisää

30.05.2023

Shelley Readin menestysromaani Minne virta kuljettaa on rakkauskirje luonnolle ja ylistys äidinrakkaudelle – kirjailija haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.

Amerikkalaisen Shelley Readin Minne virta kuljettaa -esikoisromaanin oikeudet on myyty peräti 29 maahan. Teos on vavahduttava kuvaus naisten ja alkuperäiskansojen kaltoinkohtelusta ja sydämen särkevä, vangitseva kertomus nuoren naisen sinnikkyydestä – kaikista niistä suunnista, joita elämä voi ottaa. Shelley Readilla on ehkä hieman yllättäen Suomi-kontakti! Kirjailija saapuu tänne taas kesäkuun alussa ja on myös haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.

Lue lisää

29.05.2023

Tervetuloa Otavan kesäpressiin 7.6.!

Otavan kustantamojen kesäpressin puheenaiheiksi nousevat mielen hyvinvointi, musiikki, romantiikka sekä erilaiset hirviöt. Tule mukaan ja löydä uusia näkökulmia ja kiinnostavia kertojia! Tilaisuus järjestetään Zoomissa keskiviikkona 7.6.2023 klo 13-14.30.

Lue lisää

29.05.2023

NY Times -bestseller Älä mene, Sam on kaihoisan koskettava romaani rakkaudesta, menetyksestä ja hyvästien jättämisestä

Yhdysvaltalaiskirjailija Dustin Thaon esikoisromaani on nuorille aikuisille suunnattu rakkausromaani, jossa 17-vuotiaan Julien elämä nytkähtää raiteiltaan kohtalokkaan auto-onnettomuuden myötä. Älä mene, Sam ilmestyy osana Otavan LOVE-rakkauskirjasarjaa.

Lue lisää

26.05.2023

Hekotuttavan hauskaa kesälukemista koululaisille: Tutustu näihin merenneitoja, avaruusolioita ja ihan tavallista teinin elämää täynnä oleviin uutuussarjoihin

Nyt on humoristisista kirjoista pitäville koululaisille mistä valita. Karsein viikko ikinä-, Tyrskymimmit- ja Mira-kirjat vetävät suun virneeseen, satoi tai paistoi!

Lue lisää

22.05.2023

Ajatusten vahtimestari on kaikenikäisille soveltuva, sympaattinen ja oivaltava kirja, joka antaa työkaluja mielen hallintaan

Murehtiminen on murehtijan omastakin mielestä joskus liiallista. Ja pelkääminen pelkääjän mielestä. Ja häpeily häpeäjän. Mutta ovat ne neuvot silti surkeita, joita murehtijalle ja pelkääjälle ja häpeäjälle aina lausutaan: ”Älä mieti niin paljon.” ”Älä yliajattele.”

Lue lisää

17.05.2023

Tutkivan toimittajan uutuuskirja pureutuu maailmaa pyörittävien mahtisukujen piilevään vaikutusvaltaan

Hannu Sokalan uutuuskirja Maailman 50 vaarallisinta sukua on ainutlaatuinen läpileikkaus maailman mahtavimpien taloussukujen omistuksiin. Syömme päivittäin Chiquitan banaaneja, mutta mitä tiedämme yhtiön omistajista?

Lue lisää

16.05.2023

Palkitun ruotsalaisdekkaristin uusi lumoava psykologinen jännäri ilmestyy suomeksi Otavan julkaisemana

Moneen kertaan palkitun bestseller-kirjailija Lina Bengtsdotterin uutuuskirja Liekit on nerokkaan vangitseva, itsenäinen psykologinen jännitystarina rikkoutuneista sieluista ja menneisyyden salaisuuksista. Teos julkaistaan suomeksi toukokuussa.

Lue lisää

12.05.2023

Ruumiinavaussalin työntekijän true crime -henkinen menestysesikoistrilleri julkaistaan suomeksi

New York Times -bestselleriksi noussut Teurastaja ja Peukaloinen on bostonilaisen Alaina Urquhartin ensimmäinen romaani, jossa seurataan sadistisen sarjamurhaajan ja lahjakkaan kuolemansyyntutkijan hyytävää kilpajuoksua. Pätevöityneenä oikeuslääkärin apulaisena kirjailija tarjoaa ainutlaatuisen ja todentuntuisen näkökulman ruumishuoneelta. Urqhuhart on opiskellut rikosoikeutta, psykologiaa ja biologiaa sekä juontaa Morbid: A True Crime Podcastia, joka on yksi Yhdysvaltojen kuunnelluimpia podcasteja. Teos ilmestyy suomeksi toukokuussa.

Lue lisää

12.05.2023

Tatun ja Patun fantasiaseikkailussa soturoidaan ja velhoillaan koko sydämen kyllyydestä!

Tatu ja Patu ovat täällä taas! Uutuuskirjassa outolalaisveljekset hyppäävät hurjaan seikkailuun, jossa Avathorin valtakunnan kohtalo ratkaistaan muun muassa vanupuikkojen ja saippuan avulla.

Lue lisää

11.05.2023

Kansainväliseen suursuosioon yltänyt esikoistrilleri julkaistaan suomeksi

Jo yli kolmellekymmenelle eri kielelle käännetty kansainvälinen menestysteos Parantola on Sarah Pearsen ensimmäinen romaani. Se ylsi Sunday Times bestselleriksi ja oli Reese Whiterspoonin kirjakerhon kuukauden valinta. Esikoiskirja on samalla uuden Elin Warner -sarjan aloitusosa. Parantola ilmestyy suomennettuna 11.5.

Lue lisää

10.05.2023

Uusi taitelijaelämäkerta Tove Janssonista sisältää ennen näkemätöntä kuvamateriaalia

Brittiläisen Paul Gravettin uutuuskirja “Tove Jansson kuvittaja” on kattava, runsaasti kuvitettu läpileikkaus suosikkitaiteilijan elämäntyöhön.

Lue lisää

10.05.2023

Kaisu Tuokon dekkarisarjan avaus tihkuu kiihkeitä juonenkäänteitä ja upeaa pikkukaupungin kuvausta

Kristiinankaupungin herkkä idylli rikkoutuu ajassa kiinni olevan, koukuttavan rikossarjan avausosassa.

Lue lisää

08.05.2023

Finlandia-palkitun Nadja Sumasen uutuus on tarina huoltajuuskiistan kohteeksi joutuneesta Hillasta ja Bubosta, joka uskoo olevansa pöllön poika

Outo lintu ystäväksi on riemukas ja riipaiseva romaani perhesiteistä ja ystävyyden voimasta. Kirjailija Nadja Sumanen voitti Finlandia Juniorin vuonna 2015 esikoisteoksellaan Rambo.

Lue lisää

05.05.2023

Helsinkiläisen kuvataiteilijan lastenkirja inspiroitui Seurasaaren oravista: Oravalaakson tarinat. Ossi ja Titityy on hulvattoman sarjakuvasarjan aloitus

Ossi-oravan ja Titityy-linnun pähkähauska sarjakuvaseikkailu alkaa. Oravahahmot seikkailivat kuvataiteilija-kirjailija Johanna Witickin kuvituksissa jo kouluaikoina.

Lue lisää

28.04.2023

Rakkautta, juonittelua ja täydellinen Instagram-syöte – Vaarallisia suhteita tuo ranskalaisen klassikkoromaanin someaikaan

Olisitko valmis mihin vain ollaksesi rakastettu? Vaarallisia suhteita kuvaa maailmaa, jossa pinta on aitoutta tärkeämpää. Uusintaversio Pierre Choderlos de Laclos’n romaanista nähtiin ensin Rachel Suissan ohjaamana ja käsikirjoittamana Netflix-elokuvana.

Lue lisää

27.04.2023

Ylistetyn kirjailijaduon palkittu romaani yhteiskunnan ulkopuolelle työntämien ihmisten kohtaloista julkaistaan suomeksi

Väärä aika on omalaatuinen ja kirjallisesti kovatasoinen jännitysromaani, jonka Ruotsin dekkariakatemia palkitsi Vuoden paras jännitysromaani -palkinnolla. Teos ilmestyy suomeksi toukokuun alussa. Nimimerkin Erik Axl Sund takana on kaksi ruotsalaiskirjailijaa, Jerker Eriksson ja Håkan Axlander Sundquist.

Lue lisää

27.04.2023

Eila Roine nousee vielä kerran lavalle Tampereella – elämäkerta ilmestyy 10.5.

Antti Heikkisen uutuuskirja Eila Roineesta kokoaa yksiin kansiin rakastetun näyttelijän rikkaan elämän. Kirjan julkaisun yhteydessä Eila Roine nousee vielä kerran Tampereen Työväen Teatterin lavalle ja on median ja yleisön tavattavissa.

Lue lisää

26.04.2023

Hauskat puuhatuotteet Kesä/Syksy 2023 – Katalogi nyt julkaistu!

 …

Lue lisää

26.04.2023

Otavan kevään kuvakirjoissa käsitellään tunteita ja ollaan rohkeasti omana itsenä

Joskus aikuisten määräily ärsyttää, eikä silloin auta kuin muuttaa asumaan pihan puumajaan. Tai sitten aikuiset yrittävät vaikuttaa siihen, millaisissa vaatteissa päiväkotikuvaan pitäisi mennä. Otavan kevään ihastuttavissa lasten kuvakirjoissa käsitellään lapsentasoisesti ymmärrettävällä tavalla omaa tahtoa, pelkojen voittamista ja ystävyyden merkitystä.

Lue lisää

24.04.2023

Tämä kirja sai poliisin avaamaan uudestaan kemiläisen Elli Immon murhatutkinnan

Rikoskirjailija Heidi Holmavuo ja dekkaristi Elina Backman yhdistivät voimansa selvittääkseen, mitä voisivat yhdessä saada selville vanhoista henkirikoksista. Lopputuloksena on ravisuttava kirja, joka sai poliisin avaamaan uudestaan murhatutkinnan ja jonka vaiheista nähdään keväällä 2023 startannut dokumenttisarja C Moressa.

Lue lisää

21.04.2023

Noora Kunnaksen Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on voittanut sveitsiläisen lastenkirjapalkinnon!

Monisukupolvinen Prix Chronos -kilpailu palkitsee vuosittain lasten- tai nuortenkirjan, joka käsittelee eri sukupolvien välisiä suhteita hauskalla ja kriittisellä tavalla. Salmanterin Terttu ja minimerirosvot on neliosaiseksi kasvaneen Salmanterin Terttu -sarjan ensimmäinen osa. Sarja ilmestyy jo kahdeksalla kielialueella.

Lue lisää