17.02.2020

Tiiliskivi-palkinto 2019 Anna-Kaisa Linna-Aholle

Tiiliskivi-palkinto myönnettiin tänä vuonna esikoiskirjailija Anna-Kaisa Linna-Ahon romaanille Paperijoutsen (Otava). Tiiliskivi-palkinto raati valitsi Paperijoutsenen palkinnon voittajaksi, sillä teoksessa käsitellään uudella ja raikkaalla tavalla sota-ajan Suomea ja elämää kotirintamalla. Paperijoutsen on romaani ystävyydestä, rauhasta ja hyväksymisestä. Teoksessa käsitellään monipuolisesti erilaisia traumoja ja annetaan ääni myös ihan uudenlaiselle hahmolle suomalaisessa kirjallisuudessa. Tiiliskivi-palkinnon…

Lue lisää

30.01.2020

Jörn Donner on kuollut

Kustannusosakeyhtiö Otava esittää surunvalittelunsa Jörn Donnerin omaisille.

Lue lisää

29.01.2020

Jouni Tikkasen teos Lauma –1880-luvun lastensurmat ja susiviha Suomessa sai Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinnon

”Lauma on jännittävä, monitieteinen ja kiehtovasti kerrottu teos, joka pyörii mielessä kauan lukemisen jälkeen.”

Lue lisää

10.01.2020

Topelius-palkinto Briitta Hepo-ojan Suomea lohikäärmeille -kirjalle

Topelius on Suomen Nuorisokirjailijat ry:n  jakama palkinto ansiokkaalle nuortenkirjalle.  Palkinto  myönnetään vuonna 2019 julkaistulle teokselle.

Lue lisää

08.01.2020

Otava ostaa Kariston kustannustoiminnan

Kustannusosakeyhtiö Otava ostaa Kariston kustannustoiminnan. Karisto tunnetaan esimerkiksi Lee Childin Jack Reacher -jännäreistä, Anneli Kivelän Katajamäki-teoksista sekä Johanna Hulkon ja Jari Paanasen Geoetsivät-lastenkirjasarjasta.

Lue lisää

12.12.2019

Pajtim Statovcin Tiranan sydämen uudessa painoksessa National Book Award -kannet

Romaanin poikkeuksellisen kansainvälisen menestyksen kunniaksi Otava julkaisi uuden painoksen Crossing-englanninnoksen kansilla.

Lue lisää

10.12.2019

Loistavat Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintojen ehdokkaat

Topelius-palkintoehdokkaina ovat Briitta Hepo-ojan Suomea lohikäärmeille ja Kimmo Ohtosen Ikimaa – Kuiskaajien kilta.   Veera Salmen ja Matti Pikkujämsän Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet on Arvid Lydecken -palkintoehdokas.

Lue lisää

27.11.2019

Pajtim Statovcin Bolla on kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittaja 2019

”Kirja nostaa esiin ja kiteyttää hienosti syviä inhimillisiä ja ihmisyyden ikuisia kysymyksiä, jotka ovat kaikkina aikoina kaikille ihmisille merkityksellisiä ja yhteisiä. Sen kieli on mitä kauneinta. Aforistisia lauseita, runollisuutta keskellä kauheimpia ihmisen koettelemuksia, sodan julmuuksia. Rakkaus, yksinäisyys, unelmien toteutuminen tai toteutumattomuus. Mihin voi hyväkin ihminen taipua, kun ankarat ajat osuvat…

Lue lisää

14.11.2019

Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet ja Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys ovat Runeberg Junior 2020 -ehdokkaita

Kaikissa lapsiraadeille valituissa kirjoissa on hyvän tarinan lisäksi myös hieno kuvitus.  Valitut kirjat soveltuvat palkinnon kriteerien mukaan 6–9-vuotiaille. Perustelut Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet on valloittava kirja itsensä voittamisesta. Matti Pikkujämsän raikas kuvitus ja Veera Salmen hulvaton tarina kertovat siitä, että lentämisen oireet on otettava todesta. Kaikki on mahdollista, kun…

Lue lisää

14.11.2019

Henrik Ehrnroothille arvostettu Energy Globe -palkinto työstä kestävien ratkaisujen edistäjänä

Otava Oy:n hallituksen puheenjohtajalle Henrik Ehrnroothille on myönnetty arvostettu kansainvälinen Energy Globe -kunniapalkinto hänen merkittävästä kansainvälisestä työstään ja uutta luovasta toiminnastaan kestävän kehityksen ja ilmastoystävällisten ratkaisujen edistäjänä.

Lue lisää

07.11.2019

Pajtim Statovcin Bolla on kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas 2019

Palkintolautakunnan perustelut  Järkyttävä ja koskettava romaani, joka lumoaa ilmaisuvoimallaan. Kirja kertoo menettämisestä, raakuudesta, pahuudesta, kaiken turhuudesta sekä ymmärtämättömyydestä kaikkein läheisimpiä kohtaan mutta myös rakkaudesta ja uskollisuudesta. Jugoslavian hajoamissodat vaikuttavat taustalla monin eri tavoin ihmisten kohtaloihin. Kuinka selviytyä, kun ei voi olla sellainen ihminen kuin on ja haaveet toteutuessaan särkyvät.

Lue lisää

28.10.2019

Maija Kauhasen Eliitti on Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokas

Helsingin Sanomien vuoden 2019 esikoisteospalkinnosta kisaa kymmenen kirjaa. 15 000 euron arvoinen palkinto jaetaan 14.11. Ote arviosta: ”Erojen politiikan ja sosiaalisen pelin analyysina romaani onnistuu hienosti. Se pakottaa lukijansa kysymään, mitä kaikkea kiusaaminen on, ja mistä jo lasten kokema keskinäinen erilaisuus syntyy? Todella ahdistavaksi näkymän tekee Kauhasen ratkaisu nostaa romaanin…

Lue lisää

21.10.2019

Helsingin Kirjamessut 24.–27.10.2019

Helsingin Kirjamessut on syksyn suurin kulttuuritapahtuma. Neljän päivän aikana Messukeskuksen lavoilla esiintyy yli 1100 kirjailijaa, taiteilijaa, poliitikkoa ja vaikuttajaa. Messuilla nähdään lähes kaikki kirjavuoden merkittävimmät suomalaiset kirjailijat ja lähes 40 kansainvälistä kirjailijavierasta. Tämän vuoden teemamaa on Ranska. Koko perheelle suunnatun lastenalueen ohjelmatarjonta osallistaa ja viihdyttää kaikenikäisiä. Tervetuloa Otavan ja Liken…

Lue lisää

16.10.2019

EU-kaupunkien salat paljastuvat – Helena Petäistön uutuuskirja julki lokakuussa

Suomi johtaa Euroopan Unionia vuoden loppuun. Helena Petäistö johdattaa lukijan EU-kaupunkien saloihin uutuuskirjassaan Bryssel-Strasbourg-Luxemburg (Otava). Tervetuloa julkistustilaisuuteen tiistaina 29.10. klo 17-19.

Lue lisää

11.10.2019

Mauri Kunnaksen kirjoja myyty yli kymmenen miljoonaa

Vuosi 2019 on Mauri Kunnakselle tuplajuhlavuosi: samana vuonna kun esikoisteoksen ilmestymisestä on kulunut pyöreät 40 vuotta, kymmenen miljoonan myydyn teoksen raja meillä ja maailmalla ylittyi.

Lue lisää

10.10.2019

Nobelin kirjallisuuspalkinnot Olga Tokarczukille ja Peter Handkelle

Vuoden 2018 Nobelin kirjallisuuspalkinto on myönnetty puolalaiselle Olga Tokarczukille. Samaan aikaan myönnetyn vuoden 2019 Nobelin kirjallisuuspalkinnon voitti itävaltalainen Peter Handke.

Lue lisää

10.10.2019

Suomalaiselle tv-formaatille merkittävä palkinto Ranskassa

It’s Alive Filmsin ja YLEn Sekasin-tv-formaattiin perustuva ranskalainen Mental on palkittu Ranskassa Festival de la Fiction - festivaaleilla. Tänään ilmestyy myös sarjan käsikirjoitukseen perustuva kirja.

Lue lisää

09.10.2019

David Nicholls saapuu Helsingin Kirjamessuille – haastateltavissa pe 25.10.

Yli viisi miljoonaa kappaletta myyneen Sinä päivänä -menestysromaanin luoja ja Rimakauhua ja rakkautta -kulttisarjan käsikirjoittaja David Nicholls saapuu vihdoin Suomeen! Nicholls on median haastateltavissa perjantaina 25.10.

Lue lisää

08.10.2019

Michelle Obama: Minun tarinani – Täytettävä kirja oman äänen löytämiseen ilmestyy marraskuussa

Michelle Obaman myyntimenestykseksi nousseen elämäkerran sisarteos julkaistaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa 19. marraskuuta 2019. Yli 20 maassa syksyn aikana julkaistava teos sisältää Obaman saatesanat.

Lue lisää

08.10.2019

Tunnetko nämä pedot? Halloweenin hurjimmat hirviöt paljastavat salaisuutensa uutuuskirjassa

Tunnetut elokuvat ja kirjat perustuvat usein muinaisiin taruihin ja taruolentoihin. Mistä on peräisin esimerkiksi Harry Potter -kirjojen kolmipäinen koira? Tunnetko maanalaisen Azazelin, lentävän Harpyijan ja aavikon jumala Sethin? Uutuusteos Hirviöiden galleria paljastaa tarinat petojen taustalla.

Lue lisää

08.10.2019

MEDIAKUTSU: Vappu Pimiän ja Johanna Huhtamäen kirjan julkistustilaisuus

Tervetuloa Vappu Pimiän ja Johanna Huhtamäen Valon antajat - kiitä unelmasi todeksi -uutuuskirjan julkistustilaisuuteen Otavalle keskiviikkona 23.10. klo 9-11.

Lue lisää

07.10.2019

Björn Wahlroosin uutuuskirja julki 22.10 – tervetuloa tiedotustilaisuuteen

Björn Wahlroosin kirja Kuinkas tässä näin kävi? julkaistaan lokakuussa. Tervetuloa kuulemaan lisää kirjan teemoista tiedotustilaisuuteen tiistaina 22.10. klo 10-11.

Lue lisää

03.10.2019

KUTSU: Karhuryhmän erikoisilta – tervetuloa Karhuryhmä-kirjan julkistustilaisuuteen 30.10.

Tänään 3.10. ilmestyvä Karhuryhmä-kirja avaa valmiusyksikkö Karhun toimintaa ja pureutuu mielen suorituskyvyn ulottuvuuksiin koukuttavasti. Tervetuloa kirjan julkistustilaisuuteen ke 30.10. klo 17-19!

Lue lisää

02.10.2019

Surijalle, läheiselle, kaikille – Miia Moision uutuus pureutuu kaikenlaiseen suruun

Surulla on monet kasvot - eikä se ei aina liity kuolemaan. Lokakuun 10. päivä ilmestyvä Miia Moision kirja Lupa Surra (Hidasta Elämää/ 2019) antaa luvan surra kaikkea, mistä on päättänyt luopua tai joutunut luopumaan.

Lue lisää

30.09.2019

Turun Kirjamessut 4.-6.10.2019

Vetovoimainen ja Suomen vanhin kirjallisuuden messutapahtuma kerää vuosittain noin 900 esiintyjää, lähes 500 ohjelmanumeroa ja satoja näytteilleasettajia. Samaan aikaan järjestetään myös Turun Ruoka- & Viinimessut. Tervetuloa Otavan ja Liken osastolle A/53.  Kirjailijoiden ohjelmat näet täältä Turun Kirjamessut 2019    …

Lue lisää

30.09.2019

Asumiskelvoton maapallo iskee ajankohtaiseen ilmastonmuutoskeskusteluun

David Wallace-Wellsin bestseller Asumiskelvoton maapallo ilmestyy vihdoin suomeksi. Ilmastonmuutos on jo täällä, ja se on suurin ihmiskuntaa koskaan kohdannut uhka.

Lue lisää

27.09.2019

Prinsessa Madeleinen lastenkirja Stella ja salaisuus ilmestyy suomeksi tammikuussa 2020

Ruotsin prinsessa Madeleinen esikoislastenkirja käsittelee lasten oikeuksia – teemaa, joka on lähellä hänen sydäntään ja työtään World Childhood Foundation -säätiössä. ”Toivon, että kirja auttaa lapsia puolustautumaan ja sanomaan, kun jokin ei tunnu hyvältä”, prinsessa Madeleine sanoo.

Lue lisää

26.09.2019

Tapio Suomisen Urheiluhullu-kirjasta ilmestymispäivänään heti toinen painos

Tänään torstaina ilmestynyt Tapio Suomisen Urheiluhullu-kirja on herättänyt niin suurta mielenkiintoa, että kirjasta otetaan heti toinen painos.

Lue lisää

18.09.2019

Vareksenpoika piffa – ensmäne Vares-romani Moukanpeli Turun murtessen käännettynä

Nyt kaikkie aikoje ensmäne Vares-dekkari ilmesty kans turuks. Moukanpeli ilmestys ensmäsen kerra vuanna 1986. Kääntäny Suamen Kari Turust.

Lue lisää

17.09.2019

Pajtim Statovci ehdolla arvostetun National Book Awards -palkinnon saajaksi

National Book Awards on valinnut Pajtim Statovcin romaanin Tiranan sydän (engl. Crossing) ehdolle käännöskirjallisuuden sarjaan.

Lue lisää

17.09.2019

Uusia nimiä ja liputuspäiviä kalenteriin ensi vuonna – Ajan tasalla on tuhti tietopaketti

Suomalaiseen kalenteriin on tulossa merkittäviä uudistuksia vuonna 2020. Almanakkaan saadaan kaikkiaan 35 uutta nimipäivänimeä, yksi uusi liputuspäivä ja yksi uusi merkkipäivä ilman lipunkuvaa. Tuore Ajan tasalla -kirja ilmestyy 19.9.

Lue lisää

16.09.2019

Antti Tuurin uusin romaani paljastaa taiteilija Arvid Bromsin elämän merkilliset käänteet.

Torstaina 19.9. ilmestyvä Antti Tuurin uusin romaani Levoton mieli kertoo taiteilija Arvid Bromsin värikkäästä elämästä. Tämän varhaisen suomalaisen surrealistin epätavalliset elämänkäänteet ovat jääneet tähän asti pimentoon.

Lue lisää

16.09.2019

KUTSU: Kiehtova kuvaus horjuvasta Venäjästä – Tervetuloa julkistamistilaisuuteen 27.9.

Suomi hajoavan imperiumin sylissä -kirja sisältää ennennäkemätöntä ja -julkaisematonta materiaalia KGB:n arkistoista liittyen Neuvostoliiton hajoamisen vaiheisiin. Tervetuloa julkistustilaisuuteen 27.9. klo 14-16.

Lue lisää

12.09.2019

Moreenilta kuusi uutta käsityökirjaa syksyllä – sukat kuin Runebergillä ja Kekkosella

Moreeni julkaisee syksyn aikana kuusi uutta käsityökirjaa, joista löytyy iloa ja haastetta sekä aloitteleville että kokeneemmillekin käsitöiden ystäville. Tänä syksynä hypätään esimerkiksi suurmiesten villasukkamallien maailmaan.

Lue lisää

05.09.2019

Kun parisuhde paljastuu valheeksi – uutuustietokirja pureutuu puolison psykopatiaan

Mitä sinä tekisit, jos parisuhteesi paljastuisi täydeksi valheeksi ja puolisosi elävän kaksoiselämää? Ulla Feldscherin uutuuskirja kertoo tositarinan naisesta, joka rakastuu petolliseen mieheen.

Lue lisää

04.09.2019

Näin teet tietovisan koko perheelle!- visailuekspertti Magnus Mali paljastaa uutuuskirjassaan parhaat vinkit

Mikä on Bob Dylanin oikea nimi? Entä kuka oli Suomen ensimmäisen presidentti? Tietovisaguru Magnus Mali kertoo uutuuskirjassaan, miten pistät pystyyn parhaan tietovisakisan ikinä!

Lue lisää

04.09.2019

Tuore Guinnessin ennätystenkirja herättää uteliaisuutesi

Maailman tunnetuinta ja myydyintä ennätystenkirjaa varten tarkistettiin yli sata ennätyshakemusta vuoden jokaisena päivänä. Kuluneena vuotena Guinness World Records -ennätys myönnettiin yli 5 000 hakijalle. Julkaistujen ennätysten joukossa on eniten temppuja minuutissa tehnyt turkulainen pupu Taawi sekä eniten mitaleja muodostelmaluistelun MM-kisoissa saavuttanut suomalainen Marigold IceUnity -joukkue. ​​

Lue lisää

03.09.2019

Näin järjestät asiasi kuoleman jälkeen – KUTSU uutuuskirjan julkistustilaisuuteen

Kuolema on koskettanut useimpia ennen kuin se tulee omalle kohdalle. Silti moni meistä ei halua miettiä etukäteen omaa poismenoa. Kun minua ei enää ole -täyttökirja tarjoaa tärkeän apuvälineen kuoleman jälkeen. Tule kuulemaan kirjan teemoista julkistustilaisuuteen keskiviikkona 11.9.

Lue lisää

13.08.2019

Kustannusosakeyhtiö Otava vahvistaa sähköisen kustantamisen liiketoimintaa

Jenni Vehkaluoto (FM) ja Noora Sällström (FM) on nimitetty 1.9. alkaen sähköisen kustantamisen tuottajiksi.

Lue lisää

09.08.2019

Ahdistaako töihinpaluu? Anna Perhon uutuuskirjan vinkeillä saat puhdistettua ilmaa työpaikalla

Paluu töihin voi tuntua ahdistavalta, jos ilmapiiri on syystä tai toisesta päässyt tulehtumaan. Työelämävalmentaja Anna Perho antaa uutuuskirjassaan Suorat sanat vinkkejä siihen, kuinka otat häiritsevät epäkohdat puheeksi ja puhdistat ilmaa.

Lue lisää

06.08.2019

Otava julkaisee Kalervo Kummolan muistelmat

Otava julkaisee syksyllä 2020 urheiluvaikuttaja Kalervo Kummolan muistelmat. Teoksen Rautakansleri kirjoittaa kokenut politiikan toimittaja ja tietokirjailija Jari Korkki.

Lue lisää

01.08.2019

Otava julkaisee Kokkolan Halpa-Halli Oy:n 50-vuotisjuhlateoksen

Kun Ylisen Esko Alahärmästä aloitti kauppiaanuransa 1966, hänellä oli vain Mosse Skandinavia ja myytävänä kaksi vanerilaukullista vaatteita. 50 vuotta myöhemmin on kauppaneuvos Ylisen pioneerityön ansiosta Keski-Pohjanmaalle ja monien muiden maakuntien alueelle kasvanut yli 1500 ihmistä työllistävä 36 myymälän omaleimainen myymäläketju HalpaHalli. Kokkolan Halpa-Halli Oy:n 50-vuotisjuhlan kunniaksi lokakuussa 2019 julkaistava Talo,…

Lue lisää

29.07.2019

Pajtim Statovcin uutuusromaani Bolla arvosteluvapaa jo 1. elokuuta

Otava aikaistaa Bollan julkaisupäivää kirjan saaman ennakkokiinnostuksen vuoksi.

Lue lisää

08.07.2019

Ryhmä Hau hoitaa kirjahomman!

Alle kouluikäisten lasten suosikki ympäri maailman on kiistatta Nickelodeonin Ryhmä Hau: 91 prosenttia maailman lapsista tunnistaa Ryhmä Haun. Otava julkaisee tänä vuonna kymmenen uutta Ryhmä Hau -teosta.

Lue lisää

03.07.2019

Loihdi lapselle annoksia, jotka takuulla tuovat hymyn huulille

Yäk, pois, hyi. Nämä lienevät tuttuja sanoja kaikille vanhemmille, varsinkin jos ruoaksi on tarjolla jotain terveellistä. Sipoolainen Linda Nyberg esittelee uutuuskirjassaan näppärän ratkaisunsa: kun tutut raaka-aineet asettelee vaikka pöllöksi, robotiksi tai delfiiniksi, lapsi maistelee uusiakin makuja ihastuksissaan!

Lue lisää

20.06.2019

Matematiikkako tylsää? Professori Samuli Siltasen uutuuskirja on huumorintäyteinen pläjäys arjen matemaattisista malleista

Helsingin yliopiston matematiikan professori Samuli Siltasen innostava ja yleistajuinen uutuuskirja Astu matematiikan maailmana johdattaa lukijan matematiikan saloihin. Miksi lapset kannattaa rokottaa? Korvaako tietokone taiteilijat? Kuinka tietokonepeleissä liikeradat saadaan realistisiksi? Nämä ja moni muu kysymys ratkeaa, kun astuu Samuli Siltasen mukana matemaattisten mallien mukaansatempaavaan maailmaan!

Lue lisää

20.06.2019

Ihmisen kuukävelystä tulee 50 vuotta – Tintin syntymästä 90 vuotta

Hergén Tintti näki päivänvalon vuonna 1929, eli 90 vuotta sitten. Vuonna 2019 tulee myös kuluneeksi 50 vuotta ihmisen ensimmäisestä matkasta Kuuhun. Juhlavuosien kunniaksi kaksiosainen avaruusseikkailu on koottu yksiin kansiin.

Lue lisää

18.06.2019

Otava julkaisee Björn Wahlroosin uuden kirjan

Otava julkaisee lokakuussa 2019 Björn Wahlroosin uuden kirjan, jossa hän tarkastelee Suomen kehitystä sodanjälkeisestä alhosta 2000-luvun vaihteen kärkimaaksi ja seurannutta vaipumista kitukasvun ikeeseen. Kirjassaan "Kuinkas tässä näin kävi? Miksi maallamme ei ole malttia vaurastua" Wahlroos varoittaa, että Suomea uhkaa juuttuminen nollakasvun noidankehään, etenkin kun ilmassa on merkkejä maailmantalouden kasvun ehtymisestä.

Lue lisää

17.06.2019

Maailman pakolaispäivä 20.6. nostaa esiin lapsipakolaiset

Torstaina 20.6. vietetään YK:n Maailman pakolaispäivää. Sen yhteydessä ilmestyy englantilaisen Steve Tasanen koskettava Lapsi I -romaani, joka on kaunis, kantaaottava tarina pakolaisleirin lapsista, selviytymisestä, ystävyydestä ja toivosta. Otava lahjoittaa jokaisesta kirjasta viisi euroa Pelastakaa Lapset ry:lle. Järjestön asiatuntijat ovat median haastateltavissa Maailman pakolaispäivän yhteydessä.

Lue lisää

06.06.2019

Otava julkaisee jääkiekkoilija Éric Perrinin elämäkerran

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee elämäkerran SM-liigan kaikkien aikojen tehokkaimmasta ulkomaalaispelaajasta Éric Perrinistä syksyllä 2020. Kanadalainen Perrin rikkoi pitkällä jääkiekkoilijan urallaan lukuisia SM-liigan ulkomaalaispelaajien ennätyksiä. 43-vuotias Perrin lopetti uransa tänä keväänä. Elämäkerran kirjoittaa Lasse Lindqvist.

Lue lisää

29.05.2019

Kevään kotimaiset kuvakirjat nostavat esiin arjen vaikeita aiheita

Hipstereitä kaupunkilaisia, erilaisia sankareita, tarinoita tarinoiden takana. Kotimaisten tekijöiden kuvakirjauutuudet avaavat uusia maailmoja ja kertovat ihan tavallisesta arjesta.

Lue lisää

28.05.2019

Ensimmäinen suomenkielinen elämäkerta Ed Sheeranista julkaistaan jättikonserttien alla

Otava julkaisee toukokuussa ensimmäisen suomenkielisen elämäkerran maailman suosituimmasta sooloartistista Ed Sheeranista. Hänen Helsingin Malmilla 23.–24.7. järjestettäviä konserttejaan kerääntyy kuuntelemaan noin 120 000 ihmistä.

Lue lisää

17.05.2019

Metallityöväen liiton historian viides osa keskittyy Per-Erik Lundhin puheenjohtajakauteen vuosina 1984–2000

SAK:n suurin teollisuusliitto, Metallityöväen Liitto koki puheenjohtaja Per-Erik Lundhin kaudella 1980-luvun teollisen rakennemuutoksen, laman, suurtyöttömyyden ja Neuvostoliiton hajoamisen. Eino Ketolan teos Metallityöväen liitto 1984–2000 piirtää tarkan kuvan Lundhin tapahtumarikkaasta puheenjohtajakaudesta.

Lue lisää

16.05.2019

Pajtim Statovcin Tiranan sydän noussut poikkeukselliseksi arvostelumenestykseksi maailmalla

Romaani on saanut ylistäviä arvioita amerikkalais- ja brittimediassa, kuten The New Yorkerissa ja The Guardianissa.

Lue lisää

13.05.2019

Norjalainen bestsellerkirjailija Jørn Lier Horst Suomeen kesäkuussa

Jørn Lier Horst (s. 1970) on norjalainen bestsellerkirjailija ja entinen rikostutkija, jonka kirjoja on käännetty yli 30 kielelle. Hän on voittanut koukuttavilla ja kantaaottavilla dekkareillaan useita palkintoja, muun muassa Pohjoismaiden parhaalle dekkarille myönnettävän Lasiavaimen. Wisting-sarjan oikeudet on myyty yli 20 maahan.

Lue lisää

03.05.2019

Uutuuskirja Omaa tehtävää etsimässä antaa kattavat eväät omannäköisen työuran luomiseen

Uravalmentaja Riikka Pajunen antaa uutuuskirjassaan ”Omaa tehtävää etsimässä – löydä vahvuutesi ja intohimosi” käytännön työkaluja onnellisen työelämän rakentamiseen.

Lue lisää

24.04.2019

Uutuuskirja: näillä vinkeillä saat uusperheen kukoistamaan

Eroasiantuntija ja terapeutti Marika Rosenborg ja NLP-viestintävalmentaja Tarja Törmänen antavat uutuuskirjassaan Uusperheen käsikirja neuvoja ja vertaistukea sujuvaan uusperhearkeen. Lämmin ja asiantunteva opas käy läpi uusperheen vaiheita, joihin kuuluu niin ristiriitoja kuin vahvistumistakin. Kirjasta löytyy lisäksi yhdeksän erilaista uusperhetarinaa, sekä harjoituksia, joiden avulla voi vahvistaa omaa uusperhettään.

Lue lisää

18.04.2019

Rakastettu Pupu Tupuna on jatkossa kuunneltavissa myös äänikirjoina

Nostalginen lasten suosikkihahmo Pupu Tupuna valloittaa nyt kuulokkeet ja kaiuttimet, sillä Otava julkaisee tänä vuonna yli 20 Pupu Tupuna -äänikirjaa. Teokset julkaistaan myös painettuina kirjoina.

Lue lisää

18.04.2019

Kesän käsityökirjoissa miehet neulovat ja nypläävät

Kesän kuumin mies ei olekaan se, joka kokkaa tai kalastaa, vaan se joka neuloo ja nyplää! Suomalaisen pitsinnypläyksen maailmankartalle nostanut Tarmo Thorström on osoitus siitä, mitä voi tapahtua, kun nuori mies astuu ennakkoluulottomasti itselleen täysin vieraalle tontille. Markus Haakana puolestaan avaa neulomisen perustekniikkaa miesten logiikalla teoksessaan Jätkä neuloo. Moreeni julkaisee kevään ja kesän listoillaan yhdeksän käsityökirjaa. Villasukkien lisäksi neulotaan lapasia ja vaatteita, virkataan huiveja ja tutustutaan nypläykseen.

Lue lisää

17.04.2019

Kevään uudet luontokirjat opastavat nauttimaan luonnosta kestävällä tavalla

Suomen luonto on murroksessa. Saariston linnut ovat uhattuina, ja valtaosa kantametsästä on saanut väistyä “puupeltojen” tieltä. Kevään luontokirjat ovat paitsi informatiivisia myös monin paikoin kantaaottavia. Ne opastavat nauttimaan luonnosta kestävällä tavalla.

Lue lisää

16.04.2019

Otava julkaisee Kirsti Paakkasen elämäkerran

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee Kirsti Paakkasen elämäkerran keväällä 2020. Kirsti Paakkasen tarinan kirjoittaa kirjailija ja journalisti Ulla-Maija Paavilainen.

Lue lisää

11.04.2019

Naisen kosto on kaunis ja julma – Camilla Läckbergin Kultahäkki julkaistaan maailmanlaajuisesti tänään 11.4.

Ruotsin myydyimmän rikoskirjailijan Camilla Läckbergin odotettu uutuus Kultahäkki julkaistaan maailmanlaajuisesti tänään 11.4. Läckberg on haastateltavissa Helsingissä 2. ja 3. toukokuuta.

Lue lisää

09.04.2019

Dosentti Seppo Tiihosen uutuuskirja Vallan kumoukset on väkevä kuvaus valtiojohtamisesta ja Suomen synnystä 1917–1919

Joulukuun 6. päivänä 1917 julistettu Suomen itsenäinen valtio oli heikko: se oli hallinnollisesti täysin voimaton sitä uhkaavia sisäisiä ja ulkoisia voimia vastaan. Suomalainen kansakunta oli hajalla ja erimielinen. Dosentti Seppo Tiihosen uutuuskirja Vallan kumoukset on vahva kuvaus valtiojohtamisesta ja Suomen synnystä kumousten keskellä.

Lue lisää

08.04.2019

Uusi kirja antaa lasten ruutuajalle kaivattuja vaihtoehtoja – nappaa viisi vinkkiä ruutuvapaisiin hetkiin

Yhä pienemmät lapset viettävät päivästään ison osan ruudun ääressä. Mutta mistä ruutuajalle vaihtoehtoja? Minkälaisia puuhia lapsille voisi keksiä niihin tilanteisiin, kun tarvitsisi hetken omaa aikaa? Maria Kangaskortetin esikoisteos on täynnä helppoja vinkkejä kinkkisiin hetkiin. Ruutuvapaata puuhaa leikki-ikäisille ilmestyy 11.4.2019.

Lue lisää

04.04.2019

Liikemiehiä ja hyväntekijöitä -uutuuskirja kokoaa ensimmäistä kertaa luovutetun Karjalan talousvaikuttajat yksiin kansiin

Karjalaisella yrittäjyydellä on ollut suuri vaikutus Suomen talouteen ja liike-elämän kehitykseen. Tuomas Möttösen toimittama teos Liikemiehiä ja hyväntekijöitä piirtää ensimmäistä kertaa kattavan kuvan luovutetun Karjalan talouselämästä ja -vaikuttajista.

Lue lisää

02.04.2019

Lasten tietokirjat tutustuttavat tekoälyyn, maailman lintuihin ja kulttuureihin

Kevään Otavan ja Nemon lasten tietokirjat kertovat niin kansainvälisistä ilmiöistä kuin jokapäiväisistä, arkisista asioista.

Lue lisää

29.03.2019

Kati Tervon Punainen pata tarjoaa ihania makumatkoja huumorissa haudutettuna

Munakello pärähtää. Syömään! Kati Tervon mehukkaissa kirjoituksissa höyry kohoaa kohti kattoa ja tuoksut herättävät ruokahalun. Uutuuskirja Punainen pata sisältää mietteitä ruoan ympäriltä, kurkistuksia kirjailijan keittiöön ja joukon Katin lempireseptejä. Kirja ilmestyy 10.4.

Lue lisää

27.03.2019

Muistutuskutsu: Tervetuloa Seppo Lindblomin ja Pekka Korpisen toimittaman Merkillinen Mauno –kirjan julkistamistilaisuuteen huomenna

Lämpimästi tervetuloa Seppo Lindblomin ja Pekka Korpisen toimittaman Merkillinen Mauno –kirjan julkistamistilaisuuteen huomenna torstaina 28.3. klo 10.00-11.00. Tilaisuus järjestetään Kustannusosakeyhtiö Otavan 1. kerroksessa, Uudenmaankatu 10, 00120 Helsinki.

Lue lisää

26.03.2019

Henna Miettinen Otava Oppimisen palvelujen liiketoimintajohtajaksi

Henna Miettinen (TaM) on nimitetty Otava Oppimisen palvelujen liiketoimintajohtajaksi vastuualueenaan digituotanto ja sen kehittäminen. Hän aloittaa tehtävässään toukokuun lopussa. Miettinen siirtyy Otavaan Sanoma Prolta.

Lue lisää

19.03.2019

Otavan kesän ja syksyn 2019 katalogi julkistettu

Kirjallisuuden ystävät voivat iloita poikkeuksellisen vahvasta kirjakattauksesta, kun Otava tuo markkinoille kesän ja syksyn odotetuimmat kirjauutuudet. Huippusesonkia juhlistaakseen Otava avaa uuden, yleisölle avoimen kirjakahvilan huhtikuussa. Otavan kirjakahvila palvelee kustantamon toimitilojen yhteydessä osoitteessa Uudenmaankatu 10, Helsinki.

Lue lisää

19.03.2019

Uutuuslastenkirjat vievät avaruuteen

Heinäkuussa tulee täyteen 60 vuotta ensimmäisestä kuukävelystä. Apollo 11 -aluksen jäljillä myös lastenkirjat halkaisevat ilmakehän ja hakeutuvat uusiin sfääreihin.

Lue lisää

18.03.2019

Pajtim Statovcilta ilmestyy uusi romaani syksyllä

Otava julkaisee 28.8.2019 Pajtim Statovcin kolmannen romaanin. Bolla on lumoava ja väkevä romaani sokeasta rakkaudesta, sodasta, kodittomuudesta ja kaipauksesta.

Lue lisää

14.03.2019

Nevermoor-kirjailija Jessica Townsend saapuu Suomeen – ympäri maailmaa ihastuttaneen sarjan toinen osa julkaistaan 18.4.

Australialainen Jessica Townsend sinkaisi maailmanmaineeseen vuonna 2017 Nevermoor: Morriganin koetukset -esikoisteoksellaan. Townsendia on käännetty yli 30 kielelle ja Twentieth Century Fox on tekemässä teoksesta elokuvaa. Sarjan seuraavaa osa Meinioseppä julkaistaan suomeksi 18.4., Townsend on haastateltavissa Suomessa 21.5.

Lue lisää

07.03.2019

Kevään nuottikirjoissa huomioidaan myös perheen pienimmät

F-kustannus julkaisee keväällä viisi uutta nuottikirjaa. Valikoimassa on huomioitu hyvin myös perheen pienimmät. Ukulele on monen vanhemman onneksi syrjäyttämässä nokkahuilun. Ja nyt tulevaisuuden muusikot pääsevät myös laulamaan Ryhmä Haun tunnusmusiikin tahtiin!

Lue lisää

06.03.2019

Otava julkaisee Erkki Liikasen kirjan syksyllä 2019

Erkki Liikanen kuvaa omaelämäkerrallisessa teoksessaan Suomen polkua sodan jaloista Euroopan unioniin. Matka välirauhasopimuksesta Euroopan unionin jäseneksi vei 50 vuotta ja 100 päivää, ja se oli ihmeellinen kasvutarina. Sodan päätyttyä syntyivät suuret ikäluokat, jotka muuttivat Suomea suuresti. Liikanen kuului heistä viimeisiin. Teoksessaan Olin joukon nuorin Liikanen kuvaa myös omaa matkaansa Mikkelin…

Lue lisää

25.02.2019

Suomen ensimmäisen reilioppaan kirjoittanut Pekka Haavisto palasi raiteille

Vihreän liiton puheenjohtaja Pekka Haavisto lähti viime kesänä interrailille yli 30 vuoden tauon jälkeen. Matkan varrella kohdatuista ilmiöistä ja ihmisistä sekä heidän kanssaan käydyistä keskusteluista syntyi kiehtova kirja Eurooppa raiteilla. Se peilaa sekä junamatkailun merkitystä nykypäivänä että myös laajemmin Euroopan tilaa ja tulevaisuutta. ”Ilmaston vuoksi junasta pitäisi tehdä nyt…

Lue lisää

25.02.2019

Kutsu: Tervetuloa Juhana Vartiaisen talouskirjan julkistamiseen 27.2.

Juhana Vartiaisen kirja "Suomalaisen talousajattelun kritiikki" julkaistaan 27.2. klo 10 Otavalla. Tervetuloa!

Lue lisää

22.02.2019

Kevään sarjakuvat liikkuvat Kalevalan mytologisissa maisemissa ja naurattavat osuvilla havainnoillaan

Yhdysvalloissa uraa sarjakuvapiirtäjänä luonut Sami Makkonen julkaisee Kalevalan päivänä ensimmäisen osan Kalevala-tulkinnasta, joka tuo kansalliseepoksen nykyaikaan. Kevään muissa kotimaisissa sarjakuvauutuuksissa nähdään eri taiteilijoiden tulkintoja Viivistä ja Wagnerista ja Kamalan luonnon sunnuntaistrippejä.

Lue lisää

19.02.2019

Jenni Heiti Kustannusosakeyhtiö Otavan viestintäpäälliköksi

Jenni Heiti (VTM) on nimitetty Kustannusosakeyhtiö Otavan viestintäpäälliköksi vastuualueenaan yleisen kirjallisuuden viestintä.

Lue lisää

19.02.2019

Nopeasti piirretyt pilvet on vahva historiallinen esikoisromaani 1920-luvun Pohjanmaalta

Kalle lähtee paremman elämän perässä Amerikkaan, ja Liisa jää lastensa kanssa Isoonkyröön. Häntä painaa lupaus, jonka hän antoi isälleen tämän kuolinvuoteella: talo on pidettävä suvussa. Mutta kuinka paljon nuori nainen jaksaa harteillaan kantaa?

Lue lisää

18.02.2019

Dekkarikuningatar Camilla Läckberg saapuu Suomeen – yli 23 miljoonaa kirjaa myyneen ruotsalaistähden Kultahäkki julkaistaan 11.4.

Ruotsalainen Camilla Läckberg (s. 1974) on yksi maailman menestyneimpiä kirjailijoita. Läckbergin teoksia on käännetty 43 kielelle ja julkaistu yli 60 maassa. Uutuusteos Kultahäkki julkaistaan maailmanlaajuisesti 11.4., Läckberg on haastateltavissa Suomessa 2. ja 3.5.

Lue lisää

12.02.2019

Onnellisuusvalmentajan vinkki ystävyyden vaalimiseksi: tunnista persoonallisuustyypit

Ystävyys on erilaista erilaisille persoonallisuustyypeille. Onnellisuusvalmentaja Auli Malimaa kannustaa uutuuskirjassaan “Onni asuu jo sinussa” tutustumaan persoonallisuustyyppeihin onnellisemman elämän saavuttamiseksi.

Lue lisää

08.02.2019

Tule mukaan museoseikkailuun 9.2.

Tervetuloa museoseikkailuun Luonnontieteelliseen museoon lauantaina 9. helmikuuta kello 11 – 13! Koko perheen tapahtumassa tapaat kirjailijat, osallistut kuvittajan taidepajaan, pääset jännittävään suunnistukseen ja herkuttelet munkeilla. Lue lisää Luomuksen sivuilta. Museokortin kanssa yhteistyössä toteutettu innostava lastenkirja Museoseikkailu tutustuttaa viiteen suomalaiseen museoon.

Lue lisää

08.02.2019

Kutsu: Tervetuloa Juhana Vartiaisen talouskirjan julkistamiseen 27.2.

Juhana Vartiaisen kirja "Suomalaisen talousajattelun kritiikki" julkaistaan 27.2. klo 10 Otavalla. Tervetuloa!

Lue lisää

07.02.2019

Katja Kallion Valkokangastuksia tarjoaa valloittavia ja omaperäisiä huomioita elokuvista ja elämästä

”Elokuvateatteri on aina ollut turvasatama niille, jotka tuntevat yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta”, sanoo kirjailija, elokuvakirjoittaja Katja Kallio. Valkokangastuksia kuvaa hänen omaa matkaansa kauas muista ihmisistä elokuvateatterin turvaan, ja sieltä takaisin muiden joukkoon. Kirja on täynnä omaperäisiä huomioita elokuvista, tv-sarjoista ja elämästä.

Lue lisää

07.02.2019

Anna-Reetta Sipilä Otava Oppimisen palvelujen liiketoimintapäälliköksi

Anna-Reetta Sipilä (KM) on nimitetty Otava Oppimisen palvelujen liiketoimintapäälliköksi vastuualueenaan alakoulu ja esiopetus. Hän aloittaa tehtävässään 4.3. Sipilä siirtyy Otavaan Edukustannukselta kustannuspäällikön tehtävästä. ”On todella hienoa, että saamme Anna-Reetan joukkoomme. Hänen osaamisensa ja asenteensa…

Lue lisää

06.02.2019

Otava julkaisee syyskuussa Margaret Atwoodin romaanin, joka jatkaa The Handmaid’s Talen tarinaa

Otava julkaisee syyskuussa Margaret Atwoodin teoksen Testamentit (The Testaments), joka on jatkoa Orjattaresi-romaanille (The Handmaid's Tale, 1985). Romaani julkaistaan 10.9.2019, samaan aikaan kuin englanninkielinen alkuteos. Sen suomentaa Hilkka Pekkanen.

Lue lisää

05.02.2019

Dekkaritaivaan uudet nimet – nämä tulokkaat kannattaa huomioida!

Otavan ja Liken dekkarikevääseen on valikoitu kiinnostavimmat kansainväliset dekkarihitit. Tänä keväänä kannattaa panna merkille erityisesti korealaiset dekkarit ja poikkeuksellisen laadukkaat esikoisdekkarit.

Lue lisää

01.02.2019

Noora Al-Ani Kustannusosakeyhtiö Otavan sähköisen kustantamisen liiketoimintapäälliköksi

Noora Al-Ani on nimitetty 1.2.2019 alkaen Otavan yleisen kirjallisuuden liiketoimintapäälliköksi vastuualueenaan sähköiset tuotteet ja asiakkuudet. Hän on työskennellyt aiemmin Otavassa myyntipäällikkönä.  …

Lue lisää

31.01.2019

Otava alkaa kustantaa maailman myydyintä ennätystenkirjaa

Maailman tunnetuin ja myydyin ennätystenkirja Guinness World Records -kirjasarja siirtyy Kustannusosakeyhtiö Otavan julkaisemaksi.

Lue lisää

31.01.2019

Kevään koskettavimmat kirjat ovat täynnä viihdyttäviä rakkaustarinoita ja tosielämän selviytymistä

Kevään viihdyttävimmät ja koskettavimmat uutuuskirjat vievät hetkessä pois arjen harmaudesta.

Lue lisää

28.01.2019

Tervetuloa Otavan kevätpressiin 29.1.

Lämpimästi tervetuloa Otavan kevätpressiin tiistaina 29.1. Tilaisuus alkaa kello 13.00 Otavan 3. kerroksessa, Uudenmaankatu 10, 00120 Helsinki.

Lue lisää

28.01.2019

Norjan prinsessa avoimena uutuuskirjassaan: “Minä olin erilainen” – Tulossa pian Suomeen vierailulle

Koko elämänsä julkisuuden valokeilassa elänyt Norjan prinsessa Märtha Louise valottaa uutuuskirjassaan Herkäksi syntynyt, minkälaista on elämä erityisherkkänä. Prinsessa vierailee Suomessa kirjan tiimoilta 20.–22.3.

Lue lisää

25.01.2019

Täsmäkirjallisuutta arkeen pienten lasten kanssa

Arki pienten lasten kanssa pitää kiireisenä. Näistä täsmäkirjoista löytyy helposti apua oman hyvinvoinnin edistämiseen, lasten kanssa puuhailuun sekä parisuhteen elvyttämiseen.

Lue lisää

23.01.2019

Uusi villasukkakirja Suomen suosituimmalta neulesuunnittelijalta

Suomen suosituimman neulesuunnittelijan Niina Laitisen uutuusteoksessa sukelletaan satujen maailmaan. Satumaiset silmukat sisältää 18 uniikkia sukkaohjetta ja kuusi lapasohjetta. Toinen toistaan lumoavammat mallit toteutetaan kirjo-, pitsi-, pinta- tai palmikkoneuleena.

Lue lisää

23.01.2019

Kutsu: Tervetuloa Mikko Kärnän kirjan julkistamistilaisuuteen 31.1.

Mitä tapahtuu, kun räväkkä upseerismies Lapista livahtaa tasavallan pääkallopaikalle eduskuntaan? Paljon sattuu ja tapahtuu, sen osoittaa Mikko Kärnän paljastuskirja, jossa lukija pääsee kurkistamaan politiikan kulisseihin. Tervetuloa Häirikkö Arkadianmäellä -kirjan pressiin torstaina 31.01.2019 klo 10–11 Otavaan.

Lue lisää