In English

Kustannusosakeyhtiö Otava lahjoitti kuva-arkistonsa Museovirastolle

Otava on lahjoittanut historiallisesti merkittävän kuva-arkistonsa, yhteensä noin 140 000 kuvaa, Museovirastolle. Aineisto sisältää kirjoihin hankittua materiaalia pääosin ajalta ennen 1960-lukua. Ajallisesti aineistossa ovat parhaiten edustettuina 1920- ja 1930-luvut.

Lahjoitus turvaa aineiston säilymisen kansallisena kulttuuriperintönä ja varmistaa kuville asianmukaiset arkistotilat. Siirron jälkeen kuvat tulevat myös aiempaa laajemmin yleisön saataville.

Arkisto


Kuvapankki

Kuvapankistamme löydätte kirjojen kansikuvia, kirjailijoiden valokuvia, logoja sekä joitain kuvituskuvia. Sisään kirjautumiseen ei tarvita käyttäjätunnusta tai salasanaa.

Otavan kansikuvien ja kirjailijakuvien käyttö on sallittua kirja-arvostelujen ja kirjaa tai kirjailijaa käsittelevien artikkeleiden ja ohjelmien yhteydessä. Kuvien lataaminen näihin tarkoituksiin on maksutonta. Kirjailijan valokuvan yhteydessä on mainittava Otava ja kuvaajan nimi. Kansikuvien yhteydessä ei mainintaa tarvita.

Arvostelu- ja lehdistökappaleet

Otavan kirjojen arvostelu- ja lehdistökappaleita voitte pyytää lähettämällä meille viestin osoitteeseen arvostelukappale@otava.fi. Mainitsettehan aina mihin mediaan arvostelu tai juttu on tulossa. Kiireellisissä pyynnöissä ottakaa yhteyttä puhelimitse.