13.08.2019

Kustannusosakeyhtiö Otava vahvistaa sähköisen kustantamisen liiketoimintaa

Jenni Vehkaluoto (FM) ja Noora Sällström (FM) on nimitetty 1.9. alkaen sähköisen kustantamisen tuottajiksi.

Lue lisää

09.08.2019

Ahdistaako töihinpaluu? Anna Perhon uutuuskirjan vinkeillä saat puhdistettua ilmaa työpaikalla

Paluu töihin voi tuntua ahdistavalta, jos ilmapiiri on syystä tai toisesta päässyt tulehtumaan. Työelämävalmentaja Anna Perho antaa uutuuskirjassaan Suorat sanat vinkkejä siihen, kuinka otat häiritsevät epäkohdat puheeksi ja puhdistat ilmaa.

Lue lisää

06.08.2019

Otava julkaisee Kalervo Kummolan muistelmat

Otava julkaisee syksyllä 2020 urheiluvaikuttaja Kalervo Kummolan muistelmat. Teoksen Rautakansleri kirjoittaa kokenut politiikan toimittaja ja tietokirjailija Jari Korkki.

Lue lisää

01.08.2019

Otava julkaisee Kokkolan Halpa-Halli Oy:n 50-vuotisjuhlateoksen

Kun Ylisen Esko Alahärmästä aloitti kauppiaanuransa 1966, hänellä oli vain Mosse Skandinavia ja myytävänä kaksi vanerilaukullista vaatteita. 50 vuotta myöhemmin on kauppaneuvos Ylisen pioneerityön ansiosta Keski-Pohjanmaalle ja monien muiden maakuntien alueelle kasvanut yli 1500 ihmistä työllistävä 36 myymälän omaleimainen myymäläketju HalpaHalli. Kokkolan Halpa-Halli Oy:n 50-vuotisjuhlan kunniaksi lokakuussa 2019 julkaistava Talo,…

Lue lisää

29.07.2019

Pajtim Statovcin uutuusromaani Bolla arvosteluvapaa jo 1. elokuuta

Otava aikaistaa Bollan julkaisupäivää kirjan saaman ennakkokiinnostuksen vuoksi.

Lue lisää

08.07.2019

Ryhmä Hau hoitaa kirjahomman!

Alle kouluikäisten lasten suosikki ympäri maailman on kiistatta Nickelodeonin Ryhmä Hau: 91 prosenttia maailman lapsista tunnistaa Ryhmä Haun. Otava julkaisee tänä vuonna kymmenen uutta Ryhmä Hau -teosta.

Lue lisää

03.07.2019

Loihdi lapselle annoksia, jotka takuulla tuovat hymyn huulille

Yäk, pois, hyi. Nämä lienevät tuttuja sanoja kaikille vanhemmille, varsinkin jos ruoaksi on tarjolla jotain terveellistä. Sipoolainen Linda Nyberg esittelee uutuuskirjassaan näppärän ratkaisunsa: kun tutut raaka-aineet asettelee vaikka pöllöksi, robotiksi tai delfiiniksi, lapsi maistelee uusiakin makuja ihastuksissaan!

Lue lisää

20.06.2019

Matematiikkako tylsää? Professori Samuli Siltasen uutuuskirja on huumorintäyteinen pläjäys arjen matemaattisista malleista

Helsingin yliopiston matematiikan professori Samuli Siltasen innostava ja yleistajuinen uutuuskirja Astu matematiikan maailmana johdattaa lukijan matematiikan saloihin. Miksi lapset kannattaa rokottaa? Korvaako tietokone taiteilijat? Kuinka tietokonepeleissä liikeradat saadaan realistisiksi? Nämä ja moni muu kysymys ratkeaa, kun astuu Samuli Siltasen mukana matemaattisten mallien mukaansatempaavaan maailmaan!

Lue lisää

20.06.2019

Ihmisen kuukävelystä tulee 50 vuotta – Tintin syntymästä 90 vuotta

Hergén Tintti näki päivänvalon vuonna 1929, eli 90 vuotta sitten. Vuonna 2019 tulee myös kuluneeksi 50 vuotta ihmisen ensimmäisestä matkasta Kuuhun. Juhlavuosien kunniaksi kaksiosainen avaruusseikkailu on koottu yksiin kansiin.

Lue lisää

18.06.2019

Otava julkaisee Björn Wahlroosin uuden kirjan

Otava julkaisee lokakuussa 2019 Björn Wahlroosin uuden kirjan, jossa hän tarkastelee Suomen kehitystä sodanjälkeisestä alhosta 2000-luvun vaihteen kärkimaaksi ja seurannutta vaipumista kitukasvun ikeeseen. Kirjassaan "Kuinkas tässä näin kävi? Miksi maallamme ei ole malttia vaurastua" Wahlroos varoittaa, että Suomea uhkaa juuttuminen nollakasvun noidankehään, etenkin kun ilmassa on merkkejä maailmantalouden kasvun ehtymisestä.

Lue lisää

17.06.2019

Maailman pakolaispäivä 20.6. nostaa esiin lapsipakolaiset

Torstaina 20.6. vietetään YK:n Maailman pakolaispäivää. Sen yhteydessä ilmestyy englantilaisen Steve Tasanen koskettava Lapsi I -romaani, joka on kaunis, kantaaottava tarina pakolaisleirin lapsista, selviytymisestä, ystävyydestä ja toivosta. Otava lahjoittaa jokaisesta kirjasta viisi euroa Pelastakaa Lapset ry:lle. Järjestön asiatuntijat ovat median haastateltavissa Maailman pakolaispäivän yhteydessä.

Lue lisää

06.06.2019

Otava julkaisee jääkiekkoilija Éric Perrinin elämäkerran

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee elämäkerran SM-liigan kaikkien aikojen tehokkaimmasta ulkomaalaispelaajasta Éric Perrinistä syksyllä 2020. Kanadalainen Perrin rikkoi pitkällä jääkiekkoilijan urallaan lukuisia SM-liigan ulkomaalaispelaajien ennätyksiä. 43-vuotias Perrin lopetti uransa tänä keväänä. Elämäkerran kirjoittaa Lasse Lindqvist.

Lue lisää

29.05.2019

Kevään kotimaiset kuvakirjat nostavat esiin arjen vaikeita aiheita

Hipstereitä kaupunkilaisia, erilaisia sankareita, tarinoita tarinoiden takana. Kotimaisten tekijöiden kuvakirjauutuudet avaavat uusia maailmoja ja kertovat ihan tavallisesta arjesta.

Lue lisää

28.05.2019

Ensimmäinen suomenkielinen elämäkerta Ed Sheeranista julkaistaan jättikonserttien alla

Otava julkaisee toukokuussa ensimmäisen suomenkielisen elämäkerran maailman suosituimmasta sooloartistista Ed Sheeranista. Hänen Helsingin Malmilla 23.–24.7. järjestettäviä konserttejaan kerääntyy kuuntelemaan noin 120 000 ihmistä.

Lue lisää

17.05.2019

Metallityöväen liiton historian viides osa keskittyy Per-Erik Lundhin puheenjohtajakauteen vuosina 1984–2000

SAK:n suurin teollisuusliitto, Metallityöväen Liitto koki puheenjohtaja Per-Erik Lundhin kaudella 1980-luvun teollisen rakennemuutoksen, laman, suurtyöttömyyden ja Neuvostoliiton hajoamisen. Eino Ketolan teos Metallityöväen liitto 1984–2000 piirtää tarkan kuvan Lundhin tapahtumarikkaasta puheenjohtajakaudesta.

Lue lisää

16.05.2019

Pajtim Statovcin Tiranan sydän noussut poikkeukselliseksi arvostelumenestykseksi maailmalla

Romaani on saanut ylistäviä arvioita amerikkalais- ja brittimediassa, kuten The New Yorkerissa ja The Guardianissa.

Lue lisää

13.05.2019

Norjalainen bestsellerkirjailija Jørn Lier Horst Suomeen kesäkuussa

Jørn Lier Horst (s. 1970) on norjalainen bestsellerkirjailija ja entinen rikostutkija, jonka kirjoja on käännetty yli 30 kielelle. Hän on voittanut koukuttavilla ja kantaaottavilla dekkareillaan useita palkintoja, muun muassa Pohjoismaiden parhaalle dekkarille myönnettävän Lasiavaimen. Wisting-sarjan oikeudet on myyty yli 20 maahan.

Lue lisää

03.05.2019

Uutuuskirja Omaa tehtävää etsimässä antaa kattavat eväät omannäköisen työuran luomiseen

Uravalmentaja Riikka Pajunen antaa uutuuskirjassaan ”Omaa tehtävää etsimässä – löydä vahvuutesi ja intohimosi” käytännön työkaluja onnellisen työelämän rakentamiseen.

Lue lisää

24.04.2019

Uutuuskirja: näillä vinkeillä saat uusperheen kukoistamaan

Eroasiantuntija ja terapeutti Marika Rosenborg ja NLP-viestintävalmentaja Tarja Törmänen antavat uutuuskirjassaan Uusperheen käsikirja neuvoja ja vertaistukea sujuvaan uusperhearkeen. Lämmin ja asiantunteva opas käy läpi uusperheen vaiheita, joihin kuuluu niin ristiriitoja kuin vahvistumistakin. Kirjasta löytyy lisäksi yhdeksän erilaista uusperhetarinaa, sekä harjoituksia, joiden avulla voi vahvistaa omaa uusperhettään.

Lue lisää

18.04.2019

Rakastettu Pupu Tupuna on jatkossa kuunneltavissa myös äänikirjoina

Nostalginen lasten suosikkihahmo Pupu Tupuna valloittaa nyt kuulokkeet ja kaiuttimet, sillä Otava julkaisee tänä vuonna yli 20 Pupu Tupuna -äänikirjaa. Teokset julkaistaan myös painettuina kirjoina.

Lue lisää

18.04.2019

Kesän käsityökirjoissa miehet neulovat ja nypläävät

Kesän kuumin mies ei olekaan se, joka kokkaa tai kalastaa, vaan se joka neuloo ja nyplää! Suomalaisen pitsinnypläyksen maailmankartalle nostanut Tarmo Thorström on osoitus siitä, mitä voi tapahtua, kun nuori mies astuu ennakkoluulottomasti itselleen täysin vieraalle tontille. Markus Haakana puolestaan avaa neulomisen perustekniikkaa miesten logiikalla teoksessaan Jätkä neuloo. Moreeni julkaisee kevään ja kesän listoillaan yhdeksän käsityökirjaa. Villasukkien lisäksi neulotaan lapasia ja vaatteita, virkataan huiveja ja tutustutaan nypläykseen.

Lue lisää

17.04.2019

Kevään uudet luontokirjat opastavat nauttimaan luonnosta kestävällä tavalla

Suomen luonto on murroksessa. Saariston linnut ovat uhattuina, ja valtaosa kantametsästä on saanut väistyä “puupeltojen” tieltä. Kevään luontokirjat ovat paitsi informatiivisia myös monin paikoin kantaaottavia. Ne opastavat nauttimaan luonnosta kestävällä tavalla.

Lue lisää

16.04.2019

Otava julkaisee Kirsti Paakkasen elämäkerran

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee Kirsti Paakkasen elämäkerran keväällä 2020. Kirsti Paakkasen tarinan kirjoittaa kirjailija ja journalisti Ulla-Maija Paavilainen.

Lue lisää

11.04.2019

Naisen kosto on kaunis ja julma – Camilla Läckbergin Kultahäkki julkaistaan maailmanlaajuisesti tänään 11.4.

Ruotsin myydyimmän rikoskirjailijan Camilla Läckbergin odotettu uutuus Kultahäkki julkaistaan maailmanlaajuisesti tänään 11.4. Läckberg on haastateltavissa Helsingissä 2. ja 3. toukokuuta.

Lue lisää

09.04.2019

Dosentti Seppo Tiihosen uutuuskirja Vallan kumoukset on väkevä kuvaus valtiojohtamisesta ja Suomen synnystä 1917–1919

Joulukuun 6. päivänä 1917 julistettu Suomen itsenäinen valtio oli heikko: se oli hallinnollisesti täysin voimaton sitä uhkaavia sisäisiä ja ulkoisia voimia vastaan. Suomalainen kansakunta oli hajalla ja erimielinen. Dosentti Seppo Tiihosen uutuuskirja Vallan kumoukset on vahva kuvaus valtiojohtamisesta ja Suomen synnystä kumousten keskellä.

Lue lisää

08.04.2019

Uusi kirja antaa lasten ruutuajalle kaivattuja vaihtoehtoja – nappaa viisi vinkkiä ruutuvapaisiin hetkiin

Yhä pienemmät lapset viettävät päivästään ison osan ruudun ääressä. Mutta mistä ruutuajalle vaihtoehtoja? Minkälaisia puuhia lapsille voisi keksiä niihin tilanteisiin, kun tarvitsisi hetken omaa aikaa? Maria Kangaskortetin esikoisteos on täynnä helppoja vinkkejä kinkkisiin hetkiin. Ruutuvapaata puuhaa leikki-ikäisille ilmestyy 11.4.2019.

Lue lisää

04.04.2019

Liikemiehiä ja hyväntekijöitä -uutuuskirja kokoaa ensimmäistä kertaa luovutetun Karjalan talousvaikuttajat yksiin kansiin

Karjalaisella yrittäjyydellä on ollut suuri vaikutus Suomen talouteen ja liike-elämän kehitykseen. Tuomas Möttösen toimittama teos Liikemiehiä ja hyväntekijöitä piirtää ensimmäistä kertaa kattavan kuvan luovutetun Karjalan talouselämästä ja -vaikuttajista.

Lue lisää

02.04.2019

Lasten tietokirjat tutustuttavat tekoälyyn, maailman lintuihin ja kulttuureihin

Kevään Otavan ja Nemon lasten tietokirjat kertovat niin kansainvälisistä ilmiöistä kuin jokapäiväisistä, arkisista asioista.

Lue lisää

29.03.2019

Kati Tervon Punainen pata tarjoaa ihania makumatkoja huumorissa haudutettuna

Munakello pärähtää. Syömään! Kati Tervon mehukkaissa kirjoituksissa höyry kohoaa kohti kattoa ja tuoksut herättävät ruokahalun. Uutuuskirja Punainen pata sisältää mietteitä ruoan ympäriltä, kurkistuksia kirjailijan keittiöön ja joukon Katin lempireseptejä. Kirja ilmestyy 10.4.

Lue lisää

27.03.2019

Muistutuskutsu: Tervetuloa Seppo Lindblomin ja Pekka Korpisen toimittaman Merkillinen Mauno –kirjan julkistamistilaisuuteen huomenna

Lämpimästi tervetuloa Seppo Lindblomin ja Pekka Korpisen toimittaman Merkillinen Mauno –kirjan julkistamistilaisuuteen huomenna torstaina 28.3. klo 10.00-11.00. Tilaisuus järjestetään Kustannusosakeyhtiö Otavan 1. kerroksessa, Uudenmaankatu 10, 00120 Helsinki.

Lue lisää

26.03.2019

Henna Miettinen Otava Oppimisen palvelujen liiketoimintajohtajaksi

Henna Miettinen (TaM) on nimitetty Otava Oppimisen palvelujen liiketoimintajohtajaksi vastuualueenaan digituotanto ja sen kehittäminen. Hän aloittaa tehtävässään toukokuun lopussa. Miettinen siirtyy Otavaan Sanoma Prolta.

Lue lisää

19.03.2019

Otavan kesän ja syksyn 2019 katalogi julkistettu

Kirjallisuuden ystävät voivat iloita poikkeuksellisen vahvasta kirjakattauksesta, kun Otava tuo markkinoille kesän ja syksyn odotetuimmat kirjauutuudet. Huippusesonkia juhlistaakseen Otava avaa uuden, yleisölle avoimen kirjakahvilan huhtikuussa. Otavan kirjakahvila palvelee kustantamon toimitilojen yhteydessä osoitteessa Uudenmaankatu 10, Helsinki.

Lue lisää

19.03.2019

Uutuuslastenkirjat vievät avaruuteen

Heinäkuussa tulee täyteen 60 vuotta ensimmäisestä kuukävelystä. Apollo 11 -aluksen jäljillä myös lastenkirjat halkaisevat ilmakehän ja hakeutuvat uusiin sfääreihin.

Lue lisää

18.03.2019

Pajtim Statovcilta ilmestyy uusi romaani syksyllä

Otava julkaisee 28.8.2019 Pajtim Statovcin kolmannen romaanin. Bolla on lumoava ja väkevä romaani sokeasta rakkaudesta, sodasta, kodittomuudesta ja kaipauksesta.

Lue lisää

14.03.2019

Nevermoor-kirjailija Jessica Townsend saapuu Suomeen – ympäri maailmaa ihastuttaneen sarjan toinen osa julkaistaan 18.4.

Australialainen Jessica Townsend sinkaisi maailmanmaineeseen vuonna 2017 Nevermoor: Morriganin koetukset -esikoisteoksellaan. Townsendia on käännetty yli 30 kielelle ja Twentieth Century Fox on tekemässä teoksesta elokuvaa. Sarjan seuraavaa osa Meinioseppä julkaistaan suomeksi 18.4., Townsend on haastateltavissa Suomessa 21.5.

Lue lisää

07.03.2019

Kevään nuottikirjoissa huomioidaan myös perheen pienimmät

F-kustannus julkaisee keväällä viisi uutta nuottikirjaa. Valikoimassa on huomioitu hyvin myös perheen pienimmät. Ukulele on monen vanhemman onneksi syrjäyttämässä nokkahuilun. Ja nyt tulevaisuuden muusikot pääsevät myös laulamaan Ryhmä Haun tunnusmusiikin tahtiin!

Lue lisää

06.03.2019

Otava julkaisee Erkki Liikasen kirjan syksyllä 2019

Erkki Liikanen kuvaa omaelämäkerrallisessa teoksessaan Suomen polkua sodan jaloista Euroopan unioniin. Matka välirauhasopimuksesta Euroopan unionin jäseneksi vei 50 vuotta ja 100 päivää, ja se oli ihmeellinen kasvutarina. Sodan päätyttyä syntyivät suuret ikäluokat, jotka muuttivat Suomea suuresti. Liikanen kuului heistä viimeisiin. Teoksessaan Olin joukon nuorin Liikanen kuvaa myös omaa matkaansa Mikkelin…

Lue lisää

25.02.2019

Suomen ensimmäisen reilioppaan kirjoittanut Pekka Haavisto palasi raiteille

Vihreän liiton puheenjohtaja Pekka Haavisto lähti viime kesänä interrailille yli 30 vuoden tauon jälkeen. Matkan varrella kohdatuista ilmiöistä ja ihmisistä sekä heidän kanssaan käydyistä keskusteluista syntyi kiehtova kirja Eurooppa raiteilla. Se peilaa sekä junamatkailun merkitystä nykypäivänä että myös laajemmin Euroopan tilaa ja tulevaisuutta. ”Ilmaston vuoksi junasta pitäisi tehdä nyt…

Lue lisää

25.02.2019

Kutsu: Tervetuloa Juhana Vartiaisen talouskirjan julkistamiseen 27.2.

Juhana Vartiaisen kirja "Suomalaisen talousajattelun kritiikki" julkaistaan 27.2. klo 10 Otavalla. Tervetuloa!

Lue lisää

22.02.2019

Kevään sarjakuvat liikkuvat Kalevalan mytologisissa maisemissa ja naurattavat osuvilla havainnoillaan

Yhdysvalloissa uraa sarjakuvapiirtäjänä luonut Sami Makkonen julkaisee Kalevalan päivänä ensimmäisen osan Kalevala-tulkinnasta, joka tuo kansalliseepoksen nykyaikaan. Kevään muissa kotimaisissa sarjakuvauutuuksissa nähdään eri taiteilijoiden tulkintoja Viivistä ja Wagnerista ja Kamalan luonnon sunnuntaistrippejä.

Lue lisää

19.02.2019

Jenni Heiti Kustannusosakeyhtiö Otavan viestintäpäälliköksi

Jenni Heiti (VTM) on nimitetty Kustannusosakeyhtiö Otavan viestintäpäälliköksi vastuualueenaan yleisen kirjallisuuden viestintä.

Lue lisää

19.02.2019

Nopeasti piirretyt pilvet on vahva historiallinen esikoisromaani 1920-luvun Pohjanmaalta

Kalle lähtee paremman elämän perässä Amerikkaan, ja Liisa jää lastensa kanssa Isoonkyröön. Häntä painaa lupaus, jonka hän antoi isälleen tämän kuolinvuoteella: talo on pidettävä suvussa. Mutta kuinka paljon nuori nainen jaksaa harteillaan kantaa?

Lue lisää

18.02.2019

Dekkarikuningatar Camilla Läckberg saapuu Suomeen – yli 23 miljoonaa kirjaa myyneen ruotsalaistähden Kultahäkki julkaistaan 11.4.

Ruotsalainen Camilla Läckberg (s. 1974) on yksi maailman menestyneimpiä kirjailijoita. Läckbergin teoksia on käännetty 43 kielelle ja julkaistu yli 60 maassa. Uutuusteos Kultahäkki julkaistaan maailmanlaajuisesti 11.4., Läckberg on haastateltavissa Suomessa 2. ja 3.5.

Lue lisää

12.02.2019

Onnellisuusvalmentajan vinkki ystävyyden vaalimiseksi: tunnista persoonallisuustyypit

Ystävyys on erilaista erilaisille persoonallisuustyypeille. Onnellisuusvalmentaja Auli Malimaa kannustaa uutuuskirjassaan “Onni asuu jo sinussa” tutustumaan persoonallisuustyyppeihin onnellisemman elämän saavuttamiseksi.

Lue lisää

08.02.2019

Tule mukaan museoseikkailuun 9.2.

Tervetuloa museoseikkailuun Luonnontieteelliseen museoon lauantaina 9. helmikuuta kello 11 – 13! Koko perheen tapahtumassa tapaat kirjailijat, osallistut kuvittajan taidepajaan, pääset jännittävään suunnistukseen ja herkuttelet munkeilla. Lue lisää Luomuksen sivuilta. Museokortin kanssa yhteistyössä toteutettu innostava lastenkirja Museoseikkailu tutustuttaa viiteen suomalaiseen museoon.

Lue lisää

08.02.2019

Kutsu: Tervetuloa Juhana Vartiaisen talouskirjan julkistamiseen 27.2.

Juhana Vartiaisen kirja "Suomalaisen talousajattelun kritiikki" julkaistaan 27.2. klo 10 Otavalla. Tervetuloa!

Lue lisää

07.02.2019

Katja Kallion Valkokangastuksia tarjoaa valloittavia ja omaperäisiä huomioita elokuvista ja elämästä

”Elokuvateatteri on aina ollut turvasatama niille, jotka tuntevat yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta”, sanoo kirjailija, elokuvakirjoittaja Katja Kallio. Valkokangastuksia kuvaa hänen omaa matkaansa kauas muista ihmisistä elokuvateatterin turvaan, ja sieltä takaisin muiden joukkoon. Kirja on täynnä omaperäisiä huomioita elokuvista, tv-sarjoista ja elämästä.

Lue lisää

07.02.2019

Anna-Reetta Sipilä Otava Oppimisen palvelujen liiketoimintapäälliköksi

Anna-Reetta Sipilä (KM) on nimitetty Otava Oppimisen palvelujen liiketoimintapäälliköksi vastuualueenaan alakoulu ja esiopetus. Hän aloittaa tehtävässään 4.3. Sipilä siirtyy Otavaan Edukustannukselta kustannuspäällikön tehtävästä. ”On todella hienoa, että saamme Anna-Reetan joukkoomme. Hänen osaamisensa ja asenteensa…

Lue lisää

06.02.2019

Otava julkaisee syyskuussa Margaret Atwoodin romaanin, joka jatkaa The Handmaid’s Talen tarinaa

Otava julkaisee syyskuussa Margaret Atwoodin teoksen Testamentit (The Testaments), joka on jatkoa Orjattaresi-romaanille (The Handmaid's Tale, 1985). Romaani julkaistaan 10.9.2019, samaan aikaan kuin englanninkielinen alkuteos. Sen suomentaa Hilkka Pekkanen.

Lue lisää

05.02.2019

Dekkaritaivaan uudet nimet – nämä tulokkaat kannattaa huomioida!

Otavan ja Liken dekkarikevääseen on valikoitu kiinnostavimmat kansainväliset dekkarihitit. Tänä keväänä kannattaa panna merkille erityisesti korealaiset dekkarit ja poikkeuksellisen laadukkaat esikoisdekkarit.

Lue lisää

01.02.2019

Noora Al-Ani Kustannusosakeyhtiö Otavan sähköisen kustantamisen liiketoimintapäälliköksi

Noora Al-Ani on nimitetty 1.2.2019 alkaen Otavan yleisen kirjallisuuden liiketoimintapäälliköksi vastuualueenaan sähköiset tuotteet ja asiakkuudet. Hän on työskennellyt aiemmin Otavassa myyntipäällikkönä.  …

Lue lisää

31.01.2019

Otava alkaa kustantaa maailman myydyintä ennätystenkirjaa

Maailman tunnetuin ja myydyin ennätystenkirja Guinness World Records -kirjasarja siirtyy Kustannusosakeyhtiö Otavan julkaisemaksi.

Lue lisää

31.01.2019

Kevään koskettavimmat kirjat ovat täynnä viihdyttäviä rakkaustarinoita ja tosielämän selviytymistä

Kevään viihdyttävimmät ja koskettavimmat uutuuskirjat vievät hetkessä pois arjen harmaudesta.

Lue lisää

28.01.2019

Tervetuloa Otavan kevätpressiin 29.1.

Lämpimästi tervetuloa Otavan kevätpressiin tiistaina 29.1. Tilaisuus alkaa kello 13.00 Otavan 3. kerroksessa, Uudenmaankatu 10, 00120 Helsinki.

Lue lisää

28.01.2019

Norjan prinsessa avoimena uutuuskirjassaan: “Minä olin erilainen” – Tulossa pian Suomeen vierailulle

Koko elämänsä julkisuuden valokeilassa elänyt Norjan prinsessa Märtha Louise valottaa uutuuskirjassaan Herkäksi syntynyt, minkälaista on elämä erityisherkkänä. Prinsessa vierailee Suomessa kirjan tiimoilta 20.–22.3.

Lue lisää

25.01.2019

Täsmäkirjallisuutta arkeen pienten lasten kanssa

Arki pienten lasten kanssa pitää kiireisenä. Näistä täsmäkirjoista löytyy helposti apua oman hyvinvoinnin edistämiseen, lasten kanssa puuhailuun sekä parisuhteen elvyttämiseen.

Lue lisää

23.01.2019

Uusi villasukkakirja Suomen suosituimmalta neulesuunnittelijalta

Suomen suosituimman neulesuunnittelijan Niina Laitisen uutuusteoksessa sukelletaan satujen maailmaan. Satumaiset silmukat sisältää 18 uniikkia sukkaohjetta ja kuusi lapasohjetta. Toinen toistaan lumoavammat mallit toteutetaan kirjo-, pitsi-, pinta- tai palmikkoneuleena.

Lue lisää

23.01.2019

Kutsu: Tervetuloa Mikko Kärnän kirjan julkistamistilaisuuteen 31.1.

Mitä tapahtuu, kun räväkkä upseerismies Lapista livahtaa tasavallan pääkallopaikalle eduskuntaan? Paljon sattuu ja tapahtuu, sen osoittaa Mikko Kärnän paljastuskirja, jossa lukija pääsee kurkistamaan politiikan kulisseihin. Tervetuloa Häirikkö Arkadianmäellä -kirjan pressiin torstaina 31.01.2019 klo 10–11 Otavaan.

Lue lisää

22.01.2019

Mitä tehdä, kun lapsi pelkää parsakaalia? Uutuuskirja paljastaa tekniikat lasten yleisimpien pelkojen taltuttamiseen

Kani joka tahtoi nukahtaa -kirjallaan maailmanmaineeseen noussut ruotsalaiskirjailija Carl-Johan Forssén Ehrlin paljastaa uudessa lastenkirjassaan, kuinka lapsia opetetaan selviytymään arjen kuohuttavista tilanteista.

Lue lisää

16.01.2019

Mikko Kärnän kirja Häirikkö Arkadianmäellä julkaistaan 31.1.

Mitä tapahtuu, kun räväkkä upseerismies Lapista livahtaa tasavallan pääkallopaikalle eduskuntaan? Paljon sattuu ja tapahtuu, sen osoittaa Mikko Kärnän paljastuskirja, jossa lukija pääsee kurkistamaan politiikan kulisseihin. Tervetuloa Häirikkö Arkadianmäellä -kirjan pressiin torstaina 31.01.2019 klo 10–11 Otavaan.

Lue lisää

16.01.2019

Pienten lasten uutuuskirjoissa kurkistetaan koloihin ja tutkitaan ihmeellisen värikästä maailmaa

Käännä sivua ja kurkista, mitä luukun alta löytyy. Nemon pienten lasten kirjoissa lorutellaan ja tutkitaan värejä, muotoja ja eläimiä.

Lue lisää

15.01.2019

Alkuvuoden himotuimmat dekkariuutuudet ovat pian täällä

Ruth Ware – Rouva Westaway on kuollut (juuri ilmestynyt) Jokaisella perheellä on salaisuutensa – joidenkin salaisuuksien vuoksi ollaan valmiita vaikka tappamaan. Kansainvälisten bestsellerlistojen huippunimi Ruth Ware valloittaa uudella psykologisella trillerillä. ”Loistava trilleri” – The Washington Post Lina Bengtsdotter – Francesca (juuri ilmestynyt) Taattua skandijännitystä Ruotsista! Francescan…

Lue lisää

14.01.2019

Tervetuloa Otavan kevätpressiin

Lämpimästi tervetuloa Otavan kevätpressiin tiistaina 29.1. Tilaisuus alkaa kello 13.00 Otavan 3. kerroksessa, Uudenmaankatu 10, 00120 Helsinki.   Keväällä ilmestyvistä kirjoistaan ovat kertomassa:…

Lue lisää

14.01.2019

Kevään kustannusohjelmassa tuhti kattaus politiikkaa

Vaalikevät näkyy myös kirja-alalla. Otava-konsernin kustantamot julkaisevat kevään kustannusohjelmissaan kymmenen kirjaa, joiden kirjoittajat tai kohteet ovat nykyisiä tai entisiä eturivin poliitikkoja. 

Lue lisää

12.01.2019

Toimistotyöläisten suosikkisarjakuva B. Virtanen siirtyy Otavalle

Ilkka Heilän luoma B. Virtanen -sarjakuva täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Lue lisää

11.01.2019

Suomalainen tähtitubettaja julkaisee kesällä ensimmäisen teoksensa

Yhdeksi Suomen vaikutusvaltaisimmista naisista valittu Miisa Rotola-Pukkila eli mmiisas julkaisee heinäkuussa Inspiskalenteri by mmiisas -kirjan.

Lue lisää

10.01.2019

Uutuuskirja tarjoaa näkökulmia kotoisan kodin luomiseen

Sara Karlssonin uutuuskirja Asioita jotka tekevät kodin pureutuu kodin olemukseen ja tarjoaa näkökulmia kotoisan kodin luomiseksi. Kirjan käytännölliset neuvot ja tunnelmalliset listat johdattavat aistilliseen kotoiluun. Valtavan sisustusbudjetin sijaan tärkeämpää on läsnäolo ja läheisyys.

Lue lisää

08.01.2019

Näin pienten lasten vanhemmat voivat edistää parisuhdeonneaan – tervetuloa keskustelutilaisuuteen 17.1.

Tervetuloa osallistumaan lapsiperheiden parisuhdeonnea käsittelevään avoimeen keskustelutilaisuuteen torstaina 17.1. klo 15-16 Aleksanterinkadun Suomalaiseen Kirjakauppaan.   

Lue lisää

07.01.2019

Mediakutsu: Tervetuloa Pekka Haaviston Eurooppa raiteilla -kirjan julkistamistilaisuuteen to 10.1.

Eurooppa raiteilla -kirjassa (Nemo) Pekka Haavisto palaa rautateille ja päivittää kuukauden interrail-matkalla käsityksensä Euroopan nykytilasta ja tulevaisuudesta. Mistä Euroopan eri kulmilla puhutaan ja millainen on maanosamme tulevaisuus?

Lue lisää

04.01.2019

Ravitsemusterapeutti uutuuskirjassaan: Heitä dieetit romukoppaan ja tee rauha ruoan kanssa

Taas on se aika vuodesta, kun lööpit kirkuvat laihdutusvinkkejä. Laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen kuitenkin uskoo, että moni ihminen voisi paljon paremmin jos heittäisi dieetit romukoppaan. Uutuskirjassaan Superhyvää keholle Putkonen kannustaa tekemään rauhan ruoan kanssa.

Lue lisää

03.01.2019

Mitä jos aloittaisit heti huomenna

”Tätä kirjaa ei ole tarkoitettu täydelliselle sporttipimulle. Tämä on juoksukirja ihan tavalliselle naiselle, sille vähän liian mukavuudenhaluiselle työmyyrälle. Häntä minä haluan kirjallani inspiroida. Sillä ihan oikeasti: jos juokseminen sujuu minulta, se sujuu ihan jokaiselta.” Aloitan huomenna on kolmen lapsen äidin rehellinen tarina juoksuinnon varovaisesta herättämisestä, sitä seuraavasta ylisuorittamisesta sekä kaikista…

Lue lisää

27.12.2018

Otava julkaisee supersuositun Sekasin-sarjan kirjana

Nuorten mielenterveysongelmat puheenaiheeksi nostanut Sekasin-sarja ilmestyy syksyllä 2019 kirjana.

Lue lisää

18.12.2018

Pekka Haaviston Eurooppa raiteilla -kirjan julkistamistilaisuus 10.1.2019

Hei! Varaathan jo kalenteristasi torstain 10.1. klo 13 Pekka Haaviston Eurooppa raiteilla -kirjan julkistamistilaisuutta varten. Lisätietoja tilaisuudesta vuoden vaihteessa.    …

Lue lisää

13.12.2018

Minna Canth oli aikakautensa radikaalein kirjailija

Canth ravisteli näkemyksillään yhteiskuntaa ja aikalaisiaan. Mutta mitä hänen esiin nostamilleen kysymyksille kuuluu Minna Canthin 175-vuotisjuhlavuonna 2019? Minna Maijalan kirja Punaiset kengät – Minna Canthista, rakkaudesta ja vallasta ilmestyy 17.1.2019.

Lue lisää

05.12.2018

Tonttupuuhaa ihan jokaiselle

Joulun koskettavimmat tervehdykset, kortit ja lahjat taiteillaan tietysti itse. Tartu kynään ja kirjoita toivotukset omalla kauniilla käsialallasi, viimeistele kortit suloisilla siirtokuvilla tai panosta yksilölliseen lahjaan piirtämällä mestariteos ja kehystämällä se pukinkonttiin. Kirjat ovat lisäksi nappilahja kaikille piirtelijöille, bujoilijoille ja askartelijoille!…

Lue lisää

03.12.2018

Muistutus: Kutsu Otavan hyvinvointiaamiaiselle ti 18.12. klo 9–11

Tervetuloa Otavan hyvinvointipressiin tiistaina 18.12. klo 9-11 hotelli Lilla Robertsiin (Unioninkatu 17, Helsinki) kuulemaan kevään kirjauutuuksista.

Lue lisää

22.11.2018

Uutuuskirja bujon kehittäjältä – menetelmä syntyi, kun Ryder Carroll yritti selviytyä arjestaan vakavan keskittymishäiriön kanssa

Ryder Carrollin uutuuskirja “Bullet Journal -metodi” kertoo aktivoivasti ja hauskasti, kuinka päästä sisälle kaikkien aikojen suosituimpaan muistikirjailmiöön. Kirjan neuvojen avulla sekä vasta-alkajat että kokeneet bujoilijat oppivat hyödyntämään menetelmää entistä paremmin. Esipuheessa Carroll valottaa myös huippusuositun menetelmän syntyhistoriaa.

Lue lisää

21.11.2018

Otava julkaisee Hannele Pokan kirjan Talvivaarasta

Otava julkaisee helmikuussa 2019 ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokan kirjan Talvivaaran sisäpiirissä.

Lue lisää

21.11.2018

Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin -kirjan oikeudet myyty Yhdysvaltoihin ja Saksaan

Syksyn puhutuimmaksi nousseen Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin -kirjan oikeudet on myyty Hollantiin, Saksaan ja Yhdysvaltoihin. Genrerajoja rikkovassa kirjassa on piirteitä sekä kauno- että tietokirjallisuudesta.

Lue lisää

20.11.2018

Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia Dublinin kansainvälisen kirjallisuuspalkinnon ehdokkaaksi

Pajtim Statovcin romaani Kissani Jugoslavia on ehdolla Dublinin kansainvälisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Palkinto on yksi suurimmista englanninkieliselle teokselle jaettavista kirjallisuuspalkinnoista.

Lue lisää

20.11.2018

Muistutus: Kutsu Otavan hyvinvointiaamiaiselle ti 18.12. klo 9–11

Tervetuloa Otavan hyvinvointiaamiaiselle tiistaina 18.12. klo 9-11 hotelli Lilla Robertsiin (Unioninkatu 17, Helsinki) kuulemaan kevään kirjauutuuksista.

Lue lisää

19.11.2018

Virpi Hämeen-Anttilan Björk-dekkarisarjasta musikaali keväällä 2019

Virpi Hämeen-Anttilan suosittu Björk-kirjasarja siirtyy näyttämölle. Iloisten sielujen hotelli -musikaali saa kantaesityksensä Aleksanterin teatterissa 28. maaliskuuta.

Lue lisää

16.11.2018

Otavasta Alma Median suurin omistaja

Otava Oy on tänään tehdyllä kaupalla lisännyt merkittävästi omistustaan Alma Media Oyj:ssä. Kaupan seurauksena Otavasta tuli suurin omistaja Alma Mediassa n. 29%:n omistusosuudella. Myyjänä kaupassa toimi Ilkka-Yhtymä Oyj, joka kaupan jälkeen säilyttää n. 10,9%:n omistusosuuden Alma Mediassa.

Lue lisää

12.11.2018

Laadukas kotimainen lähivilla ilahduttaa myös viittomakielisiä Tampereen Kädentaidot-messuilla

Kädentaidot ovat suosittu harrastus myös viittomakielisten parissa. Sanna Vatasen BÄÄ! Lankalaboratoriossa on paikalla käsitöitä harrastava viittomakielen tulkki koko Kädentaidot-messujen ajan. Näin myös viittomakieliset pääsevät nauttimaan huippusuosittujen messujen antimista.

Lue lisää

06.11.2018

Neulo näyttävät asusteet talven tuiskuihin Moreenin uutuuskirjojen ohjeilla

Moreenin neljän uutuuskirjan ohjeilla neulot näyttäviä asusteita talven tuiskuun ja tuuleen. Tyylikkäisiin sukkiin, huiveihin, pipoihin ja lapasiin pukeutuvaa ei räntäsadekaan harmita!

Lue lisää

06.11.2018

Otava lahjoittaa Uudelle lastensairaalalle laajan kattauksen lasten- ja nuortenkirjoja

Kustannusosakeyhtiö Otava tekee vastavalmistuneelle Uudelle lastensairaalalle kirjalahjoituksen joka sisältää paljon luettavaa kaikille ikäryhmille, ihan pienten lasten pahvikirjoista lumoaviin satukirjoihin, kattavista tietokirjoista monipuolisiin romaaneihin.

Lue lisää

02.11.2018

Valtiotieteiden tohtori Keiju Vihreäsalo paljastaa uutuuskirjassaan rakkauden lähdekoodin

Keiju Vihreäsalo on valtiotieteiden tohtori, kouluttaja ja kirjoittaja, joka kiinnostui rakkaudesta, kun kaikki ei omassa elämässä sujunut ihan odotusten mukaisesti. Hänen uutuuskirjansa Jotta voisin rakastaa sopii kaikille, jotka haluavat löytää rakkauden.

Lue lisää

01.11.2018

Kansainvälinen rikoskirjallisuusfestivaali Nordic Noir valtaa Rukan tammikuussa 2019

Rukalla 18.-20.1. 2019 järjestettävä Nordic Noir on Suomen ensimmäinen puhtaasti pohjoismaiseen rikoskirjallisuuteen keskittyvä kansainvälinen kirjallisuusfestivaali.

Lue lisää

29.10.2018

Otava julkaisee kirjan Harry ”Hjallis” Harkimosta

Marko Lempisen kirjoittama Harkimo – Tarina likaisesta Harrysta kuvaa Harry ”Hjallis” Harkimon nousua kaikkien suomalaisten tuntemaksi henkilöksi. Lempinen kertoo tutkivan journalismin keinoin ja laajoihin haastatteluihin perustuen tunnetun vaikuttajan eri puolista.

Lue lisää

26.10.2018

Vivica Bandler – Vuosisadan nainen – Århundradets kvinna: Kutsu kirjan julkistamistilaisuuteen

Teaterstiftelsen Vivicas Vännerillä ja Otavalla on ilo kutsua Sinut Vivica Bandler – Vuosisadan nainen – Århundradets kvinna -kirjan julkistamistilaisuuteen Villa Frenckelliin (Huvilakatu 1, Helsinki) tiistaina 6.11. klo 17.30 alkaen.

Lue lisää

24.10.2018

Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia -romaaniin pohjautuvan näytelmän liput viedään käsistä – Lisänäytäntöjä kevätkaudelle

Pajtim Statovcin Kissani Jugoslavia -menestysromaaniin (2014) pohjautuva näytelmä saa ensi-iltansa Kansallisteatterissa 16. marraskuuta. Näytelmä on noussut yleisön suosioon jo ennen kantaesitystään, sillä syyskauden näytännöt on jo loppuunmyyty. Kansallisteatteri on lisännyt suuren kysynnän vuoksi näytäntöjä myös kevätkaudelle.

Lue lisää

22.10.2018

Ystävyydellä Sirpa sukeltaa Sirpa Selänteen maailmaan

Otava julkaisee 10. tammikuuta Merja Asikaisen kirjoittaman Ystävyydellä Sirpa -teoksen, joka tarjoaa kiinnostavia tositarinoita ja oivalluksia ystävyydestä.

Lue lisää

22.10.2018

Joulun tunnelma loihditaan himmeleillä ja paperitähdillä

Pian se tulee, joulu. Tänä vuonna tunnelmallisen joulukodin tunnistaa himmeleistä ja ikkunoita koristavista paperitähdistä. Pirkko Kuuselan ja Kristiina Töylin uutuuskirjat opastavat kiehtovan ja tunnelmallisen koristelun saloihin.

Lue lisää

17.10.2018

Pieni pahan mielen kirja on tämän syksyn kansainvälinen hitti

Pieni pahan mielen kirja on nousemassa yhdeksi kauden kiinnostavimmaksi suomalaiskirjaksi ulkomailla. Oikeudet on myyty jo 22 maahan, mukaan lukien Yhdysvaltoihin ja Isoon-Britanniaan. 

Lue lisää

16.10.2018

Uusi dekkari maailmanmenestyskirjailijalta marraskuussa. Robert Galbraith on J. K. Rowlingin nimimerkki

Robert Galbraithin Cormoran Strike -dekkarisarjan aiemmat osat ovat nousseet kansainvälisten bestsellerlistojen kärkisijoille, ja niitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 11 miljoonaa kappaletta.

Lue lisää

16.10.2018

Elastinen ja muut Rähinän räppärit tavattavissa Aleksanterinkadun Suomalaisessa kirjakaupassa 18.10. Klo 16.30–18  

Elastinen, Uniikki, Tasis, Andu ja Iso H ovat tavattavissa Aleksin Suomalaisessa kirjakaupassa (Helsinki) torstaina 18.10. Klo 16.30–18.

Lue lisää