22.02.2024

”Lukeminen ei vie aikaa, se antaa aikaa.” – Otava ja Vappu Pimiä aloittavat yhteisen lukupiirin

Ensimmäisenä lukupiirikirjana on supersuositun Kotiapulainen-trillerin kirjoittaneen Freida McFaddenin Kotiapulaisen salaisuus. Jatkossa on luvassa lisää suuren luokan lukuelämyksiä.

Lue lisää

22.02.2024

Ina Mutikaisen vangitseva esikoisteos Unohdus pohtii millaista on muistaa, kun kaikki muut unohtavat

Unohdus on romaani ystävyydestä, taiteesta, ulkopuolisuudesta, hyvistä aikomuksista sekä unohtamisen ja unohtumisen seurauksista. Se kysyy, onko traagisempaa unohtaa vai unohtua ja miksi muistamme parhaiten juuri ne asiat, joita emme haluaisi muistaa.

Lue lisää

22.02.2024

Koiraspesialisti Emmi Hakion uutuuskirja tarjoaa parasta kotimaista asiantuntemusta koiranpennun kasvattamiseen

Jotta elämä koiran kanssa sujuisi mahdollisimman mutkattomasti, on pentuaikaan panostettava huolellisesti. Koiraspesialisti Emmi Hakion pentuopas tarjoaa parhaat käytännön neuvot sujuvaan koira-arkeen sekä runsaasti uutta tietoa koirien käyttäytymisestä ja oppimisesta.

Lue lisää

21.02.2024

Voiko mörön kanssa ystävystyä? Tuula Kallioniemen ja Henna Ryynäsen Jäniksenpapanapolku kokoaa 10 iloista lastensatua

Hurmaavasti kuvitetut sadut arjen ihmeistä sopivat sekä pienille lapsille että niille, jotka jo ryhtyvät lukemaan itse. Kirjailija Tuula Kallioniemi korostaa, ettei tahdo saduillaan tarjota lapsille arkirealismia, vaan iloa ja pientä väylää luovaan ajatteluun.

Lue lisää

21.02.2024

Joel Haahtelan Marijan rakkaus on ihmeellinen romaani rakkaudesta, vanhojen maalausten lohdusta sekä elämisen mahdottomuudesta

Lukijoiden rakastaman Joel Haahtelan Marijan rakkaus kuvaa vavahduttavan kauniisti hetkiä, joiden varaan voi rakentaa kokonaisen elämän.

Lue lisää

20.02.2024

Pajtim Statovcin odotettu neljäs romaani julkaistaan syyskuussa 2024

Pajtim Statovcin uusi, kauan odotettu romaani ilmestyy 5.9.2024. Lehmä synnyttää yöllä on ihmeellinen, raju ja hengästyttävän kaunis teos ihmisistä ilman turvaa, vaaran kodikkuudesta sekä elämästä, josta valot on sammutettu.

Lue lisää

15.02.2024

Jari ja Kati Tervo julkaisevat yhdessä uuden kirjan

Kirjailijapariskunta Jari ja Kati Tervon Ukko-kirja sulatti lukijoiden sydämet toissa vuonna. Nyt ilmestyvässä Ukko ja mökki-kirjassa pääsemme seuraamaan Ukon kesää maalla Katin ja Jarin kanssa. "Kesä ukkojen kanssa mökillä on elämän parasta aikaa", Kati Tervo sanoo.

Lue lisää

14.02.2024

Otava julkaisee Katja Ketun uuden romaanin syksyllä 2025

Katja Ketun uutta romaania ei tarvitse odottaa pitkään: Lars Leevi Laestadiuksen puolisosta ja tiukasti kontrolloidusta uskonyhteisöstä kertova teos ilmestyy syksyllä 2025.

Lue lisää

14.02.2024

”Tärkeintä on, ettei jää yksin” – Otavan kirjoituskilpailun voittanut Ämpärikesä kertoo nuorista kesän ja elämän kynnyksellä

Ämpärikesä on vaivattomasti etenevä ja koukuttava episodiromaani peruskoulunsa päättävistä nuorista ja heidän pienistä ja suurista suunnitelmistaan. Se on suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja sekä kirjailija Taina Niemen esikoisteos.

Lue lisää

14.02.2024

Kadonneet tyttäret -menestyssarjan toinen osa vie helteisen Havannan kuumaan sykkeeseen.

Soraya Lane: Kuubalainen tytär Ilmestyy 26.2.

Lue lisää

13.02.2024

Hanna-Riikka Kuisman Korvaushoito on kylmäävän tarkkanäköinen romaani lamavuosina levinneestä huumeaallosta ja sen veteraaneista

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuudellakin huomioitu Hanna-Riikka Kuisma tunnetaan ihmismielen ja nyky-yhteiskuntamme pimeitä puolia kartoittavista romaaneistaan. Korvaushoito on hänen seitsemäs teoksensa.

Lue lisää

12.02.2024

Naisia vallan kulisseissa valottaa antiikin voimanaisia ja heidän kohtaloitaan

Onko Sanna Marinin kokema julkinen ryöpytys aikamme ilmiö? Ei, vaan vahvoja naisia on parjattu jo antiikin ajoista lähtien. FT Marja-Leena Hänninen sukeltaa uutuuskirjassaan vaikutusvaltaisten antiikin naisten elämään ja kohtaloihin.

Lue lisää

08.02.2024

”Diplomaatti on lyijykynä, jolla on korvat” – uutuuskirja valottaa ulkoasiainhallinnon poliittista raportointia vuosilta 1918–1933

Raportointia on pidetty lähettilään tärkeimpänä tehtävänä. Ulkoministeriön tutkijan Jussi Pekkarisen uutuuskirja “Kävin ja kuulin” valottaa suomalaisten diplomaattien poliittista raportointia maailmansotien välissä.

Lue lisää

08.02.2024

Mikä yhdistää ihmisen, kanin ja koneen? Johanna Laitilan Kanin hetkellä kuvaa rakastamisen vaikeutta ja ihmislajin tuhovoimaa

Johanna Laitilan kolmas romaani on lähitulevaisuuteen sijoittuva hyytävän hieno teos muukalaisuudesta ja lajien välisestä kumppanuudesta.

Lue lisää

08.02.2024

Nyt opetellaan numeroita ja kuvioita Pipsa Possun kanssa!

Uusi Opi Pipsan kanssa -sarja opettaa hauskalla tavalla laskemaan, tunnistamaan kuvioita, piirtämään numeroita ja toimimaan kavereiden kanssa.

Lue lisää

06.02.2024

Donna Leonin rikossarjan tuorein osa Hyvän nimissä ilmestyy helmikuun lopulla suomennettuna

Donna Leon on vuonna 1942 New Jerseyssä syntynyt, miljoonien lukijoiden rakastama kirjailija, joka tunnetaan Venetsiaan sijoittuvasta Guido Brunetti -sarjastaan. Alkukeväästä suomalaisia lukijoita hemmotellaan uusimman Guido Brunetti -mysteerin suomennoksella, joka julkaistaan nimellä Hyvän nimissä.

Lue lisää

06.02.2024

Sirpa Kyyrösen Talviunia kertoo unettomuudesta sekä lapsuustalvien ja lapsenunen kaipuusta

Palkitun runoilijan viidennessä kokoelmassa vuodenkierto on sijoiltaan eikä uni armahda valvojaa.

Lue lisää

05.02.2024

Carlos Lievosen Vain heteitä kuvaa homoseksuaalista rakkautta ympäristössä, jossa sille ei ole historiallisesti annettu tilaa

Rakastumista ja rakastamista ei ole koskaan kuvattu suomalaisessa lyriikassa näin!

Lue lisää

01.02.2024

Nainen ikkunassa -menestystrillerin tekijän hartaasti odotettu uutuus julkaistaan suomeksi

A. J. Finn on pseudonyymi, jonka takaa löytyy New Yorkissa asuva kustantaja Daniel Mallory (s. 1979). Hänen edellinen teoksensa Nainen ikkunassa (2018) on maailmanlaajuinen bestseller, josta on tehty myös menestyselokuva. Kirjailijan uutuus, suomeksi Lorun loppu -nimellä ilmestyvä kirja on tämän kevään ehdoton trilleritapaus.

Lue lisää

29.01.2024

Heartbreak Boys on täydellistä romanttista viihdettä Heartstopper-faneille

Simon James Greenin YA-romaani on sydämet sulattavaa kesärakkautta kahden petetyn ja jätetyn 16-vuotiaan pojan välillä.

Lue lisää

26.01.2024

Ravisuttava tietokirja vie maailman tunnetuimman palkka-armeijan Wagnerin kulisseihin

“Kauppatavarana kuolema” tarjoaa ainutlaatuisen kuvauksen tarkoin varjellun palkka-armeija Wagnerin toiminnasta.

Lue lisää

26.01.2024

Historiallista viihdettä viktoriaanisen ajan Englannista ja 30-luvun Skotlannista

Satu Tähtisen uutuusromaani aloittaa Moraalisten naisten kirjakerho -sarjan. Karen Swanin Kesytön saari -sarja saa odotettua jatkoa.

Lue lisää

25.01.2024

”Tärkeä, kiehtova ja kaunis” – Johan Ehnin Hevospojat on koskettava romaani nuorten miesten rakkaudesta 1920-luvulta nykypäivään

Vavahduttavassa ruotsalaisromaanissa liikutaan 1920-luvun Tšekkoslovakiassa, 1930-luvun Berliinissä ja nykypäivän Tukholmassa. Hevospojat kuvaa koskettavasti, millaista on nuorten miesten välinen syvä kiintymys ja rakkaus.

Lue lisää

22.01.2024

Talvi taittuu kevääksi mukavammin Otavan kansainvälisten seikkailu- ja jännityskirjojen parissa

Kevättalven ensimmäisten auringonsäteiden siivittämänä on miellyttävä uppoutua Otavan käännettyjen seikkailu- ja jännityskirjojen koukuttaviin maailmoihin. Kevään odottaminen ei ole koskaan ollut yhtä jännittävää!

Lue lisää

22.01.2024

Jyrki Erran kiehtova trilleri Orjantappurakruunajaiset vie taidemaailman valtataistelujen pimeimpään ytimeen

Edellisellä, Lyijyvalkoinen-romaanillaan (2020) Vuoden johtolanka -palkinnon voittaneen Jyrki Erran uutuus on kiehtova mysteeritrilleri taidemaailman rikoksista ja taideteosten kätkemistä salaisuuksista.

Lue lisää

19.01.2024

”Nerokkaasti rakennettu ja pahuksen viihdyttävä” – Ylistävän kansainvälisen vastaanoton saanut Maapallon ympäri on häikäisevä romaani kahdesta omaa reittiään kartoittavasta naisesta

Maggie Shipsteadin menestysromaani kieputtaa lukijan mukaansa henkeäsalpaavaan seikkailuun kieltolain aikaisesta Montanasta toisen maailmansodan melskeisiin ja nyky-Hollywoodin kuohuihin.

Lue lisää

18.01.2024

Maija Laura Kauhasen Ihmeköynnös on sekä törkeä että vilpitön romaani etuoikeutetusta ihmisestä riistolle rakennetussa maailmassa

Ihmeköynnös ottaa kantaa valkoisuuteen ja valkoisuusnormiin epäoikeudenmukaisessa maailmassa. Omakohtaisessa, hauskassa romaanissaan Maija Laura Kauhanen perustelee kiertelemättä, miksi länsimaisen ihmisen kuuluisi tehdä valkoisuusnormin purkamistyötä ennen kaikkea itse. Kirjan sensitiivisyyslukijana on toiminut Koko Hubara.

Lue lisää

18.01.2024

Tervetuloa Otavan kustantamoiden kevätpressiin 25.1. Uudenmaankadulle!

Olet lämpimästi tervetullut kuulemaan Otavan kustantamoiden kevään uutuuskirjoista kevätpressiimme. Tilaisuus järjestetään torstaina 25.1.2024 klo 14.00 Otavan tiloissa (Uudenmaankatu 10, 1. krs.).

Lue lisää

17.01.2024

Maailman suosituin enkelinäkijä Lorna Byrne vierailee Suomessa maaliskuussa

Menestyskirjailija ja enkelinäkijä Lorna Byrne vierailee Suomessa maaliskuussa. Hän pitää kolme yleisölle avointa tilaisuutta Järvenpäässä ja Valkeakoskella ja on median haastateltavissa enkeleihin liittyen.

Lue lisää

16.01.2024

Freida McFaddenin odotettu, itsenäinen jatko-osa Kotiapulaiselle julkaistaan suomeksi helmikuussa

Yhdysvaltalainen Freida McFadden on aivovammoihin erikoistunut lääkäri ja kirjailija, jonka yli 30 kielelle käännetty, kansainvälinen läpimurtoromaani Kotiapulainen on ollut valtava myyntimenestys myös Suomessa. Psykologisesti tarkkanäköinen, amerikkalaisen luokkayhteiskunnan valtasuhteita kommentoiva hittijännäri saa odotettua jatkoa. Jussi Kiven suomennos Kotiapulaisen itsenäisestä jatko-osasta julkaistaan helmikuussa nimellä Kotiapulaisen salaisuus.

Lue lisää

16.01.2024

”Lukeminen on parasta!”: Alakoululaisten Tähtipöllö-lukukilpailun voitto Helsinkiin ja Turkuun

Syksyllä 2023 ensimmäistä kertaa käynnistetty Tähtipöllö-lukukisa on päättynyt. 1.–3.-luokkalaisten sarjan voittaja on Keinutien ala-asteen koulun 3B-luokka ja 4.–6.-luokkalaisten Raunistulan koulun 4M-luokka. Molemmat luokat palkitaan rahapalkinnolla. Kilpailuun osallistui yli 400 suomalaista alakoululuokkaa.

Lue lisää

15.01.2024

Menestyskirjailijan päätähuimaava fantasiaseikkailu Nic Blake ja ihmeelliset hurmaa pian Suomessa

Viha jonka kylvät -teoksestaan tunnetun Angie Thomasin fantasiasarja kertoo 12-vuotiaasta Nic Blakesta, joka on ihmeellinen tavisten maailmassa. New York Times -bestsellerkirjailijan uutuus on jännittävä seikkailu täynnä taikaa ja ihmeellisiä käänteitä yhteiskunnallisella kommentaarilla höystettynä.

Lue lisää

11.01.2024

Odotus on viimein päättynyt: Maailmanlaajuinen jättihitti Percy Jackson palaa!

Percy Jackson – Jumalten malja on kuudes kirja Rick Riordanin lähes 200 miljoonaa kappaletta myyneessä fantasiasarjassa. Paluu Percy Jacksonin maailmaan on odotettu, sillä sarjan edellinen osa ilmestyi vuonna 2009.

Lue lisää

10.01.2024

Murha Ylämaalla on hurmaava dekkari, ja mikä parasta: se aloittaa sarjan!

Paula Hotin Skotlannin ylämaalle sijoittuvassa esikoisromaanissa suomalaiskokki Halla joutuu keskelle murhatutkintaa ja sukusalaisuuksia.

Lue lisää

05.01.2024

Tervetuloa Otavan kustantamoiden kevätpressiin 25.1. Uudenmaankadulle!

Olet lämpimästi tervetullut kuulemaan Otavan kustantamoiden kevään uutuuskirjoista kevätpressiimme. Tilaisuus järjestetään torstaina 25.1.2024 klo 14.00 Otavan tiloissa (Uudenmaankatu 10, 1. krs.).

Lue lisää

21.12.2023

Talven pimeys ja kylmyys luovat täydellisen tunnelman Otavan uusien käännösjännärien lukemiseen

Otavan talven käännösdekkarien hurjat ja viihdyttävät juonenkäänteet ja kiinnostavat hahmot sopivat erinomaiseti pitkiin, pimeisiin ja kylmiin talvi-iltoihin. Ota kuppi lämmintä juomaa, kääriydy vilttiin ja astu rikosmysteerien koukuttaviin maailmoihin!

Lue lisää

21.12.2023

Eeva Loukon Pakene ennen aamua tulvii ihmissuhdesotkuja, yllättäviä käänteitä ja piinaavaa jännitystä

Pakene ennen aamua on Ronja Vaara -sarjan kolmas romaani. Sarja on kerännyt ylistystä niin lukijoilta kuin kriitikoiltakin, ja sitä on käännetty tähän mennessä neljälle eri kielelle.

Lue lisää

20.12.2023

Valehtelevat viettelijät -sarjan luojan lastenkirja kertoo Pihlasta, joka on huolissaan vähän kaikesta

Pihla piirtää parhaan ystävän on todenmakuinen, hauska lastenromaani siitä, kuinka uskaltaa luopua ystävistä, joiden seurassa on paha olla, ja löytää ystäviä, joiden seura tekee hyvää.

Lue lisää

20.12.2023

Niina Laitisen uudessa neulekirjassa matkataan Suomen luonnossa

Suomessa villasukkia pidetään kaikkina vuodenaikoina ja niitä myös neulotaan ympäri vuoden. Kutimet kulkevat matkassa mukana ja viihdyttävät niin kotona, kylässä kuin tienkin päällä.

Lue lisää

19.12.2023

Kani joka tahtoi nukahtaa -menestyskirjailijalta aikuisille suunnattu hyvinvointiopas

Muuta ajatteluasi, saavuta tavoitteesi on maailmankuulun ruotsalaisvalmentajan Carl-Johan Forssén Ehrlin käytännönläheinen hyvinvointikirja, joka kannustaa saavuttamaan omat tavoitteet.

Lue lisää

12.12.2023

Pinja ”Pinkku Pinsku” Sanaksenahon trillerimäinen nuortenromaani kertoo somevaikuttajasta, jonka kulissit murtuvat

Aurora syntyi supersuosittuna vaikuttajana tunnetun Pinja Sanaksenahon ja kirjailija Sari Luhtasen yhteistyönä.

Lue lisää

12.12.2023

MUISTUTUS: Otava-perheen hyvinvointipressi tänään klo 13!

Mitä on tunnerohkeus ja millaista voimaa isoäideissä piilee? Voiko lastenkutsut järjestää ilman sokeria ja mitä koirista haaveilevan on hyvä tietää ennen oman lemmikin hankintaa? Kevään hyvinvointikirjoissa huomataan tavallisen hyvä arki, laitetaan koti järjestykseen ilman suursiivoustuskaa ja vapaudutaan kahlitsevista rooliodotuksista sekä takaiskujen taakoista. Onneen ei ole oikotietä, mutta pienet askeleet oikeaan suuntaan tuovat sen lähemmäksi. Tule mukaan Zoom-pressiimme!

Lue lisää

12.12.2023

Viihdyttävää luettavaa uuden vuoden alkuun

Otava ja Karisto aloittavat kirjakevään vahvalla viihdekattauksella, jossa on sekä uusia sarjalanseerauksia että jo tutuksi tulleita tekijöitä. Hyvää lukuvuotta 2024!

Lue lisää

04.12.2023

Anna-Leena Härkönen käy Kissapsykoosi-kokoelmassa läpi äitiysväkivaltaa, ravintolakäyttäytymistä, väärin lohduttamista ja 26 muuta nykyaikamme ilmiötä

Anna-Leena Härkönen kirjoittaa sumeilematta kaikesta, mistä hän on ärtynyt, huvittunut tai huolestunut. Kissapsykoosiin on koottu 29 jäljittelemättömän tarkkanäköistä kolumnia nykyajastamme.

Lue lisää

04.12.2023

Niko Hallikaiselle Kalevi Jäntin palkinto romaanista Suuri Märkä Salaisuus

Niko Hallikaisen toinen romaani Suuri märkä salaisuus on voittanut Kalevi Jäntin palkinnon. Palkinnon arvo on 20 000 euroa.

Lue lisää

01.12.2023

TERVETULOA Otava-perheen hyvinvointipressiin ti 12.12. klo 13!

Mitä on tunnerohkeus ja millaista voimaa isoäideissä piilee? Voiko lastenkutsut järjestää ilman sokeria ja mitä koirista haaveilevan on hyvä tietää ennen oman lemmikin hankintaa? Kevään hyvinvointikirjoissa huomataan tavallisen hyvä arki, laitetaan koti järjestykseen ilman suursiivoustuskaa ja vapaudutaan kahlitsevista rooliodotuksista sekä takaiskujen taakoista. Onneen ei ole oikotietä, mutta pienet askeleet oikeaan suuntaan tuovat sen lähemmäksi. Tule mukaan Zoom-pressiimme!

Lue lisää

29.11.2023

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto Magdalena Haille

Voittajateos Sarvijumala on nuorille suunnattua hyytävää kauhua teinipojasta, jonka elämä muuttuu auto-onnettomuuden myötä. Sarvijumala äänestettiin myös yleisön suosikiksi. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle, ja se on arvoltaan 30 000 euroa.

Lue lisää

29.11.2023

Tarja Halonen ja Pekka Sauri keskustelevat sivistyksestä Kansanvalistusseuran kalenterin julkistamistilaisuudessa. Tervetuloa!

Median edustajat ovat tervetulleita Kansanvalistusseuran kalenterin julkistamistilaisuuteen, jossa arvovaltaisina puhujavieraina kuullaan muun muassa presidentti Tarja Halosta ja Kvs-säätiön hallituksen puheenjohtaja Pekka Sauria. Kalenterilla juhlitaan 150 vuotta täyttävää Kvs-säätiötä.

Lue lisää

27.11.2023

Koululaisten Tähtipöllö-lukukilpailussa jo yli 10 miljoonaa luettua sivua

Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Otava Oppimisen palveluiden lukukilpailu käynnistyi syyskuun lopussa. Mukana on yli 400 koulua ympäri Suomen. Tähtipöllö-kilpailun tavoitteena on innostaa koululuokkia lukemaan enemmän.

Lue lisää

26.11.2023

Magdalena Hain Sarvijumalalle Topelius-kirjallisuuspalkintoehdokkuus

Topelius-palkinto myönnetään korkeatasoiselle nuortenkirjalle ja sen jakaa Suomen lasten- ja nuortenkirjailijat ry.

Lue lisää

24.11.2023

Perttu Pölösen uutuuskirja paljastaa sosiaalisen median kätketyt manipulointimekanismit

Superälyköksi sanottu Perttu Pölönen on keksinyt Sävelkellon, opiskellut tulevaisuuden megatrendejä Piilaaksossa ja nimetty 35 lupaavimman eurooppalaisen innovaattorin listalle. Uutuuskirjassaan "Saisinko huomiosi? Kirja, joka jokaisen somenkäyttäjän pitäisi lukea" Pölönen paljastaa sosiaalisen median kätketyt manipulointimekanismit.

Lue lisää

23.11.2023

Suosikkitoimittajan vetävä tietokirja pohtii Pohjolan luonnosta miltei kokonaan hävinneen naalin kohtaloa

Kimmo Ohtosen Tunturikettu on koskettavan kaunis ja toiveikas kuvaus pienestä nisäkkäästä ja Suomen luonnon monimuotoisuudesta. Naali miltei hävitettiin Pohjolasta viime vuosisadan alussa turkismetsästyksen takia. Minkälainen eläin on tämä yksi maailman parhaiten kylmää sietävistä nisäkkäistä? Miten laji voidaan pelastaa sukupuuton partaalta? Onko mahdollista yrittää palauttaa luontoon jo kerran kadonnut laji?

Lue lisää

22.11.2023

Puuhan katalogi ensi kevään uutuuksista on julkaistu

Lue lisää

15.11.2023

Supersuositut somevaikuttajat Ella ja Helmi julkaisevat Meidän kokkikirja -reseptikirjan

Youtubesta tuttu kaksikko on koonnut värikkääseen teokseen omat suosikkireseptinsä. Lisäksi tilaa on lukijoiden omille resepteille ja muistiinpanoille.

Lue lisää

14.11.2023

Richard Osmanin miljoonittain myyneen hyvänmielen dekkarisarjan neljäs osa Viimeinen pirulainen julkaistaan suomennettuna maaliskuussa

Viimeinen pirulainen on neljäs osa ennätyksiä rikkoneessa, miljoonittain myyneessä Torstain murhakerho -sarjassa. Teos hurmaa Richard Osmanin taattuun tyyliin. Antti Saarilahden suomennos kirjasta ilmestyy marraskuun lopussa.

Lue lisää

14.11.2023

Kierot mielet on tieto-Finlandia –ehdokkaan koukuttava true crime –uutuus

Suosittu tietotubettaja Ville Mäkipelto tekee uuden aluevaltauksen, kun hänen ensimmäinen true crime –kirjansa Kierot mielet julkaistaan joulukuun alussa.

Lue lisää

13.11.2023

Romantasia on kirja-alan suurin ilmiö juuri nyt

Ranskan eturivin fantasiakirjailija Victor Dixen saapuu Suomeen 4.12.2023. Hänen Vampyria-trilogiansa ensimmäinen osa, Pimeyden Hovi julkaistaan samaan aikaan. Sarja on romantasia-ilmiön puhdasverinen edustaja, jossa tiheätempoinen juoni, syvälle upottava miljöö ja kostonhimoiset henkilöhahmot koukuttavat lukijan.

Lue lisää

08.11.2023

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkuudet Magdalena Hain Sarvijumala- ja Meri ja Aleksi Korpelan Peloton Peltohiiri – Lumilabyrintti -teoksille

Palkinnon valitsee tänä vuonna muusikko ja taiteilija Herra Ylppö. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto on Suomen Kirjasäätiön jakama tunnustus ansiokkaalle suomalaiselle lasten- tai nuortenkirjalle. Finlandia-voittajat selviävät keskiviikkona 29.11.2023.

Lue lisää

07.11.2023

Raamatun muutoksista kertova teos Sensuroitu on tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas

Miten pyhinä pidettyjä tekstejä on historian saatossa muokkailtu? Miten käsitykset jumalista ja ihmisyydestä ovat ajan saatossa muuttuneet? Kuka saa päättää, mikä teksti on pyhä ja mitä siinä lukee? Ville Mäkipellon ja Paavo Huotarin teos Sensuroitu romuttaa käsityksemme Raamatun muuttumattomuudesta. Teos on vuoden 2023 tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas.

Lue lisää

07.11.2023

Nyt se on täällä! Otavan kaikkien kustantamobrändien kustannusohjelmat julkaistaan ensimmäistä kertaa yksissä kansissa

Otava-konserni julkaisee keväällä 2024 yli 170 uutuuskirjaa. Tänään julkaistava Kevään tähdet -kirjakatalogi kokoaa ensimmäistä kertaa yksiin kansiin konsernin seitsemän kustantamobrändin eli Otavan, Kariston, Atenan, Liken, Nemon, Moreenin ja F-kustannuksen kirjauutuudet. Katalogiin pääsee tutustumaan alla olevasta linkistä.

Lue lisää

20.10.2023

Siri Kolu ja Linda Bondestam Astrid Lindgren Memorial Award -palkintoehdokkaina!

Astrid Lindgren Memorial Award on arvostettu kansainvälinen lasten- ja nuortenkirjapalkinto. Vuodesta 2002 alkaen palkinto on jaettu vuosittain kirjailijalle, kuvittajalle tai muulle lasten- ja nuortenkirjallisuuden asemaa ja lukemista edistävälle taholle.

Lue lisää

17.10.2023

Martti Ahtisaaren elämäkerta avaa rauhannobelistin ajatuksia ja arvoja

Otava tuo markkinoille uuden painoksen Martti Ahtisaaren elämäkerrasta. Katri Merikallion ja Tapani Ruokasen kirjoittama "Matkalla: Martti Ahtisaaren tarina" kertoo Ahtisaaren vaikuttavan kasvutarinan evakkopojasta presidentiksi, rauhannobelistiksi ja yhdeksi aikamme suurmiehistä.

Lue lisää

13.10.2023

Loppusyksyllä huima tarjonta käännettyjä dekkareita jännityksennälkäisille

Virittäydy loppusyksyn tunnelmaan lämpöisten vilttien, palavien kynttilöiden ja koukuttavien ulkomaisten jännityskirjojen parissa!

Lue lisää

09.10.2023

Laura Ruohosen ja Linda Bondestamin Konkkaronkka on huikein reikäkirja sitten Kuinkas sitten kävikään -klassikon!

Kummallinen konkkaronkka päätyy riimitellylle riemulomalle. Kuinkas sitten käykään, kun sivuilla olevista rei'istä putkahdetaan ihmeellisestä maisemasta toiseen?

Lue lisää

06.10.2023

Camilla Läckbergin ja Henrik Fexeuksen henkeäsalpaavan Mentalisti-trilogian päätösosa Kangastus julkaistaan suomeksi

Läckbergin ja Fexeuksen saumattoman yhteistyön hedelmänä syntynyt jännitystrilogia saa räjähtävän päätöksensä. Kangastus-romaani julkaistiin Ruotsissa elokuussa ja se hyppäsi välittömästi myyntilistojen ykköspaikalle. Lokakuun lopussa Kangastusta voi lukea myös suomeksi.

Lue lisää

05.10.2023

Aino Huilajan Paluumatkalla kuvaa suuren irtioton jälkeistä arkea

Arki on arkea. Pakettiautossakin. Paluumatkalla -uutuuskirja kuvaa Aino Huilajan elämää suuren irtioton jälkeen. Kuinka sujuu talvi pienessä erämökissä lapsuuden maisemissa Lapissa? Ja mitä kävi työelämästä irtautumiselle?

Lue lisää

04.10.2023

Lämpöä ja väriä uusissa neulekirjoissa

Lämmittävät neuleet houkuttelevat säiden kylmetessä. Kiskaise päälle hurmaava kirjoneule, kääriydy villatakkiin tai anna lahjaksi lämpöä läheisillesi. Aiempienkaan projektien langantähteet eivät jää nurkkiin pyörimään, kun luot niistä uusia uniikkeja luomuksia kekseliäillä jämälankaohjeilla. Tulisipa jo talvi!

Lue lisää

03.10.2023

Killers of the Flower Moon -uutuuskirja on järisyttävä tosielämän rikosdraama osage-heimon jäsenten silmittömästä surmaamisesta

Toimittaja David Grannin uutuusteos kuvaa yhtä Amerikan synkimmistä rikosvyyhdeistä, osage-intiaaniheimoon kohdistuneesta, öljyrahan motivoimasta surma-aallosta. Samalla se kuvaa FBI:n syntyä. Kirjaan perustuva, Martin Scorsesen ohjaama ja Leonardo DiCaprion ja Robert De Niron tähdittämä elokuva saa ensi-iltansa samoihin aikoihin kirjan ilmestymisen kanssa.

Lue lisää

28.09.2023

Syksyllä ratkotaan mysteerejä ja murhia Otavan käännettyjen jännärien parissa

Syksyn hämärät illat luovat täydelliset olosuhteet kansainvälisten huippujännärien lukemiseen!

Lue lisää

26.09.2023

Toisinaan valo hiipuu on mustalla huumorilla maustettu romaani nuoresta väliinputoajasta

Mistä tietää kuka on ja mitä rakastaa? Emma Sofianna Söderholmin nuortenromaani käsittelee sitä, millaista elämä voi terapian päättymisen jälkeen olla.

Lue lisää

26.09.2023

Laatuviihdettä hankien kimaltelua odotellessa

Puuterihangista haaveilu ja joulutunnelman virittely alkaa syyssään synketessä. Toisilla aiemmin, toisilla myöhemmin. Tunnelmaan on helppo virittäytyä talvisilla hyvän mielen tarinoilla.

Lue lisää

25.09.2023

Tähtipöllö-lukukilpailu kannustaa alakouluisia lukemaan rahapalkinnon vauhdittamana

Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otava Oppimisen palvelut käynnistää alakoululaisille lukukilpailun, jossa koululuokat kilpaileva toisten luokkien kanssa luettujen sivujen määrästä. Eniten lukeneille luokille on luvassa rahapalkinto.

Lue lisää

25.09.2023

Helena Juntusen ja Petri Tammisen Joskus liikaa, aina liian vähän on lumoava ja omaperäinen muistelmateos oopperamaailman huipulta

Häpeilemätön diiva, kotona viihtyvä kosmopoliitti, uraäiti, entinen juoppo. Maailman estradit valloittanut sopraano Helena Juntunen raottaa verhoa oopperatalojen takahuoneisiin.

Lue lisää

25.09.2023

Jos avaruudesta löytyy elämää, mitä käy maailmankatsomuksellemme?

Galakseihin kurkottava tietokirja pohtii isoja kysymyksiä: Mikä vaikutus ihmisen itseymmärrykselle olisi sillä, että emme olisikaan yksin kosmoksessa? Millaisia eettisiä kysymyksiä Maan ulkopuoliseen todellisuuteen liittyy? Keille avaruus kuuluu?

Lue lisää

22.09.2023

Uutuuskirja pureutuu Venäjän ortodoksisen kirkon ja sen johtajan, patriarkka Kirillin, rooliin Ukrainan vastaisessa hyökkäyssodassa

Yksityiskoneella kymmenien palvelijoiden ja turvamiesten kanssa liikkuva patriarkka Kirill edellyttää niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin samankaltaista kohtelua kuin valtionpäämiehet. Uutuuskirja tarkastelee, millainen on patriarkka Kirillin johtaman Venäjän ortodoksisen kirkon suhde Putinin hallintoon. Entä millainen rooli uskonnolla on Venäjän hyökkäyssodassa?

Lue lisää

20.09.2023

Voiko lukeminen olla supervaarallista, pohtii Veera Salmen uutuusseikkailu Aina Ponoi

Aina Ponoi on lumoava fantasiaromaani Oboista, joka päätyy ällistyttävään maailmaan etsimään kadonnutta siskoaan. Kirja on itsenäinen jatko-osa lukijat vuonna 2022 hurmanneelle Oboin kirjalle.

Lue lisää

19.09.2023

Sakari Kuosmasen hulvaton ja kirpeän koskettava elämäkerta lumoaa hurjilla tarinoillaan

”Olen Sakari Kuosmanen, ja nyt kerron sen, mitä värikkäistä reissuistani muistan. Ja jos sopii, kerron tarinani niin kuin sen itse muistan.”

Lue lisää

18.09.2023

Ruotsalaisen Marianne Cedervallin juuri suomeksi käännetty hyvän mielen ja tumman huumorin sävyttämä uutuusdekkari Gotlannin idyllisistä maisemista on täydellinen kirja syksyyn.

Mulvaldsin murhat -sarja jatkuu Haudataan menneet -romaanilla! Marraskuu on saapunut gotlantilaiseen Mullvaldsin pitäjään, missä valmistellaan syksyn kohokohtaa, tryffelifestivaalia. Eläkepäiviään viettävä Anki osallistuu ystävineen tryffelisafarille, jonka lopuksi nautitaan kuuden ruokalajin illallinen pitäjän ravintolassa. Mutta ihanan aterian päätteeksi yksi vieraista kaatuu kuolleena maahan. Paikallinen ex-poliisi Tryggve on vakuuttunut siitä, ettei kuolema ollut luonnollinen. Niinpä Anki ja Tryggve joutuvat jälleen keskelle murhamysteeriä, eikä värikkäiden lehtien kirjoma syksy pääty ilman lisäuhreja tai kyyneleitä. Haudataan menneet on arvostelu ja käsittelyvapaa 28.9.2023. Teoksen on kääntänyt suomeksi Riie Heikkilä ja romaani ilmestyy myös e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukija on Eija Ahvo. PDF-vedokset, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt ilmo.muuronen@otava.fi

Lue lisää

14.09.2023

Maailman ällistyttävin ennätyskirja Guinness World Records tulee taas! Uutuuskirjan teemana on sininen planeetta

Uudessa Guinnessin ennätyskirjassa on mukana yli 2600 ihmeellistä ennätystä kaikkialta maailmasta. Ennätykset valikoitiin yli 30 tuhannen ennätysyrityksen joukosta. Guinness World Records 2024 -kirjan ennätysten suomalaisvahvuuksina mukana ovat tubettaja Pekka Luodeslampi ja rap-artisti Signmark.

Lue lisää

13.09.2023

Miltä tuntuisi lukea jonkun toisen päiväkirjaa? Supersuosittu Nelli Orell avaa omaa arkeaan uudessa päiväkirjateoksessa

Nellin päiväkirja on Nelli Orellin aito päiväkirja vuoden 2022 lokakuusta maaliskuun 2023 loppuun. Suosikkitubettajan käsin kirjoittama ja kuvittama kirja vie kulissientakaiseen elämään. Samaan aikaan julkaistaan myös itse täytettävä Mun päiväkirja, joka sisältää tyhjien kirjoitussivujen lisäksi myös kirjoitustehtäviä.

Lue lisää

13.09.2023

Toiveikkaat uudenvuodelupaukset kohtaavat todellisuuden Lucy Diamondin uutuusromaanissa

Lucy Diamond: Uudenvuodenlupaus Ilmestyy 29.9. ”Ensi vuodesta tulee kaikkien aikojen paras!” julistavat kolmekymppiset Gemma, Caitlin ja Saffron. He ovat juuri ystävystyneet uudenvuodenjuhlissa, joihin Gemman mies on hövelisti kutsunut sekalaisen joukon ystäviä. Laatuviihteen ykkösnimen, Lucy Diamondin, romaanissa suuret haaveet törmäävät kuitenkin yllättävään todellisuuteen. Vuoden vaihtuessa uusilla ystävyksillä on edessä rajuja muutoksia.

Lue lisää

13.09.2023

Kimeerit on palkitun fantasiakirjailijan arvoituksellinen romaani erityislaatuisesta nuoresta

Helena Wariksen uutuuskirja on kiehtova paranormaali nuortenromaani Norasta, joka kantaa salaisuutta dna:ssaan.

Lue lisää

12.09.2023

KUTSU: Tervetuloa Nuori Ben Zyskowicz –kirjan julkistamistilaisuuteen 2.10.

Professori Vesa Vareksen tarkkanäköinen kertomus nuoren Ben Zyskowiczin dramaattisesta ja värikkäästä tiestä kasvaa sisäpoliittisen suomettumisen vakuuttavaksi kuvaukseksi. Tervetuloa “Nuori Ben Zyskowicz” -kirjan julkistamistilaisuuteen ma 2.10. klo 14.

Lue lisää

07.09.2023

Kariston kaunokirjallisuuden kustantaminen vahvistuu: Silka Raatikainen kustannuspäälliköksi, Tiina Nevametsä kustannustoimittajaksi

FM Silka Raatikainen on nimitetty Kariston kaunokirjallisuudesta vastaavaksi kustannuspäälliköksi 1.10.2023 alkaen. Hän on työskennellyt Kustannusosakeyhtiö Otavassa vuodesta 2009 alkaen, viimeiset yli kymmenen vuotta kustannustoimittajana kaunokirjallisuuden osastolla. HuK Tiina Nevametsä on nimitetty Kariston ja Otavan kaunokirjallisuuden kustannustoimittajaksi 1.11.2023 alkaen. Tiina on työskennellyt kirja-alalla liki 20 vuotta ja toiminut kustannustoimittajana Likessä, Bazar…

Lue lisää

07.09.2023

KUTSU: Tervetuloa Björn Wahlroosin muistelmien julkistamistilaisuuteen 28.9.

Median edustajat ovat tervetulleita Björn Wahlroosin teoksen “Sateentekijät. Eräänlaiset päiväkirjat 1992−2001” julkistamistilaisuuteen Otavaan torstaina 28.9.

Lue lisää

06.09.2023

Professorin uutuuskirja piirtää tarkan kuvan nuoren Mauno Koiviston hurman vuosista 1960–1970

Professori Tapio Bergholmin uutuuskirja “Kova Koivisto – Pankista pääministeriksi 1960–1970” kuvaa karismaattisen johtajan taivalta pääministeriksi.

Lue lisää

05.09.2023

Menestystrilleri Kotiapulaisen kirjoittajan Freida McFaddenin uutuusromaanin suomennos julkaistaan syyskuussa

Yhdysvaltalaisen Freida McFaddenin ensimmäinen suomennettu teos Kotiapulainen oli todellinen bestseller, joka hurmasi dekkarifanit myös Suomessa. McFaddenin uusin piinaavan jännittävä trilleri Eristysvanki vangitsee lukijansa Kotiapulaisen tavoin kirjan alusta loppuun saakka. Uutuusjännäri ilmestyy suomennettuna 14.9.2023.

Lue lisää

05.09.2023

Kuka mä oon, ja mikä musta voi tulla? Jani Kiiskilän Huppu seiskalla aloittaa yläkoululaisten elämästä samaistuttavasti kertovan sarjan

Isoja ajatuksia, tunteita ja huumoria – yläkoululaisen elämästä kertova romaanitrilogia käsittelee lapsuuden loppua, ensimmäisiä kertoja ja oman paikan etsimistä. Huppu seiskalla -kirjan rinnalla ilmestyy myös Ihan hupusta – ajatuksia lukemisesta ja kirjoittamisesta -kirjoitusopas, jossa Mikael Gabriel, Evelina, Mona Bling ja muut nuorten suosikit kertovat suhteestaan teksteihin Laura Frimanin podcast-haastatteluissa.

Lue lisää

04.09.2023

Norjan dekkarikuninkaan uuden jännitysromaanin suomennos julkaistaan syyskuussa

Pahaenteisen koukuttava jännäri vie lukijan Hitran-saarelle Norjaan, keskelle pelottavaa rikosten ketjua. Samuel Bjørkin kansainvälisen suursuosion saavuttaneen Mia & Munch -jännityssarjan uusin osa ilmestyy suomennettuna Otavalta syyskuussa.

Lue lisää

31.08.2023

Politiikan toimittajan uutuuskirja on häkellyttävä tositarina amerikansuomalaisesta kommunistijohtaja Gus Hallista

Tuomas Savonen valottaa uutuuskirjassaan “Moskovan mies vakoilun verkossa” amerikansuomalaisen Gus Hallin häkellyttävää matkaa terästyöläisten lakkojohtajaksi, Yhdysvaltain kommunistisen puolueen pääsihteeriksi, moninkertaiseksi presidenttiehdokkaaksi – ja lähipiiriin soluttautuneen myyrän pettämäksi FBI:n tiedusteluoperaation kohteeksi.

Lue lisää

30.08.2023

Mihail Zygarin Sota ja rangaistus on hätkähdyttävä tietokirja Ukrainan sodasta ja sen syistä

Mihail Zygarin Sota ja rangaistus on vuoden tärkein kirja Ukrainan sodasta. Palkitun toimittajan teos on tarkkanäköinen kuvaus uuden Ukrainan synnystä ja Putinin brutaalista pyrkimyksestä tuhota sen itsenäisyys.

Lue lisää

29.08.2023

Mitä tehdä, jos kriisi muuttuu katastrofiksi?

Asiantunteva opas varustaa lukijan tuhoisan onnettomuuden pitkäaikaisia seurauksia varten ja opastaa tulemaan toimeen, vaikka yhteiskunnan tukiverkko menisi rikki.

Lue lisää

28.08.2023

Alina Tomnikovin esikoisromaani kuvaa oman äänen ja itsensä kadottamista

Käännä hirviö kylkiasentoon kertoo Helenasta, joka eräänä päivänä huomaa kadottaneensa itsensä kuin avaimet. Miksi näin tapahtui, ja kuinka löytää itsensä uudelleen?

Lue lisää

28.08.2023

Annikin sota ja rauha on koskettava tositarina Lapin sodan aikaisesta, vaietusta rakkaudesta

Kun Lapin sota yllättäen syttyi syksyllä 1944, sadat suomalaisnaiset lähtivät vetäytyvien saksalaisten mukaan. Yksi syistä oli rakkaus. Annikin sota ja rauha –uutuuskirja on koskettava tositarina nuoren lappilaisnaisen elämänvalinnoista toisen maailmansodan loppuvaiheessa.

Lue lisää

24.08.2023

Jännitystä syksyn pimeneviin iltoihin Otavan käännetyistä dekkareista

Syksyn lakastuva maisema ja lyhenevät päivät luovat täydellisen tunnelman upottautua Otavan ulkomaisten dekkarien koukuttaviin mysteereihin. Otavan jännärisyksy tarjoilee laadukasta ja monipuolista käännöskirjallisuutta hyytävien lukuelämysten ystäville!

Lue lisää

24.08.2023

Virallinen tiedote: Alivaltiosihteerin uutuuskirja on hulvaton pakkaus aiemmin julkaisemattomia sketsejä

Alivaltiosihteeri: Paluu virallisuuteen on Simo Frangénin, Pasi Heikuran ja Jyrki Liikan uutuuskirja, johon tekijät ovat rakkaudella poimineet valikoiman aiemmin julkaisemattomia Alivaltiosihteerin virallisen ohjelman laadukkaimpia hedelmiä. Mukana myös tuoreita päärynöitä ja palindromeja!

Lue lisää