29.03.2023

Otavan kesän ja syksyn kustannusohjelma on julkaistu

Otava on julkaissut loppuvuoden 2023 kustannusohjelmansa. Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan kesän ja syksyn koko kirjavalikoimaan.

Lue lisää

28.03.2023

Niko Hallikaisen Suuri Märkä Salaisuus on romaani epäonnesta – ”Koen poikkeukselliseksi sen, että jono hautaan edelläni on näin olematon”

Hallikaisen toinen romaani sijoittuu laman jälkeiseen Itä-Helsinkiin vuosina 1996–2005 ja kuvaa luokkayhteiskunnan vaikutusta lapsen ja nuoren psyykkiseen, seksuaaliseen ja henkiseen kehitykseen. Kihisevä kasvukertomus tempaa lukijan tv-ruudun kajoon ja itähelsinkiläisen peruskoulun käytäville.

Lue lisää

23.03.2023

Katja Ketun odotettu uutuusromaani ilmestyy syyskuussa 2023

Erään kissan tutkimuksia julkaistaan 27.9.2023. Romaani kieppuu aikojen lävitse ja antautuu villille luonnolle ja perillistä ikävöivän veren kutsulle.

Lue lisää

21.03.2023

Anu Patrakan Arvoton vie Portugalin pimeille kujille – uuden dekkarisarjan tapahtumat pohjaavat todellisiin rikoksiin

Arvoton kertoo ”kahden kerroksen” maahanmuuttajista. – Viime vuosina Portugalissa on tullut toistuvasti ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaista syntyperää olevia ihmisiä on pidetty käytännössä orjina tai heitä on muutoin riistetty. Työnvälittäjät ovat useimmiten itsekin ulkomaalaisia, ja kun kaksi näin eriarvoisessa asemassa olevaa ihmistä kohtaa, se johtaa helposti konfliktiin, Patrakka sanoo.

Lue lisää

21.03.2023

Kaikki mitä olet halunnut tietää jääkiekkoilusta – ja elämästä

Millainen on hyvä valmentaja? Miten kootaan voittava joukkue? Mistä mielen valmentamisessa on kyse? Mikä jääkiekkoilussa on kaikkein tärkeintä?

Lue lisää

20.03.2023

Perinteitä, skandaaleja ja riemua: 100. promootion kunniaksi julkaistava tietokirja kokoaa ainutlaatuisen akateemisen perinteen historian yksiin kansiin

Tiesitkö, että Suomessa on järjestetty promootioita jo 1600-luvulta asti katkeamattomana perinteenä? Tai että Suomi on yksi ainoita maita maailmassa, jossa promovoidaan myös maistereita? Tero Halosen kirjoittama "Promootio – Elävän yliopistoperinteen historiaa" on runsaasti kuvitettu historiateos eurooppalaisesta promootioperinteestä ja Helsingin yliopiston promootioista. Sen julkaisu on osa Helsingin yliopiston 100. promootion kunniaksi vietettävää riemuvuotta.

Lue lisää

19.03.2023

Pekka Juntin Villikoira-romaanille Lappi-palkinto

Pekka Juntin esikoisromaani Villikoira (Otava, 2022) on voittanut Lappi-kirjallisuuspalkinnon. Romaani vie pohjoisen unohtuneisiin kyliin ja maalaa jykevää fiktiota todellisesta historiasta, jossa pohjoinen luonto uhrattiin kehitykselle. Lappi-palkinnon arvo on 3 000 euroa.

Lue lisää

17.03.2023

Professori Jouko Rikkisen uutuus on kaikkien aikojen ensimmäinen kenttäopas, joka esittelee Suomen uhanalaiset kasvit

Joka neljäs kasvilaji on Suomessa uhanalainen. Professori Jouko Rikkisen helppokäyttöinen opaskirja “Uhanalaiset kasvit Suomen luonnossa” kokoaa ensimmäistä kertaa yksiin kansiin uhanalaiset ja silmälläpidettävät siemenkasvit ja sanikkaiset. Vain kasvien tunteminen mahdollistaa niiden suojelun.

Lue lisää

17.03.2023

Kate Mortonin uutuusromaanissa perhesalaisuudet avautuvat Australian lämmössä

Takaisin kotiin on romaani suvusta ja tarinoiden kertomisesta, salaisuuksista ja valheista sekä totuuden parantavasta voimasta. Kauan odotettu teos on Kate Mortonia luomisvoimaisimmillaan.

Lue lisää

16.03.2023

Ilkkalan sukusaagan ja itsenäisen naisen elämäntarinan sykähdyttävä päätösosa

Johanna Valkaman historialliset teokset vievät aikamatkalle yli neljänsadan vuoden taakse.

Lue lisää

14.03.2023

Uusi valokuvakirja esittelee Jörn Donnerin aiemmin julkaisemattomia valokuvia ja paljastaa hänen mestarilliset valokuvaustaitonsa

Uusi valokuvateos "Jörn Donner – Matkalla – På resa – Travelling 1951–1968" (tekijät Tuula Kousa, Anders Carpelan ja Hannamari Shakya) syventää käsitystä monilahjakkaasta Jörn Donnerista. Kauan kadoksissa olleet valokuvat osoittavat, että suuren yleisön tuntema kulttuuripersoona oli myös mestarillinen valokuvaaja.

Lue lisää

09.03.2023

Huippusuositun Alex Schulmanin Kiirehdi rakkain kertoo hänen suomalaisesta isästään

Suomenruotsalainen Allan Schulman muutti sodan jälkeen Ruotsiin, jossa hänestä tuli tunnettu tv-tuottaja. Kiirehdi rakkain on riipaiseva teos Alex Schulmanin suhteesta isäänsä.

Lue lisää

09.03.2023

Tiina Martikaisen Ruuti kuvaa uskottavasti nykyaikaista rikostutkintaa – romaani vie lukijan eläinten salakuljetuksen pimeään maailmaan

Uudessa dekkarisarjan avauksessa kunnianhimoinen rikosylikonstaapeli ratkoo rikoksia pettämättömän työparinsa, saksanpaimenkoira Ruutin kanssa. Tiina Martikainen on opiskellut yhdeksän vuoden ajan kouluttajan avustuksella, millaista on poliisikoiran käyttö rikostutkinnassa.

Lue lisää

03.03.2023

Vappu Pimiän uusi ruokakirja pursuaa ihania reseptejä arkeen ja juhlaan

Vappu joka päivä tarjoaa yli sata reseptiä, jotka vaihtelevat vaikeusasteeltaan arjen mutkattomasta nakkistroganoffista viikonlopun hurmiollisiin herkkuihin. Painetun kirjan lisäksi teoksesta julkaistaan täysin uudenlainen äänikirja, jossa Vappu Pimiä lukee osan resepteistä ja innostaa kotikokkeja laittamaan padat porisemaan ja kastikkeet kuplimaan!

Lue lisää

02.03.2023

Kiira Korven Hyppää vaan! -runokirja opastaa oman voiman äärelle

Kiira Korven tarinallinen runokirja kertoo kivusta, hämmennyksestä, tasapainon löytämisestä ja lopulta elämän juhlistamisesta. Teos ilmestyy 9.3.

Lue lisää

28.02.2023

Kasvitantraa, perhesalaisuuksia ja huumoria versova romaani kasviholistista elämänsä ryteikössä

Katariina Vuori: Juurikasvua Ilmestyy 28.3. Kasvun paikka -romaanissa tutustuimme perheenäiti Silviaan, jonka vaarattomalta vaikuttava viherkasviharrastus rönsyili hallitsemattomasti ja villiinnytti myös parisuhteen kasvupaikat. Nyt vakavasta huonekasviaddiktiosta toipuva Silvia on uuden edessä: avioliitto kuihtuu olemattomiin ja työpaikka rautakaupan viherosastolla on vaarassa joutua leikkuriin. Juurettomuuden tunnetta lisäävät sekavat tunteet rakasta Risto-työtoveria kohtaan. Kun…

Lue lisää

24.02.2023

“Olen ollut mustasukkainen miehestäni vasta hänen kuoltuaan.” J&B – Kohtauksia eräänlaisesta avioliitosta on syvältä luotaava kurkistus Jörn Donnerin ja Bitte Westerlundin avioliittoon

Mitä kaikkea koko Suomen tunteman kirjailijan ja kulttuurin moniottelijan Jörn Donnerin elämästä paljastuu, kun hänen leskensä käy läpi miehensä jäämistöä?

Lue lisää

23.02.2023

Törkeän hauska ja levottomuutta herättävä viihderomaani kokeneelta journalistilta

35 on ikä, jolloin pitäisi käyttäytyä kuin aikuiset, mutta Aavasta se tuntuu mahdottomalta. Nainen, 35 on romaani naisesta, joka rakastaa liikaa juustohampurilaisia ja sanoo työhaastatteluissa, mitä ajattelee.

Lue lisää

23.02.2023

Finlandia-palkitun kirjailijan Rumuuspäiväkirja käsittelee ulkonäkökeskeistä yhteiskuntaa nuoren näkökulmasta

Kirjailija Mari Kujanpää on havainnut, että ulkonäöllä on valtavan suuri merkitys niin ihmissuhteiden solmimisessa kuin esimerkiksi poliitikkojen ja taiteilijoiden uskottavuudelle. Rumuuspäiväkirja pohtii, minkälaista tällaisessa yhteiskunnassa on kasvaa nuorena, joka tuntee itsensä rumaksi.

Lue lisää

22.02.2023

Venäjällä hävitettäväksi määrätty kirja ilmestyy nyt suomeksi – Oksana Vasjakinan Haava on omakohtainen kuvaus homoseksuaalisuuden heräämisestä

Haava on venäläiseksi nykyromaaniksi shokeeraavan avoin, autofiktiivinen kertomus nuoren homoseksuaalin naisen matkasta Venäjän halki, äidin tuhkat kainalossaan.

Lue lisää

16.02.2023

Tilda Laaksosen Jäljillä 2 -uutuuskirja tuo päivänvaloon seitsemän arvoituksellista, eurooppalaista rikosmysteeriä

Tilda Laaksonen lukeutuu Suomen suosituimpiin podcast-juontajiin. Jäljillä 2 –uutuuskirjassaan hän nostaa päivänvaloon seitsemän arvoituksellista rikostapausta Euroopasta.

Lue lisää

14.02.2023

Joel Haahtelan Yö Whistlerin maalauksessa vangitsee lukijan mysteerin ääreen

Lumoava romaani näyttää toiveemme, pelkomme ja niiden takaa säteilevän rakkauden.

Lue lisää

13.02.2023

Ravisteleva tietokirja romuttaa käsityksemme Raamatun muuttumattomuudesta

Miten pyhinä pidettyjä tekstejä on historian saatossa muokkailtu? Miten käsitykset jumalista ja ihmisyydestä ovat ajan saatossa muuttuneet? Kuka saa päättää, mikä teksti on pyhä ja mitä siinä lukee?

Lue lisää

08.02.2023

Philip Teirin Neitsytpolusta elokuva

Tuotantoyhtiö Rabbit Films on ostanut oikeudet Philip Teirin vuonna 2020 ilmestyneeseen romaaniin Neitsytpolku. Teir on kirjoittanut myös elokuvan käsikirjoituksen.

Lue lisää

08.02.2023

Palkitun fantasiakirjailijan uutuus on kauhukertomus surusta – Sarvijumalassa 17-vuotias Lauri käy kauppaa kuoleman kanssa

Magdalena Hain Sarvijumala on nuorille suunnattua hyytävää kauhua teinipojasta, jonka elämä muuttuu auto-onnettomuuden myötä. Hai uskoo, että kauhun lukeminen ja kuluttaminen on terapeuttista etenkin silloin, kun tosielämässä on turbulenssia.

Lue lisää

07.02.2023

Virpi Hämeen-Anttilalle Vuoden johtolanka -palkinto ja Åsa Larssonille ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirja

Virpi Hämeen-Anttilan Vapauden vahdit on voittanut Suomen dekkariseuran myöntämän Vuoden johtolanka -palkinnon. Åsa Larsson puolestaan palkittiin ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjalla Rebecka Martinsson -sarjasta ja sen tuoreimmasta osasta Isien pahat teot. Suomen dekkariseura ry:n jakamat palkinnot myönnetään edellisen vuoden merkittävästä dekkariteosta.

Lue lisää

03.02.2023

Alkuvuoden jännittävissä lasten- ja nuortenkirjoissa pääsee hyppäämään turvallisesti yliluonnolliseen

Vampyyrit, hirviöt ja yön pimeässä liikkuvat hereiset seikkailevat Otavan ja Kariston alkuvuoden uutuuskirjoissa. Luvassa on kauhua ja jännitystä lukemaan opettelevista teini-ikäisiin.

Lue lisää

01.02.2023

Olga Palon Aion kertoa nyt kaiken pohtii riemastuttavalla tavalla kaiken kertomisen merkitystä

Veitsenterävä novellikokoelma ravistaa kirjoituksen, autofiktion ja naiskuvaukset terävästi sijoiltaan.

Lue lisää

31.01.2023

Prinssi Harryn Varamies on noussut tammikuun myydyimmäksi tietokirjaksi ja rikkoo maailmanlaajuisia myyntiennätyksiä

Prinssi Harryn Varamies on noussut tammikuun myydyimmäksi tietokirjaksi Suomessa. Englanninkielinen teos on myynyt tammikuussa ennätykselliset 3,5 miljoonaa kappaletta.

Lue lisää

30.01.2023

Anna Rimpelän uutuusromaanissa pohditaan huumorin keinoin, mitä meille tapahtuu kun vanhenemme

Naisasianainen ja mummohuumorin ykkösnimi Aino Ritari naurattaa, mutta Rimpelä käsittelee romaanisarjassaan myös omia huoliaan vanhuudesta.

Lue lisää

26.01.2023

Eläinlääkäri Venla Jyrkisen ihana tietokirja koirista kattaa karvakuonojen koko elinkaaren

Lappilaisen eläinlääkäri Venla Jyrkisen esikoiskirja “Kumppanina koira” on täynnä tietoutta nykyisille ja tuleville koiranomistajille. Se ulottuu aina koirarodun valitsemisesta pentuvaiheeseen, aikuisuuteen ja lemmikistä luopumiseen. Samalla se on Jyrkisen lämmin ja koskettava kertomus omasta kasvusta koiran omistajuuteen ja lopulta rakkaan lemmikin raastavaan poismenoon.

Lue lisää

26.01.2023

Otava julkaisee Björn Wahlroosin muistelmien toisen osan

Otava julkaisee syksyllä 2023 Björn Wahlroosin muistelmien toisen osan. Kirjassa "Sateentekijät – Eräänlaiset päiväkirjat 1992–2001" Wahlroos kuvaa 1990-luvun taloudellista myllerrystä.

Lue lisää

24.01.2023

Elina Backmanin uutuusäänikirja Musta joki vie psykologisen jännityksen maailmaan

Tiivis tarina sopii kuunneltavaksi tai luettavaksi yhden illan aikana.

Lue lisää

24.01.2023

Otavan kaunokirjallisuuden kustantaminen vahvistuu: Aino Vähäpesola kustannustoimittajaksi

FM Aino Vähäpesola on nimitetty kustannustoimittajaksi Otavan kaunokirjallisuuden osastolle 1.3.2023 alkaen. Hän on aiemmin toiminut kustannustoimittajana Art House Oy:ssa ja työskennellyt freelancerina.

Lue lisää

19.01.2023

Hevosten hoitaminen ei ole pelkkää leikkiä – Melli on minun käynnistää hurmaavan lukemaan opettelevien heppasarjan

Värikkäästi kuvitettu kirja kertoo tallielämästä rehellisesti ja hauskasti.

Lue lisää

17.01.2023

Jos et ymmärrä jään lumoa, lue tämä kirja! Kimmeltävän kaunis teos pohjaa vankkaan jäätietämykseen

Tuttuakin tutumpi asia paljastuu hämmästyttävän kiinnostavaksi, kun sitä katsoo tarkasti. Annika Suvivuon uutuuskirja "Matka jään reunalle" vie huikealle matkalle jään olemukseen ja vanhan jään syvään sinisyyteen. Kylmyyden tarinat sulattavat sydämen, kun päähenkilöiksi nousevat muun muassa pääskyt ja koirat, intohimoiset luonnontieteilijät ja jäätä rakastavat naiset.

Lue lisää

17.01.2023

Kaikilla naisilla ei ole vulvaa ja kaikki vulvalliset eivät ole naisia

Runsas tietoteos ottaa kantaa ja avaa näkökulmia muun muassa anatomiaan, kehokokemukseen ja seksuaalisuuteen.

Lue lisää

17.01.2023

MUISTUTUS: Tervetuloa Otavan kevätpressiin 18.1.!

Otavan pressi on varma kevään merkki! Kustantamoperheen kevät on täynnä mielenkiintoisia, tärkeitä ja ajankohtaisia kirjoja kaikenlaisille lukijoille. Pressi järjestetään Zoomissa keskiviikkona 18.1. klo 13–15.

Lue lisää

12.01.2023

Naisdekkaristien huippunimet palaavat taas!

Patricia Cornwell, Harriet Tyce, Ruth Ware ja Cara Hunter ovat naisdekkaristien aatelia. Heiltä löytää psykologista, kaunista ja mukaansatempaavaa jännitystä joka makuun.

Lue lisää

12.01.2023

LOVE on rakkautta ensi sivulta – uusi sarja käynnistyy Tuula Kallioniemen ja Sari Luhtasen nuortenromaaneilla

LOVE-kirjat ovat monenlaisia rakkaustarinoita: kepeitä, koskettavia, suloisia, kutkuttavia, hauskoja ja todentuntuisia – erilaisia näkökulmia rakkauteen. Sarjassa ilmestyy sekä kotimaisia kirjoja että käännöskirjoja. Helmikuussa ilmestyvät sarjan ensimmäiset kirjat, Tuula Kallioniemen Pitkä ja komee sekä Sari Luhtasen Tuhkimo tennareissa.

Lue lisää

11.01.2023

Tervetuloa Otavan kustantamojen kevätpressiin 18.1.!

Otavan pressi on varma kevään merkki! Kustantamoperheen kevät on täynnä mielenkiintoisia, tärkeitä ja ajankohtaisia kirjoja kaikenlaisille lukijoille. Pressi järjestetään Zoomissa keskiviikkona 18.1. klo 13–15.

Lue lisää

09.01.2023

Shari Lapena sukeltaa perhedynamiikan kierouksiin

Yhdellä New Yorkin kalleimmista asuinalueista asuvat Fred ja Sheila Merton murhataan raa'asti kolmen aikuisen lapsensa kanssa syömänsä pääsiäisaterian jälkeen. Heidän lapsensa ovat tapauksesta syvästi järkyttyneitä – vai ovatko?

Lue lisää

09.01.2023

Mun väri, sun väri on helppotajuinen kirja päiväkoti-ikäisille rasismista ja antirasismista

Miksi ketään ei saa syrjiä ihonvärin tai taustan perusteella? Lapsentajuinen tietokirja keskustelun pohjaksi niin kotiin kuin päiväkotiin.

Lue lisää

05.01.2023

Vesa Haapalan Alexis on rujonkaunis romaani Aleksis Kiven kohtalonvuosista

Haapala kuvaa traagisesti kirjailijaa, joka ei löydä paikkaansa maailmassa.

Lue lisää

03.01.2023

Joonatan Tolan Hullut ihanat linnut on traagisen ihmeellinen kasvukertomus ja kuvaus äidin menettämisestä

Punainen planeetta -esikoisteoksellaan lukijat ja kriitikot hurmanneen Joonatan Tolan omakohtainen romaanisarja jatkuu. Hullut ihanat linnut keskittyy äidin ja pojan erityislaatuiseen suhteeseen.

Lue lisää

03.01.2023

Kattava tietopaketti psykoterapiasta antaa kansalaistaitoja terapiassa käymiseen.

Jaaritellaanko terapiassa loputtomasti isä- ja äitisuhteesta? Millainen terapiamuoto sopii itselle? Mitkä asiat eivät kuulu terapiatapaamisiin? Tietokirjassa psykoterapeutit ja asiakkaat kertovat, millaista psykoterapiassa oikeasti on.

Lue lisää

27.12.2022

Hannele Mikaela Taivassalon Mennyt palaa kysyy, onko unohtaminen mahdollista ja voiko muistojaan valita

Ylistetyn kirjailijan havahduttava romaani kuvaa ajan kerrostumista ja rakkautta, joka sattuu.

Lue lisää

27.12.2022

Mikko Kalajoen Jälkilöyly kuvaa epäonnisia konnia ja epätodennäköisiä sankareita hulvattomasti ja mustanhauskasti

Jälkilöyly on toinen toistaan vinksahtaneempia henkilöhahmoja vilisevä rikosromaani, jossa aivan tavallinen nainen joutuu tahtomattaan keskelle arvaamattomasti eteneviä tapahtumia.

Lue lisää

21.12.2022

Uutuuskirja pohtii inhimillisten kykyjen teknologista parantelua – millaiseksi haluamme muuttaa itsemme?

Nopeammin, korkeammalle ja voimakkaammin. Olympialaisten motto tuntuisi sopivan ihmislajin pyrkimyksiin yleisemminkin, kun uudet teknologiat auttavat parantelemaan ihmisiä ennennäkemättömin tavoin. Mutta millaiseksi ihmisen olisi hyvä itsensä muuttaa? Tätä pohtii filosofi Maija-Riitta Ollila uutuuskirjassaan "Tulevaisuuden paranneltu ihminen".

Lue lisää

21.12.2022

Mauri Kunnaksen Kaikkein paras lahja -animaatio jouluaattona Ylellä!

Kunnaksen tarina pohjautuu Kaksitoista lahjaa Joulupukille -kirjaan, ja se on osa uutta, koko perheen Joulun tähtitarinoita -ohjelmaa.

Lue lisää

20.12.2022

SAVE THE DATE! Tervetuloa Otavan kevätpressiin 18.1.!

Otavan kevätpressi on varma kevään merkki! Otavan kustantamoperheen kevät on täynnä mielenkiintoisia, tärkeitä ja ajankohtaisia kirjoja kaikenlaisille lukijoille. Pressi järjestetään Zoomissa keskiviikkona 18.1. klo 13–15.

Lue lisää

20.12.2022

Eeva Loukon toinen romaani Käärmeiden maa vie lukijan menneisyyden haamuihin

Nousevan dekkaritähden Eeva Loukon koukuttava uutuus jatkaa esikoisromaani Onnellisten saaren tarinaa. Idea kakkososaan syntyi jo esikoista kirjoittaessa.

Lue lisää

19.12.2022

Laura Anderssonin uusi äänikirjasarja tarjoaa rennon nojatuolimatkan ranskalaisen viinitilan salaisuuksiin

Kolmiosainen äänikirja Malja uudelle on hurmaava sekoitus Donna Leonia ja Emily in Paris -sarjaa.

Lue lisää

13.12.2022

Kevään lukuromaaneissa matkataan historialliseen Pariisiin ja aurinkoisen Amalfin rannikolle

Luminietosten keskellä matkahaaveet ja pako arjen todellisuudesta hellivät mieltä. Otava julkaisee kansainvälisten menestyskirjailijoiden Fiona Valpyn ja Rebecca Serlen uutuusromaanit, joissa eurooppalaiset kaupungit ja koskettavat ihmissuhdetarinat muuttuvat todeksi nautinnollisella tavalla.

Lue lisää

09.12.2022

Savonia-palkinto Oona Pohjolaisen ja Adile Sevimlin Kärsimyskukkauuteaddiktiolle

Oona Pohjolaisen ja Adile Sevimlin nuortenromaani Kärsimyskukkauuteaddiktio on voittanut Savonia-palkinnon. Palkinto jaetaan tunnustuksena merkittävästä savolaisesta kaunokirjallisesta teoksesta ja se on suuruudeltaan 12 000 euroa.

Lue lisää

01.12.2022

Tuliaisia Tampereen kädentaitomessuilta 2022: Riddari

Tampereen kädentaitomessut 2022 olivat antoisat jälleen kerran. Ohessa ryhmäkuva Védís Jónsdóttirin suunnittelemasta Riddari-neuleesta, jonka malli on villinnyt neulojat yli pohjolan. Voit ladata kuvan täältä.

Lue lisää

01.12.2022

Tervetuloa Otavan hyvinvointipressiin 13.12.!

Tule hakemaan ideoita ja inspiroitumaan Otavan kevään kiinnostavista hyvinvointiaiheista! Mukana jälleen paljon uusia näkökulmia kehon ja mielen toimintaan sekä tulevaisuuden terveyteen, unohtamatta eläinystäviä ja poikkeuksellisia elämänkokemuksia. Tilaisuus järjestetään Zoomissa tiistaina 13.12. klo 13.00.

Lue lisää

30.11.2022

Otava julkaisee kirjan Antti Kaikkosesta

Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisee syksyllä 2023 puolustusministeri Antti Kaikkosen uraa kuvaavan teoksen. Kirja kertoo Kaikkosen poliittisen uran vaiheista, mutta painottuu erityisesti hänen kauteensa puolustusministerinä, jonka aikana Suomen turvallisuusympäristö muuttui dramaattisesti.

Lue lisää

23.11.2022

12-vuotiaan ukrainalaistytön päiväkirja Ette tiedä mitä sota on kertoo pysäyttävän tositarinan sodan syttymisestä ja siltä pakenemisesta

Ette tiedä mitä sota on on nuoren tytön koskettava omakohtainen kuvaus Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. 12-vuotias Jeva Skaletska aloitti päiväkirjan kirjoittamisen heti sodan ensi hetkinä. Kustannusosakeyhtiö Otava ohjaa kirjasta saadut tulot Suomen Unicefille Ukrainan lasten hyväksi.

Lue lisää

22.11.2022

Pedagoginen Sukella kuviin! -julistenäyttely nyt tilattavissa ilmaiseksi

Leikkisä pedagoginen julistenäyttely rakastettujen lastenkirjojen kuvilla on nyt tilattavissa ilmaiseksi! Eri tiloihin soveltuvan julistenäyttelyn avulla lasten kanssa voidaan käsitellä helpolla ja hauskalla tavalla kirjojen kuvituksia ja niiden merkitystä tarinalle. Näyttelyn kuva-aineiston lisäksi aineistoihin kuuluu eri-ikäisille oppijoille soveltuvaa pedagogista aineistoa, jonka avulla lasten kanssa voi keskustella kuvista ja niiden merkityksestä tarinoille.

Lue lisää

16.11.2022

Talven neulekirjoissa palataan juurille: suomalaisvaikutteita, mystiikkaa ja puutarhainspiraatiota

Onneksi on taas villapaitojen aika! Moreenin talven käsityökirjat ovat täsmälääke talven neulekuumeeseen: ne ovat täynnä mitä ihanimpia kaarrokeneuleita, sukkia ja asusteita, joiden värit ja kuviot tuovat iloa pitkäksi aikaa. Nyt inspiroidutaan kansallisperinteistä, magiasta ja luonnosta, jotka ovat saaneet suunnittelijoiden käsissä uuden, modernin ilmeen.

Lue lisää

15.11.2022

Otavan ja KOM-teatterin yhteiseen runokilpailuun osallistui yli 1000 runoa – tässä voittajakolmikko!

Poliittinen runo voi hyvin. Otavan ja KOM-teatterin yhteiseen Poliittinen runo NYT! -kilpailuun osallistui yli 1000 runoa yli 400 eri nimimerkiltä. Runojen parhaimmisto on koottu antologiaan Luistelukentänhoitajan ongelmat ovat meidän kaikkien ongelmia.

Lue lisää

10.11.2022

Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokasteos Stalker-vuodet kuvaa suomettumisen psykologiaa ja yksityisyyden häviämisen uhkakuvia

Vahvatunnelmainen romaani on lähihistoriamme henkisen ilmapiirin ruumiinavaus ja leikkaus suomettumisen ja lama-ajan psykologiaan. Se kuvaa, kuinka ihminen etsiessään jotain suurta voi kadottaa itsensä, ja osoittaa, että ihminen ei koskaan ole irrotettavissa ajastaan.

Lue lisää

08.11.2022

Professori Hannu Salmen ”Tunteiden palo – Turku liekeissä 1827” on tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas

"Perinpohjaisesti lähteisiin perustuva, moniaistillisesti kuljetettu tarina Turun palosta avaa kokonaan uuden näkökulman menneeseen tragediaan. Vaikka liekit melkein polttavat lukijaakin, teos pysyy faktoissa ja laajenee yksittäisiä ihmisiä sekä yhden kaupungin menneisyyttä suuremmaksi kertomukseksi Euroopan historiasta, tiedonvälityksestä, jopa Goethesta", todetaan palkintoperusteluissa.

Lue lisää

02.11.2022

Sukella kuviin! Kustannusosakeyhtiö Otavan Kuvitetut!-hanke nostaa kuvakirjat ja niiden tekijät etualalle

Kuvitetut!-hankkeen on tarkoitus nostaa kuvakirjat ja kuvitetut kirjat niiden ansaitsemaan arvostukseen, ja luoda luontaista näkyvyyttä näille värikkäille ja monipuolisille taideteoksille. Tavoitteena on myös kasvattaa arvostusta sekä tietoisuutta kuvittajien ammattia kohtaan. Hankkeeseen liittyvän näyttelyn on toteuttanut All Things Content. Kuvitetut!-avajaisia vietetään Otavalla 11.11.

Lue lisää

01.11.2022

Kirjakevät 2023 on täällä! Otava julkistaa tänään kustannusohjelmansa

Otava julkistaa tänään kevään 2023 kustannusohjelmansa. Katso katalogista, mitä kirjoja Otavalta ilmestyy tammikuusta toukokuuhun.

Lue lisää

31.10.2022

Elina Backman jo toistamiseen ehdolla Ruotsin parhaan käännösdekkaripalkinnon saajaksi

Elina Backmanin toinen romaani Kun jäljet katoavat on ehdolla Ruotsin parhaaksi käännösdekkariksi. Myös esikoisteos Kun kuningas kuolee oli ehdolla samaisen palkinnon saajaksi. Backmanin romaanit on kääntänyt ruotsiksi Marjut Hökfelt.

Lue lisää

27.10.2022

Prinssi Harryn odotettu omaelämäkerta ilmestyy suomeksi tammikuussa 2023 Otavan kustantamana

Prinssi Harryn omaelämäkerta “Varamies” julkaistaan lähes yhtäaikaisesti 16 kielellä ympäri maailmaa. Suomeksi teos ilmestyy 31.1.2023 Otavan kustantamana.

Lue lisää

24.10.2022

Milla Karppinen kustannuspäälliköksi Otavan ja Kariston lasten- ja nuortenkirjakokonaisuuteen

FM Milla Karppinen on nimitetty 24.10.2022 alkaen kustannuspäälliköksi Otavan ja Kariston lasten- ja nuortenkirjakokonaisuuteen. Karppinen siirtyy Kustannusosakeyhtiö Otavaan Into Kustannuksen lastenkirjallisuuden ja kaunokirjallisuuden kustannuspäällikön tehtävästä. ”Otavan ja Kariston lasten- ja nuortenkirjat ovat aarreaitta, jossa riittää ihasteltavaa ja ihmeteltävää kaikenikäisille lukijoille. Olen valtavan iloinen päästessäni sukeltamaan tähän tarinoiden ja kuvien kiehtovaan…

Lue lisää

19.10.2022

Alex Schulmanin uutuus nousi suoraan Ruotsin bestseller-ykköseksi – nyt Malman asema ilmestyy suomeksi

Alex Schulmanin neljäs suomennettu romaani Malman asema on koskettava tarina perhesalaisuuksista ja vääryyksistä, jotka periytyvät sukupolvelta toiselle. Siinä etsitään totuutta, joka voisi muuttaa kaiken.

Lue lisää

18.10.2022

Otava julkaisee presidentti Volodymyr Zelenskyin ”taisteluhuudon vapauden puolesta”

Otava julkaisee helmikuussa 2023 Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin puhekokoelman "Viesti Ukrainasta", joka kertoo Ukrainan sodan tarinan maan presidentin sanoin ja silmin. Samalla kirja on väkevä vetoomus vapauden ja Ukrainan tukemisen puolesta. Helmikuun 24. päivänä 2023 tulee kuluneeksi vuosi Venäjän hyökkäyssodan alkamisesta.

Lue lisää

18.10.2022

Tihkuvaa jännitystä loppuvuoteen!

Lukijoiden suosikit Chris Carter, Lee & Andrew Child, Jessica Fellowes ja Robert Galbraith julkaisevat uutuusromaanit lokakuun pimenevien iltojen iloksi.

Lue lisää

17.10.2022

Dekkareiden kuningatar Camilla Läckberg palaa Fjällbackaan!

Tätä on odotettu! Camilla Läckberg jatkaa supersuosioon noussutta Fjällbacka-sarjaansa. Uudessa romaanissa Käenpoika Fjällbackaa järisyttää kaksi kauhistuttavaa tapausta, joilla ei tunnu olevan yhteyttä toisiinsa.

Lue lisää

17.10.2022

Aki & Milla Ollikaisen yhteinen esikoisromaani koukutti lukijat Suomessa ja maailmalla ja nyt sarja jatkuu!

Pariskunnan toinen jännitysromaani Kiikku julkaistaan 21. lokakuuta. Esikoisromaani Kontti (2021) sai loistoarviot ja sen oikeudet myytiin yhteentoista maahan jo ennen teoksen ilmestymistä. Kiikku jatkaa komisario Paula Pihlajasta kertovaa sarjaa.

Lue lisää

13.10.2022

Vastustamaton Prinsessa Pikkiriikki valloittaa pian elokuvana!

Lauri Maijalan ohjaaman Prinsessa Pikkiriikki -elokuvan kuvaukset alkavat kesällä 2023, ja se saa ensi-iltansa vuonna 2024. Elokuvan tuottaa Helsinki-filmi ja sen levittäjä on Aurora Studios. Lisäksi kaikkien Pikkiriikki-fanien iloksi kirjasarjan uusi osa, Prinsessa Pikkiriikin hiukkasen hurjat sadut, ilmestyy ensi viikolla.

Lue lisää

11.10.2022

Wekesa, Al-Ani ja Obele kyllästyivät stereotyyppisiin tarotpakkoihin: kotimaisten tekijöiden uusi, inklusiivinen tarotpakka ja –kirja tarjoavat representaatioita kaikille

“Maailma ei ole ainoastaan valkoinen, binäärinen tai heteronormatiivinen, ja tämä näkyy meidän korttipakassamme”. Sophia Wekesan, Noora Al-Anin ja Saara Obelen käsissä syntyi intersektionaalinen, inklusiivinen ja feministinen tarotpakka, joka haastaa perinteisen tavan lukea kortteja.

Lue lisää

10.10.2022

Joonatan Tolan Punainen planeetta voitti Laurin kirja -äänikirjapalkinnon

Näkövammaisjärjestöjen järjestämän Laurin kirja -äänikirjakilpailun on voittanut Joonatan Tolan romaani Punainen planeetta. Teoksen on lukenut äänikirjaksi Ilkka Villi. Palkinnolla näkövammaisjärjestöt haluavat kiinnittää huomiota kotimaisen äänikirjan laatuun. Palkinnon suuruus on yhteensä 6 000 €.

Lue lisää

07.10.2022

Maailmankirjallisuuden kärkinimen Chimamanda Ngozi Adichien Surumerkintöjä on omakohtainen essee isästä, kuolemasta ja riipaisevasta surusta

"Miten on mahdollista, että maailma jatkaa eteenpäin, hengittää sisään ja ulos niin kuin aina, kun minun sielussani on alkanut päättymätön hajoaminen?" Adichie kysyy pohtiessaan, kuinka selvitä isän kuolemasta.

Lue lisää

05.10.2022

Mohsin Hamidin Viimeinen valkoinen mies on viiltävän tarkka kuvaus etuoikeuksista luopumisesta

Bestseller-kirjailijan uusi romaani kuvaa väkevästi rakkautta, menetyksiä ja levottomuutta muutoksen edessä sekä ravistelee uskomuksiamme itsestämme ja maailmasta.

Lue lisää

04.10.2022

Kristallista savuksi kuljettaa lukijan syvälle säveltäjä Kaija Saariahon musiikkiin ja maailmaan

Vahvasti kerronnallinen kirja kuvaa Kaija Saariahon tuotannon ja elämänkaaren kautta hänen syvimpiä ajatuksiaan. Samalla piirtyy kuva voimakkaasta ja määrätietoisesta henkilöstä, jonka kansainväliset kollegat ovat äänestäneet maailman tärkeimmäksi elossa olevaksi säveltäjäksi.

Lue lisää

03.10.2022

Laiva on lastattu lyriikalla! Laura Ruohosen ja Erika Kallasmaan uusi runokuvakirja vie runon ja kuvan villeimmille vesille

Kummalla kammella -uutuusteos seilaa rakastettujen Allakka pullakan, Yökyöpeleitten ja Tippukivitapauksen hengessä. Tekijäkaksikko Ruohonen ja Kallasmaa ovat riemastuttaneet lapsiperheitä oivaltavilla runoillaan ja kuvillaan jo lähes 20 vuoden ajan.

Lue lisää

03.10.2022

”Ian McEwanin paras teos sitten Sovituksen” – Palkitun kertojan suurromaani pohtii, kuinka maailman tapahtumat vaikuttavat elämäämme ja muistoihimme

Voimmeko koskaan todella oppia menneisyyden traumoista? Kuinka paljon maailma ympärillämme muovaa elämäämme ja muistojamme? Ian McEwanin lumoava ja syvän inhimillinen romaani luotaa lähihistoriaa yhden miehen toiveiden, pettymysten ja oivallusten näkökulmasta.

Lue lisää

03.10.2022

Suomen kaukaloiden kaikkien aikojen ulkomaalaisvahvistus Éric Perrin saapuu Suomeen – Lasse Lindqvistin uutuuskirja kertoo rakastetun jääkiekkoilijan koko henkeäsalpaavan tarinan

Sisukas kanadanranskalainen Éric Perrin nousi Lavalin ulkojäiltä Stanley Cup -voittajaksi ja suomalaisen liigakiekon legendaksi. Perrin saapuu Suomeen lokakuun lopussa ja on median haastateltavissa elämäkertakirjansa tiimoilta.

Lue lisää

30.09.2022

Eva Reenpää Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtajaksi

Eva Reenpää (KTM) on nimitetty Kustannusosakeyhtiö Otavan toimitusjohtajaksi 1.1.2023 alkaen. Eva Reenpää on työskennellyt Otavan tietokirjojen kustannusjohtajana vuodesta 2016 asti. Hän on toiminut myös Otava Oy:n hallituksen jäsenenä ja Otavan Kirjasäätiön hallituksen puheenjohtajana. Otavaa menestyksellisesti 13 vuoden ajan johtanut Pasi Vainio jatkaa toimitusjohtajana 31.12.2022 asti ja sen jälkeen uuden toimitusjohtajan…

Lue lisää

30.09.2022

Syksy on juhlaa Mauri Kunnas -faneille: uutuuskirja Pippendorfin kirjavat kummitukset ja ennennäkemätön näyttelykokonaisuus Espooseen

Mauri Kunnaksen merkittävää elämäntyötä juhlitaan Espoon Näyttelykeskus WeeGeen uudessa, pysyvässä näyttelyssä lokakuun 7. päivästä alkaen. Tällä viikolla ilmestyy myös Kunnaksen uusi kuvakirja, jossa seikkailevat tällä kertaa Hui kauhistus! -klassikosta tutut Pippendorfin kartanon kummitukset.

Lue lisää

29.09.2022

Pimeät voimat palaavat Eurooppaan Tuomas Niskakankaan romaanissa Miekka

Tuomas Niskakankaan esikoisromaani Roihu herätti suurta kiinnostusta ja voitti BookBeatin Vuoden tulokas -palkinnon. Toisessa teoksessaan Niskakangas punoo Roihusta tutulla tavalla aikakautemme suuret uhkakuvat yhden vuorokauden mittaiseksi kujanjuoksuksi.

Lue lisää

28.09.2022

Antti Tuomaisen hittitrilogian viimeisessä osassa äärikäytännöllinen vakuutusmatemaatikko Henri Koskinen päätyy suurten ratkaisujen äärelle

Hollywoodiin myydyn trilogian viimeisessä osassa kierrokset kovenevat, kun järkeen ja järjestykseen luottava Henri Koskinen joutuu entistäkin repivämpien ristiriitojen riivaamaksi.

Lue lisää

27.09.2022

Mila Teräksen Yökirjeitä on vavahduttava romaani tyttönä olemisen vaikeudesta ja ilosta, jonka voi löytää uudelleen

Yökirjeitä kertoo 15-vuotiaan Fridan selviytymisestä vaikean kokemuksen jälkeen. Se on tarina seksuaalinen häirinnän ja väkivallan vaikutuksista sekä niistä yhteiskunnan ja somen tuomista paineista, joita nuoret nykymaailmassa kokevat.

Lue lisää

27.09.2022

Pohjoismaisen rikoskirjallisuuden supertähti Emelie Schepp Helsingin Kirjamessuille

Emelie Schepp (s. 1979) on pohjoismaisen rikoskirjallisuuden supertähti, jonka kirjat rikkovat myyntiennätyksiä ympäri maailmaa. Salatun menneisyytensä kanssa kamppailevasta syyttäjästä Jana Berzeliuksesta kertovaa sarjaa on myyty yhteensä lähes kolme miljoonaa kappaletta 30 maassa, ja Schepp on voittanut kolmena peräkkäisenä vuonna Vuoden dekkarikirjailija -palkinnon. Nyt Schepp saadaan viimein Suomeen! Hän esiintyy Helsingin Kirjamessuilla sunnuntaina.

Lue lisää

26.09.2022

Mikko Virran uutuuskirja ”Operaatio Kekkonen” paljastaa täysin uutta tietoa lännen tiedustelijoista Urho Kekkosen kintereillä

Miten muodostui Kekkosen salainen yhteys länteen, ja millaista oli lännen agenttien ja suomalaisten poliitikkojen viinanhuuruinen seuraelämä keskellä kriittisiä vaaran vuosia?

Lue lisää

25.09.2022

Karhuryhmä 2 – Harri Gustafsbergin tie poliisin erikoisyksilön konkariksi ja ihmismielen intohimoiseksi tutkijaksi

Harri Gustafsberg & Milla Ollikainen: Karhuryhmä 2 – Matkalla mielen mestariksi. Tapaus: Ilpo Larha

Lue lisää

23.09.2022

Rakkaus koiriin yhdistää kaksi äidistään eroon joutunutta tyttöä lämminhenkisessä Kaisla ja Isla -kirjasarjassa

Uusi kirjasarja käsittelee niin vaikeita perhesuhteita kuin ystävyyttä sekä eläinten tuomaa lohtua ja turvaa. Kaislan ja Isla – Pystykorvatalvi on koirasarjan ensimmäinen osa, ja sen takana on muun muassa suositusta Tassu-trio -koirasarjasta tuttu Helena Meripaasi.

Lue lisää

23.09.2022

Viihdekirjojen näyttävä syksy – Glamouria, lämpöä ja huumoria

Kevyen lukemisen suosio kuuluu ja näkyy lukuaikapalveluissa, kirjastojen varauslistoilla ja kustantamoiden valikoimissa. Nyt on luvassa mukaansa tempaavaa viihdettä syksyn viileisiin iltoihin, jolloin tarvitaan lohtua ja kannattelua, hyvän mielen tarinoita, suuria tunteita ja täydellisiä irtiottoja tavallisesta arjesta. Otava ja Karisto tarjoavat luettavaa monenlaisiin makuihin.

Lue lisää

22.09.2022

Lukijat ja kriitikot lumonnut Paula Nivukoski palaa esikoisromaaninsa maisemiin

Pohjalaisen kirjailijan Paula Nivukosken romaanit Nopeasti piirretyt pilvet ja Mainingin varjo saivat ylistävän vastaanoton niin kriitikoilta kuin lukijoilta. Nyt julkaistava kolmas romaani Kerran valo katoaa jatkaa esikoisen tarinaa ja kuvaa Koskiluhdan seuraavan sukupolven elämää jatkosodan aikana.

Lue lisää

21.09.2022

Onko missään enää mahdollisuutta olla hiljaisuudessa, pohtii Reetta Niemelän ja Eri Shimatsukan kuvakirja Kettu ja hiljaisuus

Suloisessa kirjassa kerrotaan pitkäkorvaisen ketun kautta herkkyydestä, jota muut eivät aina ymmärrä. Kettu ja hiljaisuus muistuttaa, että herkän ei pitäisi aina joutua olemaan se, joka sopeutuu. Kirja on tekstiilitaiteilija Eri Shimatsukan ensimmäinen lastenkirjakuvitustyö.

Lue lisää

20.09.2022

Pullonkerääjä on dekkarikuningatar Outi Pakkasen 30. romaani!

Outi Pakkanen on jännityskirjallisuutemme valovoimaisimpia tähtiä ja tunnetaan etenkin Helsinkiin sijoittuvista jännitysromaaneistaan, joiden päähenkilö on graafikko Anna Laine. Syyskuun lopussa ilmestyvä Pullonkerääjä on Pakkasen 30. romaani. Siinä sukusalaisuudet paljastuvat julmasti yöllisessä tarinassa.

Lue lisää