Graafinen suunnittelu

Otavan graafisen suunnittelun osastolla suunnitellaan kaunokirjoja, tietokirjoja, lasten- ja nuortenkirjoja, oppikirjoja, sekä digituotteita ja markkinointia. Suunnittelutyömme jälkeä on nähtävillä Otavan, Nemon, Moreenin, F-kustannuksen, Otava Oppimisen palvelujen sekä Finn Lecturan tuotteissa.

Teemme yhteistyötä myös freelancereiden kanssa. Voit jättää portfoliosi meille täällä.

Mirella Mäkilä

graafisen suunnittelun päällikkö, päägraafikko

0456506787 mirella.makila@otava.fi

Kun suunnittelijan työ on taiten tehty, on kirjalla paremmat mahdollisuudet löytää oma lukijakuntansa. Ilahdun aina kun näen oivaltavan ulkoasun, sujuvan käyttöliittymän tai kiinnostavan oloisen oppikirjan. Johdan Otavan graafista suunnittelua ja vastaan Otavan ja Oppimisen palveluiden ilmeestä. Otavassa ilolla jo vuodesta 2002, kirjoja rakastaen ja designia vaalien.

×

Anna Lehtonen

päägraafikko

anna.lehtonen@otava.fi

Teen päägraafikon työtä rakkaudesta kirjoihin, designiin ja kuvataiteisiin. Olen aina ollut himolukija. Lapsena ajattelin päätyväni kuvataiteilijaksi kunnes tajusin, että voin yhdistää kaksi intohimoani kirjagraafikkona. Suunnittelijana minua kiinnostaa paitsi kirjojen ulkoasut myös isommat palvelu- ja brändikokonaisuudet. Päägraafikkona vastaan Otavan yritysilmeestä. Koulutukseltani olen graafinen suunnittelija ja taiteen maisteri Aalto Yliopistosta.

×

Piia Aho

graafinen suunnittelija

0505499945 piia.aho@otava.fi

Kirjojen ulkoasujen suunnittelun lisäksi innostun kirjamainonnan, kustantamon ja kirjailijoiden brändien, palvelujen ja työprosessien kehittämisestä. Olen enemmän maksimalisti kuin minimalisti. Luen joka ilta ennen nukahtamista.

×

Heli Ahola

graafinen suunnittelija

0445344238 heli.ahola@otava.fi

Minulla on kymmenien vuosien ura oppikirjojen ulkoasun suunnittelijana eikä vieläkään kyllästytä. Koko ajan täytyy ja saa uusiutua opetussuunnitelmien ja ikäluokkien kulttuurien muuttuessa. Aapisesta alkaen parhaat kirjat syntyvät luovassa yhteistyössä kirjantekijöiden, kustannustoimittajien ja kuvittajien kanssa. Suunnittelijana haluan tuottaa koululaiselle oppimisen iloa selkeällä, värikkäällä ja innostavalla ulkoasulla.

×

Johanna Junkala

graafinen suunnittelija

johanna.junkala@otava.fi

Tuuli Juusela

graafinen suunnittelija

0405116646 tuuli.juusela@otava.fi

Venla Koski

graafinen suunnittelija

0503894761 venla.koski@otava.fi

Tiina Palokoski

graafinen suunnittelija

0505626781 tiina.palokoski@otava.fi

Tuomo Parikka

graafinen suunnittelija

tuomo.parikka@otava.fi

Päivi Puustinen

graafinen suunnittelija

0503898650 paivi.puustinen@otava.fi

Suomessa tehdään hienoa kirjasuunnittelua, ja on ilo olla mukana tekemässä sitä. Tunnustan, että laitan kirjat kotona värijärjestykseen.

×

Eija Pimiä

tuottaja

0505927718 eija.pimia@otava.fi

Koordinoin graafista free-työtä ja tuen suunnittelijoita sekä toimittajia kirjaprojekteissa. Olen myös mukana uusien tuotteiden ja toiminnan kehittämisessä. Työssäni innostavinta on ketterät kokeilut ja jatkuva oppiminen, toimivat tiimit ja luovuus. Yhteistyöllä ideat ja konseptit muotoutuvat toimiviksi sisällöiksi, ihmisten iloksi ja hyödyksi.

×

Tommi Tukiainen

graafinen suunnittelija

tommi.tukiainen@otava.fi

Maija Vallinoja

graafinen suunnittelija

maija.vallinoja@otava.fi

Emma Virtasalo

graafinen suunnittelija

emma.virtasalo@otava.fi

Anna Väänänen

graafinen suunnittelija

0443413508 anna.vaananen@otava.fi