Nemo

Nemo on vuonna 1997 perustettu yleiskustantamo. Parinkymmenen vuoden aikana Nemo on julkaissut yli 600 teosta. Kirjamme ovat menestyneet muun muassa Vuoden kaunein kirja-, Finlandia Junior- sekä Tieto-Finlandia-kilpailuissa, ja Suomen majakat -kirja on saanut Tiedonjulkistamispalkinnon. Kirjojamme on käännetty ruotsiksi, viroksi, englanniksi, tanskaksi, espanjaksi, porugaliksi, saksaksi, hollanniksi ja koreaksi. Nemo tekee kirjoja sekä aikuisille että lapsille. Pyrimme tekemään erilaisia kirjoja omassa lajissaan mahdollisimman hyvin. Nemo on osa Kustannusosakeyhtiö Otavaa.

Katso viestinnän, myynnin ja markkinoinnin yhteystiedot. Arvostelu- ja lehdistökappaleisiin liittyvistä käytännöistä voit lukea täältä.

Nina Karjalainen

kustannuspäällikkö

nina.karjalainen@nemokustannus.fi

Olen tehnyt kustantajan työtä Nemossa yli 20 vuoden ajan. On ylellistä ja loputtoman haastavaa saada tehdä kirjoja kaikille, lapsille ja aikuisille. En ole koskaan kyllästynyt kirjoihin. Omiini enkä muiden. Pidän myös kirjailijoista.

×

Mika Siimes

kustannuspäällikkö

mika.siimes@nemokustannus.fi

Valtiotieteen ylioppilas, kaksi lasta. Perusti kustantamon ymmärtämättä, mikä on kustantamo. Pitää narratiivisista tietokirjoista, lastenkirjojen tekemisestä ja painonnostosta. Ennen kuin 1 000 kirjaa tulee täyteen, haluaa myydä kaiken, muuttaa pakettiautoon ja ryhtyä rantapummiksi. Koripallon, kolmiloikan, seiväshypyn ja viestijuoksun suomenmestari. Ystävän sanoin: ”Pitää korinteosta kuin hullu puurosta.”

×

Nina Tarvainen

kustannustoimittaja (perhevapaalla)

Opiskelin filosofian maisteriksi jouduttuani toteamaan, että pelkillä piirtäjäntaidoilla ei pääse arkkitehdiksi. Onneksi keksin saavani ammatin myös lukemisesta, kirjoittamisesta, sanojen vääntelystä ja saivartelusta, joihin olen aina suhtautunut intohimoisesti. Aloitin Nemossa kustannustoimittajana vuonna 2011. Toimittamieni ja suomentamieni kirjojen skaala ulottuu Mestarietsivä Peppusesta Kirkkojen ja katedraalien kieleen.

×

Ville Pekkanen

kustannustoimittaja

ville.pekkanen@nemokustannus.fi

Valmistuin 2006 yleisestä kirjallisuustieteestä Jyväskylän yliopistosta. Muutaman vuoden kesken jääneiden tohtoriopintojen jälkeen päädyin mutkaiselle mutta luistavalle uralle toimittajaksi ja kustannustoimittajaksi. Tietokirjoja olen toimittanut suurin piirtein joka toisessa suomalaisessa kustantamossa, freenä tai paikan päällä päsmäröiden. Luen sujuvasti kulttuuriin, politiikkaan ja urheiluun liittyvää kirjallisuutta, ja käyväthän minulta myös lastenkirjat ja rock’n’roll.

×