Lasten ja nuorten kirjallisuus

Otavan lasten- ja nuortenkirjaosasto julkaisee teoksia kuvakirjoista YA-romaaneihin, runoteoksista kattaviin tietokirjoihin, ensikirjoista kutkuttavan hauskoihin huumoriteoksiin. Me haluamme löytää kirjan joka ikäiselle ja joka tasoiselle nuorelle lukijalle. Haluamme julkaista tarinoita jotka liikuttavat, viihdyttävät, opastavat ja innostavat. Olemme ylpeitä perinteistämme ja katsomme innokkaina kohti tulevaa. Otavan tähtien alla on kirjojen ja lukijoiden hyvä olla!

Jos haluat tarjota meille käsikirjoitustasi, katso ohjeet täältä.

Kaisu-Maria Toiskallio

kustannusjohtaja

0503103024 kaisu-maria.toiskallio@otava.fi

Olen intohimoisesti ja innolla kirjoihin suhtautuva kirja-alan ammattilainen. Nykyisessä toimessani pääsen vaikuttamaan siellä missä se on kaikkein tärkeintä, lasten- ja nuortenkirjojen maailmassa. Koen että Otavan lasten- ja nuortenkirjaosasto on kustantamo kustantamon sisällä, teemmehän kaikkea vauvojen katselukirjoista nuorten aikuisten romaaneihin, runoista kattaviin tietokirjoihin.

×

Katriina Kauppila

kustannuspäällikkö

0505476438 katriina.kauppila@otava.fi

Olen työskennellyt kustannusalalla jo reilusti yli kaksi vuosikymmentä, silti mietin useimpina päivinä, kuinka onnekas olen, että saan tehdä ihanaa työtä huipputyyppien kanssa. On hienoa päästä osalliseksi siitä luovasta prosessista, jossa syntyvät lasten elämän ensimmäiset tärkeät kirjat, kirjat, jotka muistetaan läpi elämän. Innostun kaikenlaisista kirjoista, mutta aivan erityisesti pidän lastenkirjoista, koska niissä molemmat suuret rakkauteni, sana ja kuva, ovat yhtä tärkeitä.

×

Anne Luukkanen

kustannuspäällikkö

anne.luukkanen@otava.fi

Olen työskennellyt Otavassa vuodesta 2000. Kustannuspäällikkönä vastuualueenani on lasten ja nuorten käännöskirjallisuus. Lasten- ja nuortenkirjojen maailma on mahtava, täynnä erilaisia ääniä, yllätyksiä, iloa ja huumoria, välittömyyttä, rohkeutta, suoruutta ja tarkkanäköisyyttä – ja toivoa.

×

Sanna Jaatinen

kustannustoimittaja

sanna.jaatinen@otava.fi

Minua kiehtovat teksti ja kuvat, yhdessä ja erikseen. On aina jännittävää nähdä, millä tavoin kirjailija tai kuvittaja sanottavansa ilmaisee.

×

Marjo Lemponen

kustannuspäällikkö

marjo.lemponen@otava.fi

Olen työskennellyt kustannustoimittajana Otavassa vuodesta 2002. Toimitan lasten- ja nuortenkirjallisuutta sekä kotimaista kaunokirjallisuutta. Innostun vahvasta omasta äänestä ja hyvästä tarinasta kaikissa genreissä. Lähellä sydäntäni on nuorten ja erityisesti poikien lukeminen – jokainen kirjan pariin saatu lapsi on voitettu sielu.

×

Nina Tarvainen

kustannustoimittaja

nina.tarvainen@otava.fi

Olen työskennellyt kirjojen parissa vuodesta 2006 saakka, alkuun oikolukijana, sitten suomentajana ja kustannustoimittajana. Repertuaarini ulottuu kuvakirjoista ja itsehoito-oppaista keittokirjoihin ja kirkkohistoriikkeihin, mutta onnellisimmillani olen saadessani tehdä kirjallisuutta maailman tärkeimmille ihmisille eli lapsille. Heidän aito innostuksensa ja peittelemätön kritiikkinsä motivoivat minua joka päivä.

×

Viivi Ängeslevä

kustannustoimittaja

viivi.angesleva@otava.fi

Aloitin lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustannustoimittajana Otavassa vuonna 2019. Kirjat, joiden tekemisessä saan auttaa lahjakkaita kotimaan ja ulkomaiden kirjoittajia, kääntäjiä ja kuvittajia, ovat maailman tärkeimpiä kirjoja. Ne avaavat uusia maailmoja nuorille lukijoille ja auttavat heitä löytämään oman äänensä. Parhaissa kirjoissa on mielestäni arkista tai maagista taianomaisuutta ‒ ja koiria.

×

Noora Sällström

toimituspäällikkö

noora.sallstrom@otava.fi

Katja Kaulio

tuottaja

0503399717 katja.kaulio@otava.fi

Milla Karppinen

kustannuspäällikkö

0505513310 milla.karppinen@otava.fi