Lasten ja nuorten kirjallisuus

Otavan lasten- ja nuortenkirjaosasto julkaisee teoksia kuvakirjoista YA-romaaneihin, runoteoksista kattaviin tietokirjoihin, ensikirjoista kutkuttavan hauskoihin huumoriteoksiin. Me haluamme löytää kirjan joka ikäiselle ja joka tasoiselle nuorelle lukijalle. Haluamme julkaista tarinoita jotka liikuttavat, viihdyttävät, opastavat ja innostavat. Olemme ylpeitä perinteistämme ja katsomme innokkaina kohti tulevaa. Otavan tähtien alla on kirjojen ja lukijoiden hyvä olla!

Jos haluat tarjota meille käsikirjoitustasi, katso ohjeet täältä.

Minna Castrén

kustannusjohtaja

0505286718 minna.castren@otava.fi

Työ kustannusalalla tuntui omalta heti ensikosketuksesta. Innostuksen kipinästä syttyi intohimon roihu, joka on vain voimistunut ammatillisen kokemuksen karttumisen myötä. Työssäni minua ajaa halu toimia kirjailijoidemme parhaana, luotettuna kumppanina, etsiä uusia lahjakkuuksia, koskettavia tarinoita meiltä ja maailmalta, halu tukea ja kannustaa, luotsata kirjailijoiden ja kustantamon ammattilaisten työtä, jonka tuloksena toinen toistaan upeammat kirjamme päätyvät lukijoiden käsiin.

×

Kaisu-Maria Toiskallio

osastopäällikkö

0503103024 kaisu-maria.toiskallio@otava.fi

Olen intohimoisesti ja innolla kirjoihin suhtautuva kirja-alan ammattilainen. Nykyisessä toimessani pääsen vaikuttamaan siellä missä se on kaikkein tärkeintä, lasten- ja nuortenkirjojen maailmassa. Koen että Otavan lasten- ja nuortenkirjaosasto on kustantamo kustantamon sisällä, teemmehän kaikkea vauvojen katselukirjoista nuorten aikuisten romaaneihin, runoista kattaviin tietokirjoihin.

×

Katriina Kauppila

kustannuspäällikkö

0505476438 katriina.kauppila@otava.fi

Olen työskennellyt kustannusalalla jo reilusti yli kaksi vuosikymmentä, silti mietin useimpina päivinä, kuinka onnekas olen, että saan tehdä ihanaa työtä huipputyyppien kanssa. On hienoa päästä osalliseksi siitä luovasta prosessista, jossa syntyvät lasten elämän ensimmäiset tärkeät kirjat, kirjat, jotka muistetaan läpi elämän. Innostun kaikenlaisista kirjoista, mutta aivan erityisesti pidän lastenkirjoista, koska niissä molemmat suuret rakkauteni, sana ja kuva, ovat yhtä tärkeitä.

×

Anne Luukkanen

kustannuspäällikkö

0504329971 anne.luukkanen@otava.fi

Olen työskennellyt Otavassa vuodesta 2000. Kustannuspäällikkönä vastuualueenani on lasten ja nuorten käännöskirjallisuus. Lasten- ja nuortenkirjojen maailma on mahtava, täynnä erilaisia ääniä, yllätyksiä, iloa ja huumoria, välittömyyttä, rohkeutta, suoruutta ja tarkkanäköisyyttä – ja toivoa.

×

Sanna Jaatinen

kustannustoimittaja

0504091913 sanna.jaatinen@otava.fi

Minua kiehtovat teksti ja kuvat, yhdessä ja erikseen. On aina jännittävää nähdä, millä tavoin kirjailija tai kuvittaja sanottavansa ilmaisee.

×

Marjo Lemponen

kustannustoimittaja

0408223161 marjo.lemponen@otava.fi

Olen työskennellyt kustannustoimittajana Otavassa vuodesta 2002. Toimitan lasten- ja nuortenkirjallisuutta sekä kotimaista kaunokirjallisuutta. Innostun vahvasta omasta äänestä ja hyvästä tarinasta kaikissa genreissä. Lähellä sydäntäni on nuorten ja erityisesti poikien lukeminen – jokainen kirjan pariin saatu lapsi on voitettu sielu.

×

Jouko Ruokosenmäki

tuottaja

0400992241 jouko.ruokosenmaki@otava.fi

Olen tehnyt töitä sarjakuvien parissa 80-luvulta alkaen. Toimitan Otavalla muun muassa seuraavia sarjakuvia: Viivi ja Wagner, Kamala luonto, Tintti, Non Stop ja B. Virtanen. Lisäksi toimitan monenlaisia lastenkirjoja, esimerkiksi Pipsa Possua ja Puppea. Minulla ei ole lemmikkinä koiraa eikä sikaa, mutta kaksi kissaa on. Harrastan lukemista, piirtämistä, elokuvien katsomista sekä progen kuuntelua.

×