26.01.2021
Otava lahjoitti presidenttiperheelle ensimmäisen kappaleen Paula Nivukosken Onnelliset aakkoset -teosta
Otava lahjoitti presidenttiperheelle ensimmäisen kappaleen Paula Nivukosken Onnelliset aakkoset -teosta

Presidenttiperheelle lahjoitettiin ensimmäinen Otavan kirjapainossa Keuruulla painettu kappale Paula Nivukosken Onnelliset aakkoset -teoksesta. Lahjoitus tehtiin virtuaalitapaamisessa 26. tammikuuta, ja siellä olivat läsnä tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio, kirjailija Paula Nivukoski ja Otavan toimitusjohtaja Pasi Vainio.

”Jokainen pyrkimys edistää lapsen ja aikuisen yhteistä lukuharrastusta on ajassamme arvokas. Onnelliset aakkoset -teos kunnioittaa Tove Janssonin elämäntyötä ja kirjallista perinnettä, viestii rakkautta suomen kieleen sekä innostaa kaikenikäisiä lukemaan ja kirjoittamaan”, rouva Jenni Haukio sanoo Onnelliset aakkoset -kirjasta.

Kirjailija Paula Nivukoskelle Onnelliset aakkoset on hänen ensimmäinen lastenkirjansa: ”Olen aina rakastanut kielen rytmin tutkimista, sitä miten kirjaimet punoutuvat sanoiksi ja tarinoiksi, reiteiksi uusiin maailmoihin.”

Upeasti sekä lapsia että aikuisia innostava Onnelliset aakkoset -kirja tuo perheet yhteen tarinoiden ja mielikuvituksen äärelle. Ainutlaatuisessa teoksessa yhdistyvät ensi kertaa Tove Janssonin alkuperäiskuvitukset ja nykykirjailija Paula Nivukosken rikas, kuulaan kaunis kieli. Tarinat vievät pienet ja suuret lukijat aina jännittävistä myrskyistä iloisiin juhliin ja haikeisiin hetkiin.

”Muumitarinoiden kirjoittaminen tuntuu onnelliselta retkeltä Muumilaaksoon, maailmaan, jonka Tove Jansson on sanoissaan ja kuvissaan rakentanut yhtä aikaa ehyen kauniiksi, jännittäväksi ja sopivan hupsuksi. Tuntuu huimaavalta saada istua uimahuoneen laiturilla tai muumitalon kuistilla ja katsella omin sanoin laaksoon”, Nivukoski sanoo.

Onnelliset aakkoset on osa Moomin Charactersin ja Otavan hanketta A:sta Ö:hön Muumien matkassa, jossa innostetaan lapsia ympäri maailman lukemaan ja kirjoittamaan. Hankkeessa ovat mukana yhteistyökumppaneina muun muassa Unicef ja SPR.

Onnelliset aakkoset -livejulkkareita vietetään torstaina 28.1.2021 klo 14.00 Otavan Facebookissa. Mukana hankkeesta ja kirjasta keskustelemassa ovat Moomin Charactersin taiteellinen johtaja Sophia Jansson, Otavan kustannusjohtaja Kaisu-Maria Toiskallio ja kirjailija Paula Nivukoski.

Kuva: tasavallan presidentin kanslia

Liittyvät kirjailijat

Liittyvät teokset