24.04.2024
Otava julkaisee lukijoiden rakastaman Donna Leonin Muistoja matkan varrelta -teoksen 2.5.

Kun elämän antaa vain tapahtua, se voi viedä odottamattomille poluille, osoittaa rakastetun rikoskirjailijan muistelmateos.

Donna Leon on ollut aina valmis seikkailuun. Hän on työskennellyt opettajana Iranissa, Kiinassa sekä Saudi-Arabiassa ja päätyi lopulta Venetsiaan.

Donna Leon tunnetaan Venetsiaan sijoittuvasta rikossarjastaan, jonka päähenkilön kanssa hänellä on paljon yhteistä: kumpikin nauttii oopperasta, kiireettömistä kahvihetkistä ja Italian lumoavasta kauneudesta. Mutta miten Yhdysvaltojen New Jerseyssä kasvanut nainen päätyi Venetsiaan? Entä minne hänen matkansa jatkui sieltä? Ja miksi hän kirjoittaa juuri rikosromaaneja? Lämpöä, itseironiaa ja tuttua huumoria pursuavista kohtauksista muodostuu oodi kaiken suunnittelemattomuudelle ja elämän sattumanvaraisuudelle.

Juhlittuaan äskettäin kahdeksattakymmenettä syntymäpäiväänsä Leon kohtaa nyt ikääntymisen haasteet ja ilot. Kirja vie lukijansa ainutlaatuiselle muistojen matkalle hyvän musiikin ja herkullisen ruoan maailmaan. Kaikki tämä on höystettynä Leonin mahtavalla  huumorintajulla. Muistoja matkan varrelta tarjoaa Donna Leonia henkilökohtaisimmillaan.

Muistoja matkan varrelta ilmestyy 2.5. painettuna ja e-kirjana sekä Erja Manton lukemana äänikirjana 9.5. Teoksen ovat suomentaneet Helka Sivill ja Markku Päkkilä. Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 2.5.2024. 

PDF-vedokset, arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt ilmo.muuronen@otava.fi 

Viestisi

Lisää kommentti