Antti Tuuri

https://otava.fi/wp-content/uploads/2016/06/Tuuri2012_1.jpg

Tuuri syntyi 1.10.1944 Kauhavalla. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Vimpelin yhteiskoulusta 1963 ja valmistui graafisen alan diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta 1972. Opintolinjan valitsemisesta hän on sanonut: "En niinkään tuntenut insinöörin työtä, enemmän minua kiinnostivat isän ja hänen opiskelijakavereittensa kertomukset hauskasta opiskeluajasta. Lähdin enemmän teekkariksi kuin insinööriksi." Tuurin ensimmäisiä julkaisufoorumeja olikin Äpy-lehti.

2

Yksinpurjehdus Hankoniemen ympäri

Palkittu kirjailija luovii kertomuksissaan pitkin Itämerta ja elämän virtaa.

Syksyllä 1981 Tuuri löi kättä veneenrakentajan kanssa. Kirjailija ei ollut juuri purjehtinut, mutta ihastuttuaan ystävänsä esittelemään puiseen purjeveneeseen hän oli päättänyt hankkia samanlaisen. Armeijassa saadut opit syöksyveneen ajamisesta auttaisivat alkuun. Haukaksi nimetty purjevene laskettiin vesille puoltatoista vuotta myöhemmin.

Sittemmin Tuuri on purjehtinut Itämerellä ja sen lahdissa jo neljänkymmenen kesän ajan. Kirjassaan hän muistelee iloisia retkiä ja kertoo havaintoja vesiltä. Merituuli kuljettaa myös haikeuden sävyn, sillä moni purjehdustoveri on siirtynyt toiseen satamaan horisontin taa.