07.09.2020
Otava on lanseerannut uuden Digital First -kustannusohjelman, jossa teokset julkaistaan vain ääni- ja sähkökirjoina

Kustannusosakeyhtiö Otavalla on uusi Digital First -kustannusohjelma, jossa kirjat julkaistaan vain ääni- ja sähkökirjoina. Kokeilulla halutaan reagoida kulutustottumuksiin, jossa varsinkin äänikirjojen kulutus on jo pitkään ollut voimakkaassa kasvussa.

Otava on lanseerannut uuden Digital First -kustannusohjelman, jossa teokset julkaistaan vain ääni- ja sähkökirjoina

Tähän asti ääni- ja sähkökirjat ovat aina kulkeneet painetun kirjan rinnalla, mutta Otavan uudessa Digital First –kustannusohjelmassa teokset julkaistaan ensisijaisesti vain ääni- ja sähkökirjoina. Digital First –kustannusohjelma on luotu täydentämään ja rikastuttamaan Otavan perinteistä kustannusohjelmaa, eikä se vaikuta painettuna ilmestyvien kirjojen määrään.  

Digital First -kokeilun tarkoituksena on tuoda aiempaa nopeammin ja ketterämmin uutta sähköistä sisältöä kirjojen striimauspalveluihin, jotka ovat kasvattaneet tasaisesti suosiotaan suomalaisten keskuudessa. 

Ensimmäinen Digital First -kirjasesonki keskittyy lifestyle-henkisiin tietokirjoihin. Kustannusohjelmasta vastaa Otavan liiketoimintapäällikkö Noora Al-Ani. 

Digital First –kustannusohjelmassa panostamme siihen, että saamme nopeasti tuotua markkinoille kuluttajia kiinnostavaa sisältöä. Kynnys kokeilla uusia ja erilaisiakin juttuja on matalampi kuin painetun kirjan puolellaOlemme nyt jo saaneet aivan mahtavia tekstejä kustannettaviksi, joiden takana on myös uusia nim kirjailijakentällä. Toivottavasti moni innostuu tarjoamaan meille äänikirjaideoitaan!”, Al-Ani toteaa. 

Vuoden 2020 Digital First –kustannusohjelmassa julkaistavat teokset ovat:  

Emilia Kujala: Tunteella: HÄPEÄ >>  
(ilmestynyt) 

Emilia Kujala: KATEUS >> 
(ilmestynyt) 

Jani Toivola : Musta tulee isona valkoinen >> 
(ilmestynyt äänikirjana, sähkökirjan ja painetun laitoksen kustantaja Siltala 

Camilla Tuominen: Tunteet ei kuulu työpaikalle >> 
(ilmestynyt 09/2020) 

Ulla Feldscher: Tuontivaimo >> 
(ilmestynyt 09/2020) 

Emmi Lehtomaa: Somevaikuttajaksi! >> 
(ilmestyy 09/2020)  

Anna Rimpelä, Eeva Vekki et. Al: Valituspalat >> 
(ilmestyy 10/2020) 

Kirjat ilmestyvät e- ja äänikirjoina mm. Suomalainen.comissa, Suomalainen Plussassa, BookBeatissaStorytelissa, Elisa KirjassaNextoryssa ja Supla+:ssa. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi