04.06.2021
Mutkatonta arkiruokaa koko perheelle: Kylmä nakki on Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon uusi, ihana ruokakirja, jossa mennään sieltä missä aita on matalin

Kukapa ruuhkavuositallaajaa ei olisi joskus kuitannut päivällistä, lounasta tai yhtä päivän loputtomista välipaloista tarjoamalla jälkikasvulleen ruoaksi kylmiä nakkeja? Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon uusi ruokakirja Kylmä nakki on kaikille lapsellisille ihmisille, jotka haluavat jatkossakin mennä sieltä missä aita on matalin – ehkä kuitenkin astetta maukkaammin.

Mutkatonta arkiruokaa koko perheelle: Kylmä nakki on Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon uusi, ihana ruokakirja, jossa mennään sieltä missä aita on matalin

Kylmä nakki -uutuuskirjan reseptit on koottu kahden mukavuudenhaluisen ruoka-alan ammattilaisen toimesta palvelemaan nirsoja lapsia ja heidän perheitään. Niissä hyödynnetään häpeilemättä myös puolivalmisteita, sillä kenenpä ostoslistalle ne eivät kuuluisi.  

”Kylmä nakki on mielentila. Laiskuus sai aikaan sen, että ohjeet on helppo toteuttaa, tiskiä ei tule liikaa ja suurin osa valmistuu nopeammin kuin teini ehtii alkaa murjottaa tai taaperon Pikku Kakkonen päättyy”, tekijät toteavat. 

Reseptien tuttuja raaka-aineita ei tarvitse metsästää lähikauppaa kauempaa, ostoslistat ovat lyhyitä, valmistustavat kekseliäitä ja lopputulos maistuu koko perheelle. 

Kylmän nakin reseptit on jaoteltu kolmeen osioon: Arjen taklaajista löytyvät nopeat ja helpot luottoreseptit, kuten saksilla pilkottava pinaattipannari ja maapähkinävoinuudelit. Viikonlopun parhaat -osio esittelee reseptejä, joiden ääreen koko perheen on kiva istahtaa. Tällaisia ovat esimerkiksi nakkiramen ja naan-pizzat. Nakin herkuissa puolestaan nostetaan valokeilaan tekijöiden Kylmä nakki Instagram-yhteisön suosikkireseptit, joihin lukeutuvat muun muassa yön yli -sämpylät, munavoi ja appelsiinikakku.  

Reseptien lomassa lapselliset ihmiset voivat käydä ammentamassa voimaa ja vertaistukea ruokatarinoista, jotka on koottu muilta pienten lasten vanhemmilta:   

5-vuotias totesi juhlapöydässä herkkujen ääressä, että kauheeta paskaa. Oli noloa! 

Mansikasta pitää poistaa siemenet! 

Kesällä söimme jouluksi leivottuja pipareita. 

Lisäksi voi inspiroitua suosittelupalstasta, jossa Hanna ja Elina vinkkaavat parhaimmat keittokirjat, Instagram-tilit ja TV-sarjat lasten ruokailun kanssa pähkiville.  

Kirjan upeat kuvat ovat Kaisu Kaplinin ottamia ja veikeästi kuvitettu ulkoasu Tuuli Juuselan käsialaa. 

Kylmä nakki ilmestyy juhannusviikolla ja on arvostelu- ja käsittelyvapaa 23.6. Kirja on ennakkotilattavissa pe 4.6. alkaen.  

Kirjoittajat ovat ruoka-ammattilaisia sekä reseptejä, vinkkejä ja vertaistukea lapsellisille tarjoavan Instagram-yhteisö Kylmän nakin vetäjiä. He saavat inspiraatiota toisistaan ja jakavat rakkauden hyvään punaviiniin ja vahvaan kahviin. Hanna G:n uusin menestyskirja oli Kokin kotiruokaa (Otava 2020). 

Pdf-vedokset, arvostelukappaleet ja tekijöiden haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi  

Liittyvät kirjailijat

Liittyvät teokset