26.08.2022
Millaista on elää nuorena ruskeana äitinä 2020-luvun Suomessa? Fiona ’Elōnen ravisteleva esikoisromaani pureutuu äitiyden tabuihin

Ruskeat Tytöt ry:n toiminnanjohtajan Fiona ’Elōnen esikoisromaani kertoo rakkaudesta, vanhemmuudesta ja sosiaalisesta luokasta, ja kuinka päihteet ovat arkea siinä missä päivähoito-ongelmatkin.

Millaista on elää nuorena ruskeana äitinä 2020-luvun Suomessa? Fiona ’Elōnen ravisteleva esikoisromaani pureutuu äitiyden tabuihin

24-vuotias Ona on viemässä taaperoaan päiväkotiin, kun viesti menneisyydestä tavoittaa hänet. Lapsen isä on vastikään vapautunut vankilasta ja haluaa tavata. Seuraavan vuorokauden Ona kulkee silmät selässään.

Sähköinen romaani nuoruudesta tutkii elämän suuria ja pieniä valintoja oivaltavasti mustan huumorin keinoin. Kuinka taklata hoplopvanhempien uteliaat kysymykset? Mitä kengät deitistä kertovat? Mitä ihmettä kaksi vuotta aiemmin oikein tapahtui?

Fiona ‘Elōne (s. 1995) on medianomiksi valmistunut tuottaja, kirjoittaja ja lähiömutsi. Työssään ja vapaa-ajalla ‘Elōne voimaantuu sanoista ja yhteisöstä, uudelleenluo yhteyttä esivanhempiensa alkuperäistietoon ja noituu heteronormatiivista patriarkaattia.

Tulit luokseni kutsumatta julkaistaan 26.8.2022.

Haastattelupyynnöt, tiedustelut ja pdf-vedokset: jenni.heiti@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

 

Viestisi

Lisää kommentti