03.10.2022
Laiva on lastattu lyriikalla! Laura Ruohosen ja Erika Kallasmaan uusi runokuvakirja vie runon ja kuvan villeimmille vesille

Kummalla kammella -uutuusteos seilaa rakastettujen Allakka pullakan, Yökyöpeleitten ja Tippukivitapauksen hengessä. Tekijäkaksikko Ruohonen ja Kallasmaa ovat riemastuttaneet lapsiperheitä oivaltavilla runoillaan ja kuvillaan jo lähes 20 vuoden ajan.

Laiva on lastattu lyriikalla! Laura Ruohosen ja Erika Kallasmaan uusi runokuvakirja vie runon ja kuvan villeimmille vesille

”Hyppää kyytiin, ota hatkat

hyppien alkaa parhaat matkat

           Hyp!

Hyp!              Hyp!”

 

Tällä viikolla lasketaan vesille Kummalla kammella -runokuvakirja, merellinen seikkailu, jossa laiva on lastattu monenkarvaisilla matkustajilla Pihikurpasta Ikitiskaajaan ja Kakadun Datsuniin. Merenkurkku menee käheäksi, ja Suuri aalto lähestyy, mutta pinnalla pysytään, kun mukaaan pompahtavat pätevät pikkupavut ja laivatonttu Kotterman.

Laura Ruohonen ja Erika Kallasmaa haaveilevat seuraavaksi runomaailmojensa toteuttamista esimerkiksi oopperan tai tanssin keinoin. Erityisesti kirjojensa villistä ideointivaiheesta nauttiva kaksikko on työskennellyt yhdessä lähes 20 vuotta. 

”Se tarkoittaa, että pian vastaan alkaa tulla teostemme parissa kasvaneita nuoria aikuisia, jotka toivottavasti lukevat kirjojamme omille lapsilleen”, tekijät iloitsevat.

Kummalla kammella -runoteoksen ilmestymistä juhlistetaan Helsingin Oodi-kirjastossa 15.10. klo 13 –15. Luvassa hauskaa, koko perheelle sopivaa ohjelmaa ja pientä tarjoilua. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Laura Ruohonen on lastenrunoilija, näytelmäkirjailija ja teatteriohjaaja. Ruohonen on palkittu mm.  Pro Finlandia -palkinnolla ansioistaan teatterin ja kirjallisuuden alalla. Erika Kallasmaa on mm. valtionpalkinnon saanut kuvittaja, kuvataiteilija ja graafinen suunnittelija.

Kummalla kammella ilmestyy 6.10., ja se on saatavilla myös äänikirjana.

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Liittyvät kirjailijat

Liittyvät teokset