Patrik Borg

https://otava.fi/wp-content/uploads/2015/11/borg.gif

Patrik Borg (s. 1971, Espoo) on käytäntöön suuntautunut tutkija, jonka erikoisalaa ovat ravitsemuksen ja liikunnan vuorovaikutus ja painonhallinta. Hän pitää vastaanottoa Urheilulääkäriasemalla ja Syömishäiriökeskuksessa.

Borg on tullut tunnetuksi painonhallinnan asiantuntijana mm. Kiloklubi-verkkosivuston ja Elämä pelissä -tv-ohjelman kautta ja ollut laatimassa kansallisia juoma- ja painonhallintasuosituksia. Borgin ensimmäisessä laihdutuskirjassa Rentoa painonhallintaa (2007) oli esimerkkitapauksena Piiraisen pariskunta, jonka onnistunutta laihdutusprojektia oli seurattu myös Helsingin Sanomissa ja televisiossa.

Syö hyvin ja laihdu -kirjassa (2008) Patrik Borg kertasi rennon painonhallinnan oppeja selkeitä ohjeita kaipaaville entistä tiiviimmin ja ohjelmallisemmin ja Sirkka Hirvonen antoi yli sata ruokaohjetta laihduttajalle.

Löydä tie keveään oloon ilmestyi 2009, ja siinä seurattiin yhdeksän erilaisen esimerkkihenkilön vaiheita painonhallinnan kuoppaisella tiellä. Kirja tarjoaa runsaasti käytännön vinkkejä, samastumiskohteita − ja toivoa myös pitkään painonsa kanssa kamppailleelle.

Vinha perä − laihdutuksen myytit ja faktat (2012) lähestyi aihepiiriä erilaisten yleisten uskomusten, väitteiden, nippelitietojen ja kysymysten kautta. Borg kommentoi näitä uskomuksia kysymys kerrallaan ja sanoo sanansa myös erilaisista dieeteistä, kivikautisesta ruokavaliosta karppaamiseen.

Patrik Borg asuu Vantaalla vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.

2

Elämänmakua

Rennon painonhallinnan puolestapuhuja kannustaa ihmisiä saavuttamaan tavoitteensa elämästä nauttien.

Usein vasta lukuisien epäonnistuneiden painonhallinta- ja kuntokuurien jälkeen alkaa mieleen nousta kysymys, voisiko omaa hyvinvointiaan edistää lempeämmin. Onneksi myönteisen muutoksen mahdollisuudet ovat valtavat kaikissa elämänvaiheissa, eikä esimerkiksi ikääntyminen sinänsä tarkoita vääjäämätöntä alamäen alkua.

Kirja tarjoaa ymmärrystä, askelmerkkejä ja konkreettisia arjessa sovellettavia ohjeita, joiden avulla omaa jaksamista, painonhallintaa ja muita hyvinvoinnin tavoitteita voidaan yhdistää. Tunnettu asiantuntija kertoo, miten elämänmuutos voi onnistua jopa yllättävän helposti.