12.08.2021
Vuoden kansainvälinen lastenkirjatapaus Amari ja yön veljet valloittaa nyt Suomen

B.B. Alston kirjoitti fantasiakirjansa päähenkilöksi mustan tytön, koska hänen kaltaisensa sankarit seikkailukirjoissa ovat harvassa. Vetävä ja taianomainen Amari ja yön veljet on kuin yhdistelmä Miehet mustissa -elokuvia, Percy Jacksonia ja Nevermooria. Kirja on tällä hetkellä New York Timesin lastenkirjojen bestseller-listan kolmantena.

Vuoden kansainvälinen lastenkirjatapaus Amari ja yön veljet valloittaa nyt Suomen

Amari ja yön veljet on amerikkalaiskirjailija B.B. Alstonin esikoisromaani, jännittävä ja hauska fantasiaseikkailu 13-vuotiaasta Amari Petersistä, joka löytää kouluvuoden viimeisenä päivänä kadonneen veljensä huoneesta tikittävän salkun ja kutsun Yliluonnollisten asiain viraston pääsykokeisiin. Paljastuu, että hänen veljensä on ollut Viraston salainen agentti ja kadonnut kesken vaarallisen tehtävän.

Amari itse joutuu heti vaikeuksiin Virastoon saavuttuaan. Hänen yliluonnolliset kykynsä paljastuvat laittomiksi ja pian hänen epäillään olevan mukana salajuonessa, joka uhkaa koko yliluonnollista maailmaa. Amari ei kuitenkaan voi luovuttaa, ei nyt kun hän on vihdoin saamassa selville, mitä hänen veljelleen todella tapahtui.

Kirjailija B.B. Alston kertoo, että mustasta, afrohiuksisesta tytöstä kertova fantasiasarja tuntui hänestä alkuun täysin absurdilta ajatukselta: eiväthän häntä itseään muistuttavat hahmot ole päähenkilöitä tällaisissa seikkailuissa. Hän yritti kirjoittaa päähenkilöstä Amarin sijaan nokkelaa valkoista lasta, mutta tarina ei lähtenyt lentoon. Vasta kun Alston antoi periksi päässään syntyneelle Amarin hahmolle, seikkailu todella pääsi vauhtiin.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni kerroin omaa tarinaani, ja niiden ihmisten tarinaa, joiden kanssa vartuin”, hän sanoo.

Nyt Amarista ja yön veljistä on kasvanut vuoden lastenkirjatapaus. Barnes and Noble palkitsi Amarin vastikään vuoden parhaana lasten- ja nuortenkirjana, ja se on ollut New York Timesin lastenkirjojen bestseller-listalla 26 viikkoa. Amari ja yön veljet on kolmeosaisen kirjasarjan avaus, jonka elokuvaoikeudet on myyty Universal Picturesille.

Amarin ja yön veljien ikäsuositus on 12 vuodesta ylöspäin. Kirjan on suomentanut Ilkka Rekiaro, ja se ilmestyy myös sähkö- ja äänikirjana.

Kirja on arvostelu- ja käsittelyvapaa ilmestymispäivänään 19.8.2021.

Painetut ja sähköiset arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi  

Pdf-vedokset ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Liittyvät kirjailijat

Liittyvät teokset