04.04.2023
Viihteen huippunimet vastaavat kevään ja äitienpäivän lukunälkään

Vahvan lukijakunnan saavuttaneilta suosikkitekijöiltä ilmestyy kevään iloksi romaaneja, joita odotetaan jo kuumeisesti. Kepeä ja hyvälle tuulelle saava kirja sopii niin omaan hyvän mielen hetkeen kuin lahjaksi, josta riittää nautintoa pitkäksi aikaa.

Viihteen huippunimet vastaavat kevään ja äitienpäivän lukunälkään

Lucy Diamond: Kesämuistojen huvila

Viihdekirjallisuuden supertähden kesään kutsuva kirja osoittaa, millainen voima toiseen ihmiseen turvautuminen voi olla. Diamondin kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 3,5 miljoonaa ja Suomessakin yli 140 000 kappaletta. Hänet tunnetaan lämpimän humoristisista, helposti samaistuttavista teoksista, joista löytyy kepeyden lisäksi myös syvempiä, inhimillisesti koskettavia teemoja.

Kesämuistojen huvila kutsuu lukijan Devonissa sijaitsevaan merenrantahuvilaan ja tutustuttaa siellä kesiään viettävään perheeseen. Perheenisä on juuri menehtynyt, ja aikuisten lasten elämään on alkanut kerääntyä salaisuuksia ja ristiriitoja, jotka pimentävät yhdessä vietettyjä hetkiä. Onko uusien onnellisten kesämuistojen luominen vielä mahdollista? Millaista valoa ja voimaa he voisivat toisistaan löytää?

Otava. Ilmestyy 11.4.

Kirsi Pehkonen: Unikoita ja unelmia Jylhäsalmella

Kirsi Pehkonen on tarjonnut romantiikkaa ja jännitystä kauniissa maalaismaisemassa Jylhäsalmella jo 7 romaanin verran. Teokset seuraavat toinen toistaan Mitä Suomi -lukee listalle, ja sarja löytää jatkuvasti uusia ihastuneita lukijoita. Eikä ihme: Pehkosen elämänmakuinen kerronta ja mehevä huumori on niin aitoa, että moni lukija uskoo Jylhäsalmen olevan todellinen paikkakunta.

Unikoita ja unelmia Jylhäsalmella -kirjassa päähenkilö Jenni on ajautunut ihan mukavaan parisuhteeseen ja ihan mukaviin töihin. Jylhäsalmen maisemissa hän päätyy miettimään, riittääkö se sittenkään elämässä.

Karisto. Ilmestyy 18.4.

Sara Medberg: Silkkisisaret – Mariam

Sara Medberg on tunnettu hurmaavan romanttisista Silkkisisaret-seikkailuistaan, joissa iltapuvut kahisevat ja tunteet liekehtivät Pohjolan kartanomaisemissa. Sarjan kolmannessa osassa ruotsalaisen kauppiaan poika siepataan, ja hänen sisarensa Mariam rynnistää apuun. Mukaan seikkailuun liittyy tukholmalainen Susanna Brandt, joka on päättänyt ryhtyä itselliseksi naiseksi. Luvassa on henkeäsalpaavia käänteitä, kun Susanna ja Mariam päätyvät Tukholman hovin kautta Tanskaan ja Norjaan.

Kansainväliseen menestykseen noussut Silkkisisaret-sarja valloittaa Suomen lisäksi lukijoita mm. Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Virossa ja Puolassa.

Otava. Ilmestyy 25.4.

 

Arvostelukappaleet: hanna-leena.soisalo@otava.fi