12.12.2023
Viihdyttävää luettavaa uuden vuoden alkuun

Otava ja Karisto aloittavat kirjakevään vahvalla viihdekattauksella, jossa on sekä uusia sarjalanseerauksia että jo tutuksi tulleita tekijöitä. Hyvää lukuvuotta 2024!

Fiona Valpy: Mehiläishoitajan salaisuus

Lukijat ovat löytäneet Fiona Valpyn romaanit myös Suomessa. Hän inspiroituu etenkin toisen maailmansodan aikana eläneiden vahvojen naisten tarinoista, ja sellaisesta on kyse myös uutuusromaanissa Mehiläishoitajan salaisuus. Tarina sijoittuu Ranskan maaseudulle ja siinä kulkee rinnakkain kaksi aikajanaa: toinen nykyajassa, toinen maailmansodan ja vastarintaliikkeen vaaroissa. Kirja kertoo koskettavasti rakkaudesta ja rohkeudesta tehdä vaikeita valintoja. 

Ilmestynyt juuri. Otava

Holly Black: Julma prinssi

Holly Black on moninkertaisesti palkittu New York Times -bestselleristi, jonka kirjoja on käännetty 32 kielelle ja sovitettu elokuviksi. Kevään odotetuimpiin fantasiaromaaneihin kuuluva ja maailmanlaajuiseksi ilmiöksi noussut Julma prinssi -romaani aloittaa Ilman väki -sarjan. Romaani kertoo ihmissisaruksista, jotka on kaapattu keijujen armottomaan valtakuntaan. Tarina täynnä juonittelua, romantiikkaa ja hengenvaarallisia keijuja on romantasian kuuminta kärkeä.

Ilmestyy 31.1.2024. Karisto

Satu Tähtinen: Lordi D ja muita seurapiirisalaisuuksia

Kotimaisen uuden viihdenimen viktoriaaniseen Englantiin sijoittuva romaani tarjoaa kepeää ja kuumaa romantiikkaa historiallisessa seurapiirimiljöössä. Lajityypin hyvin tunteva kirjailija iskee silmää lukijalle, ja hänen raikkaat ja rohkeat hahmonsa tuulettavat menneen ajan moraalikoodeja. Kirjailija Satu Tähtisen esikoisteos Kalajoen hiekat pääsi Otavan ja Suplan viihdekirjoituskilpailun finaaliin. Lordi D aloittaa uuden Moraalisten naisten kirjakerho -sarjan.

Ilmestyy 1.2.2024. Otava

Karen Swan: Varastetut hetket

Lukijat ihastuttanut historiallinen Kesytön saari -kirjasarja jatkuu. Teoksen aloitusosassa tutustuimme kolmeen karunkauniilla, eristyksissä olevalla skotlantilaisella saarella asuvaan tyttöön. Nyt ilmestyvä Varastetut hetket kertoo Mhairin tarinan. Mhairi päätyy naimisiin karkean miehen kanssa, mutta rakastuu toiseen, joka on varattu. Teossarjan aloitusosa keräsi valtavan innostuneen lukijakunnan myös Suomessa.

Ilmestyy 7.2.2024. Otava

Virginie Grimaldi: Saman katon alla

Ranskan rakastetuimman viihdekirjailijan tuotantoa on käännetty yli 20 kielelle. Saman katon alla on sydämellinen tarina kimppakämpästä ja yllättävän ystävyyden voimasta. Kolme eri ikäistä, rikkinäistä ihmistä päätyy odottamattoman kohtaamisen vuoksi asumaan yhteen. Jaettu koti tietää yhteentörmäyksiä, mutta yllättäen myös lämpöä ja lohtua. Virginie Grimaldin koskettavat teemat ja oivaltavat huomiot elämästä lämmittävät esimerkiksi Anna Gavaldan, Katherine Pancolin tai Lucy Diamondin kirjojen ystäviä.

Ilmestyy 16.1.2024. Otava

Viestisi

Lisää kommentti