23.09.2022
Viihdekirjojen näyttävä syksy – Glamouria, lämpöä ja huumoria

Kevyen lukemisen suosio kuuluu ja näkyy lukuaikapalveluissa, kirjastojen varauslistoilla ja kustantamoiden valikoimissa. Nyt on luvassa mukaansa tempaavaa viihdettä syksyn viileisiin iltoihin, jolloin tarvitaan lohtua ja kannattelua, hyvän mielen tarinoita, suuria tunteita ja täydellisiä irtiottoja tavallisesta arjesta. Otava ja Karisto tarjoavat luettavaa monenlaisiin makuihin.

Viihdekirjojen näyttävä syksy – Glamouria, lämpöä ja huumoria

Gigi Griffis: Keisarinna

Syksyn suurin viihdetapaus on Gigi Griffisin Keisarinna, pian ilmestyvän samannimisen Netflix-sarjan ja Itävalta-Unkarin keisarinna Elisabetin, Sisin inspiroima romaani.

On vuosi 1853, ja Baijerin herttuan tyttären Helenen on määrä avioitua Itävallan keisari Fransin kanssa. Kun hänen nuorempi villikkosisarensa Sisi ja Frans kohtaavat sattumalta palatsin puistossa, jotakin herää heti. Pian Sisin ja Fransin on päätettävä, kuuntelevatko he sukujensa vaatimuksia vai oman sydämensä ääntä. Koko Euroopan historia on muuttava suuntaa.

Omapäisen ja rohkean Sisin tarina vie loisteliaisiin tanssisaleihin, uljaiden ratsujen selkään ja kietoo lukijan ehkä yhden maailman romanttisimman tosirakkaustarinan pauloihin. Gigi Griffis kirjoittaa feminististä historiallista kirjallisuutta, ja häntä kiehtovat kurittomat naishahmot.
Otava, ilmestyy13.10.

Virginie Grimaldi: Kirkkaimmat tähdet

Virginie Grimaldi on ollut vuodesta 2019 lähtien Ranskan myydyin ja rakastetuin naiskirjailija, joka kirja toisensa jälkeen nousee bestsellerlistoille.

Nyt julkaistava Kirkkaimmat tähdet on Grimaldin menestyksekkäimpiin kuuluva romaani. Se on toiveikas, tarkkanäköinen ja kujeilevan hauska kertomus yksinhuoltajaäidistä ja kahdesta tyttärestä matkalla tuntemattomaan. Reissun aikana äiti ja tyttäret kohtaavat omat haasteensa sekä joukon muita värikkäitä ja sympaattisia seikkailijoita.

Tyyliltään Grimaldi vertautuu mm. ranskalaisten kanssasisartensa Anna Gavaldan ja Katherine Pancolin tuotantoon.
Otava, ilmestyy 4.10.

Alexandria Bellefleur: Tähtikuvioita

Oregonilaisen bestsellerkirjailija Alexandria Bellefleurin moderni Tähtikuvioita-kirja on noussut peräti kahden kirjallisuuskilpailun kärkeen. Tähtikuvioita on romanttinen komedia kahden naisen välisestä epätodennäköisestä rakkaudesta, joka käynnistyy katastrofaalisista sokkotreffeistä, mutta jossa tähdet asettuvat radoilleen vääjäämättömästi. Bellefleurin kirjoitustyyli on sähäkkää, nykyaikaista ja kainostelemattoman seksikästä.
Otava, ilmestyy 4.11.

Kristin Emilsson: Joulu Julian tyyliin

Ruotsin feelgood-tähti Kristin Emilssonin ensimmäinen suomennettu romaani on valloittanut Saksan ja Pohjoismaat. Se on hykerryttävä kertomus naisesta, joka vihaa joulua. Tai ei vihaa, mutta sinkkuna joulu on ahdistaa, kun seuravaihtoehtoina ovat joko omat vanhemmat tai herra merlot. Siksi pesti talonvahtina Visbyssä ei kuulosta hullummalta, mutta Julia ei tiedä, että joku muukin on suostunut samaan tehtävään.
Karisto, ilmestyy 19.10.

Graeme Simsion: Isätesti

Supersuositun trilogian rakastettu ja sosiaalisesti kömpelö Don Tillman on taas täällä! Hersyvän hauska teos juhlii erilaisuutta ja kysyy, mikä edes on normaalia ja kuka sen saa määritellä. Kirjassa Don kohtaa poikansa kautta samat sosiaaliset ongelmat, joiden kanssa hän on paininut koko ikänsä. Nyt hän tekee lapsensa auttamisesta suuren missionsa.

Graeme Simsion teki läpimurtonsa romaanillaan The Rosie Project, Vaimotesti. Kirjan oikeudet on myyty 40 maahan ja sitä on myyty maailmalla jo 3,5 miljoonaa kappaletta. Sarjassa on ilmestynyt myös romaani Vauvatesti. The Rosie Project -romaanista on tekeilllä myös elokuva.
Otava, ilmestyy 6.10.

Muista myös nämä:

Amanda Vaara: Routavaurioita. Karisto, 19.9.

Tuija Lehtinen: Sumulaakson salatut suhteet. Otava, 23.9.

Kiss Me – Rakkautta New Yorkissa. Otava, 26.9.

Natalie Cox: Kahden kauppa. Otava, 14.10.

Jenny Bayliss: Talvi kaukana kaikesta. Otava, 7.10.

 

Arvostelukappaleet: hanna-leena.soisalo@otava.fi