14.11.2019
Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet ja Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys ovat Runeberg Junior 2020 -ehdokkaita
Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet ja Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys ovat Runeberg Junior 2020 -ehdokkaita

Kaikissa lapsiraadeille valituissa kirjoissa on hyvän tarinan lisäksi myös hieno kuvitus.  Valitut kirjat soveltuvat palkinnon kriteerien mukaan 6–9-vuotiaille.

Perustelut

Sorsa Aaltonen ja lentämisen oireet on valloittava kirja itsensä voittamisesta. Matti Pikkujämsän raikas kuvitus ja Veera Salmen hulvaton tarina kertovat siitä, että lentämisen oireet on otettava todesta. Kaikki on mahdollista, kun uskaltaa unelmoida ja irrottaa ote.

Hannele Lampelan Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys on riemukas kirja kapinallisesta pikkutytöstä, joka tietää miten asioiden pitäisi olla. Aikuisten ja lasten maailman eroja käsitellään lapsen näkökulmasta. Vääryydet ovat suunnattomia. Myös Ninka Reitun oivaltava kuvitus naurattaa ja saa hyvälle tuulelle.

Vuoden 2020 lastenkirjapalkinnon saajaksi on ehdolla kymmenen kirjaa. Ehdokkaat valitsi raati, johon kuuluivat näyttelijä ja ohjaaja Mika Fagerudd, luokanopettaja Milka Harjunen sekä FM Keth Strömdahl. Palkinnon saajasta päättää porvoolaisista päiväkotiryhmistä ja ensimmäisen ja toisen luokan oppilaista koostuva lapsiraati. Voittaja julkistetaan 6.2.2020.