22.03.2021
Värikkäät käsityöt kutsuvat kevääseen – keveitä kesäneuleita, vallatonta virkkausta ja raikkaat retkilaukut

Moreenin kesäiset käsityötkirjat kutkuttavat harrastajan mieltä ja inspiroivat kokeilemaan raikkaita malleja. Virpi Siiran viides omA KOPPA -kirja inspiroi muuntelemaan malleja. Lumi Karmitsan toivottu teos esittelee taas iloisen joukon leikkimielisiä neuleita. Villasukkiin ihastuneen ei tarvitse jäädä kesätauolle, sillä eteeriset pitsisukat toimivat myös lämpimämmillä säillä. Itse tehdyt laukut ja itse värjätyt langat ovat kesän inspiroivimpia projekteja.

Värikkäät käsityöt kutsuvat kevääseen – keveitä kesäneuleita, vallatonta virkkausta ja raikkaat retkilaukut

Virpi Siira: omA KOPPA: V NIIN KUIN VARIAATIO 26.4.

Yksi virkattu pala – ja jopa 120 erilaista kuviovaihtoehtoa! Virkkaa pieniä ja isoja ympyröitä, puolikkaita ja kokonaisia neliöitä ja kokoa niistä vaatteita, asusteita ja sisustustekstiilejä pikku pussukasta ponchoon ja peittoon. Kun mukaan tulevat värivariaatiot, uusien mallien määrä on miltei rajaton.

Visuaalisen mestarin pelkistämillä piirrosohjeilla teet omannäköisiäsi virkkuutöitä. Tämän kirjan kanssa sinulta eivät ideat lopu!

Virpi Marjaana Siira on käsityökirjailija ja taiteilija. Viidennessä kirjassaan hän ammentaa ideansa kesän ja kukintakauden jälkeisestä pimeämmästä vuodenajasta sekä luonnon materiaaleista, kuten siemenistä, jotka itävät tekijän käsissä uusiksi kukiksi, uusiksi ideoiksi.

Lumi Karmitsa: Villit Vanttuut ja vallattomat villasukat 3, 27.5.

Suositun kirjasarjan odotettu kolmas osa tuo neulojien iloksi liudan kaikenkarvaisia otuksia sekä muita riemastuttavia kuva-aiheita. Värikkäissä lapasissa ja sukissa seikkailee karjuvia tiikereitä, ovelia kettuja, suurisilmäisiä bambeja ja romanttisia sammakoita.

Lumi Karmitsa nousi neulepiirien huipulle kuin raketti ensimmäisellä Villit vanttuut & vallattomat villasukat -kirjallaan vuonna 2016 ja on siitä lähtien ilostuttanut neulemaailmaa uusilla yllättävillä ohjeilla. 

Merja Ojanperä: PITSISUKKIEN TAIKAA 28.4.

Pitsineule onnistuu parhaiten suhteellisen vaaleasta, yksivärisestä langasta. Merja Ojanperän herkät sukkamallit on suunniteltu ja neulottu niin, että pitsineule pääsee niissä oikeuksiinsa. Kirja jakautuu kolmeen osaan sukissa käytettyjen lankojen paksuuden mukaan. Joukossa on sekä nopeasti valmistuvia lyhytvartisia että polveen ulottuvia suuritöisempiä malleja. Selkeillä kaavioilla varustetut ohjeet sopivat eritasoisille neulojille.

Merja Ojanperä on Suomen tunnetuimpia sukkasuunnittelijoita ja neulekirjantekijöitä. 

Laura Wilhelm & Katri Lorenz: Tee itse kestäviä laukkuja 1.7.

Ompele kauniita laukkuja joka lähtöön!

Kirjan ohjeilla teet erilaisia laukkuja, säilytyskoreja ja koteloita. Tuotteet ommellaan tukevasta canvas-kankaasta, jonka värivalikoima on laaja. Vaiheittaisiin työohjeisiin liittyy mittatarkat mallipiirrokset ja valokuvia yksityiskohdista. Erikoista tässä kirjassa on Suomeenkin tulossa oleva trendi, luonnonvahapintaisten kankaiden käyttö. Niiden vettä ja likaa hylkivä ominaisuus laajentaa laukkujen käyttömahdollisuuksia. Laukut voi myös toteuttaa mistä tahansa muusta vahvasta kankaasta.

Tekijät ovat suomalais-saksalainen kaksospari, jota yhdistää myös intohimo käsitöihin. Yhteinen kirjaprojekti on kaukana toisistaan asuville siskoksille suuri ilon aihe.

Anna-Karoliina Tetri: Värjää ja neulo 13.7.

Värjää omat lankasi kesän kukilla ja syksyn sienillä!
Ympäristöystävällisillä luonnonväreillä käsinvärjättyjen lankojen värisävyt ovat herkullisia, eläviä ja aivan uniikkeja. Kirjan selkeillä ohjeilla värjäät ja neulot yksilöllisiä neuleasusteita vuodenaikojen mukaan vaihtuvilla luonnonväriaineilla ja tekniikoilla. Kirjan kaikki työt on toteutettu muovittomista ja täysin kotimaisista langoista. 

Anna-Karoliina Tetri on Suomen tuotteliaimpia käsityökirjailijoita, jonka asiantuntemus kattaa muun muassa eri värjäystekniikat, huovutuksen ja neulonnan. 

 

Haastattelupyynnöt, ohjeet, lisätiedot: hanna-leena.soisalo@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi