03.03.2023
Vappu Pimiän uusi ruokakirja pursuaa ihania reseptejä arkeen ja juhlaan

Vappu joka päivä tarjoaa yli sata reseptiä, jotka vaihtelevat vaikeusasteeltaan arjen mutkattomasta nakkistroganoffista viikonlopun hurmiollisiin herkkuihin. Painetun kirjan lisäksi teoksesta julkaistaan täysin uudenlainen äänikirja, jossa Vappu Pimiä lukee osan resepteistä ja innostaa kotikokkeja laittamaan padat porisemaan ja kastikkeet kuplimaan!

Vappu Pimiän uusi ruokakirja pursuaa ihania reseptejä arkeen ja juhlaan

Vappu joka päivä -ruokakirjan yli sata ruokaohjetta on ryhmitelty kuuteen teemaan. 

Arjen parhaat ja vikkelimmät -osiossa Vappu esittelee oman perheensä kestosuosikit, kuten ihanat dandan-nuudelit ja mehevät juustolihapullat.

Ihanat viikonloput -osiossa kokkailuun panostetaan. Silloin maistuvat vaikkapa valkosipulikeitto tai yli jääneestä risotosta loihditut, uppopaistetut arancini-pallot. 

Rennosti mökillä ja kotona -osiossa lumoudutaan erilaisista kasviksista, yrteistä ja luonnon antimista. Miltäpä kuulostaisi vaikka grillattu kultaotsa-ahven ja salsa verde?

Parhaat ruokahetket ystävien kanssa -osio antaa runsaasti ideoita illallispöytään. Resepteillä voi loihtia vaikka tabboulehia ja harissamarinoitua lampaanviulua. 

Astetta juhlavampaa mutta helposti -osiossa kokataan muun muassa kampelaa ”meunière” ja naudan hännästä keitettyä, vanhan ajan lihalientä pasteijoineen. 

Jälkiruoan ystävät löytävät kirjasta muun muassa sen aidon amerikkalaisen juustokakun ohjeen, ja Fazerina-suklaan ystäviä puolestaan hemmotellaan appelsiinisen tiikerikakun reseptillä. 

Vaikka edellisen ruokakirjan julkaisusta on vierähtänyt jo kuusi vuotta, Pimiä luottaa edelleen samoihin suuntaviivoihin: 

”En edelleenkään ole pipertäjä, mutta ruoassa pitää olla makua. Tykkään myös, että ruoassa on jokin juju. Itse panostan kokkailuun nimenomaan viikonloppuisin, ja mökillä valmistuvat parhaimmat herkkuni!”, Pimiä kommentoi. 

Vaikka valtaosa resepteistä on uusia, mukana on myös Vapun some-hiteiksi nousseet suosikit kuten kukkakaali-kurkkusalaatti ja kesäkurpitsahillo. Kirja paljastaa myös, miten kotiruokaan saa lisää makua pienilläkin tempuilla.

Kirjan upeat valokuvat ovat Laura Riihelän ottamia ja kuvausten suunnittelu ja ruokastailaus on Teresa Välimäen käsialaa. 

 

Vappu joka päivä on arvostelu- ja käsittelyvapaa 30.3. Teos ilmestyy painettuna sekä Vappu Pimiän itsensä lukemana äänikirjaversiona. 

Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: adele.couavoux@otava.fi