20.12.2023
Valehtelevat viettelijät -sarjan luojan lastenkirja kertoo Pihlasta, joka on huolissaan vähän kaikesta

Pihla piirtää parhaan ystävän on todenmakuinen, hauska lastenromaani siitä, kuinka uskaltaa luopua ystävistä, joiden seurassa on paha olla, ja löytää ystäviä, joiden seura tekee hyvää.

Valehtelevat viettelijät -sarjan luojan lastenkirja kertoo Pihlasta, joka on huolissaan vähän kaikesta

Pihlaa huolettaa tosi moni asia.

Miksi joku on raaputtanut hänen pulpettiinsa “Olen ötökkä”? Miksi koulun lokeroilla haisee pierulle? Entä jos Kosmo-koira syö purkkaa ja kuolee? Ja miksi paras ystävä ei enää halua olla ystävä, vaan kaveeraa luokan ilkeimmän tytön kanssa? Tekikö Pihla jotain väärin, ja jos teki, voiko sen korjata?

Pihla alkaa kirjoittaa ja piirtää päiväkirjaa kaikista päässään surisevista huolista.

Pihlan pohdinnat ja huolet ovat samastuttavia monille koululaisille. Kuinka uskaltaa luopua ystävistä, joiden seurassa on paha olla, ja löytää ystäviä, joiden seura tekee hyvää?

Pihla piirtää parhaan ystävän aloittaa uuden mustavalkokuvitetun alakoululaisten sarjan, jonka takana on erityisesti Valehtelevat viettelijät (Pretty Little Liars) -kirja- ja televisiosarjan luojana tuttu Sara Shepard. Kirja perustuu osin hänen omiin kokemuksiinsa.

Kansainvälisissä arvioissa sarjan ensimmäistä osaa on kiitelty sen lämpimästä sävystä, hauskasta huumorista ja lempeästä tavasta käsitellä arkisia asioita, jotka herkkää lasta saattavat ahdistaa.

Pihla piirtää parhaan ystävän -kirjan on kääntänyt Outi Järvinen.

Sara Shepard on amerikkalainen kirjailija ja käsikirjoittaja. Hän asuu Pittsburghissa perheensä ja koiriensa kanssa. Pihla piirtää parhaan ystävän on hänen ensimmäinen alakouluikäisten kirjasarjansa.

Pihla piirtää parhaan ystävän ilmestyy 18.1.2024, ja se on saatavana kovakantisen lisäksi Esme Kaislakarin lukemana äänikirjana sekä sähkökirjana.

Arvostelukappaleet ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi