28.03.2024
Uutuuskirja kertoo Abban koko tarinan bändin jäsenten ainutlaatuisiin haastatteluihin pohjautuen

Jan Gradvall on kirjoittanut yhden kaikkien aikojen parhaista Abba-kirjoista. Ilon ja surun säveliä pohjautuu rakastetun bändin jäsenten uusiin haastatteluihin.

Uutuuskirja kertoo Abban koko tarinan bändin jäsenten ainutlaatuisiin haastatteluihin pohjautuen

Jan Gradvall on yksi Ruotsin tunnetuimmista populaarikulttuuriin erikoistuneista toimittajista. Hän on seurannut Abban tarinaa alusta asti.  

Mosaiikkimainen Ilon ja surun säveliä kuvaa runsaiden yksityiskohtien kautta Abban jokaista askelta uran alusta tähän päivään. Se on samalla kulttuurihistoriallinen dokumentti Ruotsista ja maailmasta, jonka Abba valloitti. Teos on saanut runsaasti kiitosta lukijoilta, ja sitä pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista Abba-kirjoista. 

Gradvallin lähes neljä vuosikymmentä kestänyt ura musiikkitoimittajana on antanut hänelle ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata bändin tarinaa läheltä:  

 “Vuonna 2013 tein Abbasta reportaasin Dagens Industri -lehden Di Weekend -viikonloppuliitteeseen, mikä oli ensimmäinen kerta 30 vuoteen, kun kaikki neljä antoivat haastattelun. Sen jälkeen olen haastatellut abboja eri yhteyksissä.” 

Superyhtye Abba nousi koko maailman tietoisuuteen 1970-luvulla Euroviisujen myötä. Abban iloisimmissakin kappaleissa vallitsi osin piilotettu melankolian pohjavire, kertoi myöhemmin yhtyeen jäsen Benny Andersson.  

Ilon ja surun säveliä. Abban koko tarina on arvostelu- ja käsittelyvapaa 18.4.2024. Teos ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Jenni Sainion lukemana äänikirjana. Kirjan on suomentanut Kari V. Koski.  

Pdf-vedokset, painetut arvostelukappaleet sekä tekijän haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi  

Viestisi

Lisää kommentti