18.03.2021
Ulla-Maija Paavilaisen syksyllä ilmestyvä Rohkeudella Elina Gustafsson on nyrkkeilyn Euroopan mestarin koskettava ja kaunistelematon kasvutarina

Elina Gustafsson on 29-vuotias nyrkkeilyn Euroopan mestari, MM-pronssimitalisti ja moninkertainen Suomen mestari. Hän lopetti urheilu-uransa vuonna 2020.

Ulla-Maija Paavilaisen syksyllä ilmestyvä Rohkeudella Elina Gustafsson on nyrkkeilyn Euroopan mestarin koskettava ja kaunistelematon kasvutarina

10-vuotias Ellu pelkää eikä uskalla puhua. 13-vuotiaana hän juopottelee, lentää koulusta ja ihastuu tyttöihin. 18-vuotiaana hän kantaa rautaa raksalla. Sitten hän astuu kehään. Urheilu tuo mestaruuksia, mutta vie kaiken. Tie omaan minuuteen masennuksen ja syömishäiriön kautta on ylä- ja alamäkien taival. 

Ulla-Maija Paavilaisen Rohkeudella Elina Gustafsson on rohkaiseva kirja, josta jokainen nuori, vanhempi ja elämänsä kanssa kipuillut löytää itsensä. Se ei ole urheilukirja, vaan kiihkeä kasvutarina kapinallisen nuoren naisen matkasta nyrkkeilyn Euroopan mestariksi ja yhdenvertaisuuden lähettilääksi. 

Elina Gustafsson aloitti nyrkkeilyn vasta 20-vuotiaana ja lopetti sen kahdeksan vuotta myöhemmin. Nyrkkeilykehässä häntä ei tyrmätty koskaan. Kehän ulkopuolella iskuja sateli ja omien ihanteiden löytäminen nyrkkeilyn maailmasta tuntui mahdottomalta. 

Ulla-Maija Paavilainen on pitkän uran tehnyt journalisti ja kirjailija, joka työskentelee nykyisin vapaana kirjoittajana. Hänen kirjoittamansa elämäkerta Kirsti Paakkasesta, Suurin niistä on rakkaus, oli vuoden 2020 myydyin kotimainen tietokirja. 

 

Kirja ilmestyy 16.9.2021. Teos ilmestyy myös sähkö- ja äänikirjana.  

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi  

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi  

Liittyvät kirjailijat