07.09.2022
TUPLAJULKKARIT: Urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotten kirjat Awak Kuierin elämästä sekä kilpavoimistelun pimeästä puolesta julkaistaan syyskuussa

Urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slottelta ilmestyy syyskuussa kaksi kirjaa: koripalloilija Awak Kuierin elämäntarina sekä nuorten romaani Armoton unelma, joka kertoo huippuvalmennuksen pimeästä puolesta. Tervetuloa kirjojen julkistamistilaisuuteen Otavaan keskiviikkona 5.10. klo 16–19.

TUPLAJULKKARIT: Urheilutoimittaja Riikka Smolander-Slotten kirjat Awak Kuierin elämästä sekä kilpavoimistelun pimeästä puolesta julkaistaan syyskuussa

Riikka Smolander-Slottea kiehtovat urheilun tarinat, suuret tunteet ja ihmiset urheilusaavutusten takana.

Armoton unelma on tosielämän tapahtumiin pohjautuva nuorten romaani, joka kuvaa kilpavoimistelun pimeää puolta. 

Romaanissa nuoren päähenkilön Iinan elämän tärkein asia muuttuu piinaksi. Lahjakas tyttö etenee kovan tason voimistelun valmennusryhmään, josta aukeavat ovet kisaamaan kirkkaimmista mitaleista. Iina joutuu kuitenkin huomaamaan, ettei valmentajan kunnianhimo tunne rajoja. Valmentajasta paljastuu synkkä puoli, joka saa Iinan piiskaamaan itseään ja vahtimaan painoaan terveytensä uhalla. Iina haluaa epätoivoisesti menestyä, mutta Karinille voitto on tärkeämpää kuin Iina.

Romaani pohjautuu tositarinoihin, joihin Smolander-Slotte on törmännyt juttuja tehdessään ja liikkuessaan urheilupiireissä.

Awak Kuier -kirja kertoo nuoren koripalloilijan uskomattomasta tiestä kansainväliseksi urheilutähdeksi.

Kotkan Peli-Karhuista ponnistanut Awak Kuier nousi toukokuussa 2021 legendaarisen Dallas Wingsin riveihin. Poikkeuksellisen lahjakkaana pidetty Kuier pelasi jo 16-vuotiaana Suomen naisten koripallomaajoukkueessa, ja 19-vuotiaana hänestä tuli maineikkaan amerikkalaisen ammattilaissarjan WNBA:n ensimmäinen suomalaispelaaja.

Egyptissä syntyneen ja Suomessa kasvaneen Kuierin elämää valottava kirja kertoo rohkeudesta, unelmien määrätietoisesta tavoittelusta ja ennakkoluulojen voittamisesta mutta myös maahanmuutosta, rasismista ja nuoren naisen menestyspaineista. Huikean tarinan punaisena lankana kulkee koripallo.

Riikka Smolander-Slotte on liikuntatieteiden maisteri, liikunnanohjaaja ja kokenut urheilutoimittaja, joka on työskennellyt koko uransa, lähes 20 vuotta, Yle Urheilussa. Smolander-Slottelta on aiemmin ilmestynyt kirja Elämän erikoiskoe, joka kertoi ralliautoilija Jari-Matti Latvalasta.

Armoton unelma ilmestyy painettuna, e-kirjana ja Yasmin Ahsanullahin lukemana äänikirjana. Awak Kuier ilmestyy myös kaikissa formaateissa, ja äänikirjan lukee Sonya Lindfors.

Molemmat teokset ovat arvostelu- ja käsittelyvapaita 28.9.2022. 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Pdf-vedokset ja haastattelupyynnöt: 

anni.gullichsen@otava.fi (Armoton unelma -kirja)

adele.couavoux@otava.fi (Awak Kuier -kirja)

 

TERVETULOA JULKISTAMISTILAISUUTEEN  

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita kirjojen yhteiseen julkistamistilaisuuteen. Osallistua voi kumpaankin esittelyyn tai vain toiseen. Tarkempi aikataulu ilmenee alta. 

Missä: Otava, Uudenmaankatu 10, Helsinki

Milloin: keskiviikkona 5.10. klo 16-19

Ohjelma: Awak Kuier- kirjan julkistamistilaisuus klo 16–17, Armoton unelma -kirjan julkistamistilaisuus klo 17–18, vapaata seurustelua klo 18–19. 

Ilmoittautumiset: adele.couavoux@otava.fi 

 

 

Viestisi

Lisää kommentti