19.04.2024
Tuomas Niskakankaan Kotka tarjoilee ajankohtaista uhkaa Valkoisen talon kulisseissa

Kotka on nopeatempoinen trilleri, joka pitää sisällään murhamysteerin Agatha Christien tyyliin.

Yhdysvaltojen populistinen presidentti Chester Tyler on kaatamassa puolustusliitto Naton. Kun Suomen epätoivoinen valtiojohto kuulee, että entinen pääministeri Leo Koski on Tylerin koripallokaveri, Koski löytää itsensä Valkoisesta talosta.

Kesken kokouksen presidentti romahtaa maahan. Leo Kosken tytär siepataan, ja Koskea kiristetään pettämään kotimaansa. Pelastaakseen tyttärensä ja Euroopan Kosken on selvitettävä yhdessä päivässä arvoitus: Kuka myrkytti presidentti Tylerin? Ja miksi?

– Tarina sijoittuu vanhaan kotikaupunkiini Washingtoniin. Yhdysvaltojen vaalivuosi on nostanut myös Suomessa jälleen pintaan huolen USA:n kehityksestä ja erityisesti mahdollisesta Trumpin toisesta presidenttikaudesta, Tuomas Niskakangas sanoo. 

– Kotka on oma tapani tarkastella sitä pelottavaa poliittista kehitystä, joka Yhdysvalloissa on tapahtunut.

Kotka on kolmas, itsenäinen osa Leo Koski -jännitysromaanien sarjassa. Teos on arvosteluvapaa 25.4.2024. Kirja julkaistaan kaikissa formaateissa. Äänikirjan lukee Jukka Pitkänen.

Tuomas Niskakangas (s. 1980) kuuluu suomalaisen jännityskirjallisuuden kärkeen. Hän kirjoittaa trillereitä työhuoneellaan Suvilahdessa ja uutisia Helsingin Sanomien toimituksessa. Aiemmin hän on työskennellyt Washingtonissa HS:n Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajana.

Niskakankaan aiemmat jännitysromaanit Roihu (2021) ja Miekka (2022) on julkaistu Saksassa kirjailijanimellä Tuomas Oskari. 

Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: jenni.heiti@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Viestisi

Lisää kommentti