11.05.2021
Teemu Laurellin uutuuskirja tuo huippuruokaa kotikeittiöön

Miten huippukokki aterioi arkena ja mitä ravintolan henkilökunnalla on tapana syödä töissä? Miten voi valmistaa astetta parempaa kotiruokaa helposti? Entä mikä kastike sopii minkäkin ruoan kanssa? Teemu Laurell jakaa mutkattomat suosikkireseptinsä lukijoille ruokiin liittyvien muistojen, tarinoiden ja vinkkien kera.

Teemu Laurellin uutuuskirja tuo huippuruokaa kotikeittiöön

Vodkapasta, herkullinen shakshuka, rapea kanaburgeri ja monia muita suosikkireseptejä. Riippumatta siitä, oletko keittiössä visionääri vai aloittelija, Teemu Laurellin Teemun pöydässä tuo huippuruokia kotiisi.

Televisiostakin tuttu Laurell on työskennellyt Suomen huippuravintoloissa jo yli 15 vuoden ajan. Nyt ravintola Shelterin omistaja tarjoaa lukijalle noin 60 suosikkireseptiään aamupaloista iltapaloihin. Mukana on liha-, kala- ja kasvisruokia sekä ihania herkkuja.

Kirja on tehty tiiviissä yhteistyössä valokuvaaja Kim Öhmanin kanssa. ”Kuvissa pidän annoksen vahvasti keskiössä, vältän turhia kikkailuja ja krumeluureja ja pyrin näyttämään annoksen värit, tekstuurit ja elementit mahdollisimman tarkasti. Toki olen myös itse innokas ruokaihminen, mikä on mielestäni hyvin tärkeä ominaisuus ruokakuvaajalle”, Öhman kommentoi. 

Laurell suosii yksinkertaista ja nopeasti valmistuvaa ruokaa, esimerkiksi simppeleitä kastikkeita ja herkullisia jälkkäreitä. Hänelle on tärkeää myös valita raaka-aineet vastuullisesti.

”Ruoanlaitto merkitsee minulle itsestä ja toisista huolehtimista. Nämä molemmat syntyvät lopulta varsin yksinkertaisista aineksista”, Laurell kertoo. 

Kirja on arvostelu- ja käsittelyvapaa ilmestyessään 21.5.2021

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Lisätiedot, pdf-vedokset ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi