12.05.2023
Tatun ja Patun fantasiaseikkailussa soturoidaan ja velhoillaan koko sydämen kyllyydestä!

Tatu ja Patu ovat täällä taas! Uutuuskirjassa outolalaisveljekset hyppäävät hurjaan seikkailuun, jossa Avathorin valtakunnan kohtalo ratkaistaan muun muassa vanupuikkojen ja saippuan avulla.

Tatun ja Patun fantasiaseikkailussa soturoidaan ja velhoillaan koko sydämen kyllyydestä!

Legenda Avathorin valtiattaresta on Tatun ja Patun mielilukemista. Yllätys onkin melkoinen, kun he iltapesulla huomaavat, että peilikaapista johtaa reitti toiseen maailmaan. Joku kutsuu heitä Avathorin valtakuntaan.

Tatuman Tahnaparta, varustautuneena miekallaan Dentilon peikonturmalla ja froteisella kylpytakilla, sekä Patuman Suihkuvelho, päällään suihkuverho ja sauvanaan lattialasta, suuntaavat Avathorin avuksi. Avathorin maaginen alkukivi on nimittäin varastettu ja valtakunta on ajautumassa kaaokseen.

Tatu ja Patu liittyvät alkukiven seurueeseen vaaralliselle matkalle, jolla on mm. ylitettävä Tuhannen turmion rotko ja taisteltava kypäräsotureita ja peikkoa vastaan.

Onneksi Tatulla ja Patulla on mukanaan kaikki se kätevä, mitä kylpyhuoneesta vain löytyy!

Fantasiagenre on ollut lähellä Tatun ja Patun tekijäkaksikon, Aino Havukaisen ja Sami Toivosen, sydäntä aina. Tatun ja Patun fantasiaseikkailuun onkin ammennettu tunnelmia fantasiakirjallisuuden klassikoista, fantasiaelokuvista sekä pöytä- ja liveroolipeleistä.

Havukainen ja Toivonen iloitsevat siitä, että ovat päässeet luomaan jotakin omaa rakastamaansa genreen.

”Luvassa on hauska ja jännittävä seikkailu, jossa ei ole fantasiagenren kliseissä ja parodiassa säästelty, mutta mukaan on saattanut lipsahtaa myös hiukan kannanottoa demokratian puolesta”, tekijät kertovat.

Aino Havukainen ja Sami Toivonen ovat työskennelleet yhdessä jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan lastenkirjailijoina, kuvittajina ja graafisina suunnittelijoina. Tatu ja Patu -kirjat on palkittu mm. Finlandia-palkinnolla ja niitä julkaistaan yli 20 maassa.

Tatun ja Patun fantasiaseikkailu ilmestyy 1.6.2023.

Arvostelukappale- ja haastattelupyynnöt sekä lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Liittyvät kirjailijat