16.11.2022
Talven neulekirjoissa palataan juurille: suomalaisvaikutteita, mystiikkaa ja puutarhainspiraatiota

Onneksi on taas villapaitojen aika! Moreenin talven käsityökirjat ovat täsmälääke talven neulekuumeeseen: ne ovat täynnä mitä ihanimpia kaarrokeneuleita, sukkia ja asusteita, joiden värit ja kuviot tuovat iloa pitkäksi aikaa. Nyt inspiroidutaan kansallisperinteistä, magiasta ja luonnosta, jotka ovat saaneet suunnittelijoiden käsissä uuden, modernin ilmeen.

Talven neulekirjoissa palataan juurille: suomalaisvaikutteita, mystiikkaa ja puutarhainspiraatiota

Minun suomalaisneuleeni

Islantilaisneuleet ovat saaneet valtavan suosion, mutta osataan meillä Suomessakin! Yhdeksän kotimaista suunnittelijaa lähti tutkimusretkelle omaan mielenmaisemaansa. Saimme heiltä tuliaisiksi neuleita, joissa näkyy, kuuluu, tuntuu ja tuoksuu Suomen luonto – metsät, järvet, suot ja tunturit, niityt ja viljapellot, niiden muodot ja värit, valot ja varjot, äänet ja hiljaisuus.

Näemme ja kuulemme myös historian ja perinteiden kaikuja ja tunnemme villan lämpimän pehmeyden ja tutun tuoksun. Neuloessamme voimme palata omiin rakkaisiin muistoihimme, paikkoihin ja maisemiin, antaa mielemme rauhoittua ja lumoutua kaikesta kauneudesta.

Minun suomalaisneuleeni -kirjassa on toinen toistaan kauniimpia malleja, joista on vaikea valita: ne haluaisi toteuttaa kaikki.

Ilmestyy: 5.12.2022

Niina Laitinen: Villasukkatarha

Niina Laitisen suunnittelijansilmä on pettämätön. Villasukkatarhan eteeriset kirjoneuleet ja palmikoidut pintaneuleet hengästyttävät jälleen kauneudellaan. Rakastetun tekijän kuudennen sukkakirjan inspiraation lähteenä on puutarha kasveineen ja eläimineen.

Kirjassa on sekä nilkka- että polvipituisia sukkia, jotka neulotaan eripaksuisista langoista. Alkuvuoden ehdottomasti odotetuimman käsityökirjan valokuvat ja ulkoasu ovat tuttuun tapaan taitavan Viola Virtamon käsialaa.

Ilmestyy 3.1.2023

Meri Mort ja Katinka Sarjanoja: Pohjoisen neulotut loitsut

Kauniin ja sielukkaan kirjan neuleet ammentavat pohjoisesta luonnosta ja mystiikasta. Neulesuunnittelija Katinka Sarjanoja inspiroitui Meri Mortin tunnelmallisista kuvituksista, joista hän on laatinut neulemalleja. Näitä täydentävät Meri Mortin kiehtovat loitsut. Tekijöiden mukaan uuden luomiseen sisältyy aina vähän taikaa, ja lahjoja neuloessa voi ajatella hyviä ajatuksia lahjan saajasta.

Pohjoisen neulotuissa loitsuissa on monipuolinen valikoima kirjoneulevaatteita ja -asusteita helpoista haastaviin. Langat on valittu ekologisuutta silmällä pitäen.

”Nostelen silmukat suomuiksi, siirtelen langat laineiksi…”

Ilmestyy 24.1.2023