23.06.2021
Suomen luonto tutuksi Mauri Kunnaksen kuvituksilla – uudet puuhakirjat tarjoavat tekemistä kesäpäiviin

Monet Otavan lastenkirjoista tutut, rakastetut hahmot seikkailevat myös puuhakirjojen sivuilla. Herra Hakkaraisen, Tatun ja Patun, Momolun, Pipsa Possun ja muiden seurassa opitaan tuntemaan Suomea, tutustutaan aakkosiin ja numeroihin sekä ennen kaikkea viihdytään erilaisten hauskojen tehtävien parissa.

Suomen luonto tutuksi Mauri Kunnaksen kuvituksilla – uudet puuhakirjat tarjoavat tekemistä kesäpäiviin

Viettää kesää sitten mökkeillen ja ympäri maata matkustaen tai omilla kotikulmilla, kivaa kesätekemistä ei voi koskaan olla liikaa. Kustannusosakeyhtiö Otavan uutuusvalikoimasta löytyy nidekaupalla erilaisia puuha- ja värityskirjoja, joiden parissa viihtyy niin paahteelta piilossa kuin sadetta pitäessä.

Mauri Kunnas: Luontopuuhakirja

Tutustu Suomen luontoon Mauri Kunnaksen kuvien ja hauskojen puuhien avulla. Sokkeloita, sanaristikoita, piilokuvia, tarroja – puuhakirja täynnä monenmoista hauskaa tekemistä pienille luonnosta kiinnostuneille. Takuuvarmaa mökkipuuhaa!

Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatun ja Patun Suomi -touhukirja

Kaikkien aikojen suosituimman Tatu ja Patu -kirjan puuhaversio. Monipuolisia puuhatehtäviä alakouluikäisille Outolan poikien hengessä. Kun valitaan ainekset, joista Suomi valmistetaan tai etsitään suomen kielen pisintä sanaa sanasokkelosta, Suomi ja suomalaiset tulevat tutuiksi ihan vahingossa.

Mauri Kunnas: Herra Hakkaraisen aakkospuuhat ja Herra Hakkaraisen numeropuuhat

Opi aakkoset ja numerot herra Hakkaraisen kanssa! Kirjaimiin ja numeroihin liittyviä hauskoja ja kehittäviä kynätehtäviä, paljon tarroja, piilokuvia ja muuta lystikästä puuhaa. Herra Hakkaraisen seurassa viihtyvät niin viskarit, eskarit kuin muutkin aakkosista ja numeroista kiinnostuneet. Hakkaraisen puuhakirjoissa opetellaan kirjaimia, numeroita ja monenlaisia ja hauskoja ja hyödyllisiä tietoja ja taitoja.

Leena Fredriksson: Momolu-puuhakirja

Riennä Momolun ja veikeiden ystävysten seurassa leppoisaan puuhaseikkailuun satumaisen suloisiin maisemiin. Varaa mukaasi runsain mitoin värikkäitä kyniä ja leikkisää mieltä – ensin touhutaan ja sitten vielä juhlitaan!

Hannele Lampela: Prinsessa Pikkiriikin vinkeät väritykset ja Prinsessa Pikkiriikin parhaat puuhat (syksyn uutuus, saatavilla Suomalaisesta Kirjakaupasta jo heinäkuun lopussa)

Käyttämissäännöt: 1. Ei tarvi pysyä missään rajojen sisäpuolella ja koko höskän saa värittää vaikka yhdellä värillä, jos haluaa. 2. Saa sutata jos tahtoo. 3. Glitter ei kielletty. 4. Näitäkin sääntöjä saa rikkoa. 5. Aikuiset neuvovat vain JOS KYSYTÄÄN ja auttavat heti JOS TARVITAAN.

Muumit Onnelliset aakkoset: puuhakirja, tarrakirja ja värityskirja

Tervetuloa värikkäälle aakkosseikkailulle! Iloisissa Muumi-tehtäväkirjoissa riittää puuhattavaa ja oivallettavaa. Jäljennä kirjaimia, muodosta tarroilla sanoja, ratkaise sanasokkeloita, tee pieniä kirjoitustehtäviä ja väritä Tove Janssonin hurmaavia kuvituksia – aakkoset oppii kuin leikiten! Kirjoja maustavat lainaukset Paula Nivukosken Muumi-kirjasta Onnelliset aakkoset.

Lisäksi roppakaupalla uutta puuhaa tarjolla on esimerkiksi Ryhmä Haun superpuuhakirjan ja pentufanien jättipuuhakirjan, Pipsa Possun pukuleikin ja eläintarrakirjan sekä Pupen loma- ja tarrapuuhien parissa.

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: anni.gullichsen@otava.fi