03.10.2022
Suomen kaukaloiden kaikkien aikojen ulkomaalaisvahvistus Éric Perrin saapuu Suomeen – Lasse Lindqvistin uutuuskirja kertoo rakastetun jääkiekkoilijan koko henkeäsalpaavan tarinan

Sisukas kanadanranskalainen Éric Perrin nousi Lavalin ulkojäiltä Stanley Cup -voittajaksi ja suomalaisen liigakiekon legendaksi. Perrin saapuu Suomeen lokakuun lopussa ja on median haastateltavissa elämäkertakirjansa tiimoilta.

Suomen kaukaloiden kaikkien aikojen ulkomaalaisvahvistus Éric Perrin saapuu Suomeen – Lasse Lindqvistin uutuuskirja kertoo rakastetun jääkiekkoilijan koko henkeäsalpaavan tarinan

Lasse Lindqvistin kirjoittama uutuuskirja Éric Perrin – Lavalin leijona on inspiroiva kertomus periksiantamattomuuden voimasta.

Éric Perrin on Suomen kaukaloiden kaikkien aikojen ulkomaalaisvahvistus. Uransa 43-vuotiaana lopettanut mestari vaati paljon itseltään ja muilta, mutta joutui kulkemaan kivisen tien noustakseen huipulle.

Tarina alkaa Kanadasta Lavalin ulkojäiltä, missä Perrin ja tuleva supertähti Martin St. Louis haaveilevat NHL:stä. Vuosia myöhemmin kaverukset pääsevät nostamaan himoittua Stanley Cup -pokaalia Tampa Bay Lightningissa. Suomessa Perrin nousee maineeseen erityisesti JYPissä, jossa hän ratkaisee ikimuistoisella maalillaan Suomen mestaruuden keväällä 2012 ja kipparoi puolitoista vuotta myöhemmin joukkueensa European Trophyn voittoon.

Perrinin monivaiheinen tarina on kertomus johtajuuteen kasvamisesta. Pelikavereiden rakastama ja sydämensä Suomelle menettänyt Perrin kertoo myös rehellisen mielipiteensä suomalaisesta liigakiekosta kritiikkiäkään säästelemättä.

Lasse Lindqvist (s. 1986) on jyväskyläläinen kirjailija ja kirjoittamisen ohjaaja. Hänen esikoisteoksensa, urheilutoimittaja Tapio Suomisen elämäkerta Urheiluhullu (2019), on ollut arvostelu- ja myyntimenestys. Lindqvist on jääkiekkohullusta perheestä ja valmentanut nuorempana junioripelaajia.

 

Éric Perrin – Lavalin leijona on arvostelu- ja käsittelyvapaa 19.10.2022. Teos ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Panu Kankaan lukemana äänikirjana. 

 

Éric Perrinin ja Lasse Lindqvistin haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi