Sonia Wahlroosin Haarukallinen hyvinvointia –ruokakirja osoittaa, kuinka tasapainoinen ruokavalio syntyy arjen pienillä valinnoilla ilman nälkää ja kieltoja.
Terve keho ei tarvitse vippaskonsteja. Helposti valmistuvalla, ravitsevalla ja makunystyröitä hellivällä ruoalla pääsee jo pitkälle. Britanniassa ravintoterapeutiksi valmistuneen ja naisten hyvinvointiin sekä painonhallintaan erikoistuneen Nordic Nutritionistin perustajan Sonia Wahlroosin ruokafilosofia perustuu 80/20-sääntöön, jossa myös herkuttelulle on tilaa.
Wahlroosin tavoitteena on murtaa myytti siitä, että terveellinen ravinto on tylsää ja mautonta. Samalla hän haluaa innostaa jokaista kokkaajaa, keittiötaidoista riippumatta, tarttumaan haasteeseen kulkea kohti terveellisempää elämää – haarukallinen kerrallaan.
Haarukallinen hyvinvointia -kirjan ohjeilla valmistuvat niin kurkku-minttugazpacho, välimerenburgeri kuin kookosjäätelökin. Kirjan yli 100 reseptin raaka-aineet löytyvät tavallisesta suomalaisesta ruokakaupasta.
“Ennen nykyistä työtäni ravintoterapeuttina ja hyvinvointivalmentajana tein 15-vuotisen uran mallina. Mallimaailman syömistavoitteiden ja kauneusihanteiden myötä minulle muodostui omakohtainen kokemus syömisen psykologisista haasteista. Halusin ymmärtää paremmin sitä, kuinka terveen, kauniin ja toimivan kehon voi saavuttaa niin, että myös henkinen hyvinvointi säilyy”, Wahlroos kertoo.
Kun puhutaan terveellisemmästä syömisestä ja ihannepainon tavoittelusta, moni ajattelee, että täytyy vähentää sitä, mitä syö. Wahlroosin ravintofilosofia on kuitenkin päinvastainen. Kieltojen ja välttelyn sijaan hän ohjeistaa asiakkaita lisäämään hyvien ja terveellisten ruoka-aineiden määriä.
“En usko kalorien laskentaan, ruokien punnitsemiseen tai mustavalkoiseen ajatteluun siitä, että on “hyviä” ja “pahoja” ruokia”, hän toteaa.
Sonian viisi vinkkiä virkeämpään arkeen:
1. Lisää aamukahvin sekaan 0.5 tl oliiviöljyä.
2. Juo yksi kuitupitoinen vihermehu päivässä. Suolistosi kiittää.
3. Uskalla käyttää voita paistamiseen. Se on vähemmän prosessoitu vaihtoehto kuin vaikkapa rypsiöljy.
4. Käytä mieluummin täysirasvaisia tuotteita ja jätä rasvattomat maitotuotteet väliin.
5. Sokerin vähentäminen ruoasta on ehdottomuus, jos haluamme voida hyvin. Sokeri on valitettavasti usein tasapainoisen ruokavalion häiriötekijä.
Sonia Wahlroos on verkko- ja hyvinvointivalmennuksia tarjoavan Nordic Nutritionistin perustaja, yrittäjä, kolmen lapsen äiti ja sosiaalisen median vaikuttaja.
KUTSU JULKISTAMISTILAISUUTEEN
Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Haarukallinen hyvinvointia –kirjan julkistamistilaisuuteen torstaina 9.1. klo 8.30-10.00 Otavaan (Uudenmaankatu 10, Hki).
Tilaisuudessa on tarjolla kirjan reseptiikalla toteutettua värikästä aamupalaa, jonka lisäksi Sonia Wahlroos kertoo kirjasta ja vastaa yleisön kysymyksiin. Ajoissa ilmoittautuneet saavat mukaansa myös ihanan goody bagin.
Missä: Otava, Uudenmaankatu 10, Helsinki
Milloin: to 9.1. Aamupala tarjolla 8.30 alkaen, puheenvuorot alkavat klo 9.00
Ilmoittautuminen: sähköpostitse 19.12. mennessä osoitteeseen adele.couavoux@otava.fi . Ilmoita samalla mahdollisesta erikoisruokavaliosta. Paikkoja rajoitetusti.
Lämpimästi tervetuloa!
Viestisi
Lisää kommentti