22.08.2023
Siri Kolun nuortenromaani Tämä liukasteleva sydän pohtii, mikä on toisen salaisuuksien pitämisen hinta

Millaista on rakastua poikaan, jota ei ole olemassa kenellekään muulle? Kaksi toisilleen vierasta maailmaa kohtaa koskettavassa LOVE-sarjaan kuuluvassa nuortenromaanissa.

Siri Kolun nuortenromaani Tämä liukasteleva sydän pohtii, mikä on toisen salaisuuksien pitämisen hinta

Live-roolipelejä kirjoittava Didi saa uudessa koulussaan elämänsä haasteen. Koulun kuningas, semikriminaali ja entinen huippu-urheilija Dome pyytää häntä henkilökohtaiseksi päiväkirjakseen. Eikä Domen pyynnöistä kieltäydytä.

Didi joutuu pikamatkalle Domen elämään ja salaisuuksiin. Hänestä tulee ainoa, johon Dome luottaa. Ja pian Didi tuntee pojan, jota kukaan muu ei tunne: kiltin, rakastavan isoveljen ja historiafanin, joka on kiinnostunut lohikäärmeistä. Ne ovat piirteitä, jotka eivät koulun johtajalle sovi.

Äkkiä Didi on mukana kolmiodraamassa, jonka osapuolia ovat Domen molemmat puolet.

Tämä liukasteleva sydän -kirjan salaisuuksien ympärille kiertyvä tarina sai pontta kirjailija Siri Kolun ystävineen käymästä keskustelusta, jossa pohdittiin, mitä pettäminen kullekin tarkoittaa. Kolulle itselleen oman salaisuuden piirin avaaminen ulkopuoliselle olisi pahempi petos kuin intiimisuhde toisen kanssa.

”Minulle rakkaus tai intensiivinen ihmissuhde on kietoutumista jonkun yhteisen, oman salaisuuden ympärille. Siksi oli kiinnostavaa pohtia kirjassa, minkälaista on säilyttää toisen salaisuutta ja mitä kaikkea se vaatii. Muutunko pitäessäni toisen salaisuuksia?”

Lopputuloksena syntyi Kolulle rosoisen rakkaisiin maisemiin sijoittuva nuortenromaani, joka saa lukijan liikuttumaan ja haukkomaan henkeään.

Tämä liukasteleva sydän on osa Otavan nuorille suunnattua romanttista LOVE-kirjasarjaa.

Siri Kolu (s. 1972) on vapaa kirjailija ja kouluttaja, joka tunnetaan erityisesti palkitusta Me Rosvolat -sarjastaan. Häneltä on tänä vuonna ilmestynyt myös alakoululaisten Hereiset-kauhusarjan toinen osa Aamun kauhut.

Tämä liukasteleva sydän ilmestyy 7.9., ja se on saatavana kovakantisen kirjan lisäksi sähköisenä sekä Emma Louhivuoren lukemana äänikirjana.

Arvostelukappaleet, haastattelupyynnöt ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Liittyvät kirjailijat