08.06.2023
Siri Kolun Me Rosvolat ja konnakaraoke -kirjan englanninkielinen käännös ilmestyy tänään Isossa Britanniassa
Siri Kolun Me Rosvolat ja konnakaraoke -kirjan englanninkielinen käännös ilmestyy tänään Isossa Britanniassa

Siri Kolun suositun Me rosvolat -sarjan toisen osan englanninkielinen käännös ilmestyy tänään Isossa Britanniassa. Kirja ilmestyy nimellä Me and the Robbersons: Bandit Karaoke ja teoksen on kustantanut Little Tiger Press.

Me rosvolat ja konnakaraoke (2011) on Kolun toinen kirja hurjan hauskassa ja anarkistisessa nuorten romaanisarjassa, joka seuraa Rosvoloiden rosvoperhettä. Sarja koostuu tällä hetkellä kahdeksasta kirjasta, joista viimeisin, Me Rosvolat ja kaverikaappari, ilmestyi 2021. Kolun kirjasarjassa seurataan Rosvoloiden perheen ryöstöretkiseikkailuja maanteillä. He yrittävät selvitä rosvomaailmassa mukanaan neuvokas Vilja, jonka perhe kaappasi ensimmäisessä kirjassa.

Olen hyvin onnellinen, että Me rosvolat ja konnakaraoke julkaistaan englanniksi. Kiitos kustantajalle Stripes/Little Tiger & kääntäjä sekä sanataituri Ruth Urbomille, jotka mahdollistavat tämän. Uuden seikkailun kesä on vihdoin täällä. Rosvolat innokkaasti odottavat, että pääsevät tapaamaan ja hurmaamaan uudet lukijat, kommentoi Kolu.

Kolun kirjan kääntänyt Ruth Urbom käänsi myös kirjailijan ensimmäisen, kriitikoiden ylistämän kirjan, Me Rosvolat (2010), joka ilmestyi englanniksi nimellä Me and the Robbersons vuonna 2021. Rosvoloiden tarinat on innolla otettu vastaan Iso-Britanniassa, jossa Kolun teosten käännökset on myös palkittu English Pen käännöspalkinnolla. Me and the Robbersons voitti 2021 ja Me and the Robbersons: Bandit Karaoke voitti palkinnon 2022.

English Pen -käännöspalkinto jaetaan vuosittain kiitettäville käännöksille, jotka nähdään lisäävän kirjallisuuden monimuotoisuutta Isossa Britanniassa. Palkinnosta uutisoi myös Kolua edustava Rights & Brands -kirja-agentuuri, ja artikkelin voi lukea täältä.

Kirjojen käännösoikeuksia on myyty 21 maahan vuodesta 2010, jolloin Kolun ensimmäinen Rosvolat-kirja ilmestyi.