11.05.2020
Sinä voit vaikuttaa. Tekoja nyt! -kirjan julkaisua juhlitaan IG Livessä torstaina 14.5. klo 19.00

Tuore Tekoja NYT! -tietokirja on ensiaputeos akuuttiin maailmantuskaan kaikille, joita huonot uutiset ahdistavat. Mitä voin tehdä torjuakseni ilmastonmuutosta tai puuttuakseni syrjintään? Kuinka autan säilyttämään luonnon monimuotoisuutta tai käyn keskustelua jakautuneessa maailmassa? Teoksen teemoista puhutaan Otavan Instagramin livelähetyksessä torstaina 14.5.2020 klo 19.00.

Sinä voit vaikuttaa. Tekoja nyt! -kirjan julkaisua juhlitaan IG Livessä torstaina 14.5. klo 19.00

Ilmastonmuutos, köyhyys, rasismi, kiusaaminen. Maailma, jossa tänä päivänä elämme, aiheuttaa monille suurta ahdistusta. Elämme koko ihmiskunnan historiassa poikkeuksellista aikaa.

Siihen kätkeytyy kuitenkin myös valtavia mahdollisuuksia. Silja Annilan, Sanna Pekkosen ja Kaisa Uusitalon Tekoja NYT! -kirja auttaa ymmärtämään tätä maailmaa ja valottaa myös sitä maailmaa, jota kohti olemme menossa. 

Asiantuntijahaastatteluihin perustuva tiivis tietopaketti esittelee selkeästi ja konkreettisesti tämän päivän polttavimpia ongelmia ja antaa käytännön vinkkejä ja toimintaohjeita. Mukana on myös inspiroivia tarinoita sekä neuvoja omasta jaksamisesta huolehtimiseen. 

Kirjassa on kolme osaa:

  1. Yhdenvertainen maailma käsittelee meidän ihmisten välisiin suhteisiin, toistemme
    huomioimiseen ja ihmisoikeuksiin liittyviä asioita.
  2. Kestävä maailma kertoo sellaisista ympäristön ja ilmaston muutoksista, joihin meidän omat jokapäiväiset valintamme suoraan vaikuttavat.
  3. Vaikuttava maailma vetää vielä vaikuttamisen tavat yhteen ja antaa vinkit tehokkaaseen keskusteluun sekä omasta jaksamisesta huolehtimiseen.

Kirjassa pääsee ääneen myös joukko nuoria ihmisiä, jotka ovat jo aloittaneet muutoksen. Torstaina 14.5. klo 19.00 kirjaan kolme kirjaan haastateltua vaikuttajaa saapuu @otavankirjat-tilille keskustelemaan teoksen teemoista kirjailijoiden kanssa. Mukana lähetyksessä ovat tubettaja Maiju Voutilainen, runoilija ja ihmisoikeusaktivisti Natalia Kallio ja Nuorisovaltuustojen liiton puheenjohtaja Matias Mäkiranta.

Teoksen kirjoittajat Silja Annila, Sanna Pekkonen ja Kaisa Uusitalo toimittajia, jotka ovat työskennelleet monipuolisesti suomalaisissa medioissa. He ovat myös järjestäneet nuorille työpajoja, ja olivat mukana kirjoittamassa Hyvän sään aikana -kirjaa, joka oli tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas. 

Tekijöiden haastattelupyynnöt, vedospyynnöt ja arvostelukappaleet: Hannele Tavi hannele.tavi@otava.fi puh. 044 531 2225.

Liittyvät teokset