09.01.2023
Shari Lapena sukeltaa perhedynamiikan kierouksiin

Yhdellä New Yorkin kalleimmista asuinalueista asuvat Fred ja Sheila Merton murhataan raa'asti kolmen aikuisen lapsensa kanssa syömänsä pääsiäisaterian jälkeen. Heidän lapsensa ovat tapauksesta syvästi järkyttyneitä – vai ovatko?

Shari Lapena sukeltaa perhedynamiikan kierouksiin

Vanhempien kuolema tekee lapsista miljonäärejä. Heidän lapsuutensa ei ollut kovin onnellinen julman isän ja välinpitämättömän äidin vuoksi. Napsahtiko jollakin lapsista viimeisen illallisen jälkeen? Vai vihasiko joku Mertoneita vielä enemmän kuin heidän omat lapsensa? Lapenan kirjaa lukiessa tuntuu kuin astuisi Cluedo-lautapeliin – kaikki on mahdollista, mutta vain yksi teoria voi käydä toteen. Talosta löytyy kolme aikuista lasta puolisoineen, siivoja ja entinen lastenhoitaja – yksi kutsutuista ei päässyt paikalle. Kaikilla on motiivi, mahdollisuus ja keinot, mutta miten löytää syyllinen, kun kaikki Mertonien tutut voidaan laskea epäillyiksi?

Menestystrilleristi Shari Lapenan uutuus on herkullisen häijy ja hyytävä katsaus perhedynamiikan kierouksiin ja kulissien takaiseen elämään.

Shari Lapena työskenteli asianajajana ja englannin kielen opettajana ennen kirjailijanuraansa. Hänen psykologiset trillerinsä ovat kansainvälisiä myyntimenestyksiä, ja niitä luetaan miltei 40 maassa. Viimeinen perheillallinen nousi heti ilmestyttyään New York Timesin bestseller-listalle.

Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: ext-tuuli.penttila@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi