22.01.2020
Ruskeat Tytöt ja Otava perustavat kirjoittamisen master class -ohjelman

Vuoden mittainen kunnianhimoinen koulutusohjelma on Ruskeat Tytöt ry:n kirjoittajakoulun RT LIT Akatemian ja Kustannusosakeyhtiö Otavan yhteishanke, jonka tavoitteena on nostaa esiin ja tukea tulevaisuuden suomalaisen kirjallisuuden tekijöitä.

Ruskeat Tytöt ja Otava perustavat kirjoittamisen master class -ohjelman

Master classin osallistujat on valinnut kirjailija-toimittaja Koko Hubara häneen viime vuosina vaikutuksen tehneistä, motivaatiota ja sitoutumista osoittaneista lahjakkaista ruskeista kirjoittajista sukupuoleen katsomatta.

Master classin aikana kukin opiskelija työstää omaa kirjallista hankettaan valmiiksi teokseksi.

Master classin rahoittavat Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otavan Kirjasäätiö. Otavan kustannustoimittajat osallistuvat käsikirjoitusten kommentointiin ja kirjoittajien ohjaukseen.

– Ruskeat ihmiset ovat yhä aliedustettuja suomalaisella kirjallisuuskentällä, vaikka olemme olleet täällä aina. Suomi on aina ollut multietninen paikka. Tiedän niin omasta kokemuksestani, kohtaamisista kirjoittamisen opettajana kuin tutkimustiedonkin valossa, miten tärkeää on nähdä itsensä kaltaisia ihmisiä osallistumassa yhteiskuntaan. Kirjallisuus ei ole tästä poikkeus, sanoo Koko Hubara.

– Uskomme Otavassa moniarvoiseen ja moniääniseen kustantamiseen. Maan johtavana kustantamona haluamme aktiivisesti edistää sitä, että entistäkin useammat erilaiset ja eri taustoista tulevat kirjoittajat rikastavat teoksillaan suomalaista kirjallisuutta. Ruskeat Tytöt on tehnyt tällä saralla arvokasta työtä jo pitkään. On suuri ilo yhdistää voimat sen puolesta, että yhä uudet lahjakkuudet nousevat esiin ja vielä kertomistaan odottavat tarinat pääsevät kerrotuiksi, sanoo Otavan kaunokirjallisuuden kustannusjohtaja Antti Kasper.

Tiedustelut:

Koko Hubara: koko@ruskeattytot.fi

Antti Kasper: antti.kasper@otava.fi, p. 050-3132 414

Ruskeat tytöt

Otava