23.09.2022
Rakkaus koiriin yhdistää kaksi äidistään eroon joutunutta tyttöä lämminhenkisessä Kaisla ja Isla -kirjasarjassa

Uusi kirjasarja käsittelee niin vaikeita perhesuhteita kuin ystävyyttä sekä eläinten tuomaa lohtua ja turvaa. Kaislan ja Isla – Pystykorvatalvi on koirasarjan ensimmäinen osa, ja sen takana on muun muassa suositusta Tassu-trio -koirasarjasta tuttu Helena Meripaasi.

Rakkaus koiriin yhdistää kaksi äidistään eroon joutunutta tyttöä lämminhenkisessä Kaisla ja Isla -kirjasarjassa

Kaislan äiti on kuollut, ja tyttö on joutunut muuttamaan asumaan isänsä uuden perheen luokse. Itsekseen viihtyvä, eläimiä ja metsää rakastava Kaisla ahdistuu pikkulapsiperheen meluisasta arjesta ja viettää aikaansa enimmäkseen pienen pystykorvansa Kashmirin kanssa.

Islan vanhemmat eroavat ja äiti muuttaa perheen koiralauman kanssa uuden miehen luokse. Isla muuttaa isänsä kanssa Porvoosta Helsinkiin, jossa kaikki on kennelin hyörinään tottuneelle Islalle outoa ja yksinäistä. Pientä lohtua tuo isän metsästyspystykorva Jokke, jonka Isla saa ruinattua mukaansa Helsinkiin.

Kun tytöt törmäävät toisiinsa metsässä, heistä tulee erottamattomat. Toisistaan ja eläinystävistään he löytävät sen tuen ja turvan, jota kummankaan perhe ei pysty tarjoamaan. 

Kaisla ja Isla -sarja on eräänlainen selviytymistarina kahdesta vaikeassa tilanteessa olevasta nuoresta, joiden elämään uusi ystävyys ja koirat tuovat valoa”, kirjailija Helena Meripaasi kertoo.

Meripaasi on itse ollut koko ikänsä koiraharrastaja, ja hänen koiratuntemuksensa näkyy myös hänen nuorille suunnatuissa kirjasarjoissaan. Uudessa Kaisla ja Isla -sarjassakin käsitellään ystävyyden ja eläinharrastuksen ilojen lisäksi hyvin realistisesti myös lemmikkiarjen haasteita ja pulmia.

Meripaasin omaan koiralaumaan kuuluu kaksi energistä kettuterrieriä sekä superfiksu mittelspitz.

Helena Meripaasi (s. 1967) on helsinkiläinen filosofian maisteri, joka on julkaissut nuortenkirjoja vuodesta 2000. Hänet tunnetaan erityisesti suosituista Koirahullun päiväkirja- ja Tassu-trio -sarjoistaan. 

Kaisla ja Isla – Pystykorvatalvi on saatavana myös ääni- ja sähkökirjana. Sarjan seuraava osa ilmestyy keväällä 2023

Liittyvät kirjailijat