01.06.2023
Rakastetut Kamala luonto -hahmot nyt pentuina! Kamalan ihanat pennut on vauhdikas lasten kuvakirjasarja kaikille eläinten ystäville

Kamala luonto -sarjakuvasta tutut valloittavat eläinhahmot koheltavat pentuina lasten kuvakirjassa. Pennut seikkailivat Marja Lappalaisen ja Jarkko Vehniäisen Pentukirjassa ensimmäistä kertaa vuonna 2016, ja nyt niiden tarina jatkuu uudessa Kamalan ihanat pennut -sarjassa.

Rakastetut Kamala luonto -hahmot nyt pentuina! Kamalan ihanat pennut on vauhdikas lasten kuvakirjasarja kaikille eläinten ystäville

Metsässä asuvat pikku pennut ilves, kärppä ja kettu ovat hyviä ystävyksiä. He ovat keskenään erilaisia mutta voivat luottaa toisiinsa tiukan paikan tullen. Eräänä päivänä kaverusten leikit keskeytyvät, kun purolta kuuluu omituista mekkalaa. Joku taitaa olla pulassa!

Neuvokkaat pennut eivät jää toimettomiksi vaan ryhtyvät suureen pelastusoperaatioon. Lopulta kiipeliin joutuu useampikin eläin, mutta onneksi apua saadaan yllättävältä taholta.

Kamala luonto -sarjakuvan tekijöiden Jarkko Vehniäisen ja Marja Lappalaisen uusi kuvakirjasarja Kamalan ihanat pennut on hauska kattaus ystävyyttä, rohkeutta ja vauhdikkaita tilanteita.

Kamalan luonnon rakastetut hahmot seikkailivat ensimmäistä kertaa pentuina kuusi vuotta sitten julkaistussa Pentukirjassa, ja haave pentuhahmojen tarinan syventämisestä jäi kytemään.

Tekijöiden yhteinen lapsi on pian nelivuotias, ja hänelle satuja lukiessa pariskunta keksi, että myös Kamalan luonnon pentuversiota voisi olla aika viedä eteenpäin.

”Sarjakuvamme ytimessä on, että jokainen voi löytää ketusta, majavasta tai muista hahmoista itsensä, ja sama pätee myös Kamalan ihanissa pennuissa. Hauskan ja vauhdikkaan seikkailun tiimellyksessä muistutetaan ystävyyden merkityksestä ja siitä, että myös pieni voi tehdä suurta”, Lappalainen ja Vehniäinen kertovat.

Kamala luonto -sarjakuva sai alkunsa jo vuonna 2001 Ilta-Sanomiin tehdystä stripistä, ja nykyään uudet sarjakuvastripit julkaistaan ensin Helsingin Sanomissa ja sen jälkeen monissa muissa suomalaisissa sanomalehdissä. Ensimmäinen Kamala luonto -albumi ilmestyi vuonna 2012, ja pian julkaistava Kamalan ihanat pennut: Hurja seikkailu on järjestyksessään 25. kovakantinen Kamala luonto -kirja.

Sarjakuvantekijät Jarkko Vehniäinen (s. 1973) ja Marja Lappalainen (s. 1980) ovat tehneet yhdessä Kamala luonto -sarjakuvaa vuodesta 2016 alkaen. Tämän lisäksi he tekevät mainoskuvituksia ja -sarjakuvia. Ideat hiotaan valmiiksi tiimityönä ja Vehniäinen hoitaa piirrospuolen.

Kamalan ihanat pennut: Hurja seikkailu ilmestyy 6.7.2023.

Haastattelupyynnöt, arvostelukappaleet ja lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi