27.03.2020
Punni-kirjallisuuspalkinto Eino Nurmiston kirjalle Homopojan opas
Punni-kirjallisuuspalkinto Eino Nurmiston kirjalle Homopojan opas

Lastenkirjainstituutin jakama Punni-palkinto 2020 myönnettiin Eino Nurmiston kirjalle Homopojan opas (2019). Palkinnon arvo on 4000 euroa.   

Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa.

Suoraa ja rehellistä seksuaalikasvatusta homopojan näkökulmasta

Ote perusteluista

Eino Nurmiston esikoisteos Homopojan opas on rohkea avaus tietokirjallisuuteen ja tuo kuuluviin äänet, jotka on aiemmin jätetty alaviitteeksi. Seksuaalikasvatuskirjojen perinteisiä teemoja pohditaan tällä kertaa homomiehen ja -pojan näkökulmasta. Nurmisto kirjoittaa suoraa ja rehellistä tekstiä, ja vastaa homopoikien ja muidenkin mieliä askarruttaviin kysymyksiin, joita ei välttämättä kehtaa edes kysyä. Mistä tietää, onko top vai bottom, ja mitä ne edes tarkoittavat? — Nurmiston omiin kokemuksiin pohjautuva teos käsittelee seksin ja parisuhteen lisäksi myös seksuaalista identiteettiä, kaapista ulos tulemista sekä homoyhteisöä. Nimestään huolimatta kirja ei ole tarkoitettu ainoastaan homopojille, vaan siihen voi tarttua esimerkiksi homopojan vanhempi tai paras ystävä ymmärtääkseen nuorta paremmin.

Eino Nurmiston tervehdys Lastenkirjainstituutin Youtube-kanavalla: https://www.youtube.com/channel/UCBkdtlcoaSExz0zk3haQGPw

Punni-palkintoraadin asiantuntijajäseninä toimivat kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg ja toimittaja Pia Ingström, Lastenkirjainstituutin kannatusyhdistyksen jäsenedustajana kirjastonhoitaja Sanna-Mari Samu ja nuorisojäsenenä lukiolainen Heidi Rautiainen. Raadin puheenjohtajana toimi Lastenkirjainstituutin kirjastonhoitaja Heidi Juopperi.