08.08.2022
Professori Henrik Meinanderin uutuuskirja tarkastelee terävästi Kalevi Sorsan poliittista toimintaa tasavallan huipulla

Arvostettu historioitsija Henrik Meinander pureutuu uutuuskirjassaan Kalevi Sorsaan ja tarkastelee lähihistorian suurvaikuttajan elämää tasavallan huipulla vuosina 1969–1993.

Professori Henrik Meinanderin uutuuskirja tarkastelee terävästi Kalevi Sorsan poliittista toimintaa tasavallan huipulla

Kalevi Sorsa (1930–2004) johti maan suurinta puoluetta SDP:tä 12 vuotta, toimi kymmenen vuotta pääministerinä ja kolme vuotta ulkoministerinä, mutta ei noussut tasavallan presidentiksi. Epäonnistuiko Sorsa? Vai oliko hän kansankunnan kakkosena sittenkin sen ykkönen?     

Professori Henrik Meinanderin kirjoittamassa monivivahteisessa elämäkerrassa avataan uusia näkymiä suomalaiseen vallankäyttöön, politiikan julkisuuteen ja taloudelliseen murrokseen siirryttäessä YYA-ajasta kohti EU:ta. Teos perustuu laajaan lähdeaineistoon ja aiemmin käyttämättömään Sorsan henkilöarkistoon, jota Meinander hyödyntää kriittisen empaattisesti. 

“Teoksen keskiössä on luonnollisesti Kalevi Sorsa, mutta kirja ei ole kaiken kattava kuvaus hänen poliittisesta urastaan. Keskityn hänen toimintansa sellaisiin vaiheisiin ja käänteisiin, jotka olen arvioinut yhteiskunnallisesti ja aatteellisesti olennaisiksi aikakauden valtakuvioiden ymmärtämiseksi”, Meinander toteaa.  

Henrik Meinander on toiminut historian professorina Helsingin yliopistossa vuodesta 2001. Hän on kirjoittanut lukuisia kirjoja, tieteellisiä artikkeleita ja kolumneja. 

Kansakunnan kakkonen ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Jukka Peltolan lukemana äänikirjana.  

Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 2.9.2022

 

TERVETULOA KIRJAN JULKISTAMISTILAISUUTEEN 

 

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita kirjan julkistamistilaisuuteen, joka pidetään Otavalla perjantaina 2.9. klo 10–11.  

Missä: Otava, Uudenmaankatu 10, Helsinki  

Milloin: pe 2.9. klo 10–11 

Ilmoittautumiset, kirjan pdf-vedokset ja tekijän haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Liittyvät kirjailijat