27.09.2019
Prinsessa Madeleinen lastenkirja Stella ja salaisuus ilmestyy suomeksi tammikuussa 2020

Ruotsin prinsessa Madeleinen esikoislastenkirja käsittelee lasten oikeuksia – teemaa, joka on lähellä hänen sydäntään ja työtään World Childhood Foundation -säätiössä. ”Toivon, että kirja auttaa lapsia puolustautumaan ja sanomaan, kun jokin ei tunnu hyvältä”, prinsessa Madeleine sanoo.

Prinsessa Madeleinen lastenkirja Stella ja salaisuus ilmestyy suomeksi tammikuussa 2020

Stellan vatsa on täynnä perhosia. Muutto uuteen maahan jännittää ja äitiä on ikävä. Stella ryhtyy kuitenkin rohkeasti etsimään kavereita uudessa koulussa.

Eräänä päivänä uusi ystävä Elena kertoo Stellalle kamalan salaisuuden. Stella lupaa, ettei kerro kenellekään! Mutta salaisuutta on raskas kantaa. Kuinka hän voi auttaa ystäväänsä pettämättä tämän luottamusta?

Prinsessa Madeleinen lastenkirja Stella ja salaisuus käsittelee tärkeää aihetta: kuinka oppia puolustamaan itseään ja muita? Alakouluikäisille ja heidän vanhemmilleen suunnattu teos käsittelee koskemattomuutta, itsetuntoa ja luottamusta. 

“Toivomme, että kirja voi edistää aikuisten ja lasten vuoropuhelua vaikeista asioista kuten rajanvedoista, lasten oikeuksista ja siitä, miten näissä tilanteissa voi toimia”, prinsessa Madeleine sanoo. 

“Prinsessa Madeleinen lastenkirja on poikkeuksellisen koskettava ja rohkaiseva kirja erittäin tärkeästä teemasta”, Otavan lasten- ja nuortenkirjapäällikkö Kaisu-Maria Toiskallio sanoo. 

Stella ja salaisuus käsittelee lasten kohtaamia pelottavia ongelmia sekä niistä selviämistä. Olemme Otavalla todella ylpeitä saadessamme julkaista tämän teoksen.”

Alunperin ruotsiksi kesäkuussa 2019 ilmestynyt teos on kirjoitettu yhteistyössä Karini Gustafson-Teixeiran ja Marie Oskarssonin kanssa.  Kuvitus on Stina Lövkvistin käsialaa.

Otava julkaisee teoksen suomeksi tammikuussa 2020. 

Liittyvät kirjailijat

Liittyvät teokset