12.12.2023
Pinja ”Pinkku Pinsku” Sanaksenahon trillerimäinen nuortenromaani kertoo somevaikuttajasta, jonka kulissit murtuvat

Aurora syntyi supersuosittuna vaikuttajana tunnetun Pinja Sanaksenahon ja kirjailija Sari Luhtasen yhteistyönä.

Pinja ”Pinkku Pinsku” Sanaksenahon trillerimäinen nuortenromaani kertoo somevaikuttajasta, jonka kulissit murtuvat

Lukiolaisella Auroralla on kaikki: virheettömät aamurutiinit ja koko ajan kasvava seuraajakunta. Kadehdittava sometili ei kuitenkaan paljasta todellisuutta, johon kuuluvat välinpitämättömät vanhemmat ja salainen lääkevarasto. ​

Täydellinen elämä säröilee entisestään, kun anonyymi kommentoija ja häiritsevät lapsuudenmuistot alkavat piinata Auroraa. Kuinka pitkälle pimeyteen hän on valmis kulkemaan pitääkseen kiinni kiiltokuvastaan? ​

11-vuotiaana tubettamisen aloittanut somevaikuttaja Pinja Sanaksenaho eli Pinkku Pinsku ja kirjailija Sari Luhtanen ovat yhdistäneet voimansa Aurora-nuortenromaanissa, joka on tiivistunnelmainen trilleri nuoren vaikuttajan kulissielämän murtumisesta.

Sanaksenaho vastaa kirjan tarinasta ja tuo siihen ainutlaatuista näkemystään vaikuttajamaailmasta, Luhtasen vastuulla on kirjoituspuoli.

”Sari sai heti kiinni ideastani, ja jo ensimmäisen häneltä saamani tekstin luettuani olin varma, että tarinasta tulee sellainen kuin pitääkin. Auroraa ei olisi syntynyt ilman Saria eikä sitä olisi syntynyt ilman minua, me täydennämme toisiamme”, Sanaksenaho kertoo.

Kaksikko on tehnyt tiivistä yhteistyötä läpi koko kirjan kirjoitusprosessin, ja ideoita ja yksityiskohtia on hiottu niin yhteisissä kokouksissa kuin whatsapp-viesteilläkin. Myös Sanaksenahon someseuraajat ovat saaneet vaikuttaa kirjaan.

Pinja Aurora Sanaksenaho eli Pinkku Pinsku on Suomen tunnetuimpia tubettajia ja vaikuttajia. Hän on esiintynyt myös tv:ssä ja elokuvassa, tänä syksynä hän on tullut tv-yleisölle tutuksi Selviytyjät-kilpailijana. Sanaksenaholta on aiemmin ilmestynyt Mun huikea elämä -sarjaan kuuluva äänikirja. Sari Luhtanen on kirjailija, käsikirjoittaja ja suomentaja, ja on kirjoittanut useita romaaneja aikuisille ja nuorille. Tänä keväänä häneltä ilmestyi LOVE-sarjaan kuuluva nuortenromaani Tuhkimo tennareissa.

Aurora ilmestyy 15.1.2024, ja se on saatavana Pinja Sanaksenahon itsensä lukemana äänikirjana sekä sähkökirjana.

Arvostelukappale- ja haastattelupyynnöt sekä lisätiedot: anni.gullichsen@otava.fi

Viestisi

Lisää kommentti