16.01.2019
Pienten lasten uutuuskirjoissa kurkistetaan koloihin ja tutkitaan ihmeellisen värikästä maailmaa

Käännä sivua ja kurkista, mitä luukun alta löytyy. Nemon pienten lasten kirjoissa lorutellaan ja tutkitaan värejä, muotoja ja eläimiä.

Pienten lasten uutuuskirjoissa kurkistetaan koloihin ja tutkitaan ihmeellisen värikästä maailmaa

Carmen Saldaña: Krokopardi ja leotiili (Nemo 2019)

Krokopardi ja leotiili, ei vaan virtanki ja orakaani? Pop-up-kirjan eläinten liikkuvat leuat, läppien alta paljastuvat mukavat riimit ja hullunkuriset yhdistelmät tekevät näistä viidakon sankareista ennen näkemättömiä. Varoitus, kun nämä pedot purevat, ei riemun kiljahduksilta voida välttyä!

Banfi, Peraboni ja Cosanti: Suurten eläinten suuri kirja. Pienten eläinten pieni kirja (Nemo 2019)

Kahden kirjan paketti esittelee eläinkunnan jättiläiset ja kääpiöt! Gorilla, norsu, sinivalas ja muut maailman suurimmat eläimet ovat ahtautuneet Suurten eläinten suuren kirjan aukeamille. Banaanikärpänen ja kimalaiskolibri ystävineen taas piileskelevät Pienten eläinten pienen kirjan sivuilla. Punainen kukka havainnollistaa eläinten kokoa.

Hector Dexet: Matkaan! (Nemo 2019)

Lähde erilaisten menopelien kyytiin. Iloisessa kuvakirjassa liikutaan vuoroin junalla, limusiinilla, rullalaudalla ja ilmalaivalla. Tukevien pahvisivujen koloja on mukava tutkia. Yhdellä aukeamalla niistä kurkistaa lentokoneen matkustajia, jotka sivua kääntämällä muuttuvatkin laskuvarjohyppääjiksi.

Aino-Maija Metsola: Värit ja muodot (Nemo 2019)

Katselukirjassa sukelletaan värien ja muotojen maailmaan. Lapset rakastavat värikkäiden kuvien tutkimista tukevilta pahvisivuilta ja sanojen toistelua yhä uudelleen. Suositussa sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet kirjat Ensimmäiset eläimet ja Tärkeitä sanoja. Teokset ovat alun perin ilmestyneet Isossa-Britanniassa englanniksi. Aino-Maija Metsola asuu Helsingissä ja hänet tunnetaan muun muassa Marimekon suunnittelijana ja kuvataiteilijana. 

Arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi 

Aino-Maija Metsolan haastattelupyynnöt: Hannele Tavi hannele.tavi@otava.fi puh. 044 531 2225.