16.05.2019
Pajtim Statovcin Tiranan sydän noussut poikkeukselliseksi arvostelumenestykseksi maailmalla

Romaani on saanut ylistäviä arvioita amerikkalais- ja brittimediassa, kuten The New Yorkerissa ja The Guardianissa.

Pajtim Statovcin Tiranan sydän noussut poikkeukselliseksi arvostelumenestykseksi maailmalla

”Statovci kirjoittaa erittäin taidokkaasti”, arvioi The Guardian.

”Voimaa pursuava, hämmästyttävän kaunis ja vangitseva romaani tarinankerronnasta ja identiteetistä”, kirjoittaa puolestaan The Monocle.

Pajtim Statovcin toinen romaani Tiranan sydän ilmestyi hiljattain englanniksi nimellä Crossing ja on saanut arvostetuilta amerikkalais- ja brittimedioilta ennennäkemättömällä tavalla huomiota ja kiitosta. Statovci on saanut kehuja erityisesti kielenkäytöstään sekä ainutlaatuisesta tavastaan käsitellä ulkopuolisuutta. Maailman merkittävimpiin aikakauslehtiin lukeutuva The New Yorker julkaisi teoksesta pitkän, syvällisen esseen, joka julkaistiin myös painetussa lehdessä.

Statovci, joka on parhaillaan Yhdysvalloissa markkinoimassa romaaniaan, kommentoi saamaansa huomiota:

– Olen todella otettu ja kiitollinen kirjan saamista, väliin epätodellisilta tuntuvista arvioista. Iso kiitos kuuluu David Hackstonille, joka teoksen käänsi.

Pajtim Statovcin uusi romaani Bolla ilmestyy elokuun lopussa. Se on kiihkeä ja lumoava romaani kahden miehen välisestä rakkaudesta Kosovon sodan kynnyksellä, kodittomuudesta, perheestä ja avioliitosta. 

Statovcin esikoisromaani Kissani Jugoslavia ilmestyi vuonna 2014 ja voitti samana vuonna Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon. Myös Kissani Jugoslavia nousi arvostelumenestykseksi Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa ilmestyessään englanniksi vuonna 2017. Kirjasta on tehty näytelmä, jonka esitykset jatkuvat Kansallisteatterissa vuoden loppuun saakka. Statovcin kirjojen käännösoikeuksia on myyty yli 15 kielialueelle. 

Pajtim Statovci:

TwitterInstagram

www.pajtimstatovci.com