18.03.2019
Pajtim Statovcilta ilmestyy uusi romaani syksyllä

Otava julkaisee 28.8.2019 Pajtim Statovcin kolmannen romaanin. Bolla on lumoava ja väkevä romaani sokeasta rakkaudesta, sodasta, kodittomuudesta ja kaipauksesta.

Pajtim Statovcilta ilmestyy uusi romaani syksyllä

Arsimilla on vaimo, mutta kun hän tapaa Pristinan yliopistolla lääketiedettä opiskelevan Milošin, syttyy kiihkeä suhde, joka jatkuu, kunnes sota ajaa Arsimin perheineen maanpakoon. Kun Arsim vuosia myöhemmin palaa sodan runnomaan Pristinaan, alkaa epätoivoinen etsintä. Mitä Milošille, ja mitä heille, oikein tapahtui?

Yhtä aikaa ajaton ja ajankohtainen teos häikäisee kiihkeydellään, fyysisyydellään sekä huimaavalla kielellisellä kauneudellaan. Samalla se on armoton avioliittokuvaus sekä hurja kertomus ihmisestä oikeuskoneiston hampaissa.

”En ikinä unohda, kun luin Bollan käsikirjoituksen ensi kertaa: pakahtuneena, henki kurkussa. Pajtim Statovcin kolmas romaani on inhimillisessä tragiikassaan syvän universaali, ja samalla se tuntuu liki pakottavan tärkeältä juuri tässä maailmassamme nyt. Se järisyttää niin lukijan sielua kuin ruumista. Sellaiseen pystyy vain kaikkein merkittävin kirjallisuus”, sanoo Otavan kaunokirjallisuuspäällikkö Antti Kasper.

Pajtim Statovci (s. 1990) on Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä kirjailijoita. Hänen kaksi aiempaa romaaniaan, Kissani Jugoslavia ja Tiranan sydän, ovat saaneet huikean vastaanoton maailmalla.

”Pajtim Statovcin kirjalliset lahjat ovat suunnattomat. – – Kissani Jugoslavia on ihme, poikkeuksellinen luomus, joka hakee ver­taistaan tämän vuoden kirjojen joukosta.” – The New York Times 

”Ilmiömäisellä herkkyydellä ja ymmärryksellä kirjoitettu tarina, joka korostaa Pajtim Statovcin kehitystä modernin eurooppalaisen kirjallisuuden johtavaksi ääneksi.” – Kirkus Reviews romaanista Tiranan sydän.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: kirsi.tahjanjoki@otava.fi, p. 040 725 5374