25.02.2021
Pajtim Statovci on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi

Pajtim Statovci on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi uusimmalla romaanillaan Bolla. Statovcin toinen romaani Tiranan sydän taas on yksi Dublinin kansainvälisen kirjallisuuspalkinnon ehdokkaista.

Pajtim Statovci on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi

Pajtim Statovcin Finlandia-palkittu Bolla (2019) on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Ote ehdokasperusteluista:

Statovci on suomen kielen mestari. Hänen tekstinsä on poikkeuksellisen värikästä, moniulotteista ja paikoin suorastaan lause lauseelta, vertaus vertaukselta yllättävää ja uusia näköaloja avaavaa.

Statovcin toinen romaani Tiranan sydän (2017) puolestaan on ehdolla Dublinin kansainvälisen kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Palkinto jaetaan 20.5.2021. Vuonna 2019 Tiranan sydän valittiin arvostetun National Book Awards -palkinnon viiden finalistin joukkoon.

Myös Statovcin esikoisromaani Kissani Jugoslavia (2014) on ollut ehdolla Dublinin kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Romaani voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon vuonna 2014.

Pajtim Statovci (s. 1990) on Suomen kansainvälisesti menestyneimpiä kirjailijoita. Hänen teoksensa ovat olleet kansainvälisiä arvostelumenestyksiä ja ne ovat voittaneet useita kirjallisuuspalkintoja. Romaanien käännösoikeudet on myyty lukuisille kielialueille.

Liittyvät teokset