24.01.2023
Otavan kaunokirjallisuuden kustantaminen vahvistuu: Aino Vähäpesola kustannustoimittajaksi

FM Aino Vähäpesola on nimitetty kustannustoimittajaksi Otavan kaunokirjallisuuden osastolle 1.3.2023 alkaen. Hän on aiemmin toiminut kustannustoimittajana Art House Oy:ssa ja työskennellyt freelancerina.

Otavan kaunokirjallisuuden kustantaminen vahvistuu: Aino Vähäpesola kustannustoimittajaksi

Aino Vähäpesola on toimittanut sekä kotimaista että suomennettua kauno- ja tietokirjallisuutta. Hänen esikoisromaaninsa Onnenkissa ilmestyi vuonna 2019 ja oli mm. Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana.

Vähäpesolan nimitys tukee Otavan kaunokirjallisuuden pitkäjänteistä markkinalähtöistä kehittämistä, jossa yhdistyvät kirjallinen näkemys ja kaupallinen tavoitteellisuus. 

”Olen valtavan innoissani siitä, että pääsen työskentelemään Otavaan mitä loistavimman kaunokirjallisuuden pariin. Kustannustoimittajan tehtävässäni saan tukea hienojen käsikirjoitusten kehittymistä unohtumattomiksi, mukaansatempaaviksi ja eri tavoin ihastusta herättäviksi teoksiksi”, sanoo Aino Vähäpesola.

”Aino Vähäpesolalla on juuri sellaista monipuolista osaamista, luovuutta ja kykyä innostua uudesta, joita tämän hetken nopeasti muuttuvassa ympäristössä tarvitsemme. Hänen näkemyksellisyytensä ja ennakkoluulottomuutensa tulevat täydentämään loistavasti Otavan kaunokirjallisuuden tiimiä, jonka voimin on ilo viedä eteenpäin Suomen johtavaa kaunokirjallisuuden kustantamista”, sanoo Otavan kaunokirjallisuuden kustannusjohtaja Antti Kasper.

Otavan kaunokirjallisuuden kustannusohjelma kattaa sekä kotimaisen että suomennetun aikuisten kaunokirjallisuuden.

Lisätiedot:
Kaunokirjallisuuden kustannusjohtaja Antti Kasper, 050-3132 414, antti.kasper@otava.fi