27.10.2021
Otavan ja Liken kirjailijoita eduskunnan kirjallisuuskummeiksi – Sofi Oksasen kummipoliitikkona pääministeri Sanna Marin

Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto lanseeraa kirjallisuuskummitoiminnan kansanedustajille. Otavalta ja Likeltä mukana kummitoiminnassa ovat Juha Itkonen, JP Koskinen, Sofi Oksanen, Virpi Hämeen-Anttila, Tiina Raevaara, Philip Teir ja Katariina Vuori.

Otavan ja Liken kirjailijoita eduskunnan kirjallisuuskummeiksi – Sofi Oksasen kummipoliitikkona pääministeri Sanna Marin

Kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto lanseeraa eduskunnalle kirjallisuuskummit. Kirjallisuuskummitoiminnan tarkoituksena on tuoda yhteen kirjailijoita, kääntäjiä ja päättäjiä keskustelemaan ajankohtaisista kirja-alan aiheista sekä toimimaan linkkinä kirjallisuuden ja politiikan välillä.

Kummeina toimivia kirjailijoita ja kääntäjiä on kaikkiaan 16. Otavan ja Liken kirjailijoita on mukana seitsemän. 

Virpi Hämeen-Anttilan kummipoliitikkoja ovat elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) ja kansanedustajat Ville Tavio (ps) Sofia Virta (vihr) ja Pia Viitanen (sdp).

Juha Itkosen kummipoliitikkoja ovat valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) ja kansanedustajat Eeva-Johanna Eloranta (sdp), Sari Sarkomaa (kok) ja Ritva Elomaa (ps).

JP Koskisen kummipoliitikkoja ovat tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) ja kansanedustajat Inka Hopsu (vihr), Antti Lindtman (sdp) ja Esko Kiviranta (kesk).

Sofi Oksasen kummipoliitikkoja ovat pääministeri Sanna Marin (sdp), puhemies Anu Vehviläinen (kesk) ja kansanedustaja Paula Risikko (kok).

Tiina Raevaaran kummipoliitikkoja ovat opetusministeri Li Andersson (vas) ja kansanedustajat Kai Mykkänen (kok), Juho Eerola (ps) ja Jukka Gustafsson (sdp).

Philip Teirin kummipoliitikkoja ovat kansanedustajat Anders Adlercreutz (r), Anders Norrback (r) Mikko Ollikainen (r) ja Harry Harkimo (Liike Nyt).

Katariina Vuoren kummipoliitikkoja ovat kansanedustajat Saara Hyrkkö (vihr), Jenna Simula (ps) Juha Pylväs (kesk) ja Kaisa Juuso (ps).

Tiedustelut, Sanasto: Heini Eskelinen-Räsänen, heini.eskelinen-rasanen@sanasto.fi

Kirjailijoiden yhteyshenkilö: Jenni Heiti, jenni.heiti@otava.fi